Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 43, 2002



Vin-aktuelt i uge 43
21. oktober - 27. oktober 2002
.

VinAvisen uge 40VinAvisen uge 41VinAvisen uge 42
      Vil du have vores løbeseddel?
      Vil du være sikker på at følge med i, hvad der sker i vinens verden, så bestil vores løbeseddel gratis tilsendt pr. E-mail hver uge. Send os blot en mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet. Klik her: anker@vinavisen.dk.

Forslag om ny vinkategori
Ifølge Decanter har ledende vinfolk i Frankrig foreslået den franske regering, at der indføres en ny vinkategori kaldet Cepage de France (Fransk druesort).
Inden for denne kategori skal det være tilladet at fremstille vine blot med et enkelt druenavn på etiketten, når der er mindst 80 procent af druen i flasken. Endvidere skal det være tilladt at tilføre vinen egesmag ved hjælp af chips (træspåner).
Formålet med en sådan ny vinkategori er helt klart at tage konkurrencen op med de oversøiske vine, der ikke er hæmmede af et stramt appellations-system.

Rugby-spil med én arm
De franske vinfolk hævder, at det er nødvendigt at kunne fremstille sådanne éndrue-vine, som forbrugerne er blevet vant til og går efter. Som det er nu, siger talsmænd fra vinindustrien, svarer det til, at Frankrig deltager i rugby, men kun må bruge den ene arm, mens modstanderne må bruge dem begge. Frankrig pålægger sig selv regler, der ikke er i forbrugernes interesse.

En gylden årgang
Ifølge Wine Spectator kan Bourgogne meget vel have fået en gylden årgang i hus - en årgang af en kvalitet, som kun opleves et par gange i hvert århundrede. Det gælder både Pinot Noir og Chardonnay. Og det tilmed i et år, hvor andre vinregioner i Frankrig og Europa har lidt under øsende regn og oversvømmende floder.
Høsten begyndte den 16. september og sluttede i sidste uge, og alle analyser fortæller om en fornem balance mellem modenhed, syre og tanniner i Pinot-druerne.
Også fra Chablis, der jo ligger lidt afsides fra Bourgognes hjerte, meldes der om Chardonnay-druer af topkvalitet.

Opgiver måske topvinene
Den italienske sommer har været præget af regn, og det har betydet, at man flere steder taler om at opgive fremstillingen af topvinene.
Biondi Santi vil således ikke lave Brunello på deres Il Greppo-vingård. Og Antinori overvejer ikke at producere Tignanello - Sangiovesen, der indgår i denne vin, kom ikke godt gennem sommeren, hvorimod Cabernet’en er fin og vil kunne brugtes i vinen Solaia.
For forbrugerne betyder dette, at de næste vine i kvalitets-rækken måske vil blive ekstraordinært gode, fordi de får et tilskud at druer, der normalt bruges til topvinene.
Dette gælder fx Antinoris Chianti Classico D'Annata og Biondi Santis Rosso di Montalcino samt vine fra huse, der har opgivet at fremstille Barolo, Barbaresco, Valpolicella Classico Superiore og Amarone.
....
Langlivede sardere
De lever længe på Sardinien. De har dobbelt så høj en chance for at blive 100 år eller derover end os andre, og i provinsen Nuoro på østsiden af øen er chancen tre gange så høj.
Ifølge Decanter har professor Roger Corder ved William Harvey Research Institute i London forsket i sardernes langlivethed, som han kæder sammen med rødvinens polyfenoler.
Disse særlige stoffer nedsætter risikoen for blodpropper og hæmmer små blodpladeproppers evne til at klæbe sig fast til karvæggene og indsnævre blodbanerne.
Professor Corders undersøgelser viser, at unge sardiske vine, især dem fra højtliggende marker og fremstillet efter traditionelle teknikker, giver den største beskyttelse mod de nævnte problemer.
Også vine fra Mendoza i Argentina ligger i den høje ende af skalaen, mens vine fra de australske sletter ligger i den lave ende.
Hvis mængden af polyfenoler blev anført på etiketterne, vil det ændre vores måde at købe vin på, siger professor Corder til Decanter.
.
    Ti grader
    Som bekendt skal gode hvidvine ikke serveres køleskabskolde. Vinens aroma folder sig ikke ud ved 4-5 grader. 10 grader er meget bedre.
    En fransk producent af Vin de Pays i Loire-dalen har taget konsekvensen. Han har simpelt hen kaldt sin vin "Ten Degrees" - 10 grader.
    Yderligere har han forsynet flasken med et lille termometer, der er rødt hele vejen op, når vinen har nået den optimale temperatur.

Skruelågene vinder frem
Per og Gitte Buhl fra Laudrup Vin & Gastronomi har været i Australien og skriver til os, at flere og flere vinhuse dernede går over til skruelåg.
De mener, at skruelåg helt eliminerer risikoen for propsyge og for tidlig iltning af vinen.
Polymer-stoffet i bunden af skruelåget har ingen effekt på smagen eller kvaliteten af vinen. Tværtimod sikrer det, at vinen når frem til kunden levende og fuld af smag og duft.
Skruelågene passer lige så godt til unge frugtagtige vine som til store vine, hvor lang tids lagring er mulig. Og så er de jo meget brugervenlige.
- Det er vores helt klare vurdering, skriver Per og Gitte Buhl, - at skruelågene er kommet for at blive. Vi regner med, at i år 2003 vil cirka 50 procent af alle australske vine være med skruelåg.
a..... a..a...a....a....a..a..........
    .VinAvisens Online Auktioner
    Med et klik på denne bjælke åbner du et nyt vindue med auktionssiderne
    - og husk: Det er GRATIS at udbyde en vin og GRATIS at byde på den!
    .
    .
........
At servere for djævelen
I sidste nummer af VinAvisen skrev vi om opstikket i bunden af vinflasker og nogle tjeneres måde at holde på flasken med en tommelfinger i opstikket.
Til det har en af vore læsere, Michael Jørgensen, denne interessante kommentar:
Når man for et par hundrede år siden holdt flasken på denne måde, betød det, at man "serverede for djævelen". Det var tjenerens hemmelige besked til herren i huset om, at denne gæst ikke havde rent mel i posen.
Tjenerskabet var jo ofte bedre informeret om, hvad der skete hos herskabet, end dette selv var.
Så når vi i dag bliver udsat for dette i en restaurant, burde vi egentlig blive fornærmede, rejse os fra bordet og gå vores vej ...


...
Jorden i Sherry-distriktet er meget kalkholdig og glimrende til at bevare vandet igennem den tørre sommer. I århundreder har bønderne tildannet jorden, så der opstår en firkantet tragt rundt om hver enkelt vinstok, og vandet kan samles og trænge ned i kalkgrunden. Når regnen er slut, kastes tragtene til, og jorden tromles, så den får en hård, blank skorpe, der kan holde på det oplagrede vand resten af året. I gamle dage gravede man de små bassiner rundt om de enkelte vinstokke ved håndkraft. I dag sker det med specielle maskiner.
    Kalk er godt for vinen
    I "Australia and New Zealand Wine Industry Journal" har Valerie Saxton skrevet en større afhandling om kalkens betydning for en vinmarks terroir - dvs. for jordens, beliggenhedens og klimaets evne til at komme til udtryk i vinen.
    Kalken, som vi jo kender fra Møns Klint - og fra blandt andet Champagnes og Bourgognes marker - har ifølge Valerie Saxton stor betydning for vinplanternes optagning af mange næringsstoffer, for opbygningen af cellestrukturen og for vækst og modstand mod plantesygdomme. Endvidere spiller kalken en rolle for vinens syre og stabilitet.

    Holder på vandet og tilbagekaster varme
    Kornsorter og andre etårige afgrøder med lave rodsystemer kan ikke udtrykke terroir, kun vejrets indflydelse, skriver Valerie Saxton. Frugttræer og især vinstokke har derimod rødder, der trænger dybt ned, og de kan derfor i høj grad udtrykke jordbunden.
    Som regel er der tale om kalkholdigt ler, der er meget porøst og derfor kan holde på vandet, selv om klimaet i lange perioder er meget tørt - Sherry-distriktet er her et godt eksempel.
    Vandet optages også hurtigt i kalken, så vinstokkene ikke står med våde fødder efter et regnskyl.
    Endvidere er kalkholdig jord meget lys. Det betyder, at jorden - lige som en hvid bil modsat en sort - ikke bliver så varm. Jordvarme fremmer kun rodvæksten, mens luftvarme fremmer druernes modning. Igen en fordel ved kalken.


....
Erik Olaf-Hansen ønsker Kenn Schou Benkjær tillykke med det vellykkede forsvar for afhandlingen.
    Danskernes holdninger til vin
    Der var fint fremmøde, da Kenn Schou Benkjær forsvarede sin kandidatafhandling om danskernes holdninger til vin på Syddansk Universitet i Odense.
    I forvejen havde han sendt afhandlingen til over 300 af VinAvisens læsere, og flere af dem var mødt op, blandt andet vinskribenternes nestor, Erik Olaf-Hansen, der efter forsvaret (ikke overraskende) bidrog med flere interessante betragtninger om vin og sundhed.

    Et velfortjent 10-tal
    Forsvaret gik rigtig godt, og Kenn Schou Benkjær fik et velfortjent 10-tal.
    På baggrund af selve forsvaret fremkom der ikke væsentligt ny i forhold til den skriftlige aflevering. Der var snarere tale om en argumentation for valgte teknikker samt en redegørelse for de holdningsbaserede analyseresultater.
    Det er stadig muligt at kommer til at læse Kenn Schou Benkjærs afhandling, idet den er lagt ud på nettet i pdf-format i forbindelse med tv2’s omtale af forsvaret. Her er linket til tv2’s webside om begivenheden, og her er det også muligt at se selve udsendelsen: www.nyhederne.tv2.dk.

Endnu en afhandling om vin
Kenn Schou Benkjær er ikke den eneste, der har skrevet afhandlinger om vinen på det danske marked. For fire år siden skrev Marianne Plougmann West en lignende afhandling med titlen "Holdningsanalyse af Frankrig og fransk vin" med undertitlen "Danske forbrugeres brug af oprindelsesland i evaluering af vin og fransk vins markedsposition i Danmark".
I afhandlingen indgår interviews med flere fagfolk i vinbranchen, heriblandt indkøbere og producenter, samt med 120 forbrugere med forskelligt kendskab til vin. De sidste blev interviewet pr. spørgeskema.
Som en service over for VinAvisens læsere tilbyder Marianne Plougmann West at sende afhandlingen gratis til alle interesserede. Den vil blive sendt som en Word-fil samt et powerpoint og et excel dokument og kan rekvireres på west@post4.tele.dk eller tlf.: 40 73 21 29.

Christie's-auktion fik ikke succes i Paris
Som tidligere nævnt har det britiske auktionshus Christie's holdt sin første auktion i Paris - efter at den franske regering har lempet på restriktionerne for udenlandske auktionshuse.
Auktionen blev imidlertid ikke nogen succes. Der blev ganske vist solgt vin for 9 millioner kr., men hele 40 procent af vinene blev ikke solgt. Og det til trods for, at vurderingerne lå noget lavere, end de ville have ligget, hvis samme auktion var foregået i New York.


Grundig webside om chilensk vin
Svenskeren Gunnar Stahre bor i Chile, er bidt af chilensk vin og har lavet en overordentlig grundig webside om sin store interesse.
Han siger selv, at det hele mest begyndte for sjov, men at det efterhånden udviklede sig til et større projekt, og at han til stadighed opdaterer siderne.
I Chile er der 120 vinproducenter, som tilsammen eksporterer over 1500 vine under eget navn. Cirka 20 procent af disse vine eksporteres til Sverige, og det er naturligvis dem, Gunnar Stahre koncentrerer sig om.
Vinene findes dog næsten alle i Danmark, og websiden er afgjort et besøg værd - på adressen www.chileviner.cl.

Bedste italienske vinproducent
Under den årlige italienske vinmesse, Vinitaly, stemte man om, hvilken italiensk vinproducent der er bedst. Vinderen blev Castello Banfi, der også vandt i 2000, 1996, 1995 og 1994.

USA's egen Rioja-vin
Det amerikanske senat har godkendt, at amerikanske vinproducenter sælger vine under navnene Rioja, Málaga og Jerez (Sherry). Spanierne har naturligvis protesteret og truer nu med at trække USA for tribunalet i Haag.

Spørgsmålstegn ved proptest
I uge 30 skrev vi om en stor undersøgelse, som den britiske Wine and Spirits Association foretog af problemet propsmag. Blandt andet fandt man, at kun mellem 0,7 og 1,2 procent af vinene havde propsmag - mens det normale skøn er over 5 procent.
Nu sætter det britiske vinfagblad Harpers et stort spørgsmålstegn ved denne undersøgelse.
De i alt 277 vine, der af professionelle smagere blev karakteriseret som propsyge, blev proppet til igen og sendt til et af to uafhængige laboratorier. Dette kan have taget op til en uge - hvorefter kun 34 procent af vinene blev betegnet som propsyge.
Dette er en meget stor forskel, skriver Harpers. Propsmagen kan være aftaget i de tilproppede flasker, og det er ofte umuligt at opfatte uheldige bismage, når en vin er blevet iltet.


....
Michel Gassier i sin vinkælder.
    Côstières de Nîmes
    Et distrikt, der gør sig mere og mere bemærket, er Côstières de Nîmes omkring byen Nîmes i Sydfrankrig.
    En artikel i det amerikanske Wine Spectator mener, at det blandt andet skyldes påvirkninger fra amerikansk vin.
    Artiklen handler om vinmageren Michel Gassier på Château de Nages lige uden for Nîmes - en af de mange, der i dag arbejder seriøst med kvaliteten i Côstières de Nîmes.

    De unge rejser ud
    I 1983, 23 år gammel, tog Michel Gassier til USA, og i ti år arbejdede han med vin derovre. Imens fortsatte familien hjemme på slottets 150 hektar med at lave en jævn rødvin, der blev solgt i bulk og kørt væk i tankvogne.
    Nu er Michel Gassier i gang med at renovere vingården. Til Wine Spectator siger han: - Amerika åbnede mine øje og lærte mig ikke bare at acceptere tingene, blot fordi de har været sådan i årevis. Hvis du ikke kan lide noget i USA, laver du det om.
    Historien er symptomatisk for, hvad der sker rundt omkring. De unge rejser ud - hvad deres fædre ikke gjorde - og de vender hjem med masser af knowhow. Til glæde for et helt distrikt. Og til glæde for alle os, der kan lide god vin.
.....

    Gennemført vinskole i bogform
    Svenskerne udgiver naturligvis også glimrende vinbøger - og de nøjes ikke med bare at oversætte engelske bøger, de skriver nogle af dem selv.
    En af de flittigste vinskribenter er Mikael Mölstad, der netop har udgivet "Stora Vin Skolan" (240 sider, indbunden, 328 skr., Millhouse Förlag, e-mail: info@millhouse.se).
    Bogen er en både grundig og underholdende række "lektioner" om næsten alt, hvad der er værd at vide om vin, og til hver lektion knytter der sig forslag til vinsmagning. Til slut i bogen er der vinspørgsmål, ordlister og en stor oversigt over hele vinverdenen.
    Der er virkelig kælet for udstyret. Bogen er trykt i farver hele vejen igennem - den simpelt hen vrimler med illustrationer - i alt over 300.
    Vi kender faktisk ikke nogen anden "vinskole" i bogform, der er så gennemført.
    Kan man læse svensk, er den et godt emne til julens ønskeseddel. Men den burde oversættes til dansk.

Vinbranchens blå bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en særlig side. Nedenfor kommer denne uges portræt.
aa..a..a....a..a..a....
..
.
.


    Evy Halling (f. 1951) står for et lille firma med store vine fra Bourgogne. Le Domaine hedder firmaet, og det blev grundlagt i 1991 af Pamela og Klaus Rasmussen, med hvem Evy Halling og hendes mand, Lars, i mere end tyve år har delt gode vinoplevelser.
    Da Le Domaine for fem år siden skulle sælges grundet sygdom, og køberen sprang fra i sidste øjeblik, valgte Evy Halling at overtage firmaet. Hun sad på det tidspunkt i et godt job som personalechef, men kunne ikke bære, at Le Domaine skulle ophøre som nichebutik med Bourgogne som speciale.
    Sammen med sin mand havde hun i mere end 25 år haft én altoverskyggende fritidsinteresse: Bourgogne, når den er bedst! Denne interesse - og en god portion glæde og entusiasme - blev drivkraften i det daglige arbejde.
    I dag er sortimentet udvidet og omfatter et af de flotteste udvalg af bourgogner i Danmark.
    Desuden har Le Domaine inden for de seneste år udvidet med et udsøgt udvalg af vine fra Rhône-området. Alle vinhusene bliver besøgt hvert år, så Evy Halling holder en tæt kontakt til dem.
    Vinen kræver sin kvinde, så ud over lange ture i naturen med den irske setter Syrah og families og venners gode selskab er der kun overskud til en god bog i ny og næ. God vin kan som bekendt være altopslugende!
    Adresse: La Domaine, Frederiksberg Allé 39A, 1820 Frederiksberg C, tlf.: 33 24 71 70, e-mail: eh@domaine.dk.
......... aa..a..a..aa..a.-----a..
    Ugens vinøse billede
    Når vi nu i snart mange uger har bragt vinøse billeder, så bør vi naturligvis også vise P.S. Krøyers herlige maleri "Hip, Hip, Hurra!" fra 1888.
    Vi bringer det, dels fordi få malerier i den grad udtrykker glæden ved et godt glas champagne, dels fordi der netop er udkommet en bog med flere andre vinøse billeder af P.S. Krøyer. Sammen med sine kunstner-kammerater har han åbenbart deltaget i nogle herlige fester.
    Bogen "Peder Severin Krøyer" - der er skrevet af Peter Michael Hornung (Forlaget Palle Fogtdal, 400 sider, 420 kr.) - er en ren nydelse, både at læse og bladre i, og den er en oplagt julegave til enhver, der holder af kunst - og af et godt glas.

    Hvem kommer med det næste billede til os?
    I denne uge er det jo ikke et billede, tilsendt af en læser. Men alle er fortsat velkomne til at sende os vinøse billeder.
    I får ikke nogen præmie, og I får heller ikke billeder retur - det orker vi ikke - så det er bedst, hvis I sender billederne digitalt i en nogenlunde god opløsning til anker@vinavisen.dk.

Nyd mig!
Her er en tekst til en bagetiket: "Glimrende vin. Nyd mig!"
Kan det mon gøres kortere?
a..... aa..a..a..aa..a.-----a..
.
Ugens gode spørgsmål

Hver uge besvarer vi et spørgsmål fra en af VinAvisens læsere.
Vi kan dog ikke overkomme at sende svar direkte til den enkelte - det har vi simpelt hen ikke tid og kræfter til. Vi må nøjes med at udvælge de mest interessante spørgsmål og besvare dem, så alle får glæde af svarene. Nedenfor kommer ugens gode spørgsmål - og svaret på det.
.
    Kan man slippe for vinafgiften?
    - Er det sandt, hvad jeg har hørt, skriver vor læser Dan Tschernia, - at private nu til eget forbrug kan importere for 20.000 kr. vin om året fra andre EU-lande? Efter sigende skal der blot betales afgifter i oprindelseslandet. Forskellige toldsteder giver imidlertid forskellige svar på spørgsmålet. Hvad er det rigtige svar?
    Det rigtige svar er ifølge VSOD, at der altid skal betales vinafgift af vin, som privatpersoner bestiller og får leveret fra udlandet.
    Der skal normalt ikke betales moms i Danmark eller emballageafgift af vinen, så længe der er tale om beherskede mængder, udelukkende til egen, privat brug, og der er betalt moms i et andet EU-land. Men man skal - inden vinen afsendes fra udlandet - anmelde købet til ToldSkat og stille sikkerhed for afgiften.
    Hvis man selv medbringer vinen, og vinen er til eget brug, skal der ikke betales afgift.
    Mere uddybende regler for køb af vin i andre EU-lande findes i Punktafgiftsvejledning og vejledningen Internethandel for private, der begge ligger på ToldSkats hjemmeside: www.toldskat.dk.
    Hvor den nævnte grænse på 20.000 kr. stammer fra er lidt uklart. Der er imidlertid ikke nogen beløbsmæssig grænse for privatpersoners køb af vin i et andet EU-land.
    .
    Ugens besvarelser lægger vi efterhånden ind i VinAvisens VinABC, så de er lette at finde.
    .
....
Vil du have vores løbeseddel?
Vil du være sikker på at følge med i, hvad der sker i vinens verden, så bestil vores løbeseddel gratis tilsendt pr. e-mail hver uge. Send os blot en mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet. Klik her: anker@vinavisen.dk


Denne uges stjerner i VinAvisen
Som sædvanligt får de smagte vine stjerner efter det gængse system med fem som maksimum. Vine, der kun får én eller to stjerner, bliver dog ikke omtalt. I vores bedømmelser indgår også prisen til en vis grad som en parameter.


Santa Helena, Siglo de Oro, Carmenère / Malbec, Colchagua Valley, Chile 2001
37 kr., Fakta
Blød og meget, meget lækker rødvin med fyldig frugt, fin sødme og mange smagsmæssige facetter - blandt andet peber. Diskret fadlagring. Denne vin er faktisk et kup til prisen.


Château la Grande Croix, Bordeaux 2001
50 kr., Vinfirmaet
En virkelig god bordeaux, afrundet, med let sødme og et godt bid i eftersmagen. I den indtagende duft er der lidt mandler og nødder. Til prisen et superkøb.


Domaine de Lahon, Bordeaux 1998
70 kr., Lago Import
Fem år gammel rødvin, men stadig en nydelse. Den har en dejlig duft af drue og fad og en lækker og blød smag af modne druer.


Seidelberg, Chenin Blanc, Paarl, Sydafrika 2002
59,95 kr., First Brands
Virkelig lækker hvidvin, blød og med stor fylde, lavet på Loire-dalens drue. Den vil være glimrende til lidt fede fisk og til lyst kød.


Mas, Grenache, Vin de Pays d’Oc, Frankrig 2000
64,75 kr., H.J. Hansen
Meget flot rødvin, harmonisk og fyldig - og en vin, der kræver kraftig mad som ledsager.


Domaine Coussergues, Sauvignon Blanc, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 2001
45 kr., Østjysk Vinforsyning
Dejlig frisk hvidvin med fedme - og til en rimelig pris i forhold til kvaliteten.


Heritage Road, Shiraz, South Eastern Australia 2001
69 kr., Vinslottet i Greve
Årets julevin kalder Vinslottet denne vin, og det er ikke helt galt. Den vil være glimrende til både juleand og flæskesteg. Den er blød og lækker med både god frugt og sødme.


Errazuriz, Carmenère, Aconcagua Valley, Chile 2001
79,75 kr., H.J. Hansen
Kraftig rødvin med fyldig frugt, der næsten hamler op med det (meget) store indhold af 14 procent alkohol. I den blide og lækre frugt er der lidt mindelser om hyld - synes vi.


Lungarotti, Sangiovese, Rosso dell-Umbria IGT, Italien 2001
57,95 kr., Bilka
Blød, afrundet og moden rødvin med god harmoni mellem duft og drue.


Cape Berghof, Ruby Cabernet / Cinsault, Sydafrika 2001
100 kr. for 3 flasker, Vingaarden
God og harmonisk vin med fint afrundet smag og en ret hurtig eftersmag. Den fjerde stjerne får den for den meget rimelige pris.


La Belle Bacchante, Château Rauzan-Ségla, Margaux, Frankrig 1998
129 kr., A Vinstouw
Dyr, men dejlig Bordeaux-vin, blød og harmonisk.


Bear Crossing, Angove's, South Australia 2001
49,95 kr., Amka Vinimport
Kraftig og krydret rødvin med udvalgt syre. Angove's har skabt vinen for at støtte Australiens svindende population af koalabjørne - der jo slet ikke er bjørne, men pungdyr. Proppen er en væmmelig plasticprop, som vi kun kunne vride af proptrækkerens spiral med knivtang og skruestik. Jamen, hvad gør en ældre enlig dame langt ude på landet?


Noemus, Rioja, Spanien 2000
39 kr., Ki-Ma Vinimport
Venlig og enkel vin med god frugt og let sødme.


Château Brisson, Côtes de Castillon, Frankrig 1999
75 kr., A Vinstouw
Ikke billig, men pæn rødvin med smag af frisk drue og ret meget garvesyre.


.
Disse vine fandt de danske vinskribenter
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet.
I kolonnen længst til højre ses navnet på importøren. Er dette blåt, kan du klikke på det og åbne en side i vores database med importørens adresse, telefonnummer etc.
En liste over bladenes vinskribenter finder du ved at klikke her.

B.T.
Gandia, Cabernet Sauvignon, Utiel-Requena, Spanien 2000Rødvin39,95 kr.Det franske Vinlager
.
Ekstra Bladet
Balduzzi, Carmenère, Chile 2000Rødvin63 kr.Glud Vin
l'Excellence de Bonassia, Cabernet Sauvignon/Merlot, Beni M'Tir, Marokko 2000Rødvin58,50 kr.Amka Vinimport
.
ErhvervsBladet
Yarden, Cabernet Sauvignon/Merlot, Mount Hermon, Galilea, Israel 2001Rødvin69,75 kr.Amka Vinimport
.
Frederiksborg Amts Avis
Enate Tinto, Somontano, Spanien 2000Rødvin200 kr. (3 fl)H.J. Hansen
Finca Valpieda, Martinez Bujanda, Rioja, Spanien Rødvin150 kr.H.J. Hansen
.
Hjemmet
Santa Helena, Siglo de Oro, Carmenère/Malbec, Central Valley, Chile 2001Rødvin40 kr.Fakta

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk.