Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 46, 2003


........................
Vin-aktuelt i uge 46
10. november - 16. november 2003
........................

VinAvisen uge 43VinAvisen uge 44VinAvisen uge 45
........................
Systembolaget gennemsyret af bestikkelse
Hvor der er monopol, er der også korruption. Det demonstreres dramatisk i det svenske Systembolag.
Det statsejede monopolforetagende har 425 butikker med hver sin chef, men cheferne har ikke ret meget at skulle have sagt. Valg og indkøb af vine foretages af toppen, der kan minde lidt om den sovjetiske centralkomité, og det er butikscheferne strengt forbudt selv at tage initiativer. De skal bare sørge for at sælge så lidt vin som muligt.
Men når importørerne gerne vil have deres vine eksponeret i butikkerne, er det fristende at gribe til det gamle middel: Bestikkelse.

93 under mistanke
Tidligere i år har Systembolaget anmeldt syv butikschefer og tre leverandører for korruption, men i den forløbne uge eksploderede sagen, og ifølge blandt andet Aftonbladet er 93 butikschefer nu mistænkte for at have taget imod bestikkelse, og 250 kan være indblandede i en forbrydelse, der kan give fængsel i op til to år.
Bestikkelserne, der har stået på igennem ti år, har været sat i system. Tog en butikschef bestemte vin- og spiritusmærker ind i butikken, vankede der bonus, som ifølge avisen kunne løbe op i 200.000 skr. på et år. Flere chefer er blevet inviteret på rejser, luksusrestauranter og endog frække damer.
En enkelt leverandør havde ligefrem indført et pointsystem: 15.000 point udløste en Vespa, 4000 point et digitalkamera.

Bruxelles bør reagere
Nils Stormby, Danmarks gode vinven i Malmø, siger til VinAvisen: - Ja, sådan ser det svenske monopol altså ud bag kulisserne. Ledelsen gør alt for at sidde på magten – og for at bevare magten til den dag, Sverige ikke mere får lov af EU til at beholde sit monopol.
- For ganske nylig kom det frem, at Systembolaget også snart skal begynde med de hidtil forbudte vinauktioner. Hvorfor Systemet skal blandes ind i det er svært at forstå. Det kan ikke være af hensyn til kontrol med folkesundheden. Tværtimod vil det være muligt for auktionshusene at gå i samarbejde med Systembolaget, og de auktionshuse, der bliver udvalgt, får dermed også automatisk monopol. Det er jo Systembolaget, der vælger, hvem det vil samarbejde med.
- Hvor længe kan man blive ved med det? spørger Nils Stormby. – Og hvor længe skal udenlandsk (dansk) vinhandel finde sig i dette? Det må være på tide, at Bruxelles reagerer.

Vinmarker nær flammehav
Store skovbrande har hærget San Diego i Californien. Flammerne har ædt sig gennem et 330.000 hektar stort område, og mere end 2000 menneskers hjem ligger i ruiner.
Ejerne af vingårdene i området frygtede det værste, men der var ingen vinmarker, der brændte. Ifølge avisen San Francisco Chronicle kom ilden imidlertid flere steder uhyggeligt tæt på. Det var således kun cirka 400 m, der adskilte vingården Menghinis vinstokke fra flammerne.

Godt år for icewine
I to nætter er termometeret dykket ned under minus 8 grader i Okanagan-distriktet i det vestlige Canada, og ifølge Vancouver-avisen The Province giver det mulighed for en exceptionel tidlig og god høst af icewine.
Sidste år kunne man først høste icewine den 26. februar, men det var nu også usædvanlig sent, og yderligere mistede man mange tons druer på grund af det ustadige vejr.

Flydende guld
Det store vestcanadiske winery Summerhill regner med at høste over 200 tons druer til icewine, hvis der kommer flere nætter med under 8 minusgrader.
Icewinen fra British Colombia er ”flydende guld”, idet en halv flaske sælger for mellem $50 og $100.

Château Latour til rekordpriser
François Pinault ejer både det berømte Château Latour og det lige så berømte auktionshus Christie's.
Nu er han ifølge Decanter i færd med at sælge ud af slottets historiske årgangsvine via en række rene Latour-auktioner. Vinene har ligget i slottets kældre, siden de blev fremstillet.
Salget går over al forventning – vinene ryger til langt over vurderingen. Det kunne man opleve på den auktion, der netop er afholdt af Christie's i Los Angeles. I alt blev der solgt for 365.895 dollars (cirka 2,4 millioner dkr.). Og der blev sat den ene verdensrekord i vinsalg efter den anden.

Her er tre af rekorderne
* 12 flasker Château Latour af den store årgang 1961 gik for 56.400 dollars (cirka 366.000 dkr.). Vurderingen lød på mellem 22.000 og 30.000 dollars (cirka 143.000 og 195.000 dkr.)
* 12 flasker af årgang 1929 gik for 49.350 dollars (cirka 320.700 dkr.)
* Den ældste årgang, der kom under hammeren, var 1863. Den var vurderet til mellem 3500 og 5000 dollars (cirka 22.700 og 32.500 dkr.) - og gik for 11.750 dollars (cirka 76.400 dkr.)

Høj alkoholprocent ødelægger smagen
Rødvine med et indhold af alkohol på over 13% er blevet hverdagskost på supermarkedernes hylder. Nogle vine indeholder endda helt op til 15%.
Og det går ofte ud over smagen, mener Politikens vinskribent Jørgen Mønster Pedersen.
Der skal være balance mellem alkoholen og smagskoncentrationen, der består af syre, garvesyre og tørstoffer.
Hvis smagskoncentrationen ikke kan følge med alkoholprocenten, kommer vinen til at virke spiritusagtig.

Jo mere sukker, desto mere alkohol
At alkoholprocenten har fået et ordentlig skub opad, skyldes blandt andet, at fyldige og bløde vine er blevet lidt af en modesag.
Den slags vine fremstiller vinhusene ved at lade druerne hænge ekstra længe på vinstokkene, før de høstes.
Men jo mere sol, druerne får, desto højere bliver deres indhold af sukker. Og det er sukkeret, der omdannes til alkohol.
Vi er helt enige med Jørgen Mønster om, at det er ved at blive for meget. Men mange forbrugere går efter procenterne: - Denne her vin, ska' vi ha’, Lillemor. Der er discount på den, den hedder noget med Reserve – og så holder den 15 procent!

Sydafrikansk vin steget i pris
Vinene fra det sydafrikanske vinhus Winecorp er populære hos danskerne og fylder godt på hylderne i Coop Danmarks butikker.
Men den sydafrikanske Rand er steget mærkbart, og det har øget prisen på vinene.
Winecorps omsætning er ifølge Just Drinks faldet tilsvarende, da indkøberne i eksportlandene er begyndt at vælge andre og billigere vine.
Helt dårligt går det nu ikke for Winecorp, der blandt andet har stor succes på det russiske marked. I de tre år, vinfirmaet har solgt vine i Rusland, er omsætningen på dette marked steget med 50% om året.

Store vinproducenter sluger de små
Ifølge Just Drinks har mange små og mellemstore vingårde svært ved at klare skærene i konkurrencen med de store producenter.
Store partier af vine med hurtig omsætning udfylder hyldepladsen i supermarkederne. Og her kan de store producenter bedre følge med.
Der er derfor en tendens til monopolisering, hvor de største vinproducenter opkøber de mindre - et rent Arla-syndrom i vinens verden.
Det fortæller en rapport, udfærdiget af den australske afdeling af KPMG’s vinindustri-gruppe (KPMG er et verdensomspændende rådgivningsfirma inden for erhvervslivet).
Men der er lys forude, da flere butikker og supermarkeder er begyndt at efterlyse et bredere vinsortiment og derfor skaber plads til særlige vine i små partier.
........

Gallo-vine propsyge
Verdens næststørste vinfirma, Gallo, har over for vinbladet Wine Spectator indrømmet, at deres winery i Dry Creek Valley samt nogle af deres vine er blevet angrebet af TCA (2,4,6 trikloroanisol), stoffet der gør en vin propsyg og får den til at lugte og smage af gamle våde sække.
I vineriet laves næsten 24 millioner flasker om året med 90 forskellige etiketter, blandt andet Gallo of Sonoma, Rancho Zabaco, Frei Brothers, MacMurray Ranch og Marcelina.

De opdager det ikke ...
Ifølge Gallo er indholdet af TCA så lavt, at forbrugerne ikke vil opdage det. Ikke desto mindre har Wine Spectator i over et år konstateret lugten og smagen af prop i 35 ud af 75 vine.
Gallo mener, at stoffet er opstået på grund af brugen af klor ved rengøring på vineriet. Så her er for en gang skyld ikke tale om, at propsygen skyldes korkpropper, og skruelåg ville ikke have reddet Gallo.
Til Wine Spectator siger Gallo, at man gør alt for at komme problemet til livs, og at man er gået væk fra at rengøre med klorholdige produkter.

Bobler i kloakken
Champagnefirmaet Bricout-Delbeck har været i økonomiske vanskeligheder. Det blev solgt for én euro til en amerikansk gruppe tidligere på året, men i april gik firmaet fallit.
Arbejderne i virksomheden kræver, at deres jobs bliver reddet, og de har i den forbindelse taget 6-7 millioner flasker som gidsler. Hvis ikke der sker noget, hælder de vin og bobler i kloakken, erklærede de i torsdags. 300 liter vin er allerede røget den vej.
Champagnefirmaerne Moët-et-Chandon og Vranken-Pommery har tilbudt at overtage 95 af de 133 ansatte samt en del af lageret og produktions-apparatet.

Elleve postkort fra Spanien
VinAvisen har været en tur i Spanien, og i denne uge og de to næste sender vi i alt elleve "postkort" om vore oplevelser.
Det er ikke første gang, vi sender postkort. Det har vi gjort flere gange før, og alle disse små hilsener fra den store vinverden har vi samlet på en særlig side.
.........................
    1. postkort fra Spanien: Kom til ost og hvidvin
    I Danmark lyder invitationen: Kom til ost og rødvin. I Spanien lyder den lige så ofte: Kom til ost og hvidvin.
    Under efterårets rejse i Spanien smagte vi flere gange denne kombination og må give spanierne ret. Hvidvinens friske frugt og syre står fint til de fremragende spanske oste.
    Under en vinrejse er det oplagt at dykke ned i andre gastronomiske emner, og denne gang blev det osten. Dels fik vi mulighed for at smage i alt otte forskellige spanske oste, der på alle måder er på højde med de franske – meget individuelle og mange af dem lavet på små mejerier.
    Leder man efter de gode oste, får man oplevelser, der er langt fra, hvad giganten Arla kan byde på. Gå blot ind i google, og skriv ”spanske oste” i søgefeltet (husk gåseøjnene). Eller kig på denne store oversigt over 81 spanske oste: www.cheesefromspain.com.
    Billedet til venstre er fra det lille håndværks-osteri Alonso Santos de Pedro i nærheden af Zamora. Her fyldes ostemasse fra dagens produktion af fåremælk i runde forme.
........................
    2. postkort fra Spanien: 15.750 km ståltråd
    Det var Marquès de Riscal, der midt i 1800-tallet ”opfandt” Rioja-vinen og oprettede sin berømte bodega. Og det var også ham, der fandt på at udstyre flaskerne med det karakteristiske net af ståltråd, alambrado.
    Markisen havde opdaget, at tomme Riscal-flasker med den fine etiket blev fyldt med vine fra andre firmaer og ofte med vin, der slet ikke kom fra Rioja.
    Dengang sluttede nettet med en plombe under flaskens bund, så man fik en garanti for, at vin og etiket hørte sammen. I dag er der ingen plombe, kun det dekorative net.
    Det er ikke så mange år siden, at man på gaderne i den lille by Cenicero kunne se kvinder, der sad og flettede disse net. Nu har man opfundet maskiner, der kan gøre det.
    Hos Marquès de Riscal bruger man hvert år 5 millioner net, og da der medgår 3,15 m forgyldt ståltråd til hvert net, bliver det til 15.750 km – dvs. på tre år mere end en gang rundt om Jorden.
    Og så er der jo alle de andre bodegaer, der har taget ståltrådsnettet op, nogle af dem som en lidt billig salgsgimmick. Ståltråden kommer faktisk flere gange rundt om Jorden hvert eneste år.
.........................
    3. postkort fra Spanien: Fornemme hvidvine
    I Spanien er der to områder med store hvidvine, distriktet Rueda og regionen Galicia, og vi besøgte dem begge.
    I Rueda laver blandt andet det lille vinhus Belondrade y Lurton fornemme fadlagrede hvidvine på den gamle spanske drue Verdejo. – Vi synes, det er synd at bruge andre druer, som er kendte over hele verden, sagde den franske vinmager Didier Belondrade. - Verdejo er vores egen drue.
    Vinene gæres på træfade, og de bærer præg af det. De har en markant fadsmag, men fadpræget er fuldt integreret i den friske og afrundede frugt.
    På billedet til venstre checker kældermester Macario González Sánchez udviklingen i fadene.
    Vinene fra Belondrade y Lurton importeres i Danmark af Laudrup Vin.
........................
    4. postkort fra Spanien: Højt plateau med leret jord
    Det var Rioja-bodegaen Marquès de Riscal, der i 1970 gik i gang med at lave hvidvine i Rueda. Sammen med den berømte franske ønolog Emile Peynaud fandt man frem til dette område, byggede en bodega og skabte en topvin.
    Jordbunden på det høje plateau i Gammelkastilien er leret med mange runde sten - og selv om den ser tør ud, er den meget fugtig. Hvilket vore pænt pudsede sko fik at mærke, da vi tog et skridt ud på marken for at fotografere.
    Marquès de Riscal fik succes med sin hvidvin, og i 1980 fik området sin egen appellation, DO Rueda. I dag er der cirka 30 bodegaer i Rueda, der laver hvidvin.
........................
    < Tre gange Franco Conterno og én gang Christian Philipson

Barolo i glassene
I fredags blev der skænket nogle glimrende Piemonte-vine i glassene hos Philipson Wine.
Det gjaldt vinene fra Poderi Aldo Conterno i Monforte d’Alba, hvor fader Aldo står ved roret hjulpet af sønnerne Franco, Giacomo og Stefano.
Det var Franco Conterno, der præsenterede vinene, og han gjorde det forbilledligt kort. Vinene i glassene fik lov til selv at tale, og de talte til (næsten) alle sanser.
Nedenfor i ugens liste over smagte vine er der stjerner til en række af dem.

Vinkundskab for de forvirrede
John Cleese – Monty Python, Fawlty Towers, A Fish Called Wanda og Harry Potter, you know – har indvilliget i at deltage i en film, optaget af den amerikanske kabelkanal Food Network.
Filmens formål er at ”aflive myterne og den overdrevne pertentlighed, der gør vin til noget skæmmende for almindelige mennesker”.
Filmen, hvis titel bliver ”John Cleese On Wine for the Confused”, vil blive optaget på John Cleese’s ranch og udsendt om et år.

Beaujolais Nouveau
Den tredje torsdag i november er dagen, hvor årets nye vin fra Beaujolais lanceres over hele verden.
Med til "verden" hører også Gråbrødre Torv i København, hvor restaurant Bøf & Ost traditionen tro skænker Beaujolais Nouveau i glassene kl. 17 ude på torvet.
............................
    .
    Nyheder fra den danske vinbranche
    * Skjold Burne Vinhandelen ved John og Jørgen Hansen i Næstved Storcenter er af kæden kåret som Årets Forhandler 2003. Kåringen fandt sted ved det netop afholdte landsmøde i Odense, hvor kædens vinhandlere var samlet. Prisen overrækkes hvert år til den af de 83 Skjold Burne forhandlere, der på ekstraordinær vis har markedsført og solgt kædens vin og spiritus. To andre butikker var med i opløbet.
    * New World Vinimport har startet importen af vine fra Humberto Canala i Argentina, hvor vinene skabes af den danske flyvende vinmager, Hans Vinding-Diers.
    * AtomWine har optaget importen af vine fra Henry's Drive i Australien, Klaus Keller i Rheinhessen i Tyskland og Oasi degli Angeli i det italienske Marche.
    * Lago-Import har fra og med årgang 2002 fået eneforhandling i Danmark af vinen fra Château d'Angludet i Margaux.
.......
........................
    .VinAvisens Online Auktioner
    Med et klik på denne bjælke åbner du et nyt vindue med auktionssiderne
    - og husk: Det er GRATIS at udbyde en vin og GRATIS at byde på den!
    .
    .

Vinbranchens blå bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en særlig side. Nedenfor kommer denne uges portræt.
......................................................
..
.
    Michael Jepsen (f. 1963) er uddannet inden for salg og marketing. Men han har også en uddannelse som skolelærer i bagagen. Og han har brug for begge dele i sin travle hverdag.
    Sideløbende med sit faste job som skolelærer begyndte han i 1999 at sælge vin gennem eget firma, Vinimport Salg og Marketing.
    I begyndelsen videresolgte han en anden vinimportørs flasker, men interessen for vinens verden voksede, og snart var det egen import, der fyldte salgslokalerne.
    I første omgang drejede det sig frem for alt om spanske vine. Michael Jepsen blev via rejser i Spanien betaget af spaniernes livsnerve og frodighed – noget, som han synes afspejles i vinene.
    Det varede dog ikke længe, før sortimentet blev udvidet med vine fra Italien og Østrig. I dag har han cirka 110 forskellige vine på lager i sit firma.
    Michael Jepsens sparsomme fritid går med at være familiefar og hygge sig med hustruen Birgitte Lytken og deres to sønner.
    Adresse: Michael Jepsen Vinimport, Trollesmindevænget 8, 3400 Hillerød, tlf./fax: 48 26 44 21, e-mail: trolles@post.tele.dk.
........................
    Ugens vinøse billede
    Hvis nogen tror, at det er en saga blot at træde druerne med de bare tæer, kan de godt tro om igen. Det sker den dag i dag, ikke mindst i Portugals portvinsdal.
    Billedet her er fra en quinta (vingård), der ejes af portvinshuset Burmester, og minsandten om der ikke også er piger med i det flade granitbassin, adega'en.
    Deltagerne stiller op i to trækker, tager hinanden om skuldrene for ikke at falde, og så begynder den taktfaste march på stedet: Fremefter og baglæns igen. Højt hævede knæ, trampe, trampe. Man kommer nemt til at tænke på den græske kædedans. Opstod den mon i et persekar?
    Det med pigerne ... Traditionelt var det kun mænd, der trådte druerne. Kvinderne måtte end ikke vise sig i pressehuset - måske på grund af den gamle overtro om, at kvindelige minusdage indvirker på vinens gæring.

    Hvem kommer med det næste billede til os?
    Alle er fortsat velkomne til at sende os vinøse billeder. I får ikke nogen præmie, og I får heller ikke billeder retur - det orker vi ikke - så det er bedst, hvis I sender billederne digitalt i en nogenlunde god opløsning til anker@vinavisen.dk.
................................................
....
Ugens gode spørgsmål

Hver uge besvarer vi et spørgsmål fra en af VinAvisens læsere.
Vi kan dog ikke overkomme at sende svar direkte til den enkelte - det har vi simpelt hen ikke tid og kræfter til. Vi må nøjes med at udvælge de mest interessante spørgsmål og besvare dem, så alle får glæde af svarene. Nedenfor kommer ugens gode spørgsmål - og svaret på det.

Egner skruelåget sig til lagring af vin?
Claus Padkær Jensen har fulgt VinAvisens skriverier om skruelågenes velsignelser.
– Men er skruelåget også velegnet til længere tids lagring? spørger han. – Vil påvirkning fra garvesyre, alkohol eller lignende ikke påvirke det?
Studier på vinuniversitetet i Geisenheim i Tyskland har vist, at vin udvikler sig udmærket og mere ensartet under skruelåg, om end langsommere. Det skyldes, at skruelåget holder luftens ilt ude fra flasken og hindrer en for tidlig modning.
Skruelåget er foret med en plastic, der er helt inaktiv. Men i øvrigt behøver vinen slet ikke at have kontakt med skruelåget. Flasken kan lige så godt stå op, da låget jo er helt tæt. Der er ikke nogen korkprop, der skal holdes fugtig for ikke at skrumpe.
....
....


Denne uges stjerner i VinAvisen
Som sædvanligt får de smagte vine stjerner efter det gængse system med fem som maksimum. Vine, der kun får én eller to stjerner, bliver dog ikke omtalt. I vores bedømmelser indgår også prisen til en vis grad som en parameter.
Husk, at vine med fire eller tre stjerner også er værd at drikke. Man behøver jo ikke at drikke topvine hver dag!

I den forløbne uge har vi været på rejse i Spanien, hvor vi smagte mange vine - der dog ikke fås i Danmark. Så denne uges liste omfatter kun fjorten vine, hvoraf de syv har fået fem stjerner.
........................
...
Ring til importøren - klik på det blå navn - og spørg, hvor du kan købe vinen.
.....


Bussiador, Chardonnay, Poderi Aldo Conterno, Langhe, Piemonte, Italien 2000
199 kr. ved 12 flasker, Philipson Wine
Denne hvidvin har aldrig set en ståltank. Den er både gæret og lagret på træfade og har da også en markant fadsmag, der er fint integreret i den afrundede frugt. Vinen minder meget om en hvid Bourgogne.


Conca Tre Pile, Poderi Aldo Conterno, Barbera d’Alba, Piemonte, Italien 2001
169 kr. ved 12 flasker, Philipson Wine
Fadlagret rødvin med en kraftig vinøs duft og en blød og saftig smag. Det er en vin, der er meget nem at drikke.


Quartetto, Poderi Aldo Conterno, Langhe Rosso, Piemonte, Italien 2000
299 kr. ved 12 flasker, Philipson Wine
Flot, saftig og kraftig rødvin med charme. Den kan godt drikkes nu, men det vil være en god idé at gemme den tre-fire år. Vi smagte også 1999 og 2001, hvor den sidste lover godt.


Il Favot, Nebbiolo, Poderi Aldo Conterno, Langhe, Piemonte, Italien 2000
299 kr. ved 12 flasker, Philipson Wine
Rødvin med karakter, men også afrundet og blød og med integreret fadsmag - vanille, lidt chokolade. Meget nem at drikke.


Bussia Soprana, Poderi Aldo Conterno, Barolo, Piemonte, Italien 1999
349 kr. ved 12 flasker, Philipson Wine
Stor rødvin med kompleks duft og en saftig smag med toner af honning, chokolade, lakrids, mynte - og integreret fad.1998-årgangen, som vi også smagte, har udviklet sig fint.


Vigna Colonello, Poderi Aldo Conterno, Barolo, Piemonte, Italien 1999
499 kr. ved 12 flasker, Philipson Wine
Flot rødvin med karakter og stort potentiale. Smagen er meget harmonisk – men vinen må meget gerne ligge nogle år endnu.


Vigna Cicala, Poderi Aldo Conterno, Barolo, Piemonte, Italien 1999
499 kr. ved 12 flasker, Philipson Wine
Måske den bedste af alle de barolo’er, vi smagte. En stor og rig vin, der slet ikke er færdig. Den skal have lov til at ligge i mindst fem-seks år. Vi smagte også 1998-årgangen, der stadig er i sin vår.



Under vort besøg i Spanien i denne uge smagte vi vinene fra Marquès de Riscal, og her er vore kommentarer:


Riscal, Castilla y León, Spanien 2001
59,95 kr., Hans Just
Denne meget prisrimelige rødvin er fyldig og blød i den internationale stil. Vinen har nuancer af chokolade og violer og en dejlig sødme. Den er lavet i hvidvinsdistriktet Rueda, men druerne kommer fra Toro. Derfor kan den kun få den brede appellation Castilla y León.


Marquès de Riscal Reserva, Rioja, Spanien 1989
95 kr., Hans Just
Klassisk og fornem rioja med en herlig smag. Vinen har stor finesse og fint integreret fadpræg.


Marquès de Riscal, Gran Reserva, Rioja, Spanien 1996
160 kr., Hans Just
Fornem rødvin med karakter, afrundet frugt, bløde tanniner, tilpas syre og sødme. En stor vin. Lad den gerne ligge endnu et par år.


Marquès de Riscal, Rueda, Spanien 2002
54,95 kr., Hans Just
Ret let, frugtagtig hvidvin, tør og uden ret meget syre. I slutningen et lille bid.




Château Tour Calon, Montagne-Saint-Émilion, Frankrig 2000
99,75 kr., Skjold Burne
En rigtig god bordeaux, ret let, saftig, med fin frugtsødme – og meget velegnet til mad. Den kommer fra en af Saint-Émilions satellit-kommuner, Montagne, og er her i Danmark blevet belønnet med ”Den franske Lilje”.


Domaine Grange Blanche, Côtes du Rhône Villages Rasteau, Frankrig 2002
69,75 kr., Skjold Burne
Vellavet rødvin med god frugt, krydderi og let sødme – samt ret markant alkohol (14%).


Fontanafredda, Barbera d’Alba, Piemonte, Italien 2001
52,95 kr., i denne uge tre flasker for 119 kr., SuperBrugsen
Saftig og kraftig rødvin med udpræget sødme.
.
Disse vine fandt de danske vinskribenter
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet.
I kolonnen længst til højre ses navnet på importøren. Er dette blåt, kan du klikke på det og åbne en side i vores database med importørens adresse, telefonnummer etc.
En liste over bladenes vinskribenter finder du ved at klikke her.

B.T.
Viña Santa Rita, Carmenère Reserva, Rapel Valley, Chile 2001Rødvin64,95 kr.Amka Vinimport
.
Ekstra Bladet
Mon Coeur, J.L. Chave Sélection, Côtes du Rhône, Frankrig 2000Rødvin98 kr.Jysk Vin
Delas, Saint Esprit, Côtes du Rhône, Frankrig 2001Rødvin75 kr.H.J. Hansen
.
ErhvervsBladet
Argento, Malbec, Mendoza, Argentina 2002Rødvin39,95 kr.Philipson Wine
Catena Alta, Malbec, Lunlunta, Mendoza, Argentina 1996 (12 flasker)Rødvin399,95 kr.Philipson Wine
.
Euroman
Hugel, Gewurztraminer, Sélection des Grains Nobles, Alsace, Frankrig 1988Sød hvidvinEj oplystSigurd Müller
.
Frederiksborg Amts Avis
Mission Hill Grand Reserve, Chardonnay, Canada 2001Hvidvin99,95 kr.Amka Vinimport
Mission Hill Cabernet/Merlot, Canada 2001Rødvin79,95 kr.Amka Vinimport
Borgales NoVello, Lazio, Italien 2003Rødvin62 kr.Carlo Merolli
Trumpeter, Felipe Rutini, Mendoza, Argentina 2002Rødvin49,95 kr. (v12)Philipson Wine
.
Nordjyske Stiftstidende
Mission Hill, Cabernet Sauvignon / Merlot, Canada 2001Rødvin86 kr.Amka Vinimport

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk.