Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 15, 2003



Vin-aktuelt i uge 15
7. april - 13. april 2003
.

VinAvisen uge 12VinAvisen uge 13VinAvisen uge 14
a .a.... .a...
Chilenske vine versus top-bordeaux’er
Det er et gammelt "nummer" at præsentere sine vine i en blindsmagning sammen med nogle af verdens berømteste. Det har fx Robert Mondavi gjort et par gange i København.
Nu har den chilenske vinproducent Eduardo Chadwick gjort det samme i München med to af sine topvine fra vingården Errazuriz - Don Maximiano og Viñedo Chadwick plus vinen Seña, som han laver sammen med Mondavi.
Og i de andre "blinde" flasker var noget så fornemt som Médocs fem 1. cru-vine, Château Mouton Rothschild, Château Lafite Rothschild, Château Latour, Château Margaux og Château Haut-Brion.

Chilenske topvine helt på toppen
De tre chilenske og de fem franske vine var i årgangene 1999 og 2000, og rundt om smagebordet sad en jury af internationalt anerkendte vinsmagere. Og hvad nåede de så frem til? Her er de seks første placeringer med et par delte pladser:
a .a.... .a....
1Château Margaux 1999
2Château Latour 1999
3Don Maximiano 2000
Seña 1999
4Seña 2000
Château Margaux 2000
a .a.... .a
Som det fremgår, kan to af de chilenske vine hævde sig mellem de største - og så koster de jo kun mellem en fjerdedel og en sjettedel af de store bordeauxer.

Billigere Bordeaux
Salget af Bordeaux 2002 er i gang, og ifølge Just Drinks forudser man et prisfald på cirka 40%.
Også sidste år faldt priserne mellem 20 og 40% alt efter distrikt og slot.
Som årsager til dette markante prisfald ser markedsanalytikere den stagnerende verdenshandel, dollarens faldende kurs i forhold til euro’en, nedgang i aktiekurserne samt krigen i Irak.
Vinhandels-organisationen i Bordeaux, CIVB, siger, at det er økonomiske realiteter, som alle må regne med.

Billigere primeur?
Meget taler for, at primeur-salget af de store cru-vine først vil begynde i slutningen af juni, måske først i september. Netop nu er der ikke ret mange, der har lyst til at købe luksus-produkter.
Flere af slotsejerne siger til Decanter, at de nok vil komme ud med lavere priser end sidste år - også fordi de ikke får Parker-point i år (som nævnt i sidste nummer af VinAvisen).
a .a.... .a....

...
Christian Philipson smagte de mange vine på Château Pontet Canet.
    Langt fra top til bund
    Christian Philipson er netop vendt hjem fra Bordeaux og siger til VinAvisen, at 2002-årgangen har stillet store krav til markernes beskaffenhed, slottenes ekspertise samt ikke mindst deres teknologi.
    De slotte, som råder over alle tre dele, og som lagde alle kræfter i, har lavet gode og i flere tilfælde endda fantastiske vine. Mens andre slotte ikke har kunnet leve op til deres appellation.
    2002 er en årgang, hvor afstanden mellem top og bund er øget betragteligt. Derfor er det nødvendigt at være meget selektiv i sine køb.
    Også Christian Philipson forventer, at priserne vil falde væsentligt i 2002. På en særlig side gengiver vi hans indtryk af vinene i Bordeauxs enkelte distrikter.

Boykot uden særlig betydning
En politiker i den amerikanske stat Washington har fundet en oplagt metode til salg af statens vine: Lad være med at købe franske vine - og køb Washington-vine i stedet!
Washingtons vinfolk hopper dog ikke på den galej. En talsmand fra Washington Wine Institute siger, at det aldrig kunne falde dem ind at nedgøre en anden vinregion.
Og fra handelskammeret i Seattle lyder det: Frankrig og USA har haft gode forbindelser i over 200 år. Og i øvrigt holder franskmændene meget af vinene fra Washington.
Generelt har talen om boykot af fransk vin ikke haft noget mærkbart resultat i USA. Nogle mennesker undgår franske produkter, mens andre netop søger dem for at støtte Frankrigs holdning imod krigen. Det går mere eller mindre lige op.

Champagne afbryder kampagne
Vinkomiteen i Champagne, CIVC (Comité Interprofessionel du Vin de Champagne), har været i gang med en større reklamekampagne i USA for at fortælle, at der kun er én rigtig champagne, nemlig den, der kommer fra Frankrigs Champagne-distrikt. Og ikke alle de boblevine, amerikanerne selv laver og kalder champagne.
Nu har CIVC ifølge Decanter besluttet af afbryde kampagnen. Man synes ikke rigtigt, at tiden er til den slags - i en situation, hvor mange amerikanere boykotter franske produkter.

Mindre mængde vin i 2002
Sidste års problemer med vejret i 2002 gav en mindre høst i flere lande. Frankrig havde således en nedgang på cirka 5%, men alligevel kom Frankrig ud som Europas største vinland med 52,8 millioner hektoliter vin - svarende til 7 milliarder flasker.
I skemaet her ses 2002-produktionen i seks europæiske vinlande:
a .a.... .a....
Frankrig
52,8 mio hl
Italien
41,8 mio hl
Spanien
36,0 mio hl
Tyskland
11,0 mio hl
Portugal
6,5 mio hl
Østrig
2,6 mio hl
a .a.... .a
Fransk AOC har største andel
Den mindre høstmængde i Frankrig gjaldt ifølge det nationale vininstitut, ONIVINS, både AOC og Vins de Pays.
Produktionen af AOC-vine, inkl. VDQS, lå i 2002 på 24,8 mio hl - 4% mindre end året før - mens Vins de Pays lå på 13,4 mio hl, 8% mindre end 2001. AOC har således den største andel af den samlede produktion.
Hvis vi ser på fordelingen mellem de franske vinregioner, så fører Bordeaux med en høstmængde på 5,6 mio hl foran Languedoc-Roussillon, der høstede 3,6 mio hl.
Loire-dalen lå på 3 mio hl, Rhône-dalen på 2,3 mio hl, Bourgogne på 1,5 mio hl og Beaujolais og Alsace på hver 1,2 mio hl.

Vinitaly med vokseværk
På torsdag i næste uge går det for 37. gang løs med den store italienske udstilling Vinitaly i Verona.
Gennem årene er den blevet større og større, og sidste år var der 3858 udstillere fra 24 lande, mens 16.172 gæster fra 84 lande trængte sig sammen i de tætpakkede udstillingshaller på i alt 66.000 kvadratmeter.
I forbindelse med udstillingen afholdes der som sædvanlig en række konkurrencer, blandt andet den 11. International Wine Competition, hvor 3200 vine fra 30 lande bliver smagt, bedømt og belønnet med priser i 22 kategorier.

Mindre vin på spanske middagsborde
Ifølge den spanske vin-sammenslutning, FEV, drikker spanierne mindre vin. Alene fra 2001 til 2002 er salget på hjemmemarkedet faldet med 4,2%.
De spanske bodegaer og firmaer har dog ikke noget besvær med at komme af med vinen, for samtidig er eksporten steget med 9,6% til 9,91 millioner hektoliter (1,32 milliarder flasker), mens den samlede mængde vin på lager er faldet fra 34,8 til 32,2 mio hl.
a .a.... .a....

...
Jean-Michel Cazes.
    Man of the Year
    Hvert år udnævner det britiske vinblad Decanter en Man of the Year - der godt af og til kan være en kvinde.
    I år faldt valget på Jean-Michel Cazes, ejeren af Château Lynch-Bages i Médoc.
    Jean-Michel Cazes har flere gange været i Danmark, og de gange, vi har mødt ham, har han været både meget dynamisk og meget snakkesalig. Den mand er simpelt hen ikke til at stoppe, men bestemt værd at lytte til.

    På pension fra AXA-slottene
    I en årrække har Jean-Michel Cazes stået for Bordeaux-slotte ejet af det store franske forsikringsselskab AXA. Det vil sige, at han inklusive sine egne slotte har haft ansvaret for Château Lynch-Bages, Château Pichon-Longueville og Château Pibran i Pauillac, Château Les Ormes de Pez i Saint-Estèphe, Château Cantenac-Brown i Margaux, Villa Bel Air i Graves, Château Petit Village i Pomerol og Château Suduiraut i Sauternes. Endvidere Quinta do Noval i Portugal og Disznókö Tokaj i Ungarn.
    Jamen - manden må da være træt ... Han er da også for et par år siden gået på pension fra AXA.

Tysk grand cru-klassifikation
I torsdags var Michael Prinz zu Salm-Salm i København for at fortælle, at man nu er nået til enighed om retningslinierne for Grosses Gewächs, grand cru-klassifikationen af de tyske topvine.
Prinz Salm er formand for VDP (Verband Deutscher Prädikats- und Qualitätsweingüter e.V.), og denne sammenslutning af tyske topproducenter har siden 1989 arbejdet på at gøre det lettere for forbrugerne at købe tysk kvalitetsvin.
Med udgangspunkt i Bordeaux’ klassifikation af slotte og Bourgognes af marker er det nu lykkedes at få indført meget strenge regler for medlemmerne, primært i forbindelse med høstudbytte og marknavne.
a .a.... .a....
    Ny logo for Grosses Gewächs
    Der er tre niveauer i Grosses Gewächs: Vine fra ejendommens marker, vine fra klassificerede marker og vine fra førsteklasses marker.
    Man kan ikke skrive Grosses Gewächs på etiketten, når klassifikationen ikke er officiel og statsanerkendt - det er den kun i Rheingau.
    I stedet har man skabt en logo, som skal præges i en nydesignet flaske samt aftrykkes på etiket og kapsel.

Syv nye druer
Der skabes stadig nye druesorter gennem krydsning af eksisterende - druesorter med særlige egenskaber, fx modstand mod svampesygdomme.
Staatliche Weinbauinstitut i det tyske Freiburg har netop præsenteret syv nye sorter, hvis navne vi måske vil komme til at se på fremtidige flasker.
En af dem, Helios, er en hvidvinsdrue, mens Monarch, Prior, Baron, Cabernet Carbon, Cabernet Cortis og Cabernet Carol er rødvinsdruer.
Man er jo ikke i tvivl om, at Cabernet Sauvignon har været far (eller mor) til de tre sidstnævnte, mens Monarch, Prior og Baron ifølge Wein Reporter er mere Bourgogne-prægede.
..a....a.... .........
    .VinAvisens Online Auktioner
    Med et klik på denne bjælke åbner du et nyt vindue med auktionssiderne
    - og husk: Det er GRATIS at udbyde en vin og GRATIS at byde på den!
    .
    .
a .a.... .a....
...
Stine Bosse sammen med grosserer Flemming Karberg fra Hans Just ved overrækkelsen af The Veuve Clicquot Award - Årets Erhvervskvinde 2003.
    Hæder fra Den gule Enke
    Hvert år uddeler Den gule Enke og Hans Just "Veuve Clicquot-prisen" til årets erhvervskvinde, og i torsdags gik den til forsikringskoncernen Tryg’s direktør Stine Bosse, der i den seneste tid har været meget fremme i pressen - blandt andet fordi hun er kvinde. Og en meget dygtig kvinde, naturligvis.
    Som koncernchef for hele Tryg Vesta Group har Stine Bosse ansvaret for 4500 medarbejdere i fem lande, 1,2 million privatkunder og en kvart million erhvervskunder, hovedsaglig i Danmark og Norge. Tryg er i dag Danmarks største skadeforsikringsselskab. Og så har Stine Bosse i øvrigt fire børn, tre hunde og en bondegård ...

    En betydningsfuld anerkendelse
    Prisen som Årets Erhvervskvinde uddeles i en lang række europæiske lande og betragtes som Europas mest betydningsfulde anerkendelse af kvindelige erhvervsledere. Ud over selve hædersbevisningen vil Stine Bosse indtræde i et internationalt netværk af europæiske kvindelige erhvervsledere.
    Champagnehuset Veuve Clicquot indstiftede prisen i 1972 i anledning af 200-året for firmaets grundlæggelse samt til minde om grundlæggeren, Madame Clicquot Ponsardin, også kendt som Den Gule Enke.

Hæder og ære
Årets champagnepris på 40.000 kr. plus hæder og ære går i år til Jean-Louis Lieffroy og hans team på Falsled Kro.
Det er femte gang, prisen uddeles. Tidligere er den gået til Michel Michaud, Dansk Sommelierforening, Restaurant Kong Hans Kælder og Ristorante Era Ora. Bag prisen står de fem champagnehuse Deutz, Laurent-Perrier, Louis Roederer, Pol Roger og Taittinger - samt Henrik Oldenburg på Smag & Behag.

Postkort fra Argentina og Chile
VinAvisen har været i Argentina og Chile. I sidste uge sendte vi to postkort om vore oplevelser i Argentina. Her kommer endnu tre fra Argentina, og i næste uge fortsætter vi til Chile.
a .a.... .a....

.....
    Postkort nr. 3: Syvende vingård i inka-land
    Septima er det første vinhus, man møder, når man har krydset Andesbjergene ad inka-indianernes gamle vej. På lang afstand ligner bodegaen en borg. Lidt tættere på fornemmer man inka-arkitekturen, og helt tæt på står Ricard Raventos og byder velkommen som på billedet her.
    Septima er et helt nyt vinhus, ejet af den spanske Raventos-familie med Cava-huset Codorníu som flagskib og med Masia Bach, Raimat og Bilbainas i porteføljen. Det argentinske vinhus er nummer syv i "stalden" - derfor navnet Septima.
    Ricard Raventos er kommet til Mendoza med det ene formål at lave top-rødvin, og alt på stedet er super-hightec med nyeste teknik og nye franske egetræsfade fra gulv til loft.
    Vi blev inviteret indenfor til grillede argentinske bøffer, og Septimas Malbec hjalp bøfferne på vej. Kombinationen var minderig.
    Hjemme i Danmark importeres Septima af Det franske Vinlager.
a .a.... .a....
    Postkort nr. 4: Philipson har givet den 100 point
    Arkitekten bag Catena Zapata er direkte blevet inspireret af den mexikanske Maya-arkitektur, og man skal lige vænne sig til, at der i den karakteristiske bygning gemmer sig et vinhus.
    Jeff Mausbach tog stolt imod. Han ved, man bliver imponeret. Indenfor var det som i et moderne museum. Vinifikations-afdelingen er gemt af vejen, men går man lidt tæt på enkelthederne, kan man se, at ambitionerne er voldsomt høje. Der lægges op til en nærmest hysterisk separering af godt og skidt. Omsorgen for druerne er på 1. cru-niveau.
    En stribe vine var klar til smagning. Først en Chardonnay, som ikke findes bedre - i hvert fald ikke i Argentina. Og derefter Catena Zapatas Cabernet og Malbec.
    Jeff Mausbach fortalte, at den ene af vinene har fået 93 hos Parker og 94 point hos WineSpectator - hvorefter en af de danske gæster omkring bordet supplerede: - Ja, og Christian Philipson har givet den 100 point.
a .a.... .a....
    Postkort nr. 5: Den perfekte Malbec
    Under en tur ud i vinmarkerne kunne Jeff Mausbach på Catena Zapata fortælle om bodegaens eksperiment med at udvikle den perfekte Malbec, Argentinas "nationale" drue.
    135 forskellige kloner var plantet ud. De ti bedste var valgt til videre formering, og resultaterne var meget lovende.
    Jeff kunne også fortælle, at den Malbec, man generelt arbejder med i Mendoza, med årerne har fjernet sig meget fra den, der blev hentet i Bordeaux for mere end 150 år siden. Så i princippet kan man ikke sammenligne dem.
    Han forudså, at franskmændene kunne være interesserede i Catena Zapatas super-Malbec. Og de var da velkommen. Men de måtte selv sætte en vinlus-resistent rod på, for Catena Zapata bruger upodede vinstokke.

Jean-Pierre Moueix død
En af de store personligheder i Bordeaux, Jean-Pierre Moueix, er død, 90 år gammel. Det var Moueix, der i 1937 i byen Libourne skabte sig et navn som vinkøbmand - négociant - med speciale i fine vine fra Saint-Émilion og Pomerol - og dermed bidrog til at gøre områderne på højre bred berømte.
I 1953 købte han Château Trotanoy og Château La Fleur-Pétrus i Pomerol og året efter Château Magdelaine i Saint-Émilion, og i 1961 satte han kronen på værket, da han erhvervede halvdelen af aktierne i Château Pétrus.
Siden blev familien eneejere af Pétrus, og i dag er det sønnen Christian, der står for firmaet og slottene.

Languedoc-Roussillon vinfestival på vej
Der kommer glimrende vine fra det franske Languedoc-Roussillon - tænk bare på al den Vin de Pays d’Oc, der strømmer ind i de danske butikker.
Det har givet The Wine Company og vinhuset Les Cepages en god idé: Hvorfor ikke samle en snes danske importører af vin fra Languedoc-Roussillon for at vise, hvad de har fundet af gode sager.
Initiativtagerne har planlagt en vinfestival, der skal løbe af stabelen hos Dansk VinCenter i Avedøre ved København lørdag d. 20. september kl. 10-17, og importører, der ønsker yderligere information, eller ønsker at deltage i arrangementet, kan henvende sig til The Wine Company, e-mail: thewinecompany@private.dk, tlf.: 38 80 74 72 eller fax: 38 80 74 82.
a .a.... .a....
    Tag den med til Norditalien
    I en overordentlig nyttig lille bog har Niels Ehlers og Jørgen Mønster Pedersen samlet tusinder af konkrete informationer og råd til den, der vil være "Gastronomisk Turist i Norditalien" - som bogens titel lyder (Lindhardt & Ringhof, 172 sider, 169 kr.).
    Det hele er med - restauranter, råvarer, vingårde, der tager imod besøg, gastronomiske ordlister og web-adresser, så man kan komme videre på internettet.
    For hver af Norditaliens regioner er der en liste over gastronomiske attraktioner - med stjerner. For Piemonte ser listen således ud:
    *** Trøfler samt rødvine fra Barolo og Barbaresco.
    ** Barbera d'Asti, d'Alba og del Monferrato samt rødvine fra Roero, Ghemme og Gattinara, Gorgonzola og Castelmagno, syltede kastanier, rå, tørrede pølser, chokoladekonfekt, Carpaccio med Parmesan, rucola og trøfler samt Vitello Tonnato.
    * Moscato d'Asti, tørrede svampe, risotto, ravioli og agnolotti, Brasato al Barolo, hasselnødder og Bagna Cauda.
    De to forfattere har tidligere skrevet en lignende bog om at være gastronomisk turist i Frankrig.
a
Vinbranchens blå bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en særlig side. Nedenfor kommer denne uges portræt.
a .a.... .a....
..
.

    Niels Christensen (f. 1960) har siden 1998 været formand for Vinkyperforeningen af 1. Maj 1884, en lille eksklusiv forening med lidt under 100 medlemmer.
    Og hvad laver så en vinkyper? Niels Christensens karriere giver svaret, for han har siden gymnasietiden og sin treårige uddannelse hos Hans Just prøvet det meste. Alt lige fra prøvesmagning og indkøb af vin og spiritus til modtagekontrol, igen med smagning og laboratorieanalyser, behandling og aftapning af vinen, indkøb af flasker og propper og design af spiritusmærkevarer - samt regnskaberne til Told&Skat, ikke at forglemme. - Jeg har endog rangeret togvogne med vin, siger han. En uddannelse som merkonom i markedsføring og butiksdrift er det også blevet til.
    Uddannelsen til vinkyper varer normalt i tre år. Som udgangspunktet har man en handelsskole-uddannelse, og man arbejder gerne i udlandet i slutningen af læretiden.
    Selv har Niels Christensen blandt andet været hos vinfirmaet Troels-Smith, hvor han var med til at indrette et helt nyt laboratorium. Da det var gjort, tog han sin "dannelsesrejse" Jorden rundt med ophold hos vinfirmaer i Japan, Australien og USA, hvorefter han igen kom til Troels-Smith.
    Fra 1992 havde han sammen med vinkyper Uffe Arnholtz foden under eget bord i Vinhuset Chez Nous, inden han i 1996 kom til Johs. M. Klein Distribution A/S. Her har han ansvaret for produktion og lager og står blandt andet for den succesrige Dr. Nielsen´s Bitter.
    Niels Christensen får ofte henvendelser fra unge mennesker, der gerne vil være vinkypere, og desværre må han skuffe de fleste. Der er ikke brug for ret mange vinkypere i Danmark. Men mange mister også interessen, når de får pillet lidt ved deres romantiske forestillinger om alpehuer og stearinlys i hvælvede vinkældre.
    Privat er Niels Christensen gift med Eva og har to sønner, Jens og Søren. I fritiden spiller han jazztrommer, fisker, bygger hus, dyrker fitness og have, elsker madlavning - og selvfølgelig vin.
    Adresse: Johs. M. Klein Distribution A/S, Gammel Vartov Vej 42, 2900 Hellerup, tlf.: 39 15 00 42, e-mail: nc@jmk.dk.
a .a.... .a....
    Klummer for voksne
    Information har i en af sine sparerunder taget afsked med sin vinmedarbejder, Flemming Kyed. Det er måske derfor, han ser så bekymret ud på Per Marquand Otzens forsidetegning på Kyeds seneste bog, "Grå eller Guld, Klummer for voksne" - der netop er udkommet på Informations Forlag (64 sider, 88 kr.).
    Bogen handler meget lidt om vin, men er ikke desto mindre hyggelig læsning - skrevet af en moden mand til modne mennesker i alle aldre.
    Køb den, læs den - og gem den som en mandelgave til næste jul.

Château Askebæger
Sydney Morning Herald fortæller, at de vinbønder, der undgik sommerens skovbrande i Australien, nu har fået et andet problem: Røgen fra brandene har igennem seks uger givet deres druer og dermed deres vine en røget bismag.
Det drejer sig om vingårde i de bjergrige egne i staterne Victoria og New South Wales.
Australian Wine Research Institute er gået i gang med at finde ud af, om man på en eller anden måde kan løse problemet, men endnu er instituttet ikke nået til et resultat.
Peter Godden, der er forsker ved instituttet, siger til avisen, at vinen lugter, ligesom når man renser et snavset askebæger under en vandhane, og at lugten kan være så slem, at man er lige ved at kaste op.
..
Go’ morgen, Californien
På tirsdag d. 8. april kl. cirka 08.15 skænker Tim Vollerslev, Per Pallesen og Michael Meyerheim californisk vin i glassene i TV2’s "Go’ morgen, Danmark". Følgende vine er til smagning:
* Chardonnay, Beringer, Napa Valley 1998 til 125 kr. fra Sigurd Müller.
* Cabernet Sauvignon, Canyon Oaks 1999 til 45 kr. fra Det franske Vinlager.
* Cabernet Sauvignon/Shiraz, Kendall-Jackson Collage 1999 til 70 kr. fra Amka Vinimport.


Denne uges stjerner i VinAvisen
Som sædvanligt får de smagte vine stjerner efter det gængse system med fem som maksimum. Vine, der kun får én eller to stjerner, bliver dog ikke omtalt. I vores bedømmelser indgår også prisen til en vis grad som en parameter.
a .a.... .a...
...
Ring til importøren - klik på det blå navn - og spørg, hvor du kan købe vinen.
.....


Los Vascos, Cabernet Sauvignon, Domaines Barons de Rothschild (Lafite), Colchagua, Chile 2001
79,75 kr., i maj: 69,75 kr., Skjold Burne
Herlig solmoden rødvin med afrundet blød frugt, mange facetter og en indtagende sødme. Virkelig god kvalitet til prisen.


Los Vascos, Chardonnay, Domaines Barons de Rothschild (Lafite), Chile 2001
79,75 kr., i maj: 69,75 kr., Skjold Burne
Blød og meget lækker hvidvin med en pikant honningduft og -smag. Pengene værd - især i maj.


Marqués de Vitoria, Reserva, Rioja, Spanien 1995
113 kr., Glud Vin
Rioja-rødvin i den klassiske stil, blød med sødme og fine fadtoner.


Primavera, Reserva, Bairrada, Portugal 2000
39,95 kr., Amka Vinimport
Frisk og frugtagtig rødvin med tilpas syre. Virkelig god til prisen.


Ercavio, Tempranillo, La Mancha, Spanien 2001
49,95 kr. ved 12 flasker, Philipson Wine
Fyldig rødvin med en intens og ren frugtsmag og en markant solmoden sødme. God kvalitet til prisen.


Manzanita Canyon, Zinfandel, Californien 2001
59,95 kr. ved 12 flasker, Philipson Wine
En frugtbombe af en rødvin med dejlig sødme og fin harmoni mellem frugt og alkohol.


J.C. Beauvoir, Syrah Rosé, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 2001
45 kr., Herning Vin Import
En rigtig terrassevin til den kommende sommer og en vin til grillparties med mange mennesker. Vinen er fed og saftig med en vis fedme og uden overvældende meget syre.


Maison la Motte, Chardonnay, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 2001
50 kr., på tilbud: 45 kr., Østjysk Vinforsyning
Mange gode Chardonnay'er koster 70 kr. Her er en, der smager af 70 kr. - og af herlig frugt - men som kun koster 45 kr. Vinen har en frisk og venlig duft, ikke så kraftig, og en god og typisk Chardonnay-smag med et lille bid i slutningen.


Bear Crossing, Chardonnay, Angove's, South Australia 2002
54,95 kr., Amka Vinimport
Hvidvin med en kraftig og krydret duft og en lige så krydret og lidt robust Chardonnay-smag. Velegnet til lidt kraftigere retter.


Cuvée Pontus de la Gardie, Vin de Pays des Coteaux de Peyriac, Frankrig 2001
49,75 kr., Høyer Import
Ikke nogen stor rødvin, men bestemt venlig med afrundet frugt og sødme.


J.C. Beauvoir, Sauvignon Blanc, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 2002
45 kr., Herning Vin Import
Ret let og enkel hvidvin med en lidt markant syre. Kvaliteten i overensstemmelse med prisen.


Anne des Clochers, Cuvée Beatrice, Chardonnay, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 2001
59,75 kr., 50 kr. ved 6 flasker, H.J. Hansen
Pæn hvidvin uden det helt store billede af druens mange facetter. Imidlertid et godt køb, når man køber seks flasker af den.


Parducci, Vintage Red, Mendocino, Californien 1998
59,75 kr., GrandVin
Ret let og moden vin. Den er fem år gammel og skal ubetinget drikkes nu. Velegnet til mange retter og nem at drikke.


a .a.... .a....
Disse vine fandt de danske vinskribenter
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet.
I kolonnen længst til højre ses navnet på importøren. Er dette blåt, kan du klikke på det og åbne en side i vores database med importørens adresse, telefonnummer etc.
En liste over bladenes vinskribenter finder du ved at klikke her.

Berlingske Tidende
La Colombelle d'André Daguin, Vin de Pays, Frankrig 2002Hvidvin35 kr.Erik Sørensen
.
B.T.
Nobilo, Sauvignon Blanc, Marlborough, New Zealand 2000 - på tilbud i denne uge til 2 for 99 kr.Hvidvin59,95 kr.SuperBrugsen
.
ErhvervsBladet
Château de la Chesnaie, Muscadet de Sèvre et Maine sur lie, Frankrig 2000Hvidvin55 kr.Holte Vinlager
.
Euroman
Les Paillieroudas, Gigondas, Frankrig 2000Rødvin109 kr. (v 12)The Wine Company
Vacqueyras, Edmond Burle, Frankrig 2000Rødvin79 kr. (v 12)The Wine Company
.
Hjemmet
Grappolo d'Oro, Rosso Salento, Salento IGT, Italien 2001Rødvin32 kr.Chris-Wine
.
Smag & Behag
Cloudy Bay, Sauvignon Blanc, Marlborough, New Zealand 2002Hvidvin180 kr.Vintappergaarden

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk.