Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 45, 2003


........................
Vin-aktuelt i uge 45
3.november - 9. november 2003
........................

VinAvisen uge 42VinAvisen uge 43VinAvisen uge 44
......................................
Det er købers marked
Parker bringer i sit seneste nyhedsbrev, Wine Advocate, langt om længe sin vurdering af Bordeaux 2002, og efter hans mening vil tiden være venlig ved årgangens bedste vine. Hvis de i dag mangler umiddelbart charme, vil de bedste af vinene udvikle sig fint.
Parker skriver også, at årgangen 2002 står i fare for at blive glemt, idet den står i skyggen af 2000 og 2001.
Men der er også fordele ved årgangen. Priserne er de laveste i mange år på grund af et overfyldt marked, en svag dollar og det spændte forhold mellem USA og Frankrig. - It is a buyer's market, skriver Parker.
Parker fremhæver vinene fra Médoc, mens han er lidtmindre glad for Saint-Émilion og Pomerol, hvor der var problemer med Merlot.
Særligt gode er ifølge Parker vinene fra Château Lafite, Château Latour, Château Mouton-Rothschild, Château Palmer, Château Ausone og Château Pavie.

Beaujolais Nouveau-dille i Japan
Biler, motorcykler, helikoptere og elefanter bliver hvert år sat ind i det store Beaujolais Nouveau-race, hvor det gælder om hurtigst muligt at bringe årets nye vin ud til alverdens lande. Og vinens ankomst fejres overalt.
Herhjemme er luften dog nok gået lidt af Beaujolais Nouveau-ballonen. Til gengæld er begejstringen for vinen nærmest eksploderet i Japan.
Japanerne har ifølge Just Drinks allerede bestilt 600.000 kasser – det vil sige 7,2 millioner flasker – af årets Beaujolais Nouveau, der kommer på markedet den 20. november.
Men japanerne er nu også nogle rigtige festfreaks. De afholder fester (matzuri) for alt lige fra ild og vand, drenge og kejsere til ånder, floder, halloween og julenisser.
........................
    Den grønne i ny udgave
    Danmarks flotteste vinkatalog - den grønne bog fra H.J. Hansen - er udkommet i en ny udgave, der adskiller sig markant fra de tidligere.
    Layoutet er smukkere og enklere, de fleste billeder er nye, og stort set al tekst er skrevet om og revideret.
    Naturligvis er der tale om reklame, men bogen er samtidig interessant at læse eller bladre i.
    Ved man, hvad der står i denne bog, ved man allerede en hel del om vin - og ikke kun Hansen-vine.
    Bogen, der er trykt i 15.000 eksemplarer, kan købes hos H.J. Hansen og Vinspecialisten over hele landet. Den koster 89,50 kr. ekskl. eventuel forsendelse. Nærmeste forhandler oplyses på tlf.: 63 12 82 00.

Englænderne svigter tysk vin
Tysk vin er ifølge Deutsches Weininstitut ikke længere i så høj kurs hos de britiske forbrugere. Alene i 2002 faldt eksporten til Storbritannien med 8% - fra 919.452 til 845.658 hektoliter. Og det endda selv om den tyske vin på de engelske salgshylder hører til i den billigere ende af prisskalaen. Næsten samtlige flasker koster mindre end 5 pund (ca. 60 dkr.)
Tyskerne kan til gengæld glæde sig over, at eksporten til USA bliver stadig mere indbringende.
........................
    Pris på cava og cava-pris
    Cava-producenterne er glade for deres succes i Danmark. De har arbejdet hårdt for at komme frem til den position, som de har i dag. Men de ved også, at man skal vise ansigtet hele tiden, hvis man vil beholde den gule førertrøje.
    Derfor indbød de endnu engang til en stor smagning i torsdags, hvor sytten cava-huse præsenterede aktuelle vine for pressen, professionelle og vininteresserede forbrugere.
    Mere end 100 forskellige cava’er var klar til bedømmelse af de mere end 400 besøgende, der gik gennem tælleapparaterne til Moltkes Palæ’s store festsal i København.
    Under smagningen benyttede Cava Instituttet og den Spanske Handelsafdeling lejligheden til at overrække ”årets cava-pris” til skuespilleren Søs Egelind. Prisen består af 100 flasker cava og gives til en person, som har fornøjet os danskere i årets løb – ligesom cava’en gør det.

    < På det nederste billede skænker en glad spanier Gran Baron-cava i glassene for Søren Friis fra Coop Danmark og Anne-Mette Krygell fra VinØst.

Det er ikke misbrug
Læger, jordemødre og sygeplejersker sidestiller gravides brug af alkohol med misbrug. Men det stemmer ikke overens med Sundhedsstyrelsens anbefalinger, skriver forskningsadjunkt Kristian Hvidtfelt Nielsen i en kommentar i Information.
Sundhedsstyrelsens officielle anbefaling til gravide lyder: Højst én genstand om dagen og ikke hver dag.
Denne anbefaling bygger på en større undersøgelse fra 1999, ledet af læge Ulrik Kesmodel, men anbefalingen synes ikke at være trængt igennem overalt.

Det kan stresse mange gravide
Der kan ligge mange gode intentioner bag den gængse nul-anbefaling for gravide, skriver Kristian Hvidtfelt Nielsen, men uanset de gode hensigter kan det få konsekvenser for gravide kvinder og deres nærmeste, når brug af alkohol under graviditeten bliver sidestillet med misbrug.
Alene skyldfølelse og dårlig samvittighed over for det ufødte liv kan være med til at stresse mange gravide.
........................
    Den røde rejes tre glas
    Hvert år siden 1987 har det italienske forlag Gambero Rosso (Den røde Reje) udgivet en guidebog, hvori tusinder af vine vurderes, og hvori de bedste belønnes med ét, to eller tre glas.
    For mange venner af italiensk vin er Gambero Rosso simpelt hen en bibel, og for enhver italiensk vinbonde er det målet at få et, to eller tre af de eftertragtede glas-symboler.
    2004-udgaven er netop udkommet i Italien, og det er lykkedes os at komme i besiddelse af listen over de 254 vine, der har fået tre glas - tre bicchieri.
    Listen er lang, så vi har lagt den på en særlig side, der åbnes ved at klikke her.

    Tyk som en telefonbog
    Gambero Rosso er tyk som en telefonbog. Sidste år gennemgik den 13.336 italienske vine fra 1884 producenter, og der er sikkert ikke færre vine med i den nye udgave.
    Hver producent præsenteres med en længere tekst samt et skema som det, der er vist til venstre (fra sidste års udgave). I skemaet findes de eftertragtede glas-symboler, der fortæller om vinenes kvalitet.
    Bogen, der kan købes hos Italien Information Service (tlf.: 86 26 16 66, e-mail: ib@iis.dk), koster 278 kr., hvortil kommer 40 kr. i porto.
    De lange beskrivelser er på italiensk, men omkring 1. februar udkommer den engelske udgave af bogen til samme pris.
    Både den italienske og den engelske udgave kommer kun i et begrænset oplag til Danmark, så det er en god idé at forudbestille allerede nu.
........................
    Billeder fra den danske vinhøst
    Efterhånden får flere og flere danskere en ADSL-forbindelse, så websider lynhurtigt kan hentes ind på skærmen.
    Dette har vi længe tilladt os at udnytte ved at bringe flere billeder i VinAvisen – og heldigvis har ingen af vore over 10.000 læsere endnu besværet sig over det.
    Også andre lægger billeder ud i mere privat regi, så vennerne kan gå på nettet og nyde dem.
    Det gælder blandt andet Svend Spangsege i det sønderjyske Genner. Han er vinavler, og hans billeder fra årets vinhøst kan interesserede se på adressen www.spangsege.dk/Foto/GennerVin.
........

Vinmisbrug og operationer en dårlig match
Ifølge British Journal of Surgery har en mand, der dagligt indtager en flaske vin eller mere, op til tre gange større risiko for at få infektioner under en operation end en mådeholden vindrikker.
Det viser en undersøgelse, foretaget af universitetet i Jaen i Spanien.
Forskerne kortlagde drikkevanerne hos mere end 1000 mænd, der alle skulle opereres, og det viste sig, at alkoholen hæmmede kroppens naturlige bekæmpelse af bakterier.
Der skal dog flere undersøgelser til, før de spanske forskere ligefrem vil anbefale folk, der skal opereres, at holde sig helt og holdent fra alkohol.

Rioja sætter priserne op
Hvis man holder af Rioja-vine, kan man godt begynde at hamstre. Ifølge rådgivningsfirmaet DBK, der har undersøgt Riojas fremtidsudsigter, vil vinene nemlig stige hele 6% i pris i løbet af de næste par år. Det gælder dog kun for Rioja-vine med appellation, DO.
Bodegaerne i Rioja kan ellers ikke klage over indtjeningen. I år 2002 tjente de tilsammen mere end 1 milliard euro (ca. 7,4 milliarder dkr.), hvilket svarer til 5% mere end året før.
........................
    Farven på bjælken foroven på siderne fortæller, om der er tale om producenter (beige), regioner (blå), distrikter (gul) lande (grøn) eller appellationer (rød).

964 tættrykte sider om vin
Verdens største vinleksikon er svensk – i hvert fald hvis man tæller sider. I sidste uge udkom Mikael Mölstads “En Värld av Vin” i en ny udgave på hele 964 sider, hvor ikke mindst vinene fra de nye oversøiske vinlande har fået lov til at spille en væsentlig rolle.
De fleste generelle vinbøger begynder med en række kapitler om druer og vinificering, men Mölstad og hans medarbejdere blandt de svenske vinskribenter går lige på med en gennemgang af distrikter og producenter, og det er utroligt så mange konkrete informationer, der er presset ind på siderne.
Bogen er trykt 100% i farver, og der er gjort god brug af farverne. Dels til over 2000 kort og billeder, dels til praktiske farvekoder. Ved hver producent-omtale er der symboler for produktionens størrelse, kvaliteten og prisniveauet.
Den tykke vinbibel koster 320 kr. I Danmark kan den købes hos www.saxo.dk. Der er imidlertid andre bøger med titler, der ligner, så det er vigtigt at søge på "Värld av Vin" eller endnu bedre ISBN-nummeret: 9189614151.
............................
    .
    Nyheder fra den danske vinbranche
    * GrandVin A/S har ansat 39-årige Tim Krarup som key account manager i B2B afdelingen. Tim Krarup er et kendt ansigt i det storkøbenhavnske område med en fortid som erhvervskonsulent hos Kjær & Sommerfeldt.
    * AtomWine har overtaget forhandlingen af vinene fra Querciabella i det italienske Chianti og Joh. Jos.Christoffel i det tyske Mosel.
.......
........................
    .VinAvisens Online Auktioner
    Med et klik på denne bjælke åbner du et nyt vindue med auktionssiderne
    - og husk: Det er GRATIS at udbyde en vin og GRATIS at byde på den!
    .
    .
........................
    Interessant vinmuseum
    Riojas næststørste by, Haro, ligger ved floden Ebro, og på dette sted støder bifloden Rio Oja til – floden, der har givet distriktet navn.
    I Haro ligger et interessant vinmuseum, der netop har gjort sæsonen op – 15.000 besøgende blev det til i 2002.
    På et eller andet tidspunkt får vi også et vinmuseum i Danmark, nemlig i Helsingør - hvis ellers Kenno Pedersen og hans museumsvenner får deres vilje. Læs mere om Kenno Pedersen nedenfor i Vinbranchens Blå Bog.
    Museet i Haro er et besøg værd, og på nettet kan man læse mere om det, mens man lytter til en festlig march. Adressen er: http://haroweb.net/museo/index.htm

Vinbranchens blå bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en særlig side. Nedenfor kommer denne uges portræt.
......................................................
..
.
    Kenno Pedersen (f. 1951) dyrker kulturhistorie og vin med lige stor lidenskab. Han er uddannet cand.phil. i historie og har siden 1985 været museumschef for Helsingør Kommunes Museer.
    Interessen for vin har Kenno Pedersen haft lige siden studentertiden. Og det er frem for alt som skribent, at han gør sig i den vinøse verden. I 1993 blev han tilknyttet Helsingør Dagblad og ugeavisen Nordsjælland som fast vinskribent.
    Som historiker sætter han på spændende vis ofte vinstoffet i en geografisk, historisk og kulturhistorisk ramme.
    Han holder også foredrag om vin, er medstifter af en vinskole i Helsingør og viceoldermand i Laugsmagistrenes vinøse broderskab.
    Kenno Pedersen har to store ambitioner: At skrive et bogværk om vinhandelens historie i Danmark – han er gået i gang med at indsamle det historiske kildemateriale – og at skabe et museum over samme emne.
    Første skridt på vejen til museet er taget, nemlig etableringen af Helsingør Vinmuseumsforening, der skal sørge for den finansielle side af sagen.
    Adresse: Kenno Pedersen, Lindestien 20, 3000 Helsingør, tlf.: 49 21 12 15, e-mail: kenno@stofanet.dk.

Kineserne er vilde med vin
For bare ti år siden blev Kina ikke regnet for et vindrikkende land. Men kineserne har fået smag for de ædle druer, og der er for alvor gang i vinproduktionen i Kina.
Ifølge avisen China Daily er der i første halvdel af år 2003 fremstillet mere end 185 millioner flasker vin – det svarer til 5,7 procent mere end i samme periode sidste år. Salget er tilsvarende steget med 8,3% til hele 3 milliarder yuan (cirka 2,3 milliarder dkr.)
En bedre levestandard blandt kineserne har sikkert en del af æren for den stigende omsætning. Hvis alle 1.286.975.468 kinesere (så mange var der i juli i år) får smag for vin, vil verdens vinsøer hurtigt blive tørlagt.
Herunder ses - med Top Ten Of Everything 2003 som kilde - en oversigt over produktionen af druer i forskellige lande, hvor Kina er pænt med. Der er dog ikke kun tale om druer til vin, men også spisedruer.
........................
1
Italien9.773.641 ton
2
Frankrig7.800.000 ton
3
Spanien6.682.900 ton
4
USA6.250.000 ton
5
Kina3.485.000 ton
6
Tyrkiet3.400.000 ton
7
Argentina2.457.599 ton
8
Iran2.100.000 ton
9
Chile1.670.000 ton
10
Tyskland1.658.600 ton
........................
    Ugens vinøse billede
    Vor jyske læser, Jesper P., har plukket druer i Châteauneuf du Pape og havde sit kamera med. Det gav ham en chance for at tage dette ualmindelig smukke billede af Domaine Roger Sabon's marker med udsigt op mod “Pavens nye Slot”, den gamle borg fra 1248.
    Der var både et hold spanske og et hold franske plukkere, der kommer igen år efter år – plus den enlige dansker.
    - Den sidste høstdag lavede spanierne paella til os alle, skriver Jesper, - og den blev spist direkte fra panden på god spansk manér (så sparede vi også på opvasken). Og der blev naturligvis drukket Châteauneuf du Pape til maden ...
    - Høsten var cirka 15% mindre end normalt, men de foreløbige analyser samt smagninger vidner om et ret godt år med vine, der har en god fast tannin, og som vil udvikle sig fantastisk efter tre-fire år.

    Hvem kommer med det næste billede til os?
    Alle er fortsat velkomne til at sende os vinøse billeder. I får ikke nogen præmie, og I får heller ikke billeder retur - det orker vi ikke - så det er bedst, hvis I sender billederne digitalt i en nogenlunde god opløsning til anker@vinavisen.dk.



Denne uges stjerner i VinAvisen
Som sædvanligt får de smagte vine stjerner efter det gængse system med fem som maksimum. Vine, der kun får én eller to stjerner, bliver dog ikke omtalt. I vores bedømmelser indgår også prisen til en vis grad som en parameter.
Husk, at vine med fire eller tre stjerner også er værd at drikke. Man behøver jo ikke at drikke topvine hver dag!

I den forløbne uge har vi smagt i alt 37 vine. Heraf var der 28, som fik mere end to stjerner, og hele 17 fik fem stjerner.
........................
...
Ring til importøren - klik på det blå navn - og spørg, hvor du kan købe vinen.
.....


Château Paloumey, Cru Bourgeois, Haut-Médoc, Frankrig 1999
119 kr., Fionia Vinimport
En rød bordeaux, der er oppe og ringe med elegance, sødme og integreret eg - samt nuancer af peber og vanille.


Domaine de l’Oratoire St-Martin, Côtes du Rhône Villages Cairanne, Frankrig 2001
85 kr., Bichel Vine
Meget dejlig Rhône-rødvin på druerne Grenache, Mourvèdre og Syrah, harmonisk og med god frugt, krydderi og sødme.


Offerus, J.L. Chave, Saint-Joseph, Frankrig 2001
135 kr., Jysk Vin
Rødvin; flot duft med jordbund og sorte bær, saftig og harmonisk. Det er bare vin!


Stroppiana, Riserva, Barolo, Italien 1989
En af i alt 12 forskellige Barolo’er i en kasse til 2000 kr., Carlo Merolli
Denne rødvin har en flot moden farve og duft og en blød smag lidt efter rosiner og brombær. Vinen er stadig i vigør, men den skal ubetinget drikkes nu.


Cerasuolo di Vittoria, Azienda Agricola Mortilla, DO på Sicilien, Italien 2001
65 kr., Det lille Enoteca
Interessant, blid og saftig rødvin med fin smag af kirsebær og mandler. En rigtig italiener.


Joan Sardà, Cabernet Sauvignon, Crianza, Penedès, Spanien 1999
89,75 kr., Køge Vinhandel
Solmoden og lækker rødvin, der smager virkelig godt. Den har saft og sødme og er på mange måder et interessant bekendtskab.


Estampa, Assemblage Reserve, Colchagua Valley, Chile 2002
79 kr., Jysk Vin
En af de bedste chilenere, vi har smagt i nyere tid. Den har en krydret duft, stor og lækker smagsfylde og toner af mørke bær og chokolade.


Delas, Marquise de la Tourette, Hermitage, Frankrig 1999
359,75 kr., H.J. Hansen
Elegant og blød rødvin - en åbenbaring af en vin. Dyr, naturligvis, men en stor nydelse. Den er drikkemoden, og der er egentlig ingen grund til at gemme den.


Oliveros, Vino Naranja, Condado de Huelva, Spanien
49,50 kr., Ki-Ma Vinimport
En helt usædvanlig vin, skabt af soltørrede druer og tilsat en forfriskende appelsinsmag. Smagepanelets medlemmer var helt vilde med den. Den er sød, men ikke sliksød, og den vil være en fornem ledsager fx til en isdessert.


Rocbère, Corbières, Franrkig 2001
60 kr., Otendal Vinimport
En virkelig god fadlagret rødvin med saft og fylde.


Argento, Reserva, Malbec, Mendoza, Argentina 2002
59,95 kr. ved 12 flasker, Philipson Wine
Prægtig rødvin med afrundet frugt og mange nuancer. Glimrende vin til prisen.


Alain Brumont, Gros Manseng / Sauvignon, Vin de Pays des Côtes de Gascogne, Frankrig 2002
50 kr., Compagniet
Frisk hvidvin med duft af hyldeblomst og æbler og en meget frugtagtig smag med let sødme. Til fede og/eller røgede spiser vil den være perfekt. Den femte stjerne får den for den rimelige pris.


Alamos, Chardonnay, Mendoza, Argentina 2002
69,95 kr. ved 12 flasker, Philipson Wine
Meget blød og saftig hvidvin med fornem duft og en dejlig smag med mange nuancer. Glimrende til fisk og lette retter.


Ramón Bilbao, Crianza, Rioja, Spanien 2000
78 kr., Ki-Ma Vinimport
En virkelig dejlig rødvin, en klassisk rioja med duft af lidt træ og rosiner og en afrundet blød smag. Pengene værd.


Domaine de Champaga, Côtes du Ventoux, Frankrig 2001
55 kr., Furesø Vinimport
En overordentlig dejlig og venlig rødvin med saft, sødme og krydderi. Den femte stjerne får den for den meget rimelige pris.


Château Lousteauneuf, Cru Bourgeois, Médoc, Frankrig 2000
79 kr., Fionia Vinimport
Meget vellykket Bordeaux-rødvin med en god frugt og integreret fadlagring. En meget anvendelig vin, som alle vil kunne lide.


Mission Hill, Pinot Blanc, Okanagan Valley, British Columbia, Canada 2002
69 kr., Amka Vinimport
Flot hvidvin med frisk duft og en kompleks og harmonisk smag. Fin til lidt fed fisk eller til en frokost.


Navarro Vineyards, Gewürztraminer, Anderson Valley, Mendocino, Californien 2001
144 kr., Jysk Vin
Ikke nogen billig hvidvin, men fed og lækker. Den har en elegant duft og en smag, der ikke er så krydret og opulent, som en Gewürztraminer ellers godt kan være.


Cellier des Samsons, Fleurie, Frankrig 2002
99 kr., Kjær & Sommerfeldt
En rigtig beaujolais, læskende, saftig og en glimrende ledsager til lette retter eller en frokost. Skænk den let afkølet.


I Veroni, Chianti Rùfina. Italien 2001
63 kr., Det lille Enoteca og Sorgenfri Vin
En rigtig god chianti med frisk frugt og sødme. Glimrende til mange madretter. Bagetiketten er på latin – det har vi da vist aldrig før set. Den citerer et brev fra Seneca til Lucilium: Vitem laudamus, si fructa palmites onerat, si ipsa pondera ad terram eorum, quae tulit, adminicola deducit. I vores ansigts fodsved har vi oversat det til: Priset være druerne der tynger vingårdens grene mod jorden. (Men vi er nu ikke sikre på, at vi har fået det hele med).


Château Pesquié, Les Terrasses, Côtes du Ventoux, Frankrig 2001
69,95 kr., Philipson Wine
Et rigtig godt glas rødvin med krydderi og frugt. Glimrende til mad.


Foppiano, Pinot Noir, Russian River Valley, Californien 1999
109 kr., Holte Vinlager
Denne lækre rødvin bekræfter den gamle regel om, at Pinot Noir dufter af rødbeder. Vinen er dejlig blød og har en fyldig frugt.


Casillero del Diablo, Carmenère, Concha y Toro, Chile 2002
54,95 kr., 2 flasker for 99 kr. I denne uge 6 flasker for 199 kr., Kvickly
Til prisen 33 kr. (i denne uge) er denne rødvin lidt af et kup. Man får meget god vin for pengene. Det er en dejlig, lidt enkel vin med frisk frugt og let sødme.


Lusio, Sicilien IGT, Italien 2002
89 kr., Vinens Verden
Rødvin med en interessant smag, i god balance og med både muskler og blødhed.


Allozo, Tempranillo, Gran Reserva, La Mancha, Spanien 1996
72 kr., Ki-Ma Vinimport
Moden og afrundet rødvin med god frugt og let sødme. Den har holdt sig fint siden 1996.


Château Bel Air, Bordeaux Supérieur, Frankrig 2000
69,95 kr. ved 12 flasker, Philipson Wine
Typisk og pæn lille bordeaux med et lille bittert bid i slutningen.


Les Piochs de la Croix Saint-Roch, Vin de Pays de la Bénovie, Frankrig 2002
49,75 kr., The Wine Company
En let parfumeret duft og en usædvanlig smag præger denne hvidvin. Den er ikke helt uden evner, men – ja, usædvanlig.


Vulcania, Nero d’Avola, Sicilien IGT, Italien 2002
64 kr., Vinens Verden
Fyldig rødvin med en lidt markant syre.
.
Disse vine fandt de danske vinskribenter
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet.
I kolonnen længst til højre ses navnet på importøren. Er dette blåt, kan du klikke på det og åbne en side i vores database med importørens adresse, telefonnummer etc.
En liste over bladenes vinskribenter finder du ved at klikke her.

Berlingske Tidendes Nyhedsmagasin
Chanson, Clos des Fèves 1. Cru, Bourgogne, Frankrig 2001Rødvin295 kr.Vinslottet
Chanson, Clos des Mouches 1. Cru, Bourgogne, Frankrig 2001Rødvin295 kr.Vinslottet
.
B.T.
Sipp Mack, Vieilles Vignes, Riesling, Alsace, Frankrig 1999Hvidvin85 kr.Jysk Vin
.
ErhvervsBladet
Norton, Malbec, Reserve, Argentina 2000Rødvin85 kr.Vinens Verden
Candela, Inspiration, Malbec, Mendoza, Argentina 2002Rødvin49 kr.Østjysk Vinforsyning/Vignoble
.
Frederiksborg Amts Avis
Genus, Monastrell/Syrah, Jumilla, SpanienRødvin39,95 kr.Amalie Vinimport
Felipe Rutini, Chardonnay, Tupungato, Argentina 2001Hvidvin49,95 kr. (v12)Philipson Wine
Gran Barón, Cava, SpanienMousserende64,95 kr.Brugsen
Freixenet Trepat, Cava, SpanienMousserende150 kr.Salko Vinimport
.
Hjemmet
Don Cayetano, Cabernet Sauvignon, Reservado, Colchagua Valley, Chile 2002Rødvin35 kr.Aldi
.
Jyllands-Posten
Burmester, Colheita, Portvin, Douro, Portugal 1991Hedvin80 kr.Philipson Wine
.
Nordjyske Stiftstidende
Georges Dubeuf, Moulin-à-Vent, Beaujolais, Frankrig 2002 (10 flasker)Rødvin500 kr.Bilka

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk.