Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 40, 2003



Vin-aktuelt i uge 40
29. september - 5. oktober 2003
........................

VinAvisen uge 37VinAvisen uge 38VinAvisen uge 39
........................
Det er vin også godt for
Der er rent bogstaveligt ingen ende på vinens helsebringende egenskaber.
Ifølge lægetidsskriftet "Gut" (Tarm) viser en dansk undersøgelse fra Statens Institut for Folkesundhed, at folk, der drikker et par glas vin om dagen, har 10% mindre risiko for at få endetarmskræft end dem, der slet ikke drikker vin.
Men det skal være vin – det duer ikke med øl. Øldrikkere har hele 80% højere risiko for kræft i endetarmen end afholdsfolkene.

Opgør med grænsehandelen
Ifølge Børsen lægger Dansk Folkeparti op til et endeligt opgør med grænsehandelen, der alene i år skønnes at ville koste den danske statskasse 6,2 milliarder kr.
På partiets årsmøde udtalte finanslovsordfører Kristian Thulesen Dahl, at man vil arbejde for en yderligere harmonisering af danske og tyske afgifter på øl, vin, spiritus og cigaretter.
Han mener, at det er fuldstændig uundgåeligt, at lande, der grænser op til hinanden, får samme afgiftsstruktur og satser.
Yderligere vil partiet helt afskaffe den omdiskuterede emballageafgift på 50 øre, der lægges på alle flasker og dåser.
Ifølge Børsen erkender Venstres finanslovsordfører, Kristian Jensen, at grænsehandelen vækker bekymring hos regeringspartiet. Men han vil alligevel ikke være med til at give ufinansierede lettelser i afgifterne.

EU-tilskud til vinbønder
De europæiske vinbønder får igen i år en hjælpende økonomisk hånd fra EU. Beløbet er ligesom sidste år på 443 millioner euro (ca. 3,3 milliarder kr.), og det skal ifølge Just Drinks frem for alt bruges til udvikling af nye og bedre druesorter.
Og der bliver ikke noget rivegilde mellem EU-landene af den grund. Posen med penge fordeles alt efter, hvor stor en del af EU’s samlede vindyrknings-areal medlemslandene råder over. Fx får Spanien 36% af kagen, mens Frankrig må nøjes med 22%.

Støtte til sort vinproduktion
Sydafrikas vinindustri er præget af det hvide mindretal, der i århundreder har stået for vingårdene og firmaerne. Kun 1% er på sorte hænder.
Det bliver der nu gjort noget ved. Da det store kooperativ KWV blev omdannet til et firma, blev der sat 369 mio Rand til side i et fond, SA Wine Industry Trust (Sawit), der yder tilskud til oprettelsen af sorte vinbrug.
Endvidere yder fonden støtte til løsningen af sociale problemer, blandt andet i forbindelse med gravide kvinders indtagelse af alkohol, samt til højere uddannelser, fortrinsvis på University of Stellenbosch.

Isabel – også i vinmarkerne
Tal om strømsvigt. Da orkanen Isabel i sidste uge hvirvlede op igennem Virginia, West Virginia og Pennsylvania, var over 4,5 millioner mennesker uden strøm, og det var ikke bare et spørgsmål om at reparere et enkelt kabel.
Isabel lagde også sin vej ind over flere vinområder, men skaderne var til at overse – blandt andet fordi vinmarkerne i forvejen har været igennem en sommer præget af dårligt vejr – den vådeste sommer i Pennsylvania siden 1853.
I Virginia er man ti dage bagud med høsten i forhold til normalt, men de grønne druer var høstet, da Isabel kom brølende.

Den endelige dom
Nu er det sket. Nogle slotsejere i Bordeaux hænger med hovedet, mens andre smiler bredt: Robert Parker har netop fældet sin længe ventede dom over årgang 2002.
Ifølge den franske avis SudOuest er vinguruen ”behageligt overrasket” over flere af vinene, ikke mindst dem fra Pauillac og Graves.
Når den internationale vinbranche får Parkers udtalelser og point sort på hvidt, går den i gang med at justere priserne på vinene.
........................
    Også tilbagegang for øl i USA
    Også i USA vinder vinen frem på bekostning af øl og spiritus, og for første gang i tyve år har det årlige forbrug pr. person oversteget 2,5 gallons (9,46 liter).
    Det er naturligvis beskedent i forhold til forbruget i Danmark, der ligger på næsten 30 liter, men i det puritanske USA er udviklingen interessant.
    Grafen til venstre viser, hvordan afstanden mellem vin- og øldrikkere er øget igennem de seneste ti år. Tallene angiver, hvor stor en procentdel af befolkningen, der oplyser, at de drikker henholdsvis det ene og det andet (eller begge dele). Så nydelsen af vin ligger nogenlunde stabilt, mens interessen for øl er faldende.

Nedgang på det franske marked
Det går slet ikke så dårligt for verdens tredjestørste vinkoncern, den franske Pernod Ricard (de to største er de britiske Diageo og Allied Domecq). I første halvår i år er Pernod Ricards indtjening steget med 4,7% til i alt 161 mio euro (1,2 mia dkr.).
Men på det franske marked går det mindre godt for koncernen, siger chefen, Patrick Ricard, til Dow Jones Newswires.
Frankrig oplever en nedgang i turismen – på grund af krigen i Irak – et svækket økonomisk klima samt ikke mindst indenrigsminister Nicolas Sarkozys og politiets indsats mod kombinationen af benzin og promiller. Pernod Ricards indtægter på det franske marked faldt med 7,2%.
Koncernens øgede salg på alle andre markeder skyldes ikke mindst topsælgerne Chivas Regal (+4%) og Martell (+9%) samt godt salg af mærkerne Ramazzotti, Jameson, Jacob's Creek, Havana Club og The Glenlivet.
.............................
    .
    Den danske vinbranche
    * Compagniet er det nye navn på Fransk Dansk Kompagni. Navneskiftet er sket i forbindelse med, at firmaet fremover også vil føre italienske vine, og at arkitekten Flemming Deichmann, der er en kender af italiensk vin, er blevet knyttet til firmaet. Compagniet er samtidig i gang med importen af vine fra Alain Brumont, stjernevinmageren fra det franske Madiran. Den 24. oktober kommer Alain Brumont til Danmark. Det vender vi senere tilbage til.
    * Premier Cru A/S har pr. 1. oktober ansat yderligere en salgskonsulent, nemlig Jørn Jakobsen, der har næsten 40 års erfaring i vinbranchen. Han har tidligere været ansat hos blandt andet Vilh. Christiansen, Carl W. Reffs og Vingaarden.
    * Vinfirmaet Øksnebjerg & Co. har fået importen af vine fra vinhuset Dezzani i Piemonte.
    * Skjold Burne har igen udvidet kæden, idet Torvekiosken, Torvet 6 i Korsør, er blevet optaget. Forretningens indehaver, Annette Jaeger, overtog butikken i 1998. I forbindelse med optagelsen i kæden er der åbent hus og et glas vin fredag den 3. oktober kl. 15-18.
    * Taster Wine har ansat Kim Nielsen som salgskonsulent primært til detailsektoren på Sjælland og i København. Kim Nielsen er udlært i 100.000-flasker og kommer fra et lignende job hos Haller Vine.
    * BRL Hardy, det australske vinmærke er blevet købt af Constellation Brands og skifter navn i Europa til Constellation Wines Europe.
.......
........................
    .VinAvisens Online Auktioner
    Med et klik på denne bjælke åbner du et nyt vindue med auktionssiderne
    - og husk: Det er GRATIS at udbyde en vin og GRATIS at byde på den!
    .
    .
.........................
    Lavinia i Paris fylder ét år
    Den største vinforretning i Paris, Lavinia på Boulevard de la Madeleine 3-5, har fejret sin ét års-fødselsdag og konstaterer med glæde, at butikken er blevet en succes – til trods for, at det franske marked jo ellers er domineret af mange små vinbutikker og supermarkeder – og til trods for, at butikken fører i tusindvis af importerede vine, der ellers kun udgør 2-3% af det franske detailsalg.
    3000 af vinene i Lavinia er franske, mens 2000 kommer fra andre lande, og kunderne må oven i købet gå igennem den udenlandske afdeling i stueetagen for at komme frem til de franske vine i etagen nedenunder.

    Femten sommelierer
    Lavinia er på 1500 m². I tre etager kan man gå på opdagelse mellem 5000 forskellige vine og 1000 typer spiritus samt 500 vinbøger og andet vintilbehør, og af medarbejderne er de femten uddannede sommelierer. En restaurant er der naturligvis også.
    I løbet af det år, der er gået, har Lavinia omsat for 6 millioner euro (45 mio dkr.), hvilket er 50% over det budgetterede mål, og væksten ser ud til at fortsætte.

Ceausescus vin udrikkelig
Nicolae Ceausescu, rumænsk diktator og ridder af Elefantordenen (!), havde en formidabel vinkælder i Folkets (og hans eget) Palads i Bukarest.
Siden han og konen, Elena, blev dømt til døden og skudt, har paladset stået urørt – med undtagelse af vinkælderen.
Ifølge Ekstra Bladet ville man for nylig hente 621 flasker, som en privat samler havde tilbudt at købe for 334.000 kr. Men – kælderen var tom. Rengøringsfolk havde manglet plads til deres grej, så de havde hældt over 2000 flasker vin og cognac i kloakken.
Hvis ikke vinen var udrikkelig af andre grunde, så er den det i hvert fald nu.

En ny drue er døbt
Som vi skrev i VinAvisen i uge 34, har amerikanerne krydset sig frem til en ny rødvinsdrue.
Først blev den døbt Abundance, men det navn viste sig at være optaget af et californisk vinhus.
Dernæst har druen måttet bære det agentagtige navn GR7 – det navn, som forskerne gav den under udviklingen.
Nu er man endelig nået frem til det lidt mere vinøst klingende navn: Rubiana.

Søde tyske vine i top
Der er jubel hos det tyske Weingut Schloss Sommerhausen efter dette års høst.
Jublen gælder årgang 2003 af vinhusets Riesling Trockenbeerenauslese.
Trockenbeerenauslese er en tysk kvalitetsbetegnelse, et såkaldt Prädikat, der dækker over meget søde vine, fremstillet af senthøstede, rosinagtige druer.
Ifølge Wein Reporter har vinhuset på grund af den lange varme sommer kunnet høste druer med et rekord-stort sukkerindhold, og det vil give en særlig god og aromatisk TBA-vin.
Høsten er aldrig faldet så tidligt i Schloss Sommerhausens 568-årige historie.

Bordeaux-vine med 14% alkohol
Høsten af Merlot-druer er i hus i Bordeaux. Nu er det Cabernet Sauvignon-druernes tur.
På grund af den utroligt varme sommer er druerne blevet meget koncentrerede med saft og kraft. Og det vil give vine med en usædvanlig høj alkoholprocent, forlyder det fra de franske vinbønder. Den kan let runde de 14%.

Topvine med skruelåg og kapsler
I en ikke fjern fremtid vil vi kunne skrue låget af kostbare tyske kvalitets-vine eller ”knappe” dem op, som man gør det med ølflasker.
Ifølge WeinReporter vælger stadig flere vinhuse i Tyskland og Østrig at bruge skruelåg og kapsler samt dertil egnede flasker til deres årgang 2002. Også når det gælder topvinene.

Er Reserva’en for tidligt på banen?
En af vore læsere, Margit Høyer, har bemærket, at der er ved at komme Reserva-vine fra Navarra i årgangen 2000 på hylderne.
- Men gælder reglerne for lagring af Crianza, Reserva og Gran Reserva så ikke mere? skriver hun. – Eller tager producenterne chancen? Er det ikke nogle måneder for tidligt?
Ifølge vinloven i Navarra – og i Rioja med – skal en Reserva-vin ligge på fad i tolv måneder, og den må først sælges tre år efter høsten.
Høsten i Navarra blev i 2000 afsluttet netop omkring dette tidspunkt, så det er altså helt i orden, at Reserva-vinen er kommet frem i disse dage.

Joven og Crianza
I den spanske vinlov skelner man mellem to hovedtyper:
* Joven, som er helt unge vine med ingen eller næsten ingen fadlagring, og ...
* Crianza, som har ligget et minimum af tid på fad. Crianza betyder egentlig "opdragelse" på spansk, så der er tale om opdragelse på fad.
I Navarra skal man opfylde følgende krav for at kunne kalde vinen for Crianza: Lagringen på egetræsfade skal mindst være tolv måneder for rødvin og seks måneder for hvid, og de må først sælges i deres tredje år.

Reserva og Gran Reserva
* Reserva er en Crianza, som kommer fra specielt gode årgange, og som gennem lagring har opnået en harmonisk og perfekt modning. De røde Reserva-vine skal lagre mindst 36 måneder på fad og flaske. Deraf skal mindst 12 måneder være på små træfade. Rosé'erne og de hvide skal lagres minimum 24 måneder på fad og flaske, hvoraf mindst 6 måneder skal være på fad.
* Gran Reserva må kun benyttes i særligt udvalgte år og tildeles kun de vine, som gennem lagring har opnået en exceptionel karakter. De røde Gran Reserva-vine lagrer 24 måneder på små egetræsfade og 36 måneder på flaske. Rosé'erne og de hvide grand Reservas skal lagre 48 måneder på fad og flaske, hvoraf de 6 måneder skal være på små træfade.

De fire kategorier
På vinflaskerne fra Navarra sidder en bagetiket, der er offentligt kontrolleret, og som definerer én af fire kategorier:

    Garantia de Origen bekræfter, at vinen er fra Navarra. Denne kategori bruges fortrinsvis til unge vine, Joven, som ikke fadlagres.
    Vino de Crianza må først forlade producenten i sit tredje år. I Navarra lagrer rødvine minimum tolv måneder på egetræsfade, og der er tradition for, at vinen derefter får flaskelagring. Hvidvine og rosé lagrer minimum seks måneder på fad.
    Reserva omfatter kun den bedste del af høsten og kun vine, som har udviklet sig optimalt. De røde skal lagre i 36 måneder, hvoraf tolv måneder skal være på egetræ.
    .
    Gran Reserva er kun den allerbedste del af høsten og kun i særlige år. De røde skal lagre på egefad i mindst 24 måneder og derefter flaskelagres i 36 måneder.
.........................

...
Bogen er illustreret med kort over vinlande og distrikter, vinetiketter og forklarende vignetter.
    Sidste chance for at vinde den ny vinbog
    I fire uger har vi bortloddet et eksemplar af den nye "VinABC" (Forlaget Sesam, 152 sider, 149 kr.), og nu er det sidste chance. For at følge gældende lov gør vi det i forbindelse med en opgave, hvori vi udbeder os det rigtige svar.
    I opgaven herunder er der tre mulige svar. Find det rigtige svar, skriv det tilhørende bogstav, A, B eller C, samt dit navn og din postadresse i en mail, og send mailen til quiz@vinavisen.dk. Blandt alle indsendere med det rigtige svar trækker vi lod om et eksemplar af bogen.
    Sidste frist for indsendelse er nu på lørdag den 4. oktober.
    Vinder af bogen i uge 39 blev Ole Dybro, Astrupvej 181, 9870 Sindal.
    ........................
      .....
      Her er denne uges spørgsmål
      Methusalem er ...
      A. En appellation i Libanon.
      B. En stor flaske champagne med 6 liter.
      C. Marokkos ældste vinmager, Ali ben-Methu Salem.
      .....

Vinbranchens blå bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en særlig side. Nedenfor kommer denne uges portræt.
......................................................
..
.
    Rune Weischer (f. 1975) har altid haft en vinøs åre. Allerede som tretten-årig begyndte han at lave hjemmebrygget vin i forældrenes hus i Holbæk. Og han fandt snart ud af, hvordan han i smug kunne øge alkoholprocenten – noget, der gjorde lykke hos skolekammeraterne, der brugte ham som fast leverandør til festlige aftener.
    Som voksen sagde Rune Weischer farvel til venner og vinballoner og tog til Frankrig for at dyrke bjergbestigning og skiløb på professionelt niveau. En række skader satte dog en definitiv stopper for karrieren, og så gik turen tilbage til Danmark og til vinens verden på et noget mere professionelt plan end førhen. Rune Weischer fik nemlig job som vurderingskonsulent hos auktionshuset Lauritz Christensen (i dag Lauritz.com) med vin som sit særlige område. Et arbejde, der gav ekstra næring til hans stigende interesse for de ædle dråber.
    Efter et par år byttede han ansættelsesforholdet ud med eget firma, Karakteristica Wine, som både importerer vin, laver vurderingsopgaver og i vid udstrækning stadig står for afholdelsen af vinauktionerne hos Lauritz.com.
    Seneste skud på stammen er butikken Vino Fino, som åbnede den 1. maj 2003 – en butik, der frem for alt er et mekka for Amarone-fans.
    Rune Weischer har ikke lagt sporten helt på hylden. Selv om forretningerne kræver sin mand, bliver der også tid til karpefiskeri, triatlon, cykling, løb, skiløb samt en svømmetur hist og pist.
    Adresse: Vino Fino, Ordrupvej 112A, 2920 Charlottenlund, tlf.: 39 62 66 67, e-mail: rw@vino-fino.dk, website: www.vino-fino.dk.


Nye vinfirmaer på nettet
Hver uge dukker der nye danske vinfirmaer op. De fleste er jo nok garage-firmaer, og nogle er måske endog kun cykelskur-firmaer. De er små, men man skal bestemt ikke underkende dem. Mange af dem finder glimrende vine hos små producenter - vine, som aldrig ville finde vej til supermarkedernes hylder, fordi de kun fremstilles i få tusinde eksemplarer.
Næsten alle firmaerne sælger via Internettet, og det første de gør, er naturligvis at tilmelde sig VinAvisens liste med links. Alene i sidste uge er listen øget med seks firmaer: Kældervin, Lautia Vinimport ApS, Mangiamo, MonteVini, SorgenfriVin og Vinotek A Fynnis.

Ny vinklub i Horsens
I Horsens har seks vininteresserede mennesker taget initiativet til en vinklub, der meget apropos er kommet til at hedde Horsens Vinklub, og som henvender sig både til vinkendere og begyndere.
Klubben har allerede fået 75 medlemmer, men man vil gerne have flere. Interesserede kan henvende sig til Claus Hjelt, Charlotteparken 34, 8700 Horsens, tlf.: 75 65 72 12, e-mail: på adressen claus.hjelt@mail1.stofanet.dk.
Og dermed fik vi endnu en vinklub på VinAvisens liste over vinklubber, der nu rummer adresser på i alt 45 klubber.
..........................
    Ugens vinøse billede
    Tom Soelberg følte det, som om han var kommet til Mekka, skriver han, da han på turen gennem Bourgogne fandt den verdensberømte vinmark Romanée-Conti.
    Jeg kørte op omkring vinmarken for at se, hvordan det stod til, og erfarede, at her gjorde man ikke rent mellem vinstokkene med benzindrevne køretøjer. Her brugte man en hest, som man har gjort det i århundreder.
    Fra denne mark kommer flasker, der i årgangen 1999 koster 12-15.000 kr. stykket – hvis man ellers kan få fat på dem.
    Den danske importør, Sigurd Müller Vinhandel i Ålborg, sælger kun Romanée-Conti som en enkelt flaske i en assorteret kasse med tolv kostbare bourgogner. Denne kasse kan man så få for en slik – kun 50.000 kr.

Apropos ugens vinøse billede
Naturligvis er en Romanée-Conti ikke 12-15.000 kr. værd, men det hører med til vinens forunderlige verden, at der også findes vine som den.
Siden 1232 har marken haft ti ejerfamilier, og det var en af ejerne, prins Conti, der tilføjede navnet Conti.
Netop hans ejerskab gjorde ham til uven med Ludvig d.15.s elskerinde, Madame de Pompadour. Hun ville nemlig også gerne eje den berømte mark, og det endte med, at prins Conti ikke kunne vise sig ved hoffet. Til gengæld drak han så selv al vinen sammen med sine venner.
Og Madame – ja, hun erklærede, at Romanée-vinen slet ikke var god for hendes teint – og gik over til champagne.

Hvem kommer med det næste billede til os?
Alle er fortsat velkomne til at sende os vinøse billeder. I får ikke nogen præmie, og I får heller ikke billeder retur - det orker vi ikke - så det er bedst, hvis I sender billederne digitalt i en nogenlunde god opløsning til anker@vinavisen.dk.

Denne uges stjerner i VinAvisen
Som sædvanligt får de smagte vine stjerner efter det gængse system med fem som maksimum. Vine, der kun får én eller to stjerner, bliver dog ikke omtalt. I vores bedømmelser indgår også prisen til en vis grad som en parameter.

I den forløbne uge har vi smagt i alt 34 vine. Heraf var der 28, som fik mere end to stjerner, og hele 14 fik fem stjerner.
........................
...
Ring til importøren - klik på det blå navn - og spørg, hvor du kan købe vinen.
.....


Marigny-Neuf, Cabernet Sauvignon, Vin de Pays du Jardin de la France, Frankrig 2001
75 kr., Fransk Dansk Kompagni
Meget flot fadlagret rødvin. En vin med karakter, krydderi, lækker frugt, afrundet og elegant. Perfekt.


Rupestro, Cardeto, Umbrien IGT, Italien 2002
49 kr., Mangiamo
En rigtig dejlig rødvin og lidt af et fund til prisen. Vinen har god ren frugt, en fin balance og en dejlig fylde. Pupestro vil nærmest kunne oversættes som "på klippegrund", og vinstokke yder som bekendt deres bedste, hvis rødderne skal kæmpe med sten og grus.


Etienne Boileau, Vieilles Vignes, Chablis, Frankrig 1999
109 kr., VinBlanc.dk
En elegant hvidvin "med tøj på" - flot, kompleks og harmonisk. Den har en laaaang eftersmag.


Jean Sipp, Riesling, Alsace, Frankrig 2001
65 kr., Fionia Vinimport
Hvidvin med en flot, kraftig og typisk duft og smag af den gode Riesling-drue. Vinen har en let fedme, en indtagende sødme, tilpas syre og en lang eftersmag.


Domaine Alary Daniel et Denis, Cairanne, Côtes du Rhône Villages, Frankrig 2001
92 kr., Jysk Vin
En rigtig lækker rødvin, elegant og harmonisk. Og på grund af den gode og fyldige frugt mærker man slet ikke de 14% alkohol.


Quinta da Casa Amarela, Douro, Portugal 2001
99,95 kr., ViniPortugal
Flot og elegant rødvin, blød, men også med karakter. Sådan skal en god vin smage!


Rosés Vila, Negre Verema, Penedès, Spanien 2002
60,25 kr., Ki-Ma Vinimport
Her er en rødvin, som alle vil drikke med stor fornøjelse. Den er blød, elegant og meget lækker.


Villa Pillo, Merlot, Toscana IGT, Italien 2001
139 kr., på tilbud 69,95 kr., Norton Co.
Til 70 kr. er denne rødvin bestemt fem stjerner værd, men til 139 kr. kun fire. Vinen har en dejlig varm og krydret smag samt nuancer af peber og kirsebær.


Château Larose-Trintaudon, Cru Bourgeois, Haut-Médoc, Frankrig 2001
109 kr., i denne uge 95 kr., Kvickly extra
Stilren og klassisk Bordeaux-rødvin, som kan drikkes nu med stor fornøjelse, men også godt må gemmes yderligere tre-fire år.


Foppiano, Zinfandel, Dry Creek Valley, Californien 2000
109 kr., Holte Vinlager
Rødvin med en flot og bred smag af blandt andet svesker samt en fornem sødme.


Ciabatta, Erik Banti, Rosso Toscano IGT, Italien 2000
129 kr., Carlo Merolli
En gammel kending i en ny årgang. Og vi kan roligt skrive, hvad vi tidligere har skrevet: En stor rødvin på Sangiovese-druen, fadlagret og moden med en kraftig og tiltalende duft og en meget, meget lækker smag.


Paul Cheneau, Blanc de Blancs, Demi Sec, Cava, Spanien
60 kr. ved 12 flasker, VinOtto
Benævnelsen demi sec kan oversættes til halvtør. Men når vi taler om mousserende vin, så betyder den halvsød. Og det er netop, hvad denne glimrende cava er. Den har en dejlig ren frugt og en lækker sødme, som mange vil kunne lide. Den femte stjerne får den for den menneskevenlige pris.


Marques de Griñon, Tempranillo, Mendoza, Argentina 2002
49,95 kr., 3 flasker for 120 kr., Prima, Metro, ViniPortugal
En rigtig lækker rødvin, som man drikker med stor fornøjelse. Vinen er i fin balance, og den dejlige frugt skjuler fint de 14% alkohol. Og så er prisen jo yderst rimelig - når man køber tre flasker.


Dominis M, Vin de Pays Catalan, Frankrig 2002
55 kr., Compagniet
Fremragende rødvin, blød, i balance, med karakter. Der er ingen ende på alt det gode, vi kan sige om den - også at prisen er yderst rimelig.


Henri de Villamont, Cuvée Sommelier, Vin de Table, Frankrig (uden årgang)
38 kr., Herning Vin Import
Til prisen en fremragende rødvin i god balance - en dagligvin, som franskmændene drikker den. Eller burde drikke den ...


Terre Noble, Reserva, Merlot, Maule Valley, Chile 2001
55 kr., Premier Cru
Blød og saftig rødvin med god struktur. Glimrende til mad.


Lyngrove, Collection, Pinotage, Western Cape, Sydafrika 2001
79,75 kr., Slagelse Vinkompagni
Druen Pinotage skuffer nogle gange, men ikke her. I denne rødvin træder den frem med toner af blomme og morbær.


Gérard Bertrand, Terroir, Coteaux du Languedoc, Frankrig 2001
59,95 kr. ved 12 flasker, Philipson Wine
En dejlig rødvin med frugt og krydderi. Glimrende til lidt kraftigt smagende retter og ost.


Le Grand Mouton Noir, Chardonnay / Viognier, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 2001
59,95 kr., GrandVin
Dejlig hvidvin med fedme og fylde. Velegnet til lyse kødretter og fede fisk.


Tremoulis, Corbières, Frankrig 2001
59,75 kr., The Wine Company
Flot og harmonisk rødvin med fin sødme.


Marlena, Chianti Classico, Italien 2000
79,95 kr., Amka Vinimport
En typisk Chianti-rødvin, venlig og saftig. Velegnet til pasta og lettere retter.


Dezani, I Ronchetti, Barbera d'Asti Superiore, Italien 2000
65 kr., Vinfirmaet
Charmerende, frisk og saftig rødvin, der vil være glimrende til pasta og anden italiensk mad. Og til dansk mad, naturligvis.


Mamertino, Sicilien IGT, Italien 2002
56 kr. ved 6 flasker., Bacchus Vinimport
Rund og blid hvidvin med en vis fedme.


Bosco, Rosso Toscano IGT, Italien 2001
44,95 kr., 3 for 120 kr., Gobi Vin
Ret let, saftig og frugtagtig hverdags-vin, som er egnet til mange retter.


Réserve du Docteur Barolet, Chardonnay, Bourgogne, Frankrig 2001
69 kr. i uge 40 i SuperBest, Det franske Vinlager
Frisk og venlig hvidvin med en vis fedme, men uden det store smagsmæssige spektrum.


Talus, Shiraz, Lodi, Californien 2001
49,95 kr., i denne uge 6 flasker for 200 kr., SuperBrugsen
Saftig og enkel hakkebøffevin i overensstemmelse med den lave tilbudspris.


Mas de Libian, Côtes du Rhône Villages, Frankrig 2001
80 kr., Fionia Vinimport
Fyldig, frugtagtig og let krydret rødvin med et lille bittert bid i slutningen.


Andresen, Tawny Port, Portugal
75 kr., Herning Vin Import
Portvin med nuancer af svesker og mandler og med en dejlig sødme. Men også med en lidt markant alkoholsmag.
a .
Disse vine fandt de danske vinskribenter
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet.
I kolonnen længst til højre ses navnet på importøren. Er dette blåt, kan du klikke på det og åbne en side i vores database med importørens adresse, telefonnummer etc.
En liste over bladenes vinskribenter finder du ved at klikke her.
.
Berlingske Tidendes Nyhedsmagasin
Ravenswood, Vintners Blend, Californien 2001Rødvin89 kr.Kvickly og SuperBrugsen
Ravenswood, Sonoma County, Californien 2000Rødvin129 kr.Kvickly og SuperBrugsen
Ravenswood Single Vineyard, Monte Rosso, Sonoma Valley, Californien 2000 (pris for 6 fl)Rødvin 1495 kr.Coop Medlemsbutik
Ravenswood Single Vineyard, Barricia, Sonoma Valley, Californien 2000 (pris for 6 fl)Rødvin1495 kr.Coop Medlemsbutik
Tenute Silvio Nardi, Brunello di Montalcino, Italien 1998Rødvin235 kr.Sigurd Müller
Tenute Silvio Nardi, Rosso di Montalcino, Italien 2001Rødvin125 kr.Sigurd Müller
Tenute Silvio Nardi, Manachiara, Brunello di Montalcino, Italien 2000Rødvin395 kr.Sigurd Müller
.
Frederiksborg Amts Avis
Don Pascual, Chardonnay, Uruguay (prisen for 6 flasker)Hvidvin169 kr. (6 fl)Irma
Don Pascual, Tannat-Merlot, Uruguay (prisen for 6 flasker)Rødvin169 kr. (6 fl)Irma
Grand Mouton Noir, Frankrig 2002Rødvin59,95 kr.GrandVin
Estampa Family Collection, Chile 2002Rødvin79 kr.Jysk Vin
.
Mad & Bolig
Rosso Passo, Cantine Lenotti, Rosso del Veneto, Italien 2002Rødvin49 kr.Østjysk Vinforsyning/Vignoble
Vereinte Winzer, Arachon, Østrig 1999Rødvin145 kr.Østrigsk Vinimport

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk.