Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 29, 2003



Vin-aktuelt i uge 29
14. juli - 20. juli 2003
........................

VinAvisen uge 25-26VinAvisen uge 27VinAvisen uge 28
........................
Tillykke til os selv
I disse dage fylder VinAvisen fem år, og vi kan ikke uden stolthed konstatere, at vi stadig udvikler os.
Siden vores fire års-fødselsdag har vi fået over 2000 nye læsere. Hele 10.000 er inde og læse det ugentlige nyhedsbrev, og mere end 4700 af dem modtager vores gratis løbeseddel med en kortfattet oversigt over ugens nyheder (sidste år var det 3600).
VinAvisen har også fået flere og flere annoncer - og tak for det. Vi er jo en "gratisomdelt" avis. Vores eneste indtægt hidrører fra annoncerne, så vi er glade for dem. Fra talrige udsagn ved vi også, at annoncørerne har glæde af deres annoncer i VinAvisen.
VinAvisen vil stadig udvikle sig. Vi får hele tiden nye kilder til dugfriske nyheder, og det er os en stor fornøjelse så hurtigt at kunne bringe dem videre, mens de stadig er friske.
Samtlige 260 nyhedsbreve, som vi har bragt igennem de fem år, ligger i arkivet. Her er læsestof til de lange vinteraftener.

Ny spansk vinlov
I sidste uge har den spanske regering vedtaget de største ændringer til den spanske vinlov siden Franco-tiden. De indebærer blandt andet at ...
* Med loven gives der større frihed og råderum for producenterne til at konkurrere med vine fra vinlande, der ikke er begrænsede af love og regler.
* Der lægges vægt på større gennemsigtighed for forbrugerne.
* Benævnelserne Reserva og Gran Reserva bibeholdes, men der er nye regler for dem. Blandt andet nedsættes grænsen for fadstørrelsen fra 1000 til 330 liter, ligesom der er nye krav til længden af vinens ophold i fad og flaske.
* Nye navne for lagring er noble (ædel), añejo (lagret/ældre) og viejo (lagret/gammel) for henholdsvis 18, 24 og 36 måneder på fad eller i flaske.
* Staten vil fremover støtte lokale og nationale informations-kampagner, der promoter vin som en væsentlig del af Middelhavslandenes diæt.
* Vinavlere og producenter opfordres aktivt til at bruge miljøvenlige metoder.
* Der lægges vægt på de historiske og traditionelle sider af spansk vin.

To nye niveauer
I den nye spanske vinlov er der et nyt niveau i appellationerne. Kvalitets-trinene bliver herefter følgende:
* Vinos de Pago – markvine, ny appellation for topvine fra enkelte ejendomme, der selv producerer alle druer.
* DOCa (Denominación de Origen Calificada) – anerkendt benævnelse af oprindelsen, den hidtil højeste kategori.
* DO (Denominación de Origen) – benævnelse af oprindelsen, den hidtil næsthøjeste kategori.
* Vino de la Tierra – landvin, svarende til den franske Vin de Pays.
* Vino de mesa – almindelig bordvin.

Kritik af fest for Chenin
I det franske Loire har man holdt en fest for dalens store drue, Chenin, der jo også har en karriere i Sydafrika – hvor den af og til kaldes Steen.
Ifølge Decanter præsenterede man 49 Chenin-vine – udvalgt blandt 214 indsendte – og af disse 49 var der tolv fra Sydafrika.
Seancen blev afholdt i det gamle kloster Abbaye de Fontevraud i nærheden af Saumur (et besøg værd!), men det var nu ikke alle på egnen, der var lige begejstrede.
Især lød der kritik fra producenterne i Vouvray, hvis vinavlerforening opfordrede medlemmerne til at boykotte foretagendet.
- Vi bygger vores appellations berømmelse på terroir og ikke på en druesort, lød argumentet. (Underforstået: Hvad skal sydafrikanerne mænge sig for ...?).

Elektronisk næse mod propsmag
Om nogle år er det måske helt slut med vine med propsmag. Og det har ikke noget med skruelåg eller plasticpropper at gøre.
Ifølge Wine Spectator drejer det sig om udviklingen af en elektronisk næse, der kan afsløre, om propperne indeholder trikloroanisol, TCA, den kemiske forbindelse, der får vin til at lugte og smage af sure sække.
Det nye instrument vil før tapningen kunne tjekke propperne ved at “snuse” til luften omkring dem, og en computer fortæller så, om indholdet af TCA er for højt.
Spanske vinfolk, universitetet i Rioja samt firmaet Mesurex er gået sammen om projektet. De forventer at have en prototype klar om to år.

Stadig opgang for Chile
De chilenske aviser melder om øget eksport af landets vin. I løbet af årets fem første måneder er eksporten steget med 7,3% i værdi i forhold til sidste år og 11% i mængde.
I alt eksporterede chilenerne 153,6 millioner liter, og omsætningen lå på lidt over 1,6 milliarder dkr.
Men den gennemsnitlige pris pr. flaske tappet vin faldt 5,2%.

Fordele ved e-handel
Ifølge Just Drinks gør en ny amerikansk rapport fra The Federal Trade Commission rede for alle de gode sider, der er ved at handle vin pr. postordre over Internettet.
Det er nemt, udvalget af vine er større, og priserne lavere. På nogle vine kan der spares helt op til 21% - i USA, altså. Og der er ifølge den amerikanske rapport ingen grund til at være bange for, at Internet-handelen vil øge drikkeriet blandt mindreårige.
De stater, der har fået ophævet forbudet mod at handle over statsgrænserne, er i fuld gang med e-handelen, og herfra har der ikke været meldinger om problemer i den retning.
Som regel stilles der i øvrigt også krav om, at en voksen skriver under, før varerne udleveres.
........................
    Han ville, ville ikke – og ville
    I ugerne 13, 20, 30 og 31 sidste år kunne VinAvisen underholde med historien om den rige parisiske supermarked-købmand Gérard Perse, der ville købe det berømte Pomerol-slot Château Petit-Village af det franske forsikringsselskab AXA.
    Han ville – og ville alligevel ikke – og så ville han godt. I forvejen ejer han blandt andet châteauerne Pavie, Pavie-Decesse og Monbousquet i Saint-Émilion, og han er kendt for hurtigt at bringe sine slotte op til den højeste standard.

    Et uholdbart regnestykke
    I forbindelse med salget sagde Jan Sørensen fra Erik Sørensens Vinhandel til VinAvisen:
    - Prisen er 383 millioner kr. for kun 11 hektar, og godset leverer årligt cirka 4000 kasser vin. Skal prisen forrentes med blot 5%, står hver flaske vin i 398 kr. - bare i renter. Hertil kommer så eventuelle afdrag på lån plus alle omkostningerne ved at drive godset og fremstille vinen - og disse omkostninger er næppe helt små.
    - En flaske Petit-Village koster i dag 4-500 kr. på gaden i Danmark. Den pris kan den nye ejer vist ikke holde ...

    Nu vil han alligevel ikke
    Ifølge Decanter har Gérard Perse nu besluttet, at han ikke vil købe Château Petit-Village, og som grund anfører han det vigende primeur-marked i Bordeaux.
    Han har dog stadig slottet på hånden indtil august, men til Decanter siger han, at han næppe vil investere i det.
    - Vinene fra venstre bred af Garonne – de store og berømte navne i Médoc – sælger godt i 2002-årgangen, men højrebreds-vinene – Saint-Émilion og Pomerol – er der ikke salg i. Vi har kun solgt en enkelt kasse Pavie.
........................
    Kun kvinder i vinhuset
    Italiens Sommelier Forening (AIS), vinguiden Due Mila Vini samt vinmagasinet Bibenda har kåret Donatella Cinelli Colombini som Italiens bedste vinproducent i 2003. Og hvem er så hun?
    Hun har med sit vinhus, Casato Prime Donne i Montalcino, skabt det første vinhus med kun kvindelige ansatte, og hun er en bannerfører i kampen for kønnenes ligeberettigelse mellem vintønderne.
    Donatella Colombini ejer også vingården Fattoria del Colle i Trequanda, hvor det er muligt at holde vingårdsferie. Den er netop kommet ind på førstepladsen i guidebogen "Agriturismo Top 100".
    I Danmark importeres Donatella Colombinis vine af Lahvino i Viborg.
....................
Baronesse med problemer
Vin fra Frankrig er ikke det, man for tiden ser mest af på spisebordene i USA. Ifølge business-magasinet Forbes har blandt andet Baron Philippe de Rothschild S.A. kunnet mærke nedgangen. Alene i maj måned faldt salget af husets vine i USA med hele 30%.
Det legendariske vinhus har også været forfulgt af andre problemer i år. Prisen for Château Mouton Rothschild 2002 vil fremover ligge på 120 dollars pr. flaske – det er 20% mindre end forventet. Her er årsagen den dårlige økonomi. Men det hjalp nu heller ikke ligefrem på det, at Robert Parker ventede med at udtale sig om vinen og give den point til efter Vinexpo i Bordeaux. Usikkerheden er kommet til at præge prisen.

Alligevel happy ending
Men så er det heller ikke værre for Mouton. Der er blot tale om en midlertidig tilbagegang, og det kan det store vinhus godt holde til. Det har nemlig haft en utrolig stor fremgang i de senere år.
Ifølge Forbes er omsætningen øget med hele 70% i løbet af de sidste fem år.
Baronesse de Rothschild, der står i spidsen for firmaet, har da heller ikke tænkt sig at promovere husets vine yderligere på grund af det svigtende salg i USA. Som hun siger til Forbes:
- Der findes ingen reklameplakater for Mouton, og man vil heller aldrig få nogle at se – det er indholdet i flasken, der tæller.
........................
    Musik og vin i skøn forening
    Tonerne fra musik af Chopin, Bach og Brahms bredte sig i sidste weekend fra Cortes de Cima.
    Den danskejede vingård, der ligger i Alentejo i Sydportugal, havde inviteret til sommerkoncert, og musikken blev spillet af unge musikere fra flere lande – yngste deltager var kun elleve år.
    Før de besøgende kunne læne sig tilbage og nyde musikken, var der rundvisning på vingården samt smagning af husets prisvindende vine, Cortes de Cima, Chaminé, Aragonez og Incógnito.
    Det er første gang en sådan vinøs koncert er blevet afholdt på en vingård i Portugal. Men ikke den sidste, hvis det står til Cortes de Cimas ejere, Carrie og Hans Kristian Jørgensen.
    Vingårdens vine importeres af Cappa Vinimport på Djursland.

Vinbranchens blå bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en særlig side. Nedenfor kommer denne uges portræt.
.....................................................
..
.
    Jan Kjeld Nielsen (f. 1954) har siden1999 været en af de tre partnere i Erik Sørensens Vinhandel. De to andre er Jan Sørensen og dennes søster, Dorrit, begge hans jævnaldrende og gamle venner.
    Allerede tidligere havde Jan Nielsen indåndet duften af vin i firmaet, idet han i 1974 blev ansat som ”vinfanatiker”. Her var han i ti år, samtidig med at han afsluttede sine studier på Handelshøjskolen i København. I 1976 blev han HA og to år efter HD i afsætningsøkonomi.
    I 1984 forlod han – trods stadig en stor vinfanatiker – Erik Sørensens Vinhandel for i ni år at være salgs- og produktchef hos Braun, blandt andet med to år i Frankfurt som international Business Manager. Derefter fulgte et job i otte år som regionchef og senere salgsdirektør i Topdanmark Forsikring og yderligere fem år som salgsdirektør hos Falck. Men ved Erik Sørensens død i 1998 trak vinens verden atter i ham, og med stor entusiasme sprang fanatikeren tilbage til vinens verden.
    Hos Erik Sørensens Vinhandel virker han som administrerende direktør, og det håber han at blive ved med i endnu mange år, siger han.
    Privat er han gift på 23. år med Karen Nielsen, der er direktør i IBM, og sammen har de to piger, Anne-Kathrine på atten og Malou på femten.
    Adresse: Erik Sørensens Vinhandel, Bernstorffsvej 121, Postboks 36, 2900 Hellerup, tlf.: 39 62 61 67, fax: 39 61 29 66, e-mail: jkn@es-vin.dk.
................................
    Ugens vinøse billede
    I sidste udgave af VinAvisen bragte vi et billede af hunden Ramses, der nød livet, omgivet af et hav af vinflasker. Det har fået Hans Otto Vanting fra vinfirmaet Vinotto i Roskilde til at sende os dette billede af barnebarnet Lukas.
    - Når der skal pakkes vin i firmaet, sidder den lille fyr mellem alle kasserne og snakker og pjatter med farfar, skriver Hans Otto Vanting. - Hvis man vil gøre sig i vinbranchen, gælder det jo om at begynde i god tid. Indtil videre må Lukas dog nyde flaskerne i indpakket tilstand.

    Hvem kommer med det næste billede til os?
    Alle er fortsat velkomne til at sende os vinøse billeder. I får ikke nogen præmie, og I får heller ikke billeder retur - det orker vi ikke - så det er bedst, hvis I sender billederne digitalt i en nogenlunde god opløsning til anker@vinavisen.dk.
........................
    Tag med til Collio
    Det nye nummer af vinbladet VinoVenue er udkommet, og som sædvanlig handler det kun om et enkelt vindistrikt, i denne omgang Collio tværs over grænsen mellem Italien og Slovenien.
    Det er et område, man ikke så ofte ser behandlet, og hvis mange glimrende vine heller ikke just står i trængsel på de danske butikshylder.
    Bladet rummer en række interessante og godt illustrerede artikler, blandet andet om vinbonden Josko Gravner, der har fundet på at fremstille sine hvidvine i kæmpemæssige lerkrukker gravet ned i jorden.
    Kører man på opdagelse i Europas vinlande i ferierne, er de enkelte VinoVenue-hefter en god forberedelse. Nærmere om bladet kan læses på www.vinovenue.dk.

    < På VinoVenues billede ses Josko Gravner og hans søn, Miha, med nogle af de store vinkrukker.
.......................................................
    .
    Den danske vinbranche
    * I denne uge er det stadig agurketid, og vi har ingen nyheder fra den danske vinbranche.
.......
........................
    .VinAvisens Online Auktioner
    Med et klik på denne bjælke åbner du et nyt vindue med auktionssiderne
    - og husk: Det er GRATIS at udbyde en vin og GRATIS at byde på den!
    .
    .
................................
Denne uges vinder af etiketter
Så er vores lille sommer-konkurrence slut, og den sidste af de fem pakker med gamle vinetiketter er sendt til ugens vinder, Søren Vedsted, Leharsvej 9, 7400 Herning.
...............................

............................
Hvad var der i vejen med den annonce?
Vi viste annoncen i sidste nummer, og mange af vore snedige læsere har brugt deres skarpe blik og sendt os mails med deres observationer.
Og hvad er så det mystiske ved annoncen?
Jo for det første har antallet af flasker på billederne ikke ret meget med teksterne nedenunder at gøre.
Der er heller ikke nævnt førpriser, kun hvad man sparer. Men det fremgår ikke, om man sparer de anførte beløb pr. flaske, eller om besparelsen er fordelt på henholdsvis to eller tre flasker.
Men det allermest mystiske er li'godt ordene "Frit valg" under det midterste billede. Hvad er det mon, vi så frit kan vælge imellem?
...................
....
Ugens gode spørgsmål

Hver uge besvarer vi et spørgsmål fra en af VinAvisens læsere.
Vi kan dog ikke overkomme at sende svar direkte til den enkelte - det har vi simpelt hen ikke tid og kræfter til. Vi må nøjes med at udvælge de mest interessante spørgsmål og besvare dem, så alle får glæde af svarene. Nedenfor kommer ugens gode spørgsmål - og svaret på det.
....
Hvilke mineraler er der i vin?
- Man siger, at en vin kan smage mineralsk, skriver Hedda Jørgensen. – Men hvilke mineraler er der tale om?
Der er tale om uorganiske salte, som vinstokkene tager med op fra jorden og afsætter i druerne – i uendeligt små mængder, naturligvis.
Det er stoffer som kalium og natrium, men også fosfor, svovl, magnesium, calcium, bor, mangan, jern, kobber, zink, molybdæn og silicium.
Alle disse stoffer kan påvirke vinens duft og smag og er en væsentlig del af det, franskmændene kalder terroir – altså det totale naturlige miljø i en vinmark: Jordbund, landskabets form og klimaet.
I dag kan man med raffinerede teknikker måle indholdet af mineralerne i vin og har således kunnet sætte lovlige grænser for indholdet af dem. Og på samme måde kan man bestemme en marks mineralske ”fingeraftryk” og dermed – gennem en analyse af vinen – bestemme, om vinen nu også kommer fra denne mark.
....
      Ugens besvarelser lægger vi efterhånden ind i VinAvisens VinABC, så de er lette at finde.
....


Mere end syv gange så dyr
Og så har man i øvrigt konstateret, at blæk til printeren er dyrere end årgangschampagne. En blækpatron koster cirka 18,25 kr. pr. milliliter, mens Dom Pérignon 1985 koster 2,50 kr.
........................................................
Dusør: En kasse topvin
Natten til onsdag var der indbrud hos Galeone Vin i Tåstrup, hvor tyveknægte løb med knap 6000 flasker italiensk vin til en værdi af 400.000 kr.
Det kan meget vel tænkes, at vinen vil blive tilbudt rundt omkring, så prøv at holde øje med flaskerne.
Galeone Vin har sat tolv flasker af sin bedste vin på højkant til den, der kommer med oplysninger, som fører til forbrydelsens opklaring.
Galeone Vin kan kontaktes på tlf.: 46 73 33 45 eller 51 23 72 37 eller e-mail: boetoeno@image.dk.
    Her er en liste over vinene
    Fra D'Alfonso dal Sordo, Puglia: Posta Arignano, Montero Severo Rosso, Casteldrione, Contrada del Santo, Doganera, Cava del Re og Guado San Leo
    Fra Guasti Clemente e Figli, Piemonte: Gavi, Roero Arneis Bianco, Piemonte Barbera (også magnum), Dolcetto, Barbera d'Asti Superiore, Cascina Boschetto Vecchio Barbera d'Asti (også 3 liter), Nebbiolo d'Alba, Barcarato Barbera, Barolo og Moscato.
    Fra Aldegheri, Veneto: Costella, Ca'Perlar Bianco Veronese, Le Pietre Rosso, Valpolicella, Bardolino, Ripasso Valpolicella, Sengia Rosso, Santambrogio Amarone.
    Fra Sardus Pater, Sardegna: Carignano del Sulcis Rosso.



Denne uges stjerner i VinAvisen
Som sædvanligt får de smagte vine stjerner efter det gængse system med fem som maksimum. Vine, der kun får én eller to stjerner, bliver dog ikke omtalt. I vores bedømmelser indgår også prisen til en vis grad som en parameter.
I den forløbne uge har vi smagt i alt 23 vine. Heraf var der 16, som fik mere end to stjerner, og hele 11 fik fem stjerner.
........................
...
Ring til importøren - klik på det blå navn - og spørg, hvor du kan købe vinen.
.....


Menego, Marco Bonfante, Barbera d'Asti Superiore, Italien 1998
125 kr., Lahvino
Meget lækker rødvin med fyldig frugt, mange smagsnuancer - chokolade, kaffe - og en forførende sødme. En stor nydelse!


Pierre Brévin, Sancerre, Frankrig 2002
92,50 kr., Amka Vinimport
En virkelig dejlig hvidvin i fin balance med tilpas syre og toner af honning. Helt "efter bogen" har vinen en markant duft og smag af hyldeblomst, der jo er Sauvignon-druens kendetegn.


Kemblefield, Cabernet Sauvignon / Merlot, Hawkes Bay, New Zealand 2002
70 kr., Sigurd Müller
- Den er sørme skruet godt sammen, lød det under smagningen. Vinen er fløjlsblød, med fint krydderi og let sødme.


Martinez Lacuestra, Crianza, Rioja, Spanien 1998
75 kr., Herning Vin Import
Blød og lækker rødvin med en pragtfuld duft lidt i retning af tunge roser. Vinen er fem år gammel og drikkemoden. Den skal drikkes nu.


Luis Felipe Edwards, Reserva, Carmenère, Colchagua Valley, Chile 2001
89,95 kr., ViniPortugal
En dejlig rødvin, fyldig, meget frugtagtig - med toner af sveske, kirsebær og syltet blomme - og med en indtagende sødme. En nydelse!


Cervaro, Castello della Sala, Antinori, Umbrien, Italien 2000
229 kr. (140 kr. for ½ flaske), Maxxium Danmark
Fantastisk flot hvidvin med diskret fadlagring og en ren og meget kompleks frugtsmag. Glimrende til mad, men også som "meditations-vin". Vi har haft lejlighed til at smage både en hel og en halv flaske, og der var enighed blandt de fem deltagere i smagningen om, at den halve var en anelse mere udviklet og åben. Men her taler vi altså om uendelig små nuancer. Den halve flaske er en glimrende løsning, hvis man kun er to og vil have noget virkelig godt til en forret.


Terre di Puglia, Cantine di Marco, Cabernet Sauvignon, Salento IGT, Italien 2001
42 kr., Lahvino
- Den er godt nok billig, lød det under smagningen. Ja, for så glimrende en rødvin er 42 kr. virkelig billigt. Vinen er meget harmonisk med mange facetter i smagen, saftig frugt og en fin sødme. Den kunne vi godt blive forfaldne til.


Errazuriz, Carmenère, Aconcagua Valley, Chile 2002
89,75 kr., 80 kr. ved 6 flasker, H.J. Hansen
En flot rødvin, harmonisk, med kraftig frugt og toner af kaffe og chokolade. Det er en vin, der kræver kraftig mad, fx osso buco.


Cono Sur, Vision, Chardonnay, Casablanca Valley, Chile 2002
89,95 kr., Det franske Vinlager
Vi er sikre på, at alle vil sige: - Hvor er det dog en dejlig hvidvin! Vinen har en meget ren og herlig smag med fedme og sødme.


Anselmann, Riesling, Spätlese Trocken, Pfalz, Tyskland 2001
75 kr., Fionia Vinimport
Denne hvidvin er meget elegant. Den har en fin duft af lyse rosiner, en mild og lækker smag lidt efter æble samt tilpas syre.


Viu Manent, Chardonnay, Colchagua Valley, Chile 2002
39,95 kr. ved 12 flasker, Philipson Wine
Denne hvidvin smager virkelig godt. Den er mild og venlig med en fin smag af honning. Den femte stjerne får den for den rimelige pris.


Jan Sipp, Riesling, Vieilles Vignes, Alsace, Frankrig 2000
75 kr., Fionia Vinimport
Dejlig frisk hvidvin med en vis fedme og en fin harmoni mellem syre og sødme, frugt, alkohol og smagsnuancer. Vinen er ikke helt tør.


Henri de Villamont, Pinot Noir, Bourgogne, Frankrig 1998
60 kr., Herning Vin Import
Dejlig let bourgogne, lagret og moden og et godt glas til prisen.


Rosso Passo, Lenotti, Rosso del Veneto IGT, Italien 2002
49 kr., Østjysk Vinforsyning
En rigtig rar rødvin med god afrundet frugt, en flot og kraftig duft af bær og mandler samt kultiverede procenter (12,5).


Château Rouquette sur Mer, La Clape, Coteaux du Languedoc, Frankrig 2001
89 kr., Kjær & Sommerfeldt
En rigtig lækker fadlagret rødvin i god balance og med fine toner af peber i duft og smag.


Duc du Foix, Cabernet Sauvignon, Penedès, Spanien 2001
39,75 kr., Amka Vinimport
En virkelig god hakkebøffevin med fylde og smag.


Viña Rey, Bodegas Castejón, Vinos de Madrid, Spanien 2002
35 kr., Fionia Vinimport
Meget lys rosé med en flot, let parfumeret duft, som smagen dog ikke helt lever op til. Som uforpligtende terrassevin er den okay, og prisen er jo også meget rimelig.
....................

a .
Disse vine fandt de danske vinskribenter
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet.
I kolonnen længst til højre ses navnet på importøren. Er dette blåt, kan du klikke på det og åbne en side i vores database med importørens adresse, telefonnummer etc.
En liste over bladenes vinskribenter finder du ved at klikke her.
.
BT
Da Luca, Primitivo/Merlot, Tarantino IGT, Italien 2002Rødvin45 kr.ViniPortugal
.
Ekstra Bladet
Ruffino, Riserva Ducale, Chianti Classico, Italien 1999Rødvin109 kr.ISO
Château Aubagnac, Côtes du Rhône, Frankrig 2001 (6 flasker)Rødvin300 kr.Vinoteket
.
Frederiksborg Amts Avis
La Pieve, Chianti, Italien 2002 (magnumflaske)Rødvin100 kr.Carlo Merolli
Cervaro della Sala, Antinori, Umbrien, Italien 2000Hvidvin229 kr.Maxxium Danmark
.
Hjemmet
Promessa, Rosso Salento, Puglia IGT, Italien 2001Rødvin40 kr. (v 12)Philipson Wine
.
Information
Trimbach, Reserve Personelle, Pinot Gris, Alsace, Frankrig 1998Hvidvin150 kr.Sigurd Müller
Pierre Brévin, Sancerre, Frankrig 2002Hvidvin92,50 kr.Amka Vinimport
.
Jyllands-Posten
Guigal, Cuvée Philipson, Côtes du Rhône, Frankrig 2000Rødvin70 kr.Philipson Wine
.
Nordjyske Stiftstidende
Las Casas dei Toqui, Sémillon, Chile 2001Hvidvin99,95 kr.Magasin
La Campagne, Cabernet Sauvignon, Frankrig 2002 (6 flasker)Rødvin250 kr.Skjold Burne
Le Bruniche, Chardonnay, Italien 2002Hvidvin78 kr..Sigurd Müller
Santa Helena, Late Harvest, Chile 2001 (50 cl)Sød vin39,95 kr.Fakta
Château de Lancarelle, Beaujolais-Villages, Frankrig 2000Rødvin65 kr.Holte Vinlager
Ramón Bilbao, Crianza, Rioja, Spanien 1999Rødvin65 kr.Holte Vinlager

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk.