Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 28, 2005


......................
Vin-aktuelt i uge 28
11. juli - 17. juli 2005
..............................................

VinAvisen uge 25VinAvisen uge 26VinAvisen uge 27
.........
.
    Vil du have vores løbeseddel?
    Vær sikker på at følge med i, hvad der sker i
    vinens verden. Bestil vores løbeseddel gratis tilsendt
    pr. e-mail hver uge. Klik her!
    Modtager du allerede løbesedlen, og vil du gerne
    melde fra, så klik her.
    Blot for en ordens skyld: Vi sælger naturligvis ikke
    vore adresser, så du risikerer ikke af få en masse spam.

.............
18-36
.............
Stilhed før stormen
Vinproducenterne i Languedoc er rasende over, at den franske regering ikke skrider til handling for at hjælpe dem. De har som tidligere nævnt været på barrikaderne flere gange, sidst i Nîmes, hvor det gik heftigt for sig.
Siden da, har der været overraskende roligt i lejren, men der er højst sandsynlig tale om stilhed før stormen. Det fremgår af et interview i avisen Midi Libre med to medlemmer fra aktionsgruppen CRAV (Comité Régional d'Action Viticole), der ønsker at være anonyme.
De to aktivister lufter ikke kun tanken om nye aktioner og demonstrationer, men udtrykker også bekymring for, at volden sandsynligvis vil tage til. Ikke mindst unge vinproducenter, der endnu ikke har stiftet familie, er parate til at gå endog meget langt …

80% af forrige høst stadig usolgt
Vinsøen i Languedoc er enorm. Producenterne ligger inde med over 80% af sidste års høst og det på et tidspunkt, hvor en ny høst står for døren.
De mest desperate af vinproducenterne forsøger forgæves at sælge vinen til en pris, hvor de ikke engang får dækket deres udgifter.
Vinpriserne i Languedoc er i dag nede i 36% af, hvad de var for fire år siden, siger Kees Graste til os fra det danskejede Château Peyriac de Mer.
Languedocs vinbønder er overbeviste om, at det er den øgede import af udenlandske vine, der er synderen. Men ifølge Just Drinks skyldes de mange problemer nok snarere, at forbruget på hjemmemarkedet er dalet drastisk.
Og så hjælper det heller ikke, at kollegerne i Bordeaux æder sig ind på markedet, når det gælder Vin de Pays og Vin de Table – et marked, som Languedoc hidtil har domineret.
.............

........
Château de Boutenac er fra begyndelsen af 1000-tallet, men i den ene side af det gamle hus er der tilbygget en helt ny og meget moderne fløj.
    Corbières’ AOC-center lukker
    Sidste år besøgte vi Château de Boutenac i Corbières og var imponerede. Det er ikke et vinslot, men har siden 1996 været et center for Syndicat Général de l'AOC Corbières – altså alle officielle instanser inden for den store appellation. Der er fornemme smagelokaler, mødesale, radiostation, turistcenter – kort sagt er slottet et udstillingsvindue både for Corbières og for hele Languedoc.
    Nu er Château de Boutenac ifølge avisen La Dépêche du Midi bukket under for vinavlernes dårlige økonomi, og enten skal slottet sælges, eller også skal det lejes ud.
.............
.............
Problemer med hvid bourgogne
Rundt omkring i vinens verden er man begyndt at tale om problemer med hvid bourgogne 1996.
Årgangen blev i sin tid fremhævet som en af de bedste siden 1990, mange har købt, og nu er tiden inde til at drikke vinen – som i en del tilfælde viser sig at være iltet og udrikkelig. Vinen har fået en farve som rav og en ikke særlig behagelig lugt og smag. Lige til køkkenvasken.
Problemet er åbenbart så slemt, at den britiske indkøbsforening, The Wine Society, har tilbudt at tage de hvide 96'ere tilbage, som den i sin tid solgte til medlemmerne.

Hvad er gået galt?
Der fremsættes flere bud på, hvad der er gået galt. Her er nogle af dem:
* Der har været mange skuffelser på grund af korkpropper, ikke kun propsyge, men også iltning af vinen gennem propperne. Dette er især et problem med hvidvine, mens rødvine beskyttes af garvesyren. Dette var ikke sket, hvis flaskerne havde haft skruelåg.
* Propperne har været renset med brintoverilte, der bagefter ikke er blevet neutraliseret.
* 1996 var en årgang med markant syre. Nogle vinmagere i Bourgogne har måske ment, at syren ville beskytte vinen, og de har derfor sparet for meget på svovlilten.
* Netop i 90’erne begyndte man at lade græs gro frit mellem vinstokkene, og måske har græsset konkurreret så meget med vinstokkene om vandet, at disse er blevet stressede og har udviklet en mindre holdbar vin.
Og hvad gør man så, hvis man har nogle hvide 96 bourgogner liggende? Man skynder sig at drikke dem – også selv om man mener, at det måske er for tidligt.
.............
28-29
.............
Sag mod plasticpropper
En af Oregons gode vingårde, Rex Hill Vineyards, har lagt sag an mod propfirmaet Supreme Corq.
Supreme solgte sine plasticpropper til Rex Hill, og nu er 370.000 flasker lige til at hælde i kloakken.
Vinene har ikke fået korksmag – det er jo umuligt med plastic. Men propperne har ikke været tætte, så vinene er blevet iltet og har taget skade. Og det samme har vingårdens renommé.
Rex Hill forlanger 434.000 dollars tilbagebetalt og 1 million i erstatning for tabt omdømme.

Ikke nogen æstetisk nydelse
Plasticpropper er på mange måder bedre end korkpropper. De kan ikke give vinen propsmag, og de smuldrer ikke, når proptrækkeren borer sig vej ned igennem dem.
Men bortset fra, at nogle af dem altså ikke er tætte, så kan de også give problemer. Med visse typer proptrækkere kører nogle af propperne bare rundt i flasken, fordi de er silikonebehandlede, og bagefter er de ikke til at vride af proptrækkeren – der skal en knibtang til.
Vil man - efter at have nydt halvdelen af vinen - atter sætte proppen i flasken, kan man også få et problem. Proppen synes at være blevet tre numre tykkere. Måske komprimerer man disse propper stærkt, når de sættes i flaskerne, for overhovedet at få dem til at holde tæt.
Og så er der vist i øvrigt ikke mange, der finder, at plasticen ligefrem opfordrer til æstetisk nydelse. Det gør skruelågene måske heller ikke, men de synes til gengæld at være helt uden praktiske og lagringsmæssige problemer.
.............
>12
................
    Fransk bank sælger Champagne-aktier
    I VinAvisen har vi sidste år løbende fulgt Frankrigs næststørste champagnehus, Marne et Champagne, og dets økonomiske deroute, der så ud til at ende i en konkurs.
    Som et sidste forsøg på at redde situationen tog firmaet navneforandring til Lanson International for herved at fyre op under firmaets vinmærker, der blandt andet omfatter Lanson, Besserat de Bellefon og Gauthier.
    Nu er der igen nyt fra fronten: Den franske bank Caisse d’Epargne, der ejer 44% af aktierne i Lanson International, er ifølge Decanter interesserede i at sælge hele sin aktiebeholdning.
    Aktierne har kun været i bankens eje siden juli 2004, da familien Mora, der ejer de resterende aktier, solgte ud. Dengang betalte banken 38 millioner euro (cirka 280 millioner dkr.) for dem.
.............
Italienerne drikker mindre
Den er helt gal i Italien, hvis man skal tro en nylig undersøgelse fra analysefirmaet AC Nielsen. Siden 1971 er forbruget af vin per indbygger mere end halveret. Hvor italienerne dengang drak 110 liter vin per hoved om året, lyder tallet i dag på 49 liter.
Ifølge Just Drinks fortæller undersøgelsen desuden, at der blandt italienere mellem 25 og 34 år er hele 72,3%, der drikker vin, men at hovedparten af dem foretrækker at indtage de vinøse dråber uden for hjemmet i en restaurant eller bar.
Ud af de adspurgte var det kun cirka halvdelen, der ville vælge en vin ud fra, hvilket land eller område, den er fremstillet i. Prisen og mærket spiller en større rolle.

Depardieu samler på vingårde
Nu vil den franske skuespiller Gerard Depardieu også være vinproducent i Ungarn. Sammen med sin legekammerat, industrimanden Bernard Magrez, er han i gang med at købe en vinmark på 4-5 hektar i nærheden af Balaton, hvor han vil producere rødvin.
Depardieu ejer allerede over et dusin vingårde i Frankrig – i Anjou, Languedoc-Roussillon, Bergerac og Côtes du Rhône – samt i Algier, Marokko, Spanien, Italien og Napa Valley.
.............
38-38/05
.............
    Vellykket bog om californisk vin
    Peter Ulvskov og Stig Olaussons nye bog om "Vinene fra Californien" (Lindhardt og Ringhof, 208 sider, 299 kr.) er en meget vellykket bog – meget grundig og skrevet i et mundret sprog. Her får man virkelig noget at vide!
    Forfatterne skriver selv i forordet, at bogen ikke er som enhver anden vinbog, fordi Californien ikke ligner vinlandene i den gamle verden. Det sidste er korrekt, men bogen er nu ikke desto mindre bygget op som de fleste andre vinbøger – hvilket også er mest praktisk: Først præsentation af regionen og dens historie, så noget om druer og vinfremstilling, etiketter og vinlovgivning og til slut en gennemgang af distrikterne. Overskueligt og nemt at gå til.
    Bogen er gennemillustreret med pæne farvebilleder, men desværre er teksten sat med en lille skrift med bogstaver uden fødder. Det gør den mindre nem at læse.
    I det næste oplag må forlaget også godt ofre nogle kort, der er pænere tegnede.
.............
    Bogen om Parker
    Vi har endnu ikke fået fingrene i den nye bog om Robert Parker – Elin McCoy’s "The Emperor of Wine" (Ecco, 342 sider, 26 dollars) – men vi skal nok få fat i den. Den ser ud til at være interessant.
    Af en anmeldelse i San Francisco Chronicle fremgår det, at bogen henvender sig både til Parkers fans og modstandere, og af begge slags er der jo en hel del.
    Parkers virksomhed som verdens mest indflydelsesrige vinkritiker bliver vendt og drejet, og alle synspunkter kommer frem – også vedrørende hans omstridte 100 point skala. Det gamle spørgsmål: Er det virkelig muligt at smage forskel på en vin til 89 point og en til 90 – forskellen mellem, om en vin bare skal blive stående på hylderne, eller om den skal langes over diskene i kassevis. Ja, det er muligt at smage forskel, siger Parker. Jeg kan.

    Smager 10.000 vine om året
    Elin McCoy har bygget sin bog på en grundig research samt 200 timers tapede samtaler med folk, der kender Parker, plus 35 timer med ham selv.
    Parker startede sit blad, "The Wine Advocat", i 1978, og i dag har det 45.000 abonnenter. Hvert år smager Parker cirka 10.000 vine
    Parker har succes, men der har også været problemer og endog nogle retssager undervejs. De bliver endevendt i bogen.
    Parker har gjort bogens forfatter opmærksom på, at et par af hendes mindre flatterende historier er usande. Hun trykte dem alligevel, idet hun fandt sine meddelere lige så troværdige som Parker.
.............
51-01/56
...................
Champagne-chef under anklage
Endnu en svindelskandale har ramt Frankrig, og denne gang gælder det champagnehuset Champagne Esterlin.
Direktøren og kældermesteren er ifølge Decanter blevet anklaget for gennem flere år at have sat etiketter med falsk årgangs-betegnelse på flaskerne. Førstnævnte er desuden under mistanke for en række andre forhold – blandt andet for at have jongleret lidt for livligt med økonomien i forbindelse med købet af en række firmaer i Champagne-distriktet.
Der er ligeledes mistanke om, at Champagne Esterlin har fiflet med den mængde sukker, man ifølge loven må anvende ved chaptaliseringen.
.............

........
Jean Antoine Chaptal (1756-1832).
    Og hvad er så chaptalisering?
    Det er som bekendt sukkeret i vindruerne, der under gæringen omdannes til alkohol. Når man chaptaliserer, tilsætter man yderligere lidt sukker til druemosten, før eller mens den gærer, så man ad den vej kan øge mængden af alkohol i den færdige vin.
    Chaptalisering anvendes frem for alt i Tyskland og Frankrig, mens druerne under sydligere og dermed varmere himmelstrøg indeholder rigelige mængder sukker.

    Jean-Antoine Chaptal ville forbedre vinen
    Ordet chaptalisering er afledt af navnet på opfinderen af metoden, franskmanden Jean-Antoine Chaptal. Han var indenrigsminister under Napoléon og huskes frem for alt, fordi han indførte metersystemet på fransk jord.
    Men han var også kemiker og videnskabsmand, hvilket kom til udtryk i hans glødende interesse for at gøre noget ved det skrantende ry, som fransk vin havde dengang.
    Han skrev både en bog og en afhandling om, hvordan vinproducenterne burde bære sig ad for at øge kvaliteten af deres vine. Og en af metoderne var altså den, som vi i dag kalder for chaptalisering.
.............
05-33
.............

....
Musée d'Orsay i Paris, indrettet i gammel banegårdshal.
    Antinori hyrer berømt arkitekt
    De to brødre Lodovico og Piero Antinori, der driver det fornemme vinhus Campo di Sasso ved Bolgheri i det italienske Maremma, vil opføre en ny stor vingård på stedet.
    De fine vine fortjener selvsagt lige så fine rammer. Brødrene har derfor ifølge Decanter hyret en af Italiens mest berømte arkitekter, Gaetano Aulenti. Det var hende, der forvandlede en af Paris’ gamle banegårde til det verdenskendte Musée d’Orsay, som mange af vore læsere uden tvivl har besøgt (om de har kunnet lide den lidt bastante indretning eller ej, får stå hen ...).
    Det nye vinhus vil ikke trone stort og mægtigt over jorden, lover Antinori-brødrene – det meste af den kommer til at ligge under jordens overflade.
.............
Modstand mod ny handelstraktat
Sherry-folket har givet udtryk for deres stærke modstand mod en ny handelstraktat mellem EU og USA. Efter deres mening vil betingelser, der er nedfældet i det aktuelle dokument, alvorligt skade sherry-sektoren.
Der er to problemer: For det første, at en aftale om beskyttelse af europæiske appellations-navne som Sherry, Malaga, Port, Champagne og Chablis ikke indgår i dokumentet. Og for det andet, at amerikanerne presser EU for en underskrift endnu i denne måned – selv om der først er deadline den 31. december.
Det eneste, der står i dokumentet er en svag formulering om, at USA skal undersøge veje til at ændre den retslige status for vinnavnes oprindelse. I USA betragtes navnene blot som typenavne, der frit kan bruges af amerikanske producenter.

10 millioner flasker "fake" sherry
For sherry-producenterne er det vigtigt, at fremmede lande respekterer navnet sherry – og ikke mindst, at USA gør det.
Nordamerika er sherry-distriktets næststørste marked efter EU med et årligt salg af 3,4 millioner flasker og med betydelige muligheder for vækst.
I dag sælges der hvert år cirka 10 millioner flasker "fake" sherry på det amerikanske marked, hvilket betyder at kun hver fjerde flaske, der sælges i USA er ægte og virkelig kommer fra Sherry-distriktet.
Prisen på den amerikanske sherry, der ofte er af dårlig kvalitet, ligger på cirka 3,99 dollars pr. flaske, mens ægte sherry koster mellem 7,99 og 13,99 dollars.
.............
>30
............
To slags garagevine
Ordet garagevin forbindes for det meste med vine fra danske importører, der startede med at have et lager i deres garage – ganske enkelt fordi importen var lille og pengene små.
Men der findes også en helt anden slags garagevin. Den opstod for omkring ti år siden i Bordeaux, især på "højre bred", altså i Pomerol, Saint-Émilion osv.
Igen er der tale om mindre producenter, der – i en garage, et skur eller lignende – prøver at lave fremragende vine, hvor der ofres ALT på kvaliteten.
Interessen for at købe de franske garagevine er dog ifølge Decanter på vej retur. Fx gik vin som Valandraud i 1996 for cirka 750 euro per flaske (cirka 5600 dkr.). Årgang 2004 kan erhverves for mindre end 100 euro (cirka 750 dkr.).

For kraftige og ens vine
Der er nok flere årsager til det dalende marked. Selv om der er kælet for disse vine, får de nemlig på puklen af diverse vinskribenter og branchefolk.
Kritikken går blandt andet på, at vinene, der fremstilles af meget modne druer, har en al for høj alkoholprocent og minder for meget om hinanden. Desuden er prisniveauet skruet højere op, end vinene kan bære.
Producenterne af garagevinene forsvarer deres vine og skyder derimod skylden på alt muligt andet – lige fra et generelt dårligt marked til euro’en og Irak-krigen.
............
    Vine i designertøj
    Tøjdesignere har normalt travlt med at klæde supertynde modeller på fra top til tå. Men tidligere på året blev tolv berømte spanske modeskabere sat på lidt af en opgave, nemlig at skabe kreationer til et ditto antal vinflasker fra nogle lige så berømte spanske vinhuse.
    Flaskerne blev præsenteret i sidste nye fantasifulde skrig på den såkaldte "Vin og Mode Gala", der blev afholdt i Madrid den 29. juni. (Flaskerne blev dog ikke bedt om at gå catwalk).
    Det er den spanske forening AMAVI (foreningen af kvindelige vinelskere), der står bag arrangementet, som afholdes hvert andet år, og traditionen tro er der en auktion, hvor de påklædte vinflasker går for højeste bud og til et velgørende formål.

    < Det er modeskaberen Valentin Herraiz, der har iklædt en flaske "Gran Reserva Harvest" 1954 fra bodegaen Viña Tondonia denne flotte kreation. Den juvelbesatte kåbe og kongekronen henviser til kroningen af kong Juán Carlos. Det var nemlig denne vin, der dengang blev skænket ved den festlige lejlighed.
.............
.....
d
......
    .....
    Ugens drue: Catarratto
    Catarratto er en hvidvinsdrue, der har været dyrket i den vestlige ende af Sicilien i århundreder og i dag stadig er meget udbredt i Italien.
    Det er gået lidt tilbage for den rent arealmæssigt, men den er fortsat Italiens næstmest dyrkede drue (40.000 hektar) efter den blå Sangiovese (70.000 ha) og altså den mest dyrkede grønne drue.
    Der er to sorter, Catarratto bianco comune og Catarratto bianco lucido, hvoraf den første er den mest almindelige og den anden den bedste.
    Catarratto er lidt af en arbejdshest, der leverer syrlighed til en lang række blandings-vine samt til søde dessertvine, især Marsala. Men fordi der er så meget af den, går store dele af produktionen også til Italiens vinsø og ender som druekoncentrat eller industrialkohol.
    .....
........................
>33
...............
--....
    Den danske vinbranche
    * Premier Cru har fået to nye spanske agenturer, Viña Vilano fra Ribera del Duero D.O. og Peña del Valle fra Ribera del Guadiana D.O.
    ....................--....
...........
    .VinAvisens Online Auktioner
    Med et klik på denne bjælke åbner du et nyt vindue med auktionssiderne
    - og husk: Det er GRATIS at udbyde en vin og GRATIS at byde på den!
    .
    .
................
41-43
.................
Vinbranchens blå bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en særlig side. Nedenfor kommer denne uges portræt.
...............
.
.
    Sonne Bergkjær (f. 1947) har en anselig del af ansvaret for, at der kommer vin på bordene i Frederikshavn, Hjørring, Aalborg, Viborg og Herning. Han er nemlig sektionschef i Dreisler Storkøb i Aalborg med ansvar for vin- og spiritus-sortimentet i kædens supermarkeder, og det er i løbet af de sidste tolv år blevet til mange tusinde flasker.
    Sonne Bergkjær blev udlært hos kolonialgrossisten Chr. Kjærgaard. Under aftjeningen af den efterfølgende værnepligt blev han interesseret i tjenesten ved forsvaret, og dette førte til tyve år ved Dronningens Livregiment i forskellige funktioner.
    Det var i disse år, han blev fanget af vinens verden. Blandt andet drev han en garagebutik med cypriotiske vine.
    Efter endt tjeneste ville han egentlig have åbnet sin egen vinforretning, men i stedet blev han fristet af jobbet i Dreisler Storkøb, og her fik han chancen for at gøre sin store fritidsinteresse til sit arbejde.
    Og han kan ikke få nok. Ikke kun arbejder han med vin. Han deltager også i alle de vinsmagninger, han kan komme i nærheden af, ligesom han selv arrangerer vinsmagninger. Han mener selv, at det gør ham bedre i stand til at udvælge vinene til sine mange kunder.
    Sonne Bergkjær er gift med hustruen Anette og har børnene Ib (der selv har gjort karriere i vinens verden) samt Helle og Mads.
    Adresse: Dreisler Storkøb, Porsvej 6, 9100 Aalborg, tlf.: 96 34 03 57, e-mail: sb@dreisler.dk.
............
14-17
.............
>43
.............
    Vil du have vores løbeseddel?
    Vær sikker på at følge med i, hvad der sker i
    vinens verden. Bestil vores løbeseddel gratis tilsendt
    pr. e-mail hver uge. Klik her!
    Modtager du allerede løbesedlen, og vil du gerne
    melde fra, så klik her.
    Blot for en ordens skyld: Vi sælger naturligvis ikke
    vore adresser, så du risikerer ikke af få en masse spam.
..........................
15/06
.
.




.
..
.................
I den forløbne uge har vi smagt i alt 28 vine. Heraf var der nedenstående 22, som fik mere end to stjerner, og hele 13 fik fem stjerner. Ingen flasker havde propsmag i så høj en grad, at vi kunne smage det.
...........
...
Ring til importøren - klik på det blå navn - og spørg, hvor du kan købe vinen.
.....
....
Hvidvine


Bruno Sorg, Tokay Pinot Gris, Alsace, Frankrig 2003
94 kr., Rungsted Vinhandel
Meget lækker hvidvin med en let fedme, tilpas syre og en lille sødme. Fortræffelig til apéritif og som ledsager til både en frokost og til lette middagsretter. En nydelse!


Delicato, Chardonnay, Californien 2003
69,75 kr., på tilbud netop nu: 60 kr. ved 6 flasker, H.J. Hansen
Bred og flot hvidvin med fin frugt – lidt i retning af ananas, pære, æbler samt vanille fra den diskrete fadlagring.


Viña del Vero, Clarión, Somontano, Italien 2004
99,95 kr., SuperGros
Prægtig hvidvin med en herlig duft og en smag med god frugt.


Bellusa, Catarratto / Chardonnay, Sicilien IGT, Italien 2004
40 kr., Park Wine
Interessant hvidvin med god frugt og citrustoner. Glimrende til en frokost og til lette retter. Catarratto er "ugens drue" i denne VinAvis. Læs om den ovenfor.


Mezzacorona, Pinot Grigio, Trentino, Italien 2004
54,95 kr., Strandgården
Hvidvin med forfriskende frugt og syre.


Vito, Verdeca / Chardonnay, Puglia IGT, Italien, uden årgang
125 kr. for 3 liter i boks, ISO
En vellavet hvidvin, lidt enkel, men glimrende i forhold til den yderst rimelige pris.




Rosévine


Vauvert, Cuvée Tradition, Rosé, Costières de Nîmes, Frankrig 2004
49,95 kr., i denne uge (uge 28): 3 flasker for 100 kr., SuperBest
Ret let og forfriskende rosévin, men med god frugtsmag (en anelse ananas) og tilpas syre. En rigtig sommervin. Tilbudsprisen er yderst attraktiv.


Mas Codina, Rosé, Penedès, Spanien 2004
65 kr., 57 kr. ved 12 flasker, Glud Vin
En rigtig god rosé – ikke en bolsjevin, men en vin med en vis tørhed og karakter.




Rødvine


Sileni, Pinot Noir, Hawke’s Bay, New Zealand 2004
89,75 kr., Erik Sørensen GrandVin
Meget dejlig rødvin på den gode Pinot-drue. Den fylder munden med frisk frugt – og er ekstra frisk, fordi flasken har skruelåg.


TR, Riserva, Mezzacorona, Teroldego Rotaliano, Italien 2001
64,95 kr., Strandgården
Den smager godt, denne rødvin. Den har en dejlig duft og en frugtagtig smag med mange facetter. En spændende og moden vin til en yderst rimelig pris.


Giacondi, Nero d’Avola / Syrah, Sicilien IGT, Italien 2003
40 kr., ViniPortugal
Kraftig rødvin, måske med et lidt smalt smagsbillede, men en vin, som mange vil kunne lide med dens intense frugt og lette sødme. Den femte stjerne får den for den rimelige pris.


Gérard Bertrand, Les Matins d’Aurore, Minervois 2003
59,95 kr. ved 12 flasker, Philipson Wine
En dejlig rødvin med god frugt, krydderi (peber) og bløde tanniner. En vin af kvalitet, harmonisk og glimrende til mad.


Portal del Alto, Reserva, Syrah, Colchagua Valley, Chile 2003
70 kr., Køge Vinhandel
En rigtig chilener-rødvin med power og varme, frugt og sødme. Mange vil kunne lide den.


Produttori del Barbaresco, Barbaresco, Italien 2001
99,95 kr. ved 12 flasker, Philipson Wine
Lækker rødvin med blød saft og fint greb. Den må meget gerne ligge et par år endnu. Prisen er faktisk rimelig.


Ghiomo, Lavai, Barbera d’Alba, Italien 2003
76 kr., Carlo Merolli
Meget vellavet rødvin med god frisk frugt, tilpas syre og en fin sødme.


Rié, Superiore, Barbera d’Alba, Italien 2001
139 kr., U&Wine
Den smager virkelig godt, denne rødvin, moden, blød, frugtagtig og lækker. En nydelse.


Clay Station, Petit Sirah, Lodi, Californien 2002
99,75 kr., H.J. Hansen
En rar, lidt bamset rødvin med fyldig frugt og god sødme.


Domaine Pélaquié, Laudun, Côtes du Rhônes Villages 2003
55 kr., Maison de Provence
Frisk, frugtagtig og let krydret hvidvin med en vis fedme. Kvaliteten er i overensstemmelse med prisen, men proppen er en af disse væmmelige plasticpropper, der ikke er til at vride af proptrækkeren. Vi måtte have fat i knibtangen. På proppen er trykt et mønster, der skal forestille kork – jamen, altså ...


Mommessin, Les Burlats, Juliénas, Frankrig 2004
59,95 kr., Amka
En lidt tør, men saftig beaujolais. Skænk den let afkølet, så vil den være frisk til mange lette retter eller til en frokost.


Audacia, Shiraz, Stellenbosch, Sydafrika 2002
49 kr., Skovgaard Vine
Robust rødvin, der ender lidt kort i munden og med et lille bittert bid.


Il Rosso, Osco IGT, Italien, uden årgang
110 kr. for 3 liter i boks, Rema 1000, Alta m.fl.
Udpræget bælle-rødvin med markant alkohol i eftersmagen og en kvalitet i overensstemmelse med den lave pris.


Lugo, Sangiovese di Toscana IGT, Italien 2002
39 kr., Skovgaard Vine
Let, saftig og lidt anonym rødvin med en ret markant syre.
.
Disse vine fandt de danske vinskribenter
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet enten med topkarakter - som regel seks stjerner - eller på anden vis.
I kolonnen længst til højre ses navnet på importøren. Er dette blåt, kan du klikke på det og åbne en side i vores database med importørens adresse, telefonnummer etc.
En liste over bladenes vinskribenter finder du ved at klikke her.
........................
B.T.
Montalto, Nero d'Avola / Cabernet Sauvignon, Sicilien IGT, Italien 2003Rødvin59 kr.ViniPortugal
.
ErhvervsBladet
Luigi Bosca, Reserva, Pinot Noir, Mendoza, Argentina 2001Rødvin86,50 kr.KB Vinimport
.
Hjemmet
Quail Ridge, Cabernet Sauvignon, Napa Valley, Californien 2000Rødvin49,75 kr.Østjysk Vinforsyning/Vignoble
.
Nordjyske Stiftstidende
Errazzuriz, Sauvignon Blanc, Late Harvest, Chile (½ flaske - årgang ikke opgivet)Sød vin69,75 kr. (½ fl)H.J. Hansen
Errazzuriz, Chardonnay, Chile (årgang ikke opgivet)Hvidvin69,75 kr.H.J. Hansen
Alamos, Catena, Chardonnay, Argentina (pris ved 12 flasker - årgang ikke opgivet)Hvidvin69,95 kr. (v12)Philipson Wine
.....................
Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk.