Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 25, 2003



Vin-aktuelt i uge 25-26
16. juni - 22. juni 2003
........................

VinAvisen uge 22VinAvisen uge 23VinAvisen uge 24
........................
Languedoc opruster
Vi må gøre noget, sagde franskmændene. Med vores appellations-system kan vi ikke konkurrere med alle de oversøiske vine, der sælges på velkendte druenavne. Og så kom de med en plan:
Som tidligere nævnt her i VinAvisen vil franskmændene lave en ny kategori, Vins de Cépage de France (franske druesort-vine) – en klassifikation på linie med Vin de Pays.
Ifølge Just Drinks er denne plan nu ved at falde til jorden. Forslaget har ligget i over et år og samlet støv i det franske landbrugsministerium, og imens har vinavlerne i Languedoc haft tid til at opruste og gøre deres indflydelse gældende.

Planen bliver sikkert slagtet
Languedoc har efterhånden fået succes med Vin de Pays d’Oc, og vinavlerne er bange for, at den nye kategori vil blive en konkurrent – og at nogle af regionens bedre vine vil indgå i store sammenstik og ødelægge Sydfrankrigs øgede prestige.
Eftersom Languedoc står for landets største vinproduktion, vil regeringen sikkert bøje sig – og slagte Vins de Cépage de France.

Skruelåg til hvidvin en fordel
Det britiske forbrugerblad Which? har lavet en interessant test. Man har fremskaffet seksten vine med skruelåg og et tilsvarende antal flasker med korkprop – og ladet otte professionelle vinsmagere blindsmage dem.
Hvidvinene med skruelåg opnåede det højeste antal point. De var friskere, mere karakterfulde og livligere end dem med korkprop.
Med rødvinene var der ikke de samme markante forskelle.

Ufortjent dårligt image
En rundspørge til over 1700 af Which?s læsere viser, at vinproducenterne står over for lidt af en kamp, når det gælder om at overbevise folk om skruelågenes fortræffeligheder.
Næsten tre fjerdedele af de britiske læsere havde prøvet flasker med skruelåg, men samme antal mente, at skruelågene ikke var så ”socialt acceptable” som korkpropperne.
Yderligere mente lige over halvdelen, at en skruelåg-vin måtte være af en lavere kvalitet end en med korkprop.
Which? konkluderer: Skruelågene lider af et dårligt image, som de ikke længere fortjener.

En stenhård satan
Resultatet af VinAvisens lille rundspørge om propper i sidste uge har medført et par reaktioner. Peter Larsen skriver: - Plasticpropper er mere end én ting. I Nettos Masi-hvidvin sidder der en stenhård satan, som ved enhver optrækning giver anledning til eder, forbandelser og forhøjet blodtryk.
Men i to hvidvine fra Philipson, Malambo og Argento, sidder der en genial porøs, nærmest skumgummi-agtig prop omgivet af et lag glat plastic. Den glider så let som smør - hver gang!

Et utal af kvaliteter
Kees Graste, der producerer vin i Corbières, siger, at der findes korkpropper i et utal af kvaliteter til priser mellem 22 øre og 3,72 dkr.
Når man trækker en korkprop op af en flaske, mærker man umiddelbart, hvad det er for en type kork, man skruer i: Skal man lægge kræfterne i, er det sandsynligvis den billige type.
Når man skruer i kork af kvalitet, går det relativ nemt. Man mærker proppens smidighed. Samtidig vil man ofte kunne se, at proppen udvider sig i fri luft; den er kun farvet helt nede i bunden og har en frisk duft.

Med undertryk under proppen
En fin prop af naturkork skal også sættes rigtigt i flasken, siger Kees Graste. – Hos os erstatter maskinen luften over vinen med kuldioxid og vel at mærke med et undertryk på typisk 0,2 atmosfære.
Før disse nye maskiner kom, blev propperne trykket ned, så der blev overtryk under dem. Det bevirkede, at vinen kunne trænge ind i proppen, før den havde udvidet sig i flaskehalsen, samtidig med at vinen fik en skadelig dosis ilt.

Skrabede modeller
Det undrer ikke Kees Graste, at der findes mange billigpropper på det danske marked.
Ligesom bilproducenterne lavede "skrabede" modeller specielt til det danske marked, så kan det tænkes, at prisen på en vin før eksport til Danmark er så vigtig, at man bevidst vælger billige løsninger.
Når der tillige snakkes om, at 60% af salget i Danmark typisk er tilbudsvine i den lave prisskala, ja så har vi måske forklaringen på problemet med de dårlige propper.

På den sorte liste
I Sverige er der stadig ballade omkring de i øvrigt helt lovlige støttekøb, vinimportører i frustration har foretaget for at få det almægtige Systembolag til at tage deres vine ind i sortimentet – om omtalt i VinAvisen i uge 22.
Systembolaget har sat en række vine på ”den sorte liste" og har indført et kontrolsystem – uden dog helt at definere forskellen på ”vanliga köp av egna varor” og ”manipulerande stödköp”.
Til WOW FaxNews siger en anonym butikschef, at de, der ikke støttekøber alt for åbenbart, stadig vil kunne gøre det. I praksis er det nemlig umuligt at afgøre, om det er støttekøb eller ej – det skal bare gøres lidt smart.
Vi mindes stadig gode gamle DDR, hvor man også måtte sno sig i en formynderisk og gråmeleret verden.

Bollinger ramt af hagl
Ifølge WeinReporter har et katastrofalt uvejr med hagl så store som golfbolde bogstaveligt talt tilintetgjort resten af champagnehuset Bollingers 2003-årgang. En del blev ødelagt allerede i april under frost ned til 10 minusgrader.
Bollinger vil under ingen omstændigheder kunne producere en årgangs-champagne i år, men huset har lagre fra de sidste fem år og vil fortsat kunne levere de gode flasker.

Verdens største vinauktion
Er den årlige bourgogne-auktion til fordel for hospitalet i Beaune verdens største vinauktion med et velgørende formål?
Nej, det må være Napa Valley Wine Auction, der blev afholdt sidste lørdag, og som i alt indbragte 6,5 millioner dollars.
Et enkelt parti vin fik hammerslag på 1 million dollars. Aldrig er et parti gået for så meget. Men partiet, Bidder’s Brand, omfattede nu også ret meget, nemlig 5 tons Napa-druer, en vinmager og en markedsfører. Så vinderen skal egentlig kun sætte sig ned og designe en etiket.

Rygter om Southcorp
De australske aviser har travlt med at fortælle, at bryggerigruppen Foster’s er på vej til at overtage det kriseramte Southcorp, Australiens største vinfirma.
Rygterne opstod i onsdags, da Foster’s meddelte, at firmaet ville skille sig af med sine pubs og på den måde få en kapital på 726 millioner AUS dollars.
En sammenslutning af Foster’s og Southcorp vil resultere i verdens største vinfirma.
Den britiske koncern Allied Domecq kan dog komme på tværs af Foster’s planer. Koncernen menes i hvert fald at være interesseret i nogle af Southcorp’s mærker.
Ved meddelelsen steg Southcorp’s aktier med 9%. Det er i øvrigt et spørgsmål, om Oately-familien, der har en betydelig mindretals-aktiepost overhovedet vil gå med til at sælge. Det mente en talsmand for familien ikke i torsdags.

Kun russisk vodka fra Rusland
Alle lande prøver at beskytte navnene på deres originale produkter – Frankrigs champagne, Spaniens sherry, Grækenlands fetaost osv.
Nu har den russiske patentmyndighed afgjort, at benævnelse russisk vodka kun må bruges om vodka, der er blevet destilleret og tappet i Rusland – og som i øvrigt lever op til visse kvalitetskrav.
Ifølge Just Drinks er afgørelsen faldet i forbindelse med en sag, som det statsejede firma FKP Soyuzplodoimport har anlagt mod producenten af Stolichnaya Vodka, der produceres i Letland.
Afgørelsen kan meget vel føre til, at Rusland vil forsøge at gribe ind for de mange produkter, der verdens over sælges som ”russisk vodka”, men aldrig har været berørt af russiske menneskehænder.

Stadig mere tysk rødvin
Nu er rødvinens andel af Tysklands vinproduktion atter steget. Tysklands Federale Statistik viser, at den i 2002 steg fra 32 til 36%. Det vil sige, at mere end hver tredje flaske tysk vin er rød.
Ifølge Wein Reporter er Rheinhessen den største vinregion med 27% af landets samlede produktion. Derefter kommer Pfalz med 20%, Mosel-Saar-Ruwer med 16%, Baden med 13% og Württemberg med 12%.

Dom Pérignon til 4 dollar
Sommelieren Henrik Yde-Andersen har i nogle år arbejdet i Thailand, hvor han naturligvis læser VinAvisen i hvert et ledigt øjeblik. Han har også læst vores historie i uge 23 om, at 70% af al den importerede vin, der sælges i kinesiske restauranter og hoteller, er forfalsket.
- Den slags svindel er udbredt over det meste af Asien, skriver han, - lige fra Japan til Laos.
- Den tidligere franske koloni Laos har nogle af de bedste kopier. Jeg har således med stor fornøjelse drukket Dom Pérignon 1985 til lidt over 4 US dollar – samt adskillige andre "champagner", der aldrig har eksisteret.

Vinhøsten i Thailand
I Thailand er årets høst kommet pænt i hus, skriver Henrik Yde-Andersen. – Landets mest kendte vineri, Château de Loie, har sendt sine nye vine på hjemmemarkedet, og det samme har Saint Lo, der ejes af Thailands tidligere ambassadør i Frankrig. Han har også et slot i Saint-Émilion.
De to bedste vinerier, Khao Yai og Khao Kor, har derimod eksporteret hele deres produktion af Sauvignon Blanc og Shiraz.
Thailands egen vin beskattes kun med 110 %, hvorimod importeret vin får 505% i nakken ...

Dansk vin på fornem liste
I sit nyeste nummer har Decanter en artikel, hvori redaktionen lister “Verdens bedste vine til pengene” – og det vil i dette tilfælde sige vine, der vurderes som tre gange mere værd end prisen.
En af disse vine er lavet af en dansker, nemlig Iakob Schjerbeck i Bordeaux, og det drejer sig om 2000-årgangen af hans rødvin med det ultrakorte navn d:vin.
Trods New World-moden er der kun 2 sydamerikanske vine på listen og 4 australske, mens der er hele 21 franske, hvoraf de 10 er fra Bordeaux. Spanien har 5 med og Italien kun 3.
Iakob Schjerbeck er naturligvis himmelhenrykt for af være med på listen. – Det er lige vand på min mølle, siger han i telefonen fra Bordeaux. – Er jeg stolt eller hvad?
.....................

.....
    En stor rødvin ...
    I en lang årrække har Bernard Monteau været mester for vinene fra to af Bordeauxs store slotte, og i fredags var han på besøg i København, inviteret af Philipson Wine.
    Det ene slot er Château Grand-Puy-Ducasse, 5. cru i Pauillac, det andet er Château de Rayne Vigneau, 1. cru i Sauternes.
    Den røde Pauillac smagte vi i otte årgange tilbage til 1989, og de to første – 2002 og 2001 – var naturligvis kun fadprøver. Godt nok store vine, men ikke til at drikke i dag. De skal ligge i hvert fald til omkring 2010, men så bliver de også meget flotte. I forsalg koster de henholdsvis 139,95 og 149,95 kr. (ved 12 flasker).
    2000-årgangen, der sælges i dag for 249,95 kr., var også kun i sin ungdoms vår, men den bliver meget flot engang med indbydende saftighed og charme. En rigtig klassisk Bordeaux-rødvin.

    ... og en stor sød hvidvin
    Med de søde hvidvine fra Château de Rayne Vigneau, som vi smagte tilbage til 1986, var det lige sådan:
    De yngste årgange, 2002 og 2001, som kun er i forsalg, har slet ikke foldet sig ud. De koster henholdsvis 199,95 og 249,95 kr.
    Med 1997-årgangen til 299,95 kr. (ved 12 flasker) begynder der at ske noget. Men igen: En sauternes som denne skal ligge i en halv snes år for at blive afrundet og kompleks. Nogle af årgangene vil have lidt mere Botrytis-karakter end andre, men de vil alle blive meget elegante med toner af fersken og nødder og et fint pift af honning. En stor nydelse, fx til ost eller en skive gåselever.

    < Bernard Monteau og Christian Philipson under smagningen.
..............................................
    .
    Den danske vinbranche
    * New World Vinimport har fået importen af vine fra Tamar Ridge Wines på Tasmanien.
    * Bibendum har hidtil været et stort svensk importfirma, men pr. 1. september bliver det navnet på et nordisk foretagende under Scandinavian Beverage Group (SBG). I Danmark vil således firmaet Hansen & Co. indgå i det nye Bibendum.
.......
........................
    .VinAvisens Online Auktioner
    Med et klik på denne bjælke åbner du et nyt vindue med auktionssiderne
    - og husk: Det er GRATIS at udbyde en vin og GRATIS at byde på den!
    .
    .
.....................

.....
Salget af aktiemajoriteten i vinhuset tog hårdt på den nu 69-årige Robert Drouhin, der er tredje generation. Vinhuset blev grundlagt af hans bedstefar, Joseph, i 1880. Nu har familien chancen for at købe hele den japanske andel tilbage igen.
    Drouhin køber sit vinhus tilbage
    For ni år siden var det berømte Bourgogne-vinhus Joseph Drouhin i økonomiske vanskeligheder og søgte hjælp hos det japanske firma Snow Brand Milk Products Co., der siden 1971 har importeret vinhusets vine.
    Japanerne fik 51% af aktierne. Nu har Drouhin købt 11% tilbage og sidder således komfortabelt på de 60%.
    Snow Brand har været centrum i en række skandaler med blandt andet inficeret mælk, der forårsagede alvorlige forgiftninger, og firmaet har været nødt til at fyre tusinder af medarbejdere og sælge firmaer fra.
.....................

...
Robert Mondavi: - At lave god vin er et håndværk, at lave fin vin er en kunst.
    Til lykke med de 90
    På onsdag d. 18. juni fylder Robert Mondavi 90 og vil blive fejret ved en stor fest med over 1000 gæster på vineriet i Oakville samt i næste uge ved endnu en fest under Vinexpo i Bordeaux.
    Mondavi har om nogen været en foregangsmand i californisk vin, og om ikke for andet så ved danskerne, at det var hos ham, Kronprins Frederik var i vinlære.
    Mondavi, der er søn af en italiensk indvandrer, grundlagde sit vineri så sent som i 1966, da han var 53 – det var det første nye vineri i Napa Valley siden forbudstiden. Og op gennem 60’erne, 70’erne og 80’erne indførte han den nyeste teknik og satte nye standarder for californisk kvalitets-vin.

    Den første kultvin
    I 1980 indgik Robert Mondavi i et samarbejde med baron Philippe de Rothschild, og sammen skabte de den første store kultvin, Opus One.
    Ikke mindst den første årgang af Opus One blev et samleobjekt. Før nogen overhovedet havde smagt den, gik tolv flasker på en auktion for 24.000 dollars. Den er stadig dyr, men som Mondavi siger: - Hvilken kunstner tager sig kun betalt for maling og lærred?
    Siden er Mondavi indgået i andre internationale samarbejder – med Frescobaldi-familien i Italien, Chadwick-familien (Viña Errázuriz) i Chile og Oatley-familien (Rosemount) i Australien.
.....................

...
I italienske medier og i gadebilledet vises Sella & Moscas vine tappet på nogle højst interessante flasker.
    Campari på Sardinien
    For nogle år siden overtog det Milano-baserede apéritif-firma Campari kontrollen over Sella & Mosca på Sardinen, og nu har Campari ifølge Just Drinks købt yderligere aktier og sikret sig i alt 98,3% af firmaet.
    Sella & Mosca er Sardiniens største vinproducent. Firmaet har 500 hektar vinmarker, og det er dermed Italiens næststørste ”vinbonde”. Hvert år kommer der 6-7 millioner flasker fra vinmarkerne, og eksporten er stor. Her i landet er det Chris-Wine, der importerer firmaets vine.

    Teknisk udstyr i top
    Sella & Mosca blev grundlagt i 1889 af ingeniøren Sella og advokaten Mosca, to fremsynede mænd fra Piemonte, der spillede en betydelig rolle i Risorgimento, dvs. den politiske bevægelse til Italiens forening.
    I dag er det et af Europas teknisk mest veludstyrede vinerier. Besøger man Sardinien, må man endelig besøge det og det tilknyttede museum.






Vinbranchens blå bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en særlig side. Nedenfor kommer denne uges portræt.
......................................................
..
.
    Allan Hedstrøm (f. 1968) er, hvad man kunne kalde alsacisk garageimportør – plus forsikringsmand. Til daglig arbejder han i Tryg, og i det store forsikringsselskabs vinklub fandt han sin interesse for vin.
    Som de fleste andre danskere drak han primært rødvin, og det var en kollega, der skabte hans interesse for Alsace. Interessen steg støt de næste par år, indtil han i eftersommeren 1999 fik ideen: Hvorfor ikke selv importere vine fra Alsace?
    Han smagte sig igennem alle de flasker, han kunne få fat på. Han var dernede flere gange, og til sidst nåede han frem til, at det var vinene fra vinbonden Haegi, han ubetinget syntes bedst om. Så kontakten blev skabt, og i vinteren 1999 blev den første palle hentet hjem.
    Den hjemlige vinscene var ikke uenig med ham. I de sidste tre udgaver af Vinnøglen er en Haegi-vin blevet udnævnt til at være en ”træffer”. Fire af hans vine har fået fem stjerner i VinAvisen, og én har fået fire. ErhvervsBladet er kommet med prædikatet ”Bedste vin”.
    Allan Hedstrøm er lidt af et særtilfælde, idet han kun importerer vin fra én producent. Men det er nu engang hans interesse. For ham gælder det om at levere så god Alsace som muligt til penge, man kan betale.
    Salget foregår primært til private og efter mund-til-mund metoden – samt via hjemmesiden www.alsace-vin.dk. Altså 100% garage! Men Allan Hedstrøm sælger da også af og til et parti til en vinhandel.
    I sin sparsomme fritid holder han en del vinsmagninger. – Det er ren passion fra min side, siger han. – Det er svært at skjule, og det ønsker jeg heller ikke. Det er glæden ved Alsace, der driver værket. Vin er glæde. Vin er oplevelser.
    Privat bor han sammen med hustruen Helle og deres to børn, Julie på seks og Nicolai på fire.
    Adresse: Allan Hedstrøm Vinimport, Bakketoften 7, 2760 Måløv, tlf.: 44 64 92 30, e-mail: ahv@alsace-vin.

Rødvin til grillmaden
På tirsdag d. 17. juni klokken cirka 08.15 mødes Tim Vollerslev og Per Pallesen igen med Michael Meyerheim i ”Go’ morgen, Danmark” på TV2, og denne gang gælder det kraftige rødvine til grill-kødet. Følgende vine smages:
* Montgó, Vino de Mesa, Spanien 2001 til 45 kr. fra Kvickly.
* Zinfandel, Sycamore Canyon, E&J Gallo, Sonoma County, Californien 1999 til 80 kr. fra Taster Wine.
* Crozes Hermitage, Paul Jaboulet, Domaine Tahalabert, Frankrig 1998 til 170 kr. fra Magasin.

Ristede landmænd
En af vore trofaste læsere, Brian G. Knudsen, er i en vinklumme faldet over en beskrivelse af Bordeaux-vinen Haut-Cluzet. Teksten lyder: Rigtig sniffernæse med god frugt og flotte ristede toner fra fadet, der giver mindelser om ristede kaffebønder.
- Jamen, skriver Brian Knudsen, - må man overhovedet riste de rare mennesker, der dyrker kaffe?
- Og denne sniffernæse af stegt landmand – er det ikke en meget negativ beskrivelse af en rødvin?



Denne uges stjerner i VinAvisen
Som sædvanligt får de smagte vine stjerner efter det gængse system med fem som maksimum. Vine, der kun får én eller to stjerner, bliver dog ikke omtalt. I vores bedømmelser indgår også prisen til en vis grad som en parameter.
........................
...
Ring til importøren - klik på det blå navn - og spørg, hvor du kan købe vinen.
.....


Cupatges Mølgaard, Brut, Cava, Spanien
75 kr., Fionia Vinimport
En speciel cava, skabt af vinhuset Mestres i samarbejde med Per Mølgaard fra Fionia Vinimport - og det er de sluppet virkelig godt fra. Og så til den pris! Vinen har en dejlig, let parfumeret duft og en god og forfriskende smag med toner af citrus. Den er tør, men med en lille fin sødme.


Château Grand-Puy-Ducasse, 5. cru, Pauillac, Frankrig 2000
249,95 kr. ved 12 flasker, Philipson Wine
Som nævnt ovenfor i omtalen af smagningen er dette en flot og klassisk Bordeaux-rødvin. Den er kun i sin ungdoms vår, men vil blive flot engang omkring år 2010. Nyere årgange sælges i forsalg, årgang 2002 til 139,95 og årgang 2001 til 149,95 kr. (ved 12 flasker).


Château de Rayne Vigneau, 1. cru, Sauternes, Frankrig 1997
299,95 kr. ved 12 flasker, Philipson Wine
En sauternes som denne skal ligge i en halv snes år for at blive afrundet og kompleks, så gem den i hvert fald til 2007. Nyere årgange sælges i forsalg, årgang 2002 til 199,95 og årgang 2001 til 249,95 kr. (ved 12 flasker).


Meerlust, Rubicon, Stellenbosch, Sydafrika 1998
128 kr., Fionia Vinimport
Mums! Sådan skal en god sydafrikaner smage - med varm frugt, blød og lækker, mange facetter i smagen og en lang eftersmag. Dertil en aromatisk og inviterende duft.


Domaine de Nizas, Coteaux du Languedoc, Frankrig 1998
95 kr., Wine Etiquette
Denne rødvin er fem år gammel, men den bærer sin alder med ynde. Den er ikke helt billig, men det er en vin, man drikker med fornøjelse - en vin med afrundet frugt, toner af chokolade og uden kanter.


Morgon Côte du Py, Potel-Aviron, Morgon, Frankrig 2000
145 kr., Vinmonopolet
Flot beaujolais med mættet frugt. Den kan drikkes nu, men også mageligt ligge endnu et par år.


Alsace Haegi, Cuvée Aline, Tokay Pinot Gris, Alsace, Frankrig 2001
79 kr., Allan Hedstrøm
Måske ikke helt typisk for drue og distrikt, men en dejlig hvidvin med indtagende og ret fed blødhed og en udpræget sødme med toner af honning.


Elegie Romane, Lazio, Italien 2002
37,95 kr. ved 6 flasker, Bacchus Vinimport
En billig rødvin, men slet ikke så tosset. Den har god saft, en let sødme og kun 12% alkohol. Det er en god idé at drikke den vel afkølet.


Septima, Syrah, Mendoza, Argentina 2001
74,95 kr., Det franske Vinlager
Kraftig, saftig og tilpas fadlagret rødvin med intens frugt, der formår at spille op til de 14% alkohol. Det er en vin, der kræver kraftig mad, fx sommerens grillbøffer.


Takun, Estate, Cabernet Sauvignon, Aconcagua Valley, Chile 2002
39,95 kr., 2 flasker for 75 kr., Prima
En ellers pæn rødvin, hvis kraftige frugt ikke helt afbalancerer de 14% alkohol.
.....................

a .
Disse vine fandt de danske vinskribenter
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet.
I kolonnen længst til højre ses navnet på importøren. Er dette blåt, kan du klikke på det og åbne en side i vores database med importørens adresse, telefonnummer etc.
En liste over bladenes vinskribenter finder du ved at klikke her.
.
Ekstra Bladet
Domaine Ile St-Pierre, Vin de Pays, Rhône, Frankrig 1999 (3 flasker)Rødvin120 kr. (3fl)Prima
Domaine Raspail Ay, Gigondas, Frankrig 2000Rødvin118 kr.Bergman Vinimport
.
ErhvervsBladet
Kleine Zalze, Cinsault/Ruby-Cabernet/Cabernet Sauvignon, Stellenbosch, Sydafrika 2001Rødvin29,95 kr.Chris-Wine
Kleine Zalze, Pinotage/Shiraz, Stellenbosch, Sydafrika 2001Rødvin32,95 kr.Chris-Wine
Paul Pidault, Pinot Noir, Bourgogne 2000Rødvin64,95 kr.Prima m.v.
Domaine des Sornay, Les Versauds, Morgon, Frankrig 2000Rødvin85 kr.Holte Vinlager
.
Frederiksborg Amts Avis
Trapiche 2001 Chardonnay, Oak Cask, Argentina 2001Hvidvin59,95 kr.Amka Vinimport
.
Fyens Stiftstidende
Malambo Bonarda, Catena, Mendoza Valley, Argentina 2002Rødvin30 kr. (v12)Philipson Wine
.
Hjemmet
Argento, Malbec, Mendoza, Argentina 2002Rødvin40 kr. (v12)Philipson Wine
.
Information
Trimbach, Gewurztraminer, Alsace, Frankrig 2000Hvidvin90 kr.Sigurd Müller
Trimbach, Pinot Gris, Reserve, Alsace, Frankrig 2001Hvidvin85 kr.Sigurd Müller
Trimbach, Muscat, Reserve, Alsace, Frankrig 2000Hvidvin85 kr.Sigurd Müller

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk.