Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 32, 2003



Vin-aktuelt i uge 32
4. august - 10. august 2003
........................

VinAvisen uge 29VinAvisen uge 30VinAvisen uge 31
........................
Anklager mod Philipson
- Vi importerer direkte fra slottene og sælger direkte til dig uden om fordyrende grossister / detailforhandlere. Derfor er vores priser ca. 30% lavere end hos vinhandlere og i supermarkeder.
Sådan reklamerer Philipson Wine, og det harmonerer ikke med markedsføringsloven, som kræver dokumentation for prissammenligninger. Det fremfører de store supermarkedskæder, Coop Danmark og Dansk Supermarked, ifølge en artikel i Berlingske Tidendes tillæg Business.
- Påstanden er det rene nonsens, siger informationschef Jens Juul Nielsen fra Coop Danmark. – 90% af vores sortiment er vine, som vi selv importerer.
Også Dansk Supermarked har sin egen vinimport og undgår derfor ligesom Philipson Wine fordyrende mellemled, siger informationschef Poul Guldborg.

Som at sammenligne prisen på æg
Ifølge Berlingskes Business afviser Christian Philipson enhver kritik af sin markedsføring. Han beskæftiger sig i sin argumentation mest med cru classé-vinene fra Bordeaux, men direkte adspurgt, hvordan han kan lave en prissammenligning mellem sine succesfulde rødvine, Promessa Primitivo og Rosso Salento, og tilsvarende Puglia-vine i supermarkederne, svarer han:
- Det er ligesom man kan sammenligne prisen på æg, selv om æggene kommer fra forskellige gårde.
Han mener, at hvis man ikke kan sammenligne på denne måde, så forsvinder konkurrencen, og så bliver det ren planøkonomi.

Skal flasker forbydes i fly?
En pressionsgruppe, der ellers kæmper mod støj fra Heathrow Airport, har ifølge avisen The Scotsman opfordret den britiske regering til at forbyde flypassagererne at bringe toldfri vin og parfume med ind i flyene. Gruppen mener, at terrorister vil kunne bruge flaskerne som våben.
- Ondsindede personer kan knuse flaskerne og bruge skårene som våben, siger gruppen. Og tilføjer: - Den eneste logiske grund til, at flasker ikke er bandlyst, er det indbringende salg af dem i lufthavnene.

4% mindre øl i Tyskland
Ølsalget i Danmark er for nedadgående. Ifølge Just Drinks er dette også tilfældet i det ellers så ølglade Tyskland.
I først halvdel af i år har de tyske bryggerier solgt 51,4 millioner hektoliter – hvilket er 4% mindre end i samme periode sidste år.
Som et plaster på såret har der været en mindre stigning i eksportsalget på 2%.

Protester mod ny klassifikation
Næppe er den ny Cru Bourgeois-klassifikation blevet en realitet, før protesterne hagler ned. Og de kommer selvfølgelig fra de vinslotte, der ikke kom med i klassifikationen.
Slotsejerne kræver at få en fyldestgørende forklaring på, hvorfor de er blevet vraget. Og de benytter enhver lejlighed til at stikke en kæp i hjulet for den nye klassifikation.
Ifølge Decanter blev der afholdt et møde, hvor det var meningen, at den gamle fagforening, Syndicat des Crus Bourgeois du Médoc, skulle opløses. Den ny klassifikation kræver en ny forenings-struktur, mener en hel del vinfolk i regionen, men et større antal vrede, ikke-klassificerede vinbønder fik forkastet forslaget om opløsningen.

Århundredets bedste årgang i sigte
Vinbønderne jubler i både Tyskland, Italien og Frankrig. Deres vinmarker har nu i en lang periode været begunstiget med tørt og varmt vejr. Og netop derfor regner de med, at årgang 2003 bliver århundredets årgang på europæisk jord.
Mens landmændenes afgrøder lider under tørken, trives vinstokkene. Deres rødder går nemlig så dybt ned i jorden, at de ikke tørrer ud, mens solen og varmen udvikler druerne på bedste vis.
Druerne er modnet med utrolig hast. Overalt forventes høsten derfor at falde tre til fire uger tidligere end normalt – i Beaujolais vil der fx være tale om den tidligste høst siden 1893.
I Italien regner man både med øget kvalitet og kvantitet. Hvis alt går vel, vil man kunne producere 50 mio hl vin mod cirka 44 mio hl i 2002.

Tidlig høst også et problem
Midt i al jubelen over den forventede top-årgang kan udsigterne til den tidlige høst ifølge Decanter give de italienske vinbønder problemer. Nogle vingårde er nødt til at begynde at høste allerede om en uges tid, og så kommer det til at knibe gevaldigt med arbejdskraften.
De utallige italienske studerende, der hvert år ivrigt hjælper til med at plukke druerne, har lige nu alt andet end vinhøst i tankerne - mens druerne nyder Solen på vinmarkerne, nyder studenterne den på badestrandene.
Arbejdskraft udefra er heller ikke længere så let at få fat i. Den italienske regering har mere eller mindre sat en stopper for såvel legale som illegale immigranter fra nordafrikanske himmelstrøg og fra Albanien.

De lægger sag an mod meteorologerne
Der er ikke grænser for, hvad man kan lægge sag an for og imod. Som vi skrev i sidste uge, planlægger en gruppe britiske alkoholikere at lægge sag an mod spiritusfirmaerne.
Nu har en række franske vinbønder besluttet at sagsøge Meteo France. Den franske vejrmeldetjeneste advarede nemlig ikke mod det kraftige uvejr, der hærgede i Bordeaux for et par uger siden – et uvejr, som har ødelagt flere tusinde hektar vinmarker.
Hvis vinbønderne får medhold, vil der sikkert være mange meteorologer rundt om i verden, der får sved på panden, når de skal forudsige vejret …

Skruelågene sejrer inden 2008
Den gigantiske britiske supermarkedskæde Tesco forudsiger ifølge avisen The Times, at hovedparten af al vin solgt i Storbritannien vil have skruelåg i løbet af de næste fem år.
Til Decanter siger en talskvinde fra koncernen, at 70 af Tesco’s 750 vinmærker allerede i dag har skruelåg, og at man ikke mindst satser på de dyrere vine.
Sidste år tappede Georges Duboeuf to af sine cru-beaujolais’er med skruelåg specielt til Tesco, og i maj i år kom der også skruelåg på en chablis til £13,99 (145 dkr.).
Tesco har 27% af omsætningen i de britiske supermarkeder, mens ASDA med sine 17% for nylig passerede Saintbury’s.
.
De sidste tre postkort fra Rom
I sidste uge sendte vi de tre første af vore seks postkort fra Rom. Her kommer de sidste tre. Alle de mange postkort, vi efterhånden har sendt fra diverse vinlande, ligger på en særlig side.
.................
    4. postkort fra Rom: En gratis flaske
    Det er herligt at spise i Rom. Det koster det halve af, hvad tilsvarende god mad koster i Danmark. Vinen er til at betale, og i de lune aftener kan man sidde udendørs. Man skal bare undgå de mange turistfælder, men det lærer man hurtigt.
    På en restaurant fik vi tilmed vinen gratis. Da vi skulle betale med vores Visa-kort, sagde tjeneren: - Jeg har desværre glemt at skrive vinen på regningen ... hvis ikke De har noget imod at betale den kontant. Det bliver lige 12 euro.
    Vi greb ned i lommen, men stoppede: - Nej, vi vil hellere have vinen på Visa-kortet. Lav bare en ny faktura.
    Han så lidt surt på os: Nå, men så var det også lige meget. Vi kunne få vinen gratis.
    Mange tak. Men hvorfor? Det spekulerede vi meget over bagefter. Var det et nummer, han lavede for at kunne stikke pengene i sin egen lomme – og fylde skabet op med en flaske købt henne på hjørnet? Eller var det et forsøg fra restaurantens side på at holde vinen uden for regnskabet? Sådan noget kunne vi da aldrig finde på at gøre hjemme i Danmark, sagde vi let forargede til hinanden - mens vi gned os i vores små hænder over den gratis flaske.
    Vi skylder at sige, at dette ikke foregik i restauranten på billedet.
.................

...
    5. postkort fra Rom: H.C. Andersens café
    Intet besøg i Rom uden et glas vin på Caffé Greco i Via Condotti 86 – lige ved Den Spanske Trappe.
    Den er fra 1760, og her kom H.C. Andersen og Thorvaldsen og de andre danske kunstnere i 1800-tallet – den skandinaviske kunstforening lå i samme gade. Goethe kom der også. Og vi kom der ...
    Tjenerne er i kjole og hvidt og interiøret næsten som dengang. I det inderste værelse står den sofa, som H.C. Andersen havde i sin lille lejlighed i Rom. I hans digt ”En lille flugt til Rom” lyder andet vers:
    Vi ned ad Corso vandre / og sikkert vi de andre / i Caffé Greco see!
    Man velkomst drikke skal jo, / vi råbe mezzo caldo, / vi kysse og vi lee!
    Hallo, hallé, hallo, hallé! / Vi er i vor Caffé!
.................
    6. postkort fra Rom: Vin alle vegne
    Vinen har stor betydning i italienernes liv – og i romernes liv. Og den viser sit ansigt mangfoldige steder.
    Man kan faktisk gøre det til en sport at opdage vinranker, vindruer, Bacchus og andre vinøse motiver ikke mindst på museerne, men også i kirkerne og rundt om i gader og på pladser.
    Her har vi fx spottet en giftig djævel i gang i en vinmark med nogle meget store drueklaser. Han blev udført engang i 1100-tallet med tusinder af små kulørte mosaikstifter over alteret i kirken San Clemente.


Størst i Chile
Ifølge Just Drinks beholder Concha y Toro den gule førertrøje i chilensk vin. I løbet af årets første fem måneder har den store bodega eksporteret vin for 41,1 millioner dollar (267 mio dkr.). Det er 17% mere end i den tilsvarende periode sidste år.
I mængde har Concha y Toro øget eksporten med 9% til 25,2 mio flasker.
Næststørste chilenske vineksportør er Viña San Pedro, der i perioden har eksporteret for 17,4 mio dollars (113 mio dkr.), en nedgang på 17%. Og mængdemæssigt en nedgang på 15% til i år 12 mio flasker.
I Danmark importeres vinene fra Concha y Toro af Coop Danmark, mens Dansk Vinimport i Vejle (Fakta) tager sig af Viña San Pedro med vinene Gato Negro og Gato Blanco.
.................
    Mere vin fra Moldova
    Fra Moldova meldes om en øget vinproduktion. I årets første halvdel producerede landet 850.000 hl vin (113 millioner flasker), hvilket er 29% mere end i samme periode sidste år.
    Og hvor ligger så Moldova? Det ligger nordøst for Rumænien og var indtil 1991 en del af Sovjetunionen. Det er et af Europas fattigste lande og var den første af de tidligere sovjetstater til i 2001 at vælge en kommunist til præsident. Mere om landet kan læses på www.leksikon.org.
    Blandt de førende vinproducenter i Moldova er Basvinex, Cricova-Acorex, Asconi Corporation, Lion Gri, Wine International Project, Alianta Vin og DC Intertrade.
    Ifølge den moldoviske stats vinfond eksporterer landet vin for over 156,5 mio euro (1,16 mia dkr.). Enkelte danske vinimportører aftager noget af vinen.
.....................................................
    .
    Den danske vinbranche
    * Kafi.dk ved Alf Fisch har fået importen af vinen Araviñas fra Bodegas El Molar i Ribero del Duero, Spanien.
.......

En ny vinspalte
Nu bliver der endnu et sted, hvor man kan læse om vin. Når Berlingske Tidendes Nyhedsmagasin i slutningen af august atter er på gaden efter sommerferien, indfører bladet en fast livsstilssektion.
Hertil hører naturligvis en vinspalte, der - i overensstemmelse med målgruppen - især vil koncentrere sig om den bedre ende af kvalitetsskalaen. Den nye vinspalte bestyres af Flemming Kyed.
........................
    .VinAvisens Online Auktioner
    Med et klik på denne bjælke åbner du et nyt vindue med auktionssiderne
    - og husk: Det er GRATIS at udbyde en vin og GRATIS at byde på den!
    .
    .
.................
...
Smagningen var som sædvanlig blind, så Jørgen Aldrich blev ikke distraheret af kendte navne på flaskerne.
    Stor smagning af Barbera-vine
    Jørgen Aldrich, Fyens Stiftstidendes vinskribent, har igen besøgt det italienske Piemonte, og denne gang smagte han vine på Barbera-druen.
    God Barbera-vin skal rumme denne blanding af frugt, krop og syre, som gør, at vinen aldrig trætter, siger han. - Det gjaldt mange Barbera d’Asti-vine, mens det kneb ret meget for Barbera d’Alba. Det kan skyldes, at Nebbiolo-druen er den vigtigste drue i Alba-området, og at den derfor indtager de bedste marker, mens Barbera overlades de næstbedste. I Asti er det omvendt.
    Årets smagning omfattede også vine fra Monferrato-distriktet, som endnu ikke er kendt for at frembringe de bedste Barbera-vine.

    Vin eller marmelade?
    Jørgen Aldrich har et godt øje til inspirationerne fra mange oversøiske rødvine. – Hvert år er der vine, som jeg må give bundkarakter, fordi de er havnet i den næsten marmeladeagtige faldgrube, skriver han.
    Årets smagning strakte sig over fire dage, og ligesom i uge 24 – ved Aldrichs smagning af Barolo og Barbaresco – opregner han de bedste og næstbedste vine i nedenstående liste. Alle vine, som blot er okay, nævnes ikke.
    I listen nævnes producentnavne og i parenteser marknavne.
.................
    .....
    Barbera d'Asti Superiore
    årgang 1998
    Benotto (Rupestris).
    årgang 1998
    Baravalle.
    årgang 1999
    Sant'Evasio (Collez. Rosignolo).
    Bersano (Generala).
    De næstbedste årg. 1999:
    Isabella (Bric Stupui).
    Orsolina (Bricco dei Cappuccini).
    Il Mongetto (Vigneto Guera).
    årgang 2000
    Tenuta Il Falchetto (Bricco Paradiso).
    Tenuta La Meridiana (Bricco Sereno).
    Gruppo Italiano Vini (Ca'Bianca "Chersi").
    La Giribaldina (Cala delle Mandrie).
    Guido Berta (Canto di Luna).
    Terre del Barbera (Castagnassa).
    Sergio Gozzelino (Ciabot d'la Mandorla).
    Tenuta Garetto (Fava').
    Valfieri (Filari Lunglu).
    Dezzani (Gli Scaglioni, I Ronchetti).
    Barbera dei Sei CAstelli (Le Vignole).
    årgang 2000
    Terre del Barbera (Bricco Fiore).
    Bussi La Badia (Cast. di Calosso-Belletta).
    Tenuta Garetto (In Pectore).
    Roberto Ferraris (La Cricca).
    Castlet (Litina).
    Bersano (Nizza).
    Sant'Evasio (Nizza).
    Cantina di Nizza (Ceppi Vecchi).
    Costa Olmo (Costa Olmo).
    Malgra' (Mora di Sassi).
    La Ghersa (Vignassa).
    Alfonso Boeri (Porlapa').
    Ghignone (Strambet).
    Galarin (Tinella).
    .....
    .....
    Maccario Pico (Tre Roveri).
    Monreale (Valentina).
    Valerio Francomondo (Vigna delle Rose).
    Vinchio Vaglio Serra (Vigne Vecchie).
    Cant. Soc. Mombaruzzo (Vigneto Sorangela).
    årgang 2001
    Marchesi Alfieri (Alfieri).
    La Ghersa (Camparo').
    Chiarlo (Cipressi della Court).
    Franco Martinetti (Montruc).
    Araldica (Rive).

    Barbera d'Asti
    årgang 1998
    Contratto (Solus Ad).
    årgang 2000
    Carussin (La Tranquilla).
    La Zucca (Martizza).
    årgang 2000
    Braida (Ai Suma).
    Fabrizia Caldera (Balmet).
    Prunotto (Costamiole).
    Vietti (La Crena).
    Pavia Agostino (La Marescialla).
    Giuseppe Contratto (Panta Rei).
    årgang 2001
    L'Alegra (Adess).
    Penna (Barrisel).
    Armando Erede di Chiappone (Brentura).
    Agostino Pavia (Bricco Blina).
    Dario Bersano (Ca'd Galdin).
    Coppo (Camp du Rouss).
    Andrea Scovero (Ciapin).
    La Gironda di Galandrino (La Gena).
    Costa Olmo (La Madrina).
    Marchesi Alfieri (La Tota).
    Pico Macario (Lavignone).
    Galarin (Le Querce).
    La Mandragola (Masna').
    .....
.................
    .......
    Barbera d'Alba Superiore
    årgang 2000
    Giacomo Vico.
    Dosio.
    Monfalletto (Funtani').
    Luca Abrate (Castelve').
    Luigi Oberto (Bricco Loghero).
    årgang 2001
    Bric Cenciurio).
    Franco Sciulun Conterno (Vigna Pugnane).
    Cagliero.

    Barbera d'Alba
    årgang 1999
    Cavallotto (Vigna Cuculo).
    Casetta (Barilin).
    .......
    årgang 2000
    Mauro Molino (Vigna Gattere).
    Tenuta Rocca (Vigna Roca Neira).
    årgang 2000
    Giacomo Brezza (Cannubi Muscatel).
    Damilano.
    Fratello Abrigo (La Galupa).
    Prunotto (Pian Romualdo).
    Elio Grasso (Vigne Martina).
    Tenuta lo Zoccolaio (Sucule').
    årgang 2001
    Barale (Preda Vendemmia Tardiva).
    Renato Buganza (Vigna Veja).
    Gemma (Bricco Angelini).
    Tenuta Langasco (Madonna di Como).
    Fioralba (Sevasta Fiore).
    Monfalletto.
    Costa di Bussia (Campo del Gatto).
    .......
.................
    .......
    Barbera Monferrato

    Paolo Casalone 2000 (Bricco Morlantino).
    Silvio Morando 2000 (Le Coste).
    Bricco Mondalino 2000 (Gaudium magnum).
    .......
    .......
    Giulio Accornero 2000 (Bricco Battista).
    La Scamuzza 2000 (Vigneto della Amorosa).
    Cantine Valpane (Ljdia + 1999 Valpane 1999).
    Carlo Coppo 2000 (Cru Valpane).
    Tenuta la Tenaglia 1999 (Tenaglia'e).
    .......

Et indlæg fra Parker
I sidste nummer af VinAvisen refererede vi – med Decanter som kilde – en artikel, som avisen The Guardian har bragt om Robert Parker.
Thomas Iversen har venligst gjort os opmærksomme på et indlæg fra Parker på Mark Squires' Wine Bullitin Board – på adressen www.erobertparker.com. Her karakteriserer Robert Parker Decanters artikel som et eksempel på ”overkill”.

Vin til fine gæster
Ifølge nyhedstjenesten Ananova ejer den britiske regering vin til et beløb af 1,7 millioner pund (18 mio dkr.).
Det er udenrigsministeriet, der står for vinen, og ministeriet har liggende 37.000 flasker fin vin og cirka 700 flasker med spiritus.
Vinene bruges, når regeringen får gæster, der er lige så fine som vinene. Så vi bliver sikkert snart inviteret ... :-)

Vinbranchens blå bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en særlig side. Nedenfor kommer denne uges portræt.
..............................
..
.
    Ib Bergkjær (f. 1967) var som fjortenårig ligeglad med knallert og stereoanlæg. Vin var hans altoverskyggende lidenskab. Den blev vakt i den lokale vinhandel i Nørresundby, hvor han arbejdede som medhjælper efter skoletid.
    Det hændte, at aflønningen fandt sted i form af flasker, så der var rig lejlighed til at smage på de ædle dråber.
    Ib Bergkjær voksede op hos sine bedsteforældre, der nok undrede sig lidt over knægtens begejstring for vin. - Du er bindegal, lød det fra hans bedstefar, da han investerede i en dobbeltmagnum Mouton Rothchild 1982 til 3200 kr.! Han var da seksten år gammel.
    At Ib Bergkjær som voksen skulle arbejde med vin, var oplagt. I dag har han været tilknyttet Sigurd Müller Vinhandel i sytten år. Han kom til det gamle vinfirma i Aalborg med en uddannelse som kontorassistent i bagagen og har siden været gennem næsten samtlige jobfunktioner inden for husets fire vægge. Han begyndte som lagerekspedient – og er nu indkøbschef.
    Vin spiller også hovedrollen, når det gælder fritidsinteresser. Fransk vin er favoritten, og ferierne sammen med hustruen går derfor ofte til Bourgogne, Rhône eller Bordeaux.
    Der bliver dog også tid til at kokkerere – en anden af Ib Bergkjærs lidenskaber. Og så har ægteparret købt et gammelt hus fra 1910, der kræver en kærlig hånd – noget, der tager en hel del tid.
    Adresse: Sigurd Müller Vinhandel A/S, Otto Mønstedsvej 2, 9200 Aalborg SV, tlf.: 98 18 50 99, fax: 98 18 81 65, e-mail: ib@smv.dk, www.smv.dk.
..............................
..................
....
Ugens gode spørgsmål

Hver uge besvarer vi et spørgsmål fra en af VinAvisens læsere.
Vi kan dog ikke overkomme at sende svar direkte til den enkelte - det har vi simpelt hen ikke tid og kræfter til. Vi må nøjes med at udvælge de mest interessante spørgsmål og besvare dem, så alle får glæde af svarene. Nedenfor kommer ugens gode spørgsmål - og svaret på det.
....
Får spanske vine for meget træ?
Per Nielsen har siddet sammen med nogle stykker og diskuteret fadlagring og træsmag. - Ingen af os kan lide de spanske vine på grund af træsmagen, skriver han, - men hvordan kan det så være, at vi sætter Barolo højt?
- Mig bekendt lagrer Barolo mindst to år på fade, og det er ikke kun i gamle botti. De bruger jo også barriques. Og fx Santa Ritas Medalla Real er lagret et år på fransk eg, uden at træsmagen bliver så gennemtrængende som i en typisk spanier. Er der forskel på træet?
Ja, der er forskel. Vi er ikke enige med Per Nielsen i, at smagen af træ kan være mere udpræget i spanske vine end i vine fra så mange andre lande. Men vi kan godt blive enige om, at nogle vine – fra hele verden - får for meget træ. Det er dog blevet bedre i de senere år (eller også er vores smagsløg blevet mere galvaniserede).
Smagen og duften af egetræ skal efter vor mening være som den diskrete makeup på en smuk kvinde – og ikke som det overmalede ansigt på et ældre medlem af det lettere kavaleri.
Men til forskellene: Under fremstillingen af et fad varmes træet op. Det kan ske med damp eller kogende vand, men det kan også ske over et bål af træspåner, så træet ”ristes”, og denne ristning kan have en dramatisk effekt på vinens smag. I dag kan en vinmager bestille sine nye fade med en bestemt grad af ristning.
En anden ting, der har indflydelse på smagen, er fadlagringens længde, og om vinen lagres i nye eller brugte fade.
Endvidere har egetræets kvalitet og særpræg betydning - om det kommer fra de store skove midt i Frankrig, fra USA, fra Slovenien - eller hvor det nu kommer fra.
Under lagringen optager vinen smagsstoffer fra træet, blandt andet garvesyrer, men ikke mindst sker der en langsom iltning.
...................
....Ugens besvarelser lægger vi efterhånden ind i VinAvisens VinABC, så de er lette at finde.
....
.................................................................

.................
Denne uges stjerner i VinAvisen
Som sædvanligt får de smagte vine stjerner efter det gængse system med fem som maksimum. Vine, der kun får én eller to stjerner, bliver dog ikke omtalt. I vores bedømmelser indgår også prisen til en vis grad som en parameter.
I den forløbne uge har vi smagt i alt 20 vine. Heraf var der 17, som fik mere end to stjerne, og fem fik fem stjerner.
........................
...
Ring til importøren - klik på det blå navn - og spørg, hvor du kan købe vinen.
.....


Cortes de Cima, Vinho Regional Alentejano, Portugal 2000
145 kr., Cappa Vinimport
Dette er en af vinene fra den danskejede vingård Cortes de Cima i Portugal, der har vakt international interesse. Det er en meget flot og lækker rødvin med mange facetter, ikke helt billig, men alle pengene værd. Smagen er præget af en ren og intens frugt, der fint giver de 14% alkohol modspil. En oplevelse!


Jean Sipp, Riesling, Kirchberg de Ribeauvillé, Alsace Grand Cru, Frankrig 2000
125 kr., Fionia Vinimport
Super-hvidvin, stor og kompleks med fornem frugt og en vis fedme. Den er tør, men alligevel på den let sødlige side. En stor nydelse.


Domaine de Cabriac, Merlot, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 2002
46 kr., 42 kr. ved 6 flasker, Con a'more
Blød, rund, saftig og dejlig rødvin. - Den smager simpelt hen godt, sagde flere af smagepanelets medlemmer.


Prado Rey, Crianza, Ribera del Duero, Spanien 1999
125 kr., 109 kr. ved 12 flasker, Kjær & Sommerfeldt
Herlig rødvin, uden kanter, med dejlig frugt, tilpas syre og let sødme. En vin i balance.


Le Piantate, Sangiovese, Lazio, Italien 2001
69 kr. ved 6 flasker, Bacchus Vinimport
Meget lækker rødvin med en helt speciel smag, lidt i retning af mandler. En meget anvendelig vin, som mange vil kunne lide.


Valle Andino, Cabernet Sauvignon, Maule Valley, Chile 2001
45 kr., Premier Cru Wine Agent
Pæn og vellavet hverdags-rødvin med god frugt, tilpas syre og et lille bittert bid i slutningen. Glimrende til mange retter.


Lyngrove, Reserve, Shiraz / Pinotage, Western Cape, Sydafrika 2001
98 kr., Slagelse Vinkompagni
Ikke nogen helt billig vin, men lækker og blød med ren, frisk frugt.


Da Luca, Primitivo / Merlot, Tarantino IGT, Italien 2002
49,95 kr., 2 flasker for 90 kr., Gova
Meget kraftig rødvin med fyldig frugt, en let sødme, et strejf af garvesyre og toner af blomme og chokolade.


Mezzomondo, Negroamaro, Rosso Salento IGT, Italien 2002
49,75 kr., 240 kr. for 6 flasker, Barrique Vinimport
God hverdags-rødvin med intens frugtsmag og præg af en lidt robust garvesyre.


Villa Martina, Tocai Friulano, Collio, Italien 2002
58 kr., Carlo Merolli
Frugtagtig og forfriskende hvidvin med en dejlig duft.


Cono Sur, Vision, Pinot Noir, Rapel Valley, Chile 2001
89,95 kr., Det franske Vinlager
God afrundet rødvin med sødme og dejlig frisk frugt. Vinen er i god balance.


Chapmans Peak, Premium Collection, Coastal Region, Sydafrika 2001
44,95 kr., Vingaarden
Et godt glas til prisen med frisk frugt og en let sødme. Rødvinen, der er lavet på Cabernet Sauvignon, Merlot og Shiraz, er velegnet til mange retter.


Castello Ducale, Santianni, Italien 2001
59 kr., Glud Vin
En ret let, saftig og krydret rødvin med god frisk frugt.


Château de Mattes-Sabran, Corbières, Frankrig 2001
50 kr., Fionia Vinimport
Rigtig rar rødvin til en attraktiv pris i forhold til kvaliteten. Den har en frisk og ren frugt, en let sødme og et lille bid i slutningen.


Château de l'Amarine, Cuvée de Bernis, Costières de Nîmes, Frankrig 1995
69,95 kr., Wine Group
Blød og lækker rødvin, der er overordentlig let at drikke. Vil være anvendelig til mange retter.


Uggiano, Riserva, Chianti dei Colli Fiorentini, Italien 1998
105 kr. ved 6 flasker, VinInvest
Ikke nogen billig vin, men blød og saftig og præget af sin snart femårige alder.


Santa Christina, Carmenère, Central Valley, Chile 2002
34,95 kr., Vingaarden
Pæn og enkelt hverdags-rødvin i overensstemmelse med den lave pris.
................

a .
Disse vine fandt de danske vinskribenter
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet.
I kolonnen længst til højre ses navnet på importøren. Er dette blåt, kan du klikke på det og åbne en side i vores database med importørens adresse, telefonnummer etc.
En liste over bladenes vinskribenter finder du ved at klikke her.
.
B.T.
Duc de Foix, Cabernet Sauvignon, Penedès, Spanien 2001Rødvin39,75 kr.SuperBest m.fl.
.
Ekstra Bladet
L'Esprit du Sabounet, Vin de Table, Frankrig (5 liter)Rødvin150 kr. (5 l)Prima
Domaine des Ramières, Vin de Pays du Gard, Frankrig 2001 (5 liter)Rødvin198 kr. (5 l)A Vinstouw
.
ErhvervsBladet
Monredon, Côtes du Rhône, Frankrig 2001Rødvin74,75 kr.Frederiksberg Vinimport
Clarendon Hills, Old Vines Grenache, Australien 2001Rødvin325 kr.H.J. Hansen
.
Euroman
Grans Muralles, Torres, Conca de Barberà, Spanien 1998Rødvin500 kr.Bacardi-Martini
d:vin, Iakob Schjerbeck, Bordeaux, Frankrig 2000 Rødvin159 kr.Niche Vine
.
Frederiksborg Amts Avis
Château Rouquette Sur Mer, Coteaux du Languedoc, Frankrig 2001Rødvin77 kr.Kjær & Sommerfeldt
.
Hjemmet
Pucela, Tempranillo / Cabernet Sauvignon, Vino de la Tierra de Castilla y Léon, Spanien 2000Rødvin32,90 kr.Prima
.
Nordjyske Stiftstidende
Château Le Beyan, Haut-Médoc, Frankrig 2001Rødvin70 kr.Sigurd Müller
Trapiche, Chardonnay, Argentina 2002Hvidvin39,95 kr.Amka Vinimport
Château La Baronne, Montagne d'Alaric, Corbières, Frankrig 2001Hvidvin59,75 kr.H.J. Hansen
.
Smag & Behag
Jean-Paul Droin, Chablis Grand Cru, Grenouille, Frankrig 1999Hvidvin261 kr.KB Vinimport
Domaine Vocoret & Fils, Chablis Grand Cru, Valmur, Frankrig 2000Hvidvin269 kr.Erik Sørensen
Jean-Paul Droin, Chablis Grand Cru, Les Clos, Frankrig 2001Hvidvin283 kr.KB Vinimport
Joseph Drouhin, Chablis Grand Cru, Les Clos, Frankrig 2000Hvidvin379,50 kr.H.J. Hansen
Château Grenouille, Chablis Grand Cru, Grenouille, Frankrig 2000Hvidvin425 kr.Philipson Wine

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk.