Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 12, 2004


........................
Vin-aktuelt i uge 12
15. marts - 21. marts 2004
........................

VinAvisen uge 9VinAvisen uge 10VinAvisen uge 11
........................
    Vil du have vores løbeseddel?
    Vær sikker på at følge med i,
    hvad der sker i vinens verden.
    Bestil vores løbeseddel gratis tilsendt
    pr. e-mail hver uge. Klik her!


Primeur-smagningen er lige om hjørnet
Den 29. marts lyder startskuddet til den årlige primeur-smagning i Bordeaux. Branchefolk fra nær og fjern vil strømme til for at smage og bedømme årgang 2003, der endnu ikke har forladt fadene. Union des Grands Crus de Bordeaux, der koordinerer primeur-smagningen, regner med i alt 3500 besøgende.
Nogle vinproducenter mener, at gæsterne kommer til at byde på den bedste årgang i mands minde, mens andre føler sig mindre sikre.
Men én ting er sikker: De venter alle spændt på Robert Parkers alt afgørende udtalelser. Først når den amerikanske vinguru har talt, tør producenterne prissætte vinene.
Og i år ved man definitivt, at han kommer. Sidste år udeblev han – efter sigende fordi hans familie havde forbudt ham at flyve på grund af risikoen for terrorangreb.

Et år præget af sol og varme - og tørke
2003 var som bekendt præget af sol og varme, men også af tørke, og det var ikke alle Bordeaux-slottene, der klarede mangelen på vand.
I dagbladet Børsen nævner Jancis Robinson som et eksempel Château Le Pin, der slet ikke fremstillede vin i 2003. Vingårdens gode dræning, der kommer den til gode i regnfulde år, var skyld i dette. I slutningen af august var der druer, som var rynkede på grund af solen, og druer, der ikke var helt modne. Og selv om de resterende druer så ud til at være i orden, så smagte de som svesker. Bladene faldt af vinstokkene, og det gjorde druerne endnu mere udsatte for solen.
Ved primeur-smagningen vil der sikkert være vine, som er fantastiske - men også vine, som ikke er det.

Lille fremgang for fransk eksport
Eksporten af fransk vin i år 2003 er ikke noget at prale af, hvis man skal tro den seneste opgørelse fra Den Franske Handelsføderation (FEVS).
Den samlede eksport beløb sig til 5,76 milliarder euro (cirka 43 milliarder dkr.). Det svarer til en stigning på 2,3% i forhold til året før. Men i mængde faldt eksporten med 2,4%.
At der overhovedet er en minimal stigning, skyldes det gode salg af de store vine fra Bordeaux og af champagne. Eksport-omsætningen af champagne steg med 6,5%, mens Bordeaux-vinene toppede med plus 9%.

Gallo lancerer fransk vin
Til sommer vil amerikanerne kunne skænke en ny vin fra det californiske vinhus Gallo i glassene. Men vinen er ikke californisk. Den er fransk. Den kommer fra Rhône og Languedoc og er blevet døbt ”Red Bicyclette”, og på etiketten ses en hyggeligt udseende franskmand på en rød cykel med en kurv fyldt med baguetter.
Men så er det også slut med de franske fornemmelser. Al tekst på etiketten står på engelsk, og Gallo står selv for markedsføringen, hvilket der ifølge Decanter er flere årsager til:

Gallo vil give varme og hygge
* Vinproducenter i Frankrig kan være nok så gode til at fremstille vine, men mange af dem har intet begreb om at markedsføre dem.
* De franske vinetiketter med alle deres château’er og accenter virker direkte skræmmende på de amerikanske forbrugere, hvoraf de fleste ikke kan et ord fransk. Desuden er amerikanerne vant til at gå efter druenavne på etiketterne og ikke distrikter og kommuner.
* For at den nye franske vin skal blive en succes hos de amerikanske forbrugere, er det vigtigt, at markedsføringen er enkel og med et skær af varme og hygge. Og den slags klares bedst i USA-regi. Forbrugerne vil også i højere grad føle sig trygge, når de ved, at det er huset Gallo, der helt igennem står bag vinen.

Frankrig aber efter
Den drue, som franskmændene kalder for Syrah, hedder Shiraz i de oversøiske vinlande, først og fremmest Sydafrika og Australien.
Det har ifølge Just Drinks været årsag til en del forvirring blandt mange forbrugere – de ved nemlig ikke, at der er tale om den samme druesort.
De oversøiske vine har overhalet de franske i popularitet, og det er derfor navnet Shiraz, der vækker mest genklang hos forbrugerne.
Da man i et engelsk supermarked fejlagtigt solgte en fransk vin under navnet Shiraz, blev den revet væk. Man rettede fejlen, og straks faldt salget med 50%. Og det går jo ikke.
Derfor har den franske regering nu vedtaget, at det fremover er tilladt de franske vinproducenter at bruge druenavnet Shiraz på deres etiketter.

VSOD's statistikker
Hvert halve år udarbejder VSOD en statistik over importen af vin. Det sker på grundlag af en særkørsel fra Danmarks Statistik.
Vi har tidligere bragt disse statistikker her i VinAvisen, og vi vil også fremover fortælle, når en ny statistik udkommer. Men statistikkerne vil også kunne ses på VSOD's hjemmeside - på adressen www.vsod.dk.
Statistikken for hele 2003 er ved at blive udarbejdet og foreligger snart.

Vinen til gåse- og andelever
Smag & Behag har afholdt en morsom smagning for at finde søde vine, der er velegnet til foie gras d’oie og foie de canard samt til confit de foie gras.
De nitten professionelle smagere prøvede med otte vine, som hver især kunne opnå 240 mulige point. Her har vi sat vinene i rækkefølge efter det opnåede pointtal:
............................
    Sauternes (Château Lafaurie-Peyraguey)
192 point
    Recioto della Valpolicella (Corte Aleadi)
143 point
    Tokaji Aszú 5 Puttonyos (Disznókó)
148 point
    Tawny Port (Rozès)
121 point
    Malmsey Madeira (Henriques & Henriques)
108 point
    Brut Champagne (Moët & Chandon)
107 point
    Alsace Pinot Gris (Josmeyer)
101 point
    Amontillado Sherry (Lustau)
32 point
Er du under 21 år?
Surfer man ind på en amerikansk website om vin eller spiritus, skal man først højtideligt klikke, at man er over 21 år. Ellers må man ikke gå videre.
Gad vide, om der er nogen, som for alvor tror, at voksne unge mennesker, der er gamle nok til at gå i krig for Onkel Sam, holder sig væk af den grund.
Det gør de da heller ikke, viser en undersøgelse fra Centre of Alcohol Marketing and Youth ved Georgetown University.
Igennem en seks måneders periode har der være næsten 700.000 besøg på de stærke sider fra folk under 21.
De unge har deltaget i videospil, downloadet musik og læst nyheder, mens deres følsomme sind er blevet påvirket af reklamer for alkohol.
........................
    .....
    Den danske vinbranche
    * Vintappergaardens ene direktør, Carl Erik Wandel, har efter 35 år i vinbranchen trukket sig tilbage og solgt sine aktier til de øvrige aktionærer. Han vil dog hellige sig nye udfordringer og fremover på deltid være tilknyttet Vintappergaarden som vinrådgiver.
    * Bent Christensen har afsluttet sit treårige konsulentjob hos Kjær & Sommerfeldt og er i dag vinkonsulent (for blandt andet NCC), leder af Slow Food Danmark og redaktør af Feel Good Food Guide. Desuden leder Bent Christensen vinrejser, skriver om vin og gastronomi og arrangerer Slow Food vin- og råvaremesser.
    * Viniropa har fået importen af vine fra flere Toscana-huse: La Pieve, San Vettora og Fattoria Poggerino, det sidste vinhus med 3 glas-vinderen Primamateria.
    * Vintappergaarden har indgået aftale med Frankrigs største vinproducent, Castel, om at stå for salg og markedsføring af Castel Brands.
.......................
    .VinAvisens Online Auktioner
    Med et klik på denne bjælke åbner du et nyt vindue med auktionssiderne
    - og husk: Det er GRATIS at udbyde en vin og GRATIS at byde på den!
    .
    .
Skruelåg er et hit i Schweiz
Der er ikke langt mellem skruelågene på reolerne hos de schweiziske vinhandlere. Cirka 60% af al den vin, der tappes på flasker i Schweiz, er ifølge WeinReporter forsynet med skruelåg.
Landets tappeanlæg er blevet ført up to date, så de kan forsyne flaskerne med skruelåg på den teknisk mest optimale måde. Og forbrugerne er lykkelige for at slippe for prop-møffede vine.
I Schweiz har man fundet frem til, at skruelågene lever op til samtlige krav til den perfekte lukkeanordning på vinflasker: De slutter tæt og sørger for, at vinen opbevares så sterilt som muligt. Og så påvirker de ikke vinens duft og smag – som korkpropperne kan gøre det.

Fine vine med skruelåg
Også de californiske vinproducenter har for alvor fået øjnene op for skruelågenes lyksaligheder. Ifølge WineSpectator er det ene vinhus efter det andet begyndt at bruge den alternative lukning til at forsegle selv de mest ædle vine med.
Et eksempel er vinhuset Whitehall Lane, der til maj kommer med halvflasker af sin fornemme Napa Valley Cabernet Sauvignon 2001 forsynet med skruelåg. Helflaskerne følger i næste ombæring.
............................

...
I Valpolicella tørres druerne på flade træbakker.
    Perfekt tørring af druerne
    Fra Valpolicella i Italien melder vinhuset Masi, at appassimento-processen – dvs. vinterens tørring af druer til Amarone – er forløbet fint.
    Sidste år var druerne tidligere modne end normalt og blev lagt til tørre i slutningen af september og begyndelsen af oktober.
    Vinteren igennem var der ideelle forhold – lidt varmere end normalt om dagen, koldt om natten, god ventilation og lav luftfugtighedsgrad. Disse forhold gav tilpas Botrytis – den ædle råddenskab – og den 10. januar gik man så i gang med at presse de første druer.
    I Valpolicella regner man med, at Amarone 2003 bliver en topårgang lige som 1997 eller 1995.
............................
Brian Croser hædres
I VinAvisen i uge 11 skrev vi om den australske vinproducent Brian Croser, der har indgået kompagniskab med to franske vinmagere, slotsejeren Jean-Michel Cazes og champagnehuset Bollinger. Sammen vil de under firmanavnet Tapanappa Wines producere topvine i South Australia.
Nu har vinmagasinet Decanter netop tildelt Croser den ærefulde titel ”Man of the Year”, og den er velfortjent, da han har været banebrydende for den moderne vinindustri i Australien.

Bedre produktionsmetoder
Efter at have læst ønologi på University of California grundlagde Brian Croser i 1976 sit vinhus Petaluma Winery i South Australia.
Her tilplantede han sine vinmarker ved at sammenholde de enkelte druetyper med terroir, altså jordbundsforhold og klima - noget helt nyt og revolutionerende i den australske vinindustri.
Siden da har Brian Croser, der også har sit eget rådgivningsfirma for vinteknologi, Oenotec Pty Ltd., gjort en stor indsats for at få indført bedre produktionsmetoder og dermed højne kvaliteten af australsk vin.
En længere historie om Brian Croser kan læses på adressen www.vintageschool.com.

...
Brian Croser

Svindlerne har rustet sig
For at komme den udbredte svindel på det engelske spiritusmarked til livs pønser regeringen på at indføre banderoler på flaskerne.
Men det kommer den ifølge Just Drinks ikke langt med. Den slags preller fuldstændig af på svindlerbanderne, der står parate til massekopiering af banderoler i den helt store stil.
De har alle de maskiner, de har brug for – selv dem, der kan fremstille hologrammer, som ellers anses for at øge sikkerheden til det optimale.
Advarslen kommer fra firmaet Gavin Watson, der fremstiller sikkerhedsprodukter og desuden fungerer som konsulent for det engelske toldvæsen.

De stakkels franskmænd
Som vi løbende har skrevet om i VinAvisen, giver den franske regering landets vinproducenter hårde vilkår med sin stadig strammere alkoholpolitik.
Salget af vin er gået nedad på restauranterne, fordi folk ikke mere tør drikke vin, når de skal køre bil. Og regeringen er hele tiden efter vinproducenterne, hvis deres reklamer på mindste måde kan opildne til indtagelse af vin.
Som om det ikke var nok, tyder alt nu på, at producenterne går endnu mørkere tider i møde.

Hemmelige dokumenter
Ifølge den franske avis Libération arbejder regeringen på et lovforslag, der i løbet af de næste fem år skal reducere den enkelte borgers årlige indtagelse af alkohol med hele 20%.
Oplysningen stammer fra nogle hemmelige dokumenter fra MILDT (den tværministerielle afdeling for kampen mod misbrug af rusmidler), der ved et tilfælde er kommet avisen i hænde.
Den franske vinbranches repræsentanter vil først se dokumenterne, før de udtaler sig. Men så kommer der garanteret også mere end ét pip fra den front.

Vinbranchens blå bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en særlig side. Nedenfor kommer denne uges portræt.
.......................................................
..

.
    Brian Green (f. 1971) begyndte sin vinøse karriere som lærling hos Vinstedet på Frederiksberg, men allerede dengang havde han en drøm om at få sin egen vinhandel.
    Efter to år blev han bedt om i en periode at passe Bernina Vinhandel i Birkerød. Det gav ham en unik mulighed for at få en masse erfaring og snuse lidt til det at være selvstændig - uden selv at skulle have den store tegnedreng op af lommen.
    Erfaringerne blev suppleret med et job hos luksus-købmanden Høkeren i Hørsholm, hvor han fik et godt indblik i delikatessernes verden.
    I år 2000 blev Brian Green for alvor selvstændig. Sammen med kollegerne Jonas Laulund og Anders Qwist overtog han Vinslottet i Greve.
    Oprindelig var Vinslottet et almindeligt vinudsalg, i dag er der stort set kun egen import på hylderne. Vinene kommer fra et netværk af producenter i en lang række forskellige vinlande. Det er dog vinene fra Frankrig, primært fra Bordeaux og Bourgogne, der står Brian Greens hjerte nærmest.
    Virksomheden har fået vokseværk og omfatter nu også en forretning i Roskilde samt en stadig større stab af medarbejdere.
    Når Brian Green ikke har travlt med flasker og kunder, bliver der tid til at dyrke både tennis og løb samt til lidt hygge med familie og venner.
    Adresse: Vinslottet A/S, Håndværkerbyen 42, 2670 Greve, tlf.: 43 69 11 62, fax: 43 69 11 65, mobil: 22 40 24 27, e-mail: brian@vinslottet.nu, www.vinslottet.nu.
......................
    En rigtig vinmand
    Dette fine gamle kobberstik af Nicolas Bonnart (1636-1718) må vi altså lige bruge lidt plads på.
    Det håndkolorerede kobberstik er gengivet på forsiden af prislisten fra Løgismose Vin, og efter datidens barokke idealer er vinbonden iklædt en dragt bestående af en plukkekurv og adskillige kilo vindruer.
    I hænderne holder manden nogle af de redskaber, man dengang brugte i marken, både til at bearbejde jorden med og til at skære drueklaserne af vinstokkene.
....................
    Flere skrubtudser
    Skrubtudserne bliver ved at springe ud af vinetiketterne. Her er endnu en tudse. Den kommer fra vingården Toad Hollow (Tudse Hulning) i det californiske Sonoma, og gården synes at have fået navn efter den ene af de to ejere, der hedder Todd til fornavn. De har sikkert kaldt ham Tudse, da han var dreng ...
    Og så er der jo – ikke at forglemme – den udmærkede vingård Frog’s Leap i Napa Valley. Her er vinen i top, og de springende frøetiketter bestemt ikke platte, skriver Amerika-specialisten Keld Johnsen til os.
    Til gengæld er hjemmesiden www.frogsleap.com virkelig festlig og et besøg værd. Prøv, om du kan fange fluen!


Klassens frække dreng
På lørdag d. 20. marts kl. 19.30 sender kabel- og satellitkanalen DK4 det næste program i serien ”Noget i glasset”, og denne gang har Flemming Kyed givet programmet titlen “Klassens frække dreng”.
Den frække dreng er Christian Philipson, der jo er blevet kendt for sine kontante forretningsmetoder og for en aggressiv markedsføring.
Philipson fortæller om sin vej til at blive en kontroversiel skikkelse i den danske vinverden, og sammen med Flemming Kyed smager han på nogle af de vine, som han selv kan lide, og som han har gjort til salgssucceser i Danmark.
...........................
    Ugens vinøse billede
    Daniel Blanc, der er landbrugsattaché ved den franske ambassade i Stockholm, har sendt os et helt vandtårn fra sit hjemland. Og hvilket vandtårn!
    Billedet tog han i Muscadet-området ved Loireflodens udløb, og det gør flot reklame for de lokale vine.
    - Tænk, hvad man kunne gøre med alle vindmøllerne i Danmark, skriver Daniel Blanc.
    Eneste problem: Vi mangler bare lidt vinmarker. Er der mon et vandtårn i Avedøre?

    Hvem kommer med det næste billede til os?
    Alle er fortsat velkomne til at sende os vinøse billeder. I får ikke nogen præmie, og I får heller ikke billeder retur - det orker vi ikke - så det er bedst, hvis I sender billederne digitalt i en nogenlunde god opløsning til anker@vinavisen.dk.
.......................................................
....
Ugens gode spørgsmål

Hver uge besvarer vi et spørgsmål fra en af VinAvisens læsere.
Vi kan dog ikke overkomme at sende svar direkte til den enkelte - det har vi simpelt hen ikke tid og kræfter til. Vi må nøjes med at udvælge de mest interessante spørgsmål og besvare dem, så alle får glæde af svarene. Nedenfor kommer ugens gode spørgsmål - og svaret på det.

      Kan en rødvin lagre under skruelåg?
      Mortan í Hamrabyrgi skriver, at han under en australsk vinsmagning virkelig fik syn for sagn om, at skruelåg er bedre end korkpropper. Han kunne konstatere en markant større friskhed og nerve i skruelågs-vinene end i de samme vine med korkprop, som nogle havde taget med.
      Skruelåg til hvidvine er en fordel. – Men, skriver han, – hvad med rødvine, der skal lagre i lang tid?
      Svar: Man har ment, at det var nødvendigt, at gemme-rødvine fik en langsom iltning gennem korkproppen, men dette er ikke rigtigt. Der er mere end ilt nok i mellemrummet under proppen til denne mikroiltning. Og en væsentlig del af en vins udvikling sker i øvrigt uden ilt.
      Med en korkprop er der tværtimod fare for, at vinen overiltes – fordi proppen ikke er tæt nok. Det er en væsentlig grund til, at man meget ofte oplever, at samme gamle årgang af samme vin smager forskelligt fra flaske til flaske.
      Udviklingen i en rødvin under skruelåg går lidt langsommere, men mere rent, mere ensartet og mere korrekt. Og så slipper man helt for problemet med propsmag.
      Det er jo kreperligt at have gemt en dyr rødvin i mange år, åbne den sammen med gode gæster – og så opdage, at den lugter af våde sække og sure sokker.
      Jo, den kan byttes. Men hvor var det nu, den blev købt? Og vil en vinhandler bytte en vin, der har ligget i otte år under forhold, han ikke kender? Samme årgang har han i hvert fald næppe på lager.
    ..........
....Ugens besvarelser lægger vi efterhånden ind i VinAvisens VinABC, så de er lette at finde.
....
...................
    Vil du have vores løbeseddel?
    Vær sikker på at følge med i,
    hvad der sker i vinens verden.
    Bestil vores løbeseddel gratis tilsendt
    pr. e-mail hver uge. Klik her!

I den forløbne uge har vi smagt i alt 28 vine. Heraf var der 23, som fik mere end to stjerner, og 12 fik fem stjerner.
........................
...
Ring til importøren - klik på det blå navn - og spørg, hvor du kan købe vinen.
.....


Dozzetti, Dolcetto di Dogliani Superiore, Italien 2001
94 kr., Victoria Vine
En saftbombe af en rødvin, meget lækker, med god harmoni og meget anvendelig til mange madretter. Nem at drikke.


Vincente Gandia, Generación 1, Utiel-Requena, Spanien 2001
199 kr., Irma
Dette er uden tvivl den dyreste vin fra det spanske distrikt Utiel-Requena, der ellers mest står for gode hverdagsvine. Der laves da også kun 19.000 flasker af den. Vinen er stor og prægtig og med mange smagsfacetter – blomme, sorte bær, hyben ... En oplevelse.


Numa, Costières de Nîmes, Frankrig 2001
75 kr., The Wine Company
Herlig rødvin med krop og harmoni og mange smagsnuancer – chokolade, vanille, mørke bær. Jo, Costières de Nîmes er et af de franske distrikter, hvorfra man ofte får god kvalitet til en rimelig pris.


Dulcamara, I Giusti & Zanza, Toscano Rosso IGT, Italien 2000
240 kr., Compagniet
En perfekt rødvin, dyr, men dejlig. Den er blød og kompleks og meget nem at drikke.


Viu Manent, Late Harvest Semillon, Colchagua Valley, Chile 2003
69,95 kr. (50 cl) ved 12 flasker, Philipson Wine
Vidunderlig vin med en indtagende sødme og en frisk syre i fin balance med sødmen. Den smyger sig om smagsløgene. Nu er det jo næsten for meget at købe tolv flasker af denne søde dessertvin, så vi har også indhentet prisen for en enkelt flaske. Den er 85 kr.


Crown Estate, 4 Puttonyos, Tokaji Aszú, Ungarn 1991
170 kr. for 50 cl, Laszlo's Vin / Hungary
Sød, men ikke sliksød og som en fornem frugtkurv af mirabeller, fersken, abrikos, pomerans. En nydelse. Velegnet til en ikke alt for sød dessert, fx en crème brulée.


Geoff Merrill, Cabernet Sauvignon / Shiraz, Victoria, South Australia 2001
80 kr. ved 6 flasker, Holte Vinlager
Fyldig, meget saftig rødvin. Lidt af en frugtbamse, men lækker og en god ledsager til en lidt kraftig kødret og gode oste.


Domaine Jouclary, Sauvignon Blanc, Vin de Pays d’Oc, Frankrig 2002
55 kr., PH Vin
Frisk og meget frugtagtig hvidvin med en let fedme, tilpas syre og fin sødme. Lækker og til en rimelig pris. Der er vinsten i vinen, hvilket jo kun er et tegn på kvalitet.


Solealto, Nero d’Avola, Sicilia IGT, Italien 2002
49,95 kr., tre flasker for 110 kr., Gobi Vin
Overordentlig rar hverdags-rødvin med god, fyldig frugt – og ikke for mange procenter. Den femte stjerne får den for den rimelige pris, især ved tre flasker.


Veranda, Pinot Noir, Casablanca, Chile 2002
149 kr., Kjær & Sommerfeldt
Åh, hvor er den dog god! En herlig rødvin, blød, elegant – en stor nydelse. For feinschmeckere.


Camp du Rouss, Barbera d’Asti, Italien 2000
145 kr., Østjysk Vinforsyning/Vignoble
Stor og flot rødvin med karakter og fornem harmoni. Vil være meget velegnet til mange middagsretter.


Mas de Guiot, Cabernet Sauvignon / Syrah, Vin de Pays du Gard, Frankrig 2002
75 kr., The Wine Company
Rødvin med en meget tæt og mørk farve og en tilsvarende intens smag. Glimrende til kraftigt smagende mad og oste. Det er en god idé at plaske den over i en karaffel et par timer før måltidet; så vil den virke blød og lækker.


Montes, Sauvignon Blanc, Reserve, Casablanca Valley, Chile 2003
53 kr. ved 3 flasker, Bichel Vine
Aromatisk, blød og lækker hvidvin med en vis fedme. Fortræffelig til fiskeretter og en frokost – eller som terrassevin, når den tid kommer.


Domaine de Roche Saint Jean, Morgon, Frankrig 2001
80 kr. ved 6 flasker, Holte Vinlager
Klassisk beaujolais med saftig frugt, fin sødme og en lidt markant syre. Dejlig vin til lettere retter.


Darís, Dario d’Angelo, Montepulciano d’Abruzzo, Italien 1999
220 kr., Liber Vin
Ikke nogen billig vin, men flot, med fyldig frugt og krydderi. Den er ikke filtreret og smider en del bundfald, så det vil være en god idé at lade flasken stå op et par dage og dekantere den forsigtigt over i en karaffel.


Quinta do Portal, Grande Reserva, Douro, Portugal 2000
215 kr., GrandVin
Denne rødvin kommer fra portvinens Douro-dal og er lavet på portvins-druerne Touriga og Tinta Roriz. Billig er den ikke, men stor, blød og harmonisk med fyldig frugt.


Fray Leon, Cabernet Sauvignon, Chile (uden årgang)
30-35 kr. for 1 liter i tetrapak, NicVin
Denne rødvin i én liters papboks smager simpelt hen godt. Den har fyldig frugt, en let sødme og er helt befriet for kanter. En glimrende og billig hverdagsvin, der åbnes med en saks.


Château de Seguin, Vin Blanc de Bordeaux, Frankrig 2002
60 kr., Chris-Wine
Det er ikke så ofte, man får lejlighed til at smage en hvid bordeaux, men her er et godt eksempel. Helt efter traditionen er den lavet af druerne Sauvignon Blanc, Sauvignon Gris og Sémillon, og den fremtræder med lethed og friskhed. En meget anvendelig vin fx til en frokost eller som terrassevin.


Mas de les Venyes, Montsant, Spanien 2001
45,75 kr. ved 12 flasker, Piaf Vinhandel
Fed og flot hvidvin, der virker meget lagret (næsten fire år gammel), men skam absolut er i god balance og en nydelse.


Thornbury, Chardonnay, Marlborough, New Zealand 2001
109,95 kr. ved 12 flasker, Philipson Wine
Ganske flot hvidvin med fyldig frisk frugt og en ret markant fadlagring.


Ninfeo, Amarone della Valpolicella, Italien 2000
129 kr., Irma
Flot og fyldig rødvin på økologisk dyrkede druer. En bombe af en vin, der med sine 15% alkohol er på grænsen til portvin. Egnet til meget kraftige retter, fx grillbøffer med muskuløst tilbehør.


Cuvée Guilhomme de Jouclary, Cabardès, Frankrig 1999
81 kr., PH Vin
Enormt kraftig og koncentreret rødvin – næsten med for meget power. Den kræver i hvert fald en kraftig ret.


Mangarelle, Costières de Nîmes, Frankrig (uden årgang)
39,95 kr., i uge 13 tre flasker for 90 kr. SuperBest
En udmærket hverdagsvin i overensstemmelse med den rimelige pris.
.
Disse vine fandt de danske vinskribenter
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet.
I kolonnen længst til højre ses navnet på importøren. Er dette blåt, kan du klikke på det og åbne en side i vores database med importørens adresse, telefonnummer etc.
En liste over bladenes vinskribenter finder du ved at klikke her.
........................
Berlingske Tidendes Nyhedsmagasin
Seghesio, Old Vines, Zinfandel, Sonoma, Californien 2001Rødvin299 kr.Lars Bjørn
Joseph Phelps, Cabernet Sauvignon, Napa Valley, Californien 1999Rødvin250 kr. (v12)Philipson Wine
Schrug, Pinot Noir, Carneros, Californien 2001Rødvin167 kr.KB Vinimport
.
B.T.
Los Vascos, Cabernet Sauvignon, Colchagua Valley, Chile 2001Rødvin79,75 kr.Skjold Burne
.
ErhvervsBladet
Château Piada, Barsac, Frankrig 2001Sød vin199,95 kr. (v12)Philipson Wine
.
Frederiksborg Amts Avis
Cuvée Sylla, Domaine de Maurel, Minervois, Frankrig 2001Rødvin239 kr.Vinens Verden
Perdriel, Bodega Norton, Argentina 2000Rødvin198 kr.Vinens Verden
Trinity Oaks, Merlot, Californien 2000Rødvin65,95 kr.Chris-Wine
Trinity Oaks, Zinfandel, Californien 2000Rødvin65,95 krChris-Wine
.
Fyens Stiftstidende
Montesodi, Castello di Nipozzano, Marchesi de’ Frescobaldi, Chianti Rufina, Italien 2000Rødvin200 kr.H.J. Hansen
Castello di Nipozzano, Riserva, Marchesi de’ Frescobaldi, Chianti Rufina, Italien 2000Rødvin99,75 kr.H.J. Hansen
.
Hjemmet
Domaine du Vieux Parc, Vin de Pays Hauterive, Frankrig 2002Rødvin35 kr.Stokholm Vinimport
.
Mad & Bolig
René Rostaing, Côte-Rôtie, Frankrig 2000Rødvin299 kr.A Vinstouw
.
Nordjyske Stiftstidende
Medrano, Chardonnay, Mendoza, Argentina 2003Hvidvin53 kr.Chris-Wine
.
Smag & Behag
Catena Alta, Adrianna Vineyard, Chardonnay, Mendoza, Argentina 2000Hvidvin299,95 kr.Philipson Wine
.......................
Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk.