Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 05, 2008



,,,,,,,,,,,,,,,
Vin-aktuelt i uge 5
28. januar til 3. februar 2008
,,,,,,,,,,,,,,

VinAvisen uge 2,,,,,,,,VinAvisen uge 3,,,,,,,,VinAvisen uge 4

,,,,,,,,,,,,,,,
    ,,,,,,,
    Vil du have vores løbeseddel?
    Vær sikker på at følge med i, hvad der sker i vinens verden. Bestil vores løbeseddel gratis tilsendt pr, e-mail hver uge. Klik her! På samme side kan du ændre din adresse eller melde fra. Blot for en ordens skyld: Vi sælger naturligvis ikke vore adresser, så du risikerer ikke af få en masse spam.
    ,,,,,,,
    ,,,,,,,
    Søg i 500 tidligere VinAviser


    Du kan også søge via Google, hvor du kan skrive flere søgeord i vild uorden. Tilføjer du site:vinavisen, søger Google kun i VinAvisen, og du henvises ikke til alle de mange hjemmesider, hvorpå VinAvisen er nævnt.
,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,
    ......................
    I næste uge udkommer VinAvisen ikke om søndagen,
    men først i løbet af mandag d. 4. februar.
    ......................
,,,,,,,,,,,,,,,
05-06
,,,,,,,,,,,,,,,,
Drik vin og lev 14 år længere
Forskere fra University of Cambridge og Medical Research Council i Storbritannien har mellem 1993 og 2006 fulgt 20.000 midaldrende briter og deres helbredsvaner.
Undersøgelsen viste, at de forsøgspersoner, der drak vin i moderate mængder og ikke røg, men dyrkede motion og spiste frugt og grønt fem gange om dagen, i gennemsnit levede 14 år længere end de forsøgspersoner, der ikke efterlevede en eneste af disse gode vaner.
Undersøgelsen var et led i European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition – den største helbredsundersøgelse nogensinde, som omfatter mere end ti europæiske lande.

Sag om forfalskede flasker afvist
Vi har tidligere her i VinAvisen fortalt om den amerikanske industrimand og vinsamler William Koch, der har lagt sag an mod den tyske vinhandler Hardy Rodenstock. Sidstnævnte solgte i 1988 – for tårnhøje priser – to flasker Château Branne-Mouton og to flasker Château Lafite, hver især i årgangene 1784 og 1787, til William Koch.
Initialerne Th.J., der er indgraveret i flaskerne, skulle være et bevis for, at de havde tilhørt 1700-tallets amerikanske præsident Thomas Jefferson.
Men der er højst sandsynligt tale om forfalskede flasker, og sagen endte derfor sidste sommer ved en retsinstans i New York.
Nu har retten ifølge Wine Spectator afvist sagen mod Rodenstock med den begrundelse, at beviserne ikke er tilstrækkelige.
Afvisningen kommer bag på William Koch, der selv mener at have overvældende beviser mod vinhandleren.
Retten har givet Koch en måned til at appellere kendelsen, hvilket han har tænkt sig at gøre.
,,,,,,,,,,,,,,,,
    Vinen som en kunstform
    WineCreator er en ny sammenslutning, der hvert andet år vil kalde til en konference om vinen som en kunstform. Her vil man drøfte stilarter, trends og vinens unikke natur, som den i dag udvikles overalt i vinens verden.
    En rådgivende komité har den britiske vinskribent Jancis Robinson som ærespræsident, og i listen over komiteens medlemmer genkender vi navne som Charles Metcalfe, James Halliday, Peter Sisseck, Carlo Ferrini, Michel Rolland og Dirk Niepoort.
    Den første konference afholdes den 18.-19. april i den dejlige spanske by Ronda, og mere om foretagendet kan læses ved at klikke her.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
>15/08
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Journalist slået ned af champagneproducent
Da journalisten Jean-Francois Scherpereel forleden skulle på arbejde på den lokale avis l’Union i Reims, blev han foran indgangen til avisen overfaldet af Patrick Bourson – en champagneproducent med yderst højreekstremistiske forbindelser. Han er blandt andet bedste ven med lederen af Front Nationale, Jean-Marie Le Pen.
Årsagen var efter sigende en artikel af Scherpereel om et indbrud og tyveri i champagneproducentens hjem – et indbrud, som journalisten mente virkede lidt lusket.
Ifølge Decanter flygtede Scherpereel ind i bygningen, hvor han blev trængt op i en krog af Bourson, der slog og sparkede ham til han faldt om, mens Bourson råbte, at han ville slå ham ihjel.
Champagneproducenten har også truet med, at han ville sende "vennerne" over på avisens redaktion.
Nu vil både avisen og Scherpereel lægge sag an mod Bourson. Og så havde journalisten ikke engang skrevet et ondt ord om Boursons champagne …
,,,,,,,,,,,,,,,,
    En hær af skilte har indtaget Bourgogne
    Hvis sommerferien går til Bourgogne, vil man uden tvivl støde på nogle af de i alt 372 nye vejskilte, som henviser til distriktets mange appellationer.
    Opsætningen af skiltene, der skal fungere som et supplement til de allerede eksisterende vinrute-skilte, begyndte i 2005 i Grand Auxerrois og slutter inden februar med 58 skilte i Côte de Beaune.

    < Et godt initiativ i Bourgogne: Ensartede skilte, der fortæller, hvilken appellation i distriktet, man befinder sig i.
,,,,,,,,,,,,,,,,
Bordeaux til kamp mod CO2-udslippet
I disse tider, hvor den globale opvarmning er på dagsordenen overalt i verden, begynder stadig flere vindistrikter at se på, hvordan man også inden for vinbranchen kan reducere CO2-udslippet.
Nu er turen kommet til Bordeaux, hvor Conseil Interprofessionnel des Vins de Bordeaux (CIVB) har søsat en storstilet undersøgelse af det CO2-udslip, som er forbundet med dyrkningen, fremstillingen og transporten af distriktets vine.
Undersøgelsen, der vil løbe over det næste halve år, vil endog omfatte forbruget af elektricitet i de kontorer, der er knyttet til vinhusene.
Formålet er at finde ud af, hvor der skal sættes ind for at skære ned på kuldioxid-udslippet.

Bulk i stedet for flasker
Hvert år fremstilles der 765 millioner flasker vin i Bordeaux, hvoraf 40% ifølge Decanter bliver eksporteret. Selv om transporten af vinen til forbrugerne også er inde i billedet i den verserende undersøgelse, så er spørgsmålet, hvor langt de traditionelt tænkende vinproducenter i Bordeaux vil gå i den henseende.
Hvis det virkelig skal batte, så ville det måske være en idé at droppe lastbiltransporten af de tunge vinflasker og – ligesom fx chilenerne – sende vinen med skib, eventuelt som bulkvin eller i lettere glasflasker …
,,,,,,,,,,,,,,
46+3
,,,,,,,,,,,,,,,,

,,,,,,,,,,,
Den store Gambero Rosso-smagning
I onsdags afholdtes den store Gambero Rosso-smagning på Københavns gamle børs. 49 af Italiens bedste vinhuse var repræsenteret, de fleste af dem ved deres ejere, og de skænkede beredvilligt 150 af deres vidunderlige topvine i glassene for over 900 vininteresserede deltagere, der havde været heldige at få et adgangskort. Næsten lige så mange lykkedes det ikke for. 25 deltagere var VinAvisens gæster efter en lodtrækning før nytår.
Arrangøren var vinguiden Gambero Rosso, der er italiensk vins svar på Michelin-guiden. I den seneste udgave – der udkommer i disse uger – gennemgår guiden 16.000 italienske vine fra 2206 producenter, og de bedste vine belønnes med de berømte glas i stedet for stjerner – tre glas er højeste udmærkelse, og i årets guide er der 282 tre-glassede vine.
Besøget i København var et led i et "roadshow", der begyndte i november sidste år i Stockholm og Zürich, fortsatte her i januar i London og København og vil slutte i oktober efter besøg i Amsterdam, Bruxelles, Los Angeles, Las Vegas, Berlin, Düsseldorf og Moskva.
,,,,,,,,,,,,,,,,
    Drømmerejse fra vin til vin
    I forbindelse med arrangementet blev afholdt to seminarer, hvor 30 deltagere fik mulighed for at sidde ned og smage 24 glas-belønnede vine. Vi deltog i det første seminar, der blev ledet af Gambero Rossos chefredaktør, Daniele Cernilli, som ses på billedet til venstre.
    Cernilli pegede på, at der i Italien er flere hundrede druesorter, som er vidt forskellige. Og ganger man deres antal med antallet af jordbunde, vejrforhold, traditioner og teknikker, får man et utroligt vidt spektrum af vine. At finde frem til de bedste af dem er Gambero Rossos opgave.
    Seminaret formede sig som en drømmerejse fra vin til vin rundt i Toscana, Umbria og Marche med en sviptur til det syditalienske Campania med Feudi di San Gregorios vidunderlige Taurasi Riserva. Undervejs smagte vi berømtheder som Sassicaia og Luce, og for VinAvisens udsendte, der netop i disse uger sender 23 postkort fra Italien, var der herlige gensyn – eller gensmage – med vine fra Colle Massari, Petra, Castello delle Regine og Arnaldo Caprai samt fra Rocca di Frassinello, der er emnet for postkortene i denne uge.

    For lidt vin, for mange mennesker
    Under seminaret var en enkelt vin meget træt, måske endog propsyg, men der kom lynhurtigt en ny flaske og nye glas. I det hele tage virkede formiddagens smagning for vinhandlere og presse perfekt.
    Under eftermiddagens smagning for private var der ifølge internet-bloggen snakvin.dk problemer. Flere gik forgæves for at smage Gajas Barbaresco, Sassicaia, Allegrini og Pio Cesare – der var simpelt hen ikke mere vin i flaskerne. Og Gaja himself, som man havde reklameret med, var slet ikke til stede. I det hele taget virkede det, som om man havde lukket alt for mange mennesker ind, skriver en indsender til bloggen.
    ,,,,,,,,,,,,,,,,
    Møde med to af vingårdsejerne
    Dagen før den store smagning mødte VinAvisen to af vinhusenes ejere. Den ene var Livia Colantonio fra Castello delle Regine, den anden Federico Carletti fra Poliziano i Montepulciano.
    Om Castello delle Regine har vi allerede fortalt i postkort nr. 15 i sidste uge. Vingården Poliziano har vi aldrig besøgt, men vinene kender vi. De blev blandt andet præsenteret ved en smagning i uge 45 sidste år.
    Den højt berømmede vingård blev grundlagt i 1961, da Federico Carlettis far købte 22 hektar, og Federico har i et tæt samarbejde med ønologen Carlo Ferrini skabt nogle meget flotte vine. Det gælder blandt andet den vidunderlige Asinone (Æslet), der har tre glas i Gambero Rosso.
    I Maremma i det allersydligste Toscana, hvor mange af de gamle, etablerede vinhuse har købt marker, har også Poliziano købt en mark på 20 hektar. Herfra kommer den ganske dejlige rødvin Mandrone di Lohsa (to glas).
    Under mødet med Livia Colantonio og Federico Carletti smagte vi tre vine fra hvert vinhus. Dem er der topstjerner til nedenfor i ugens smageliste. Hos Gambero Rosso har de fået to eller tre glas.
,,,,,,,,,,,,,,
44-43/08
,,,,,,,,,,,,,,,,
Endnu en fransk dom for opfordring til alkoholmisbrug
Den franske forening mod alkoholisme og misbrug, l'Association Nationale de Prévention en Alcoologie et en Addiction (ANPAA), har rigtig vind i sejlene i øjeblikket.
I de sidste to uger har vi fortalt om de sager, som foreningen havde lagt an mod avisen Le Parisien og det hollandske bryggeri Heineken. Begge blev dømt for at anspore til alkoholmisbrug via henholdsvis i en avisartikel og på en webside.
Nu er der ved en retsinstans i Paris faldet dom i en tredje sag af lignende karakter, hvor ANPAA ligeledes har fået medhold.
Denne gang drejede det sig om en reklamekampagne fra 2003 fra champagnehuset Moët & Chandon. Her blev husets lyserøde champagne, La Nuit en Rose, vist omgivet af ligeledes lyserøde rosenblade.
Det fik ANPAA til at se ikke bare lyserødt, men blodrødt. Foreningen mente, at reklamen lagde op til en direkte forbindelse mellem det at drikke lyserøde bobler og så "La vie en rose", det franske udtryk for et let og lykkeligt liv. Og det gav dommeren altså foreningen ret i og idømte Moët & Chandon en bøde på 30.000 euro (cirka 225.000 kr.).
Champagnehuset hævder – hvilket lyder rimeligt nok – at reklamen hentydede til sangerinden Edith Piafs berømte sang "La Vie en Rose" – og hendes liv var så vidt vides ingen dans på roser …
Var der nogen, der sagde, at de franskmænd er tossede, og at de skyder sig selv i foden med den slags retssager?

Mulig udskydning af salget af Vin&Sprit
I den kommende uge vil de virksomheder, der er interesserede i at købe det svenske statsejede Vin&Sprit, kunne komme med deres foreløbige bud. Buddene vil ifølge Just Drinks give den svenske regering en god rettesnor, før startskuddet til de egentlige salgsforhandlinger lyder.
Diageo, Fortune Brands og Bacardi, der har været nævnt som mulige købere, forventes alle at lægge billet ind, og Pernod Ricard har allerede været der med et tilbud.
De turbulente tilstande, der i øjeblikket hersker på det internationale aktiemarked, kan dog lægge en dæmper på størrelsen af buddene. Bliver dette tilfældet, truer den svenske regering med at udskyde salget af Vin&Sprit til gunstigere tider.
,,,,,,,,,,,,,,,,
    Vinøst podcast-program
    I 2005 så det amerikansk producerede podcast-program GrapeRadio dagens lys. Programmet består af både lyd og videoshows og omhandler alle mulige vinrelaterede emner – lige fra, hvordan man smager på vin og sammensætter vin og mad, til beretninger om vinhuse, vindistrikter og aktuelle emner.
    GrapeRadio kan downloades gratis af enhver, der har en MP3-afspiller, iPod, Pda, mobiltelefon eller en hvilken som helst anden computer, som kan afspille lydfiler.
    Podcast-teknologien har for alvor grebet om sig i USA, hvor omkring 22 millioner mennesker har en MP3-afspiller eller en iPod.
    GrapeRadio har i øvrigt oprettet en kontrakt med American Airlines, så passagererne under flyveturen kan sidde og høre nogle af stationens programmer. Adressen på det vinøse podcast-program er www.graperadio.com.
,,,,,,,,,,,,,,,,
>33/08
,,,,,,,,,,,,,

,,,,,,,,,,,,,
Det gamle katarkors er symbolet på Languedoc.
    Ny appellation i Languedoc-Roussillon
    Som den eneste af Frankrigs mange store vinregioner har Languedoc-Roussillon aldrig haft sin egen appellation. Men det er der blevet rettet op på nu med en ny appellation, AOC Languedoc.
    De vinproducenter, der vil benytte sig af den nye appellation på etiketterne, skal leve op til en række kvalitetskrav og må kun fremstille deres vine af en række bestemte druesorter. For rødvinenes og roseernes vedkommende drejer det sig om Grenache, Syrah, Mourvèdre, Cinsault og Carignan og for hvidvinenes om Grenache Blanc, Clairette, Bourboulenc, Viognier, Picpoul, Marsanne, Roussanne, Vermentino og Ugni Blanc.
    Et vinhus, der ønsker at fremhæve, at vinen kommer fra et ganske bestemt vinområde, kan vælge at skrive Roussillon, Minervois, Corbières eller et af de andre underdistrikter på etiketten i stedet for AOC Languedoc.

    Samlet markedsføring
    Den nye appellation gør det for første gang nogensinde muligt for vinproducenterne i Languedoc-Roussillon at markedsføre sig under én og samme hat.
    Det første initiativ er allerede søsat: En ny organisation, Origin Languedoc, der er etableret i samarbejde med områdets vinbrancheorganisationer, og som blandt andet vil arrangere vinsmagninger i udlandet.
    De fleste vinproducenter i Languedoc-Roussillon forventer, at den nye appellation vil være med til at give områdets vine en ordentlig saltvandsindsprøjtning, når det gælder salget i ind- og udland. Men der er også bekymrede miner blandt nogle af de mindre vinbønder, der frygter, at den nye appellation vil få svært ved at konkurrere med Vin de Pays d’Oc – en meget kendt betegnelse, som anvendes af en stor gruppe underregioner i Languedoc-Roussillon.
    Hvert år bliver der fremstillet omkring 590 millioner flasker Vins de Pays d’Oc, hvoraf hovedparten går til eksport.

    Med katarkorset som symbol
    Den nye appellation vil blive markedsført med det gamle katarkors, der ses herover, som symbol.
    Katarerne var en religiøs bevægelse, der fandtes i middelalderen i Sydfrankrig, men det er nu et spørgsmål, om korset overhovedet har haft noget med katarerne at gøre. Katarerne kom godt nok fra Balkan, og korset ligner et græsk kors eller et malteserkors med tolv perler i en cirkel – tolv som de tolv apostle, de tolv stjernetegn og årets tolv måneder.
    Meget tyder dog på, at det snarere er et kors, som lokale riddere benyttede. Og måske har det allerede fra oldtiden været et symbol for Occitanien.
,,,,,,,,,,,,,,,,
34-07
,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,
Alan Rickman i rollen som Steven Spurrier.
    "Bottle Shock" får blandede modtagelser
    Vi har tidligere fortalt om de to filmproducenter, der begge ville indspille en film over den berømte vinsmagning, som den britiske vinhandler Steven Spurrier afholdt i 1976 – en smagning, hvori de californiske vine vandt over en række franske topvine.
    Den ene er filmen "Judgement of Paris", hvis titel stammer fra en bog af George M. Taber, der beskriver begivenheden, mens den anden film hedder "Bottle Shock".
    "Judgement of Paris" er blevet forsinket på grund af manuskriptforfatternes strejke i Hollywood, men nu har "Bottle Shock" haft premiere på Sundance Film Festival i USA. Og anmeldelserne er blandede. Flere er dog enige om, at Alan Rickman, der spiller Spurrier, gør en underholdende figur.

    "Judgement of Paris" vil være mere realistisk
    Instruktøren Randall Miller siger, at "Bottle Shock" ligger så tæt op ad den virkelige historie som muligt. Det er virkelighedens Steven Spurrier, der er fast vinskribent for Decanter, dog langt fra enig i.
    I vinmagasinet skriver han, at alene det faktum, at Rickman er 28 år ældre, end han selv var ved smagningen i Paris, er med til at gøre filmen urealistisk.
    Hvis man vil se den ægte historie, lyder det fra Steven Spurrier, så skal man vente til, at "Judgement of Paris" senere i år kommer op på det hvide lærred.
    Traileren til "Bottle Shock" ligger på YouTube og kan ses ved at klikke her.
,,,,,,,,,,,,,,,,
En endnu smartere metode
I sidste uge beskrev vi, hvordan man ved hjælp af Google kan søge i de mere end 500 gamle VinAviser, der ligger på vores server. Man skal bare skrive en række søgeord og tilføje ordet vinavisen.
– Det kan faktisk gøres endnu smartere, skriver en af vore læsere, Søren Bonde. – Hvis man skriver sine søgeord i Google efterfulgt af sætningen site:vinavisen.dk, søger man udelukkende på VinAvisens hjemmeside.
– Hvis man blot skriver vinavisen som et af flere søgeord, vil andre sider, der referer til VinAvisen, også komme op som søgeresultat.
– Prøv fx at skrive bollinger vinavisen, og tryk søg. Af de 344 hits er allerede det tredje en sidehenvisning til en helt anden hjemmeside.
– Prøv derefter at skrive bollinger site:vinavisen.dk – de 40 hits, der kommer op, er udelukkende henvisninger til artikler på VinAvisens hjemmeside. Voila!
Vi siger tak til Søren Bonde for det nyttige råd.
,,,,,,,,,,,,,,,,
    Lille vindistrikt med stor vækst
    Somontano er et lille spansk vindistrikt i den nordlige del af Aragonien med i alt 32 vinhuse og 4600 hektar vinmarker. Og det er et distrikt, der har undergået en bemærkelsesværdig hurtig udvikling, når det gælder salget af vin.
    Se blot tallene i skemaet til venstre. Det viser vinsalget i antal flasker siden 1991 og det viser, at salget på sytten år er blevet mere end 21 gange så stort. Alene fra 2006 til 2007 er det steget med 4%, og pilen peger stadig opad.
    Kun 25% af Somontanos vin går til eksport – hvilket måske forklarer, hvorfor distriktet ikke er så kendt viden om. Mange af vinhusene eksporterer dog til Danmark, hvilket fremgår af den serie postkort, vi bragte sidste år.
    ,,,,,,,,,,,,,,,,

    ,,,,,,,,,,,,,,,,
    Inden for de seneste år er der opført flere spektakulære bodegaer i Somontano.
    Her ses fadkælderen i vinhuset Irius.
,,,,,,,,,,,,,,,
Undersøgelse af det britiske marked
Vinmarkedet i Storbritannien med 23,5 millioner forbrugere er vigtigt, og vinfolket i Rhône har derfor ifølge VitiNet foretaget en nøjere undersøgelse af markedet.
Dominique Toillon fra organisationen Inter Rhône fastslår, at briterne først og fremmest vil have vine, der er nemme at drikke. Men næsten 70% vil også meget gerne have etiketter, der ikke kun er på fransk, men også på engelsk.
Tre fjerdedele accepterer skruelåg, men hvis vinen koster over 8£ (cirka 90 kr.), foretrækker 50% en korkprop – og yngre forbrugere synes mærkværdigvis at hænge mere ved korkproppen end de ældre. For dem er skruelåget stadig et tegn på billig vin.
Den britiske supermarkedskæde Tesco er meget opmærksom på spørgsmålet om CO2-udslip og går derfor ind for lettere flasker. Dominique Toillon siger, at det er en udvikling, der er vigtig at følge.
,,,,,,,,,,,,,,,
50-23
,,,,,,,,,,,,,,
23 postkort fra Italien
I oktober 2007 var Anker på en vinøs tur rundt i Toscana og Umbria. Fra denne tur sender han nu i alt 23 postkort med venlig hilsen. De første sytten bragte vi i uge 52, uge 1, uge 2 og uge 3, og uge 4. Her kommer de næste tre.
...........

...........
Over jorden ser man en elegant, næsten flyvende konstruktion båret af røde mure. Det meste af arbejdet med vinen foregår dog under jorden, og vinens gang fra drue til fad sker ved tyngdekraftens hjælp.
    18. postkort fra Italien:
    Et fantastisk stykke arkitektur
    Castellare di Castellina i Chianti besøgte vi i postkort nr. 8. Ejeren af denne traditionelle vingård, avis- og bladudgiveren Paolo Panerai, holder sig imidlertid ikke kun til det traditionelle. Han er gået sammen med Domaine Baron de Rothschild (Lafite) i Bordeaux, og i et italiensk-fransk samarbejde har de to investorer skabt vingården Rocca di Frassinello med 80 hektar vinmarker.
    Vejret var ikke godt, da vi var der – det fremgår af billedet – men huset er et fantastisk stykke arkitektur, skabt af Renzo Piano, der i sin tid tegnede det futuristiske Pompidou Center i Paris og fornylig fuldførte New York Times’ skyskraber med 52 etager i New York.
    Ejendommen ligger i appellationen Monteregio de Massa Marittima i det nordlige Maremma, og vinene skabes i et samarbejde mellem de to ejeres ønologer, franskmanden Christian le Sommer og italieneren Alessandro Cellai.
    Vinene importeres af Distinto.
...........

...........
Renzo Piano skitserede vinhuset på små Post-it sedler med sin uundværlige grønne filtpen – hvorefter hans tegnestue gik i gang med planlægningen.


    19. postkort fra Italien:
    Barricaia – vinfadenes amfiteater
    Arkitekten Renzo Piano har skabt en utrolig fadkælder som kernen i det nye vinhus, Rocca di Frassinello. Vi har aldrig set noget lignende, og vi var ved at tabe næse og mund, da vi gennem et par skriggrønne døre kom ind i kælderen og kunne kigge ned i dette vinfadenes amfiteater. Barricaia kalder man sådan en kælder på italiensk.
    Rummet er kvadratisk, 40 x 40 meter, og, som det fremgår af snittegningen herover, ligger produktionsrummene i en krans udenom.
    Kælderens tag bæres fra væg til væg – der er ikke nogen søjler i rummet – og midt i taget er der et hul, som sender en stråle af lys ned i rummet – når ellers Solen skinner. Rummet er som Pantheon i Rom, bare kvadratisk og med vin i stedet for gravmæler.
    På de brede trin hele vejen rundt ligger der 2500 fade, og når fadene skal flyttes, gribes de af en kran, som kører rundt oppe foroven.
...........
    20. postkort fra Italien:
    En skuffe til at spytte i
    Smagerummet i Rocca di Frassinello er også noget helt for sig selv. Midt ned igennem det står et stort bord med en glasplade, der er nem at gøre ren, og med indbygget lys, så man kan bedømme vinenes farve.
    Også her blev vi imponerede: Ved hver plads er der en lille skuffe i rustfrit stål. Når man åbner den, begynder der at løbe en strøm af vand hen over bunden. Her er det nemt at spytte! Det bord må have kostet en herregård – ligesom resten af vinhuset.
    De første vine fra Rocca di Frassinello er årgang 2004, i alt tre vine, som hver især har høstet to glas ud af tre mulige i Gambero Rosso.
    Vi smagte dem – og spyttede dem – og konstaterede, at det er muligt at lave bløde, lækre og let drikkelige vine på stedet.

    < På billedet smager vi den billigste af Rocca di Frassinellos tre vine, Poggio alla Guardia. Den er opkaldt efter en gammel vingård på stedet.
,,,,,,,,,,,,,,,
34/07
,,,,,,,,,,,,,,,,
    Apparatet, der holder vinen frisk
    I sidste uge efterlyste en af vore læsere, Louise Olesen, oplysninger om vinautomater, der kan udskænke smagsprøver fra mange forskellige flasker og stadig bevare vinen i de halvtomme flasker, uden at den iltes.
    Vi har fundet frem til to løsninger. Den ene hedder Enomatic. Det er en række automater, der fremstilles af et italiensk firma, og som her i landet forhandles af Theis Vine.
    Blandt andet har restauranten og vinbaren Grappa i Århus sådanne maskiner stående til alle de vine, de sælger glasvis.
    Vinene i tappeanlægene konserveres ved hjælp af nitrogen (kvælstof), og de kan således opbevares i op til cirka atten dage. De vil dog opleves som fladere med tiden, idet de vil tabe et eventuelt indhold af CO2, der i mange vine virker som et let forfriskende, foryngrende indslag.
    Modellerne fås til henholdsvis 4, 8 og 16 flasker. De kan leveres uden køl, med temperaturstyring eller klimakontrol og med diverse automatik, prisdisplay etc. Prismæssigt starter de ved cirka 31.000 kr.
    ,,,,,,,,,,,,,,
    Til en enkelt flaske
    Det andet system kommer fra England, men har et fransk navn: Le Verre de Vin. Der er tale om en automat, der simpelt hen pumper luften ud af flasken og stopper, når det rette niveau er nået.
    Her skal flaskerne altså ikke opbevares i en maskine – de skal lige have en speciel prop i halsen og en tur hen under apparatet, der enten kan være formet som en flaske eller som en boks til anbringelse fx under et bord.
    Le Verre de Vin importeres af Glud Vin i Randers.

    Vi siger tak til
    følgende, der venligst har svaret på vores efterlysning: Nicolai Christiansen, Normann Iversen, Per Karlson, John Krøigaard Larsen, Sebastian Thordal Le Quement, Henrik Søndergaard og Kim Thygesen.
,,,,,,,,,,,,,,,,
Økologi, skruelåg og Californien
Som nævnt i uge 3 har Mogens Hallas fra Winery.dk i Kirke Hyllinge fået en god idé. Han har udsendt et smart spørgeskema på nettet med spørgsmål om tre ting: Vine på økologisk dyrkede druer, vine med skruelåg og californiske vine. Vi har spurgt Mogens Hallas, hvad han fik ud af det. Her er et kort resumé:
Om vine på økologisk dyrkede druer: Kun 12% efterspørger direkte økovine, men 70% er stort set enige i, at kvaliteten af sådanne vine er på samme niveau som alle andre vine, og at vinene udvikler sig lige så godt. Holdningen er også (58%), at vine lavet på økologisk dyrkede druer skåner naturen. Deltagerne forventer ikke, at der er mindre svovl i disse vine.
Om vine med skruelåg: Ifølge Mogens Hallas har 62% stadig den gængse opfattelse, at god vin er forsynet med korkprop. Omvendt er 79% godt klar over, at også dyrere vine kan have skruelåg, og 85% køber gerne en kvalitetsvin med skruelåg. Det er ligeledes opfattelsen, at vine med skruelåg er i fremgang. Som argument for at købe vine med skruelåg mener 92%, at vine med skruelåg ikke får propsmag, og at flaskerne er lette at åbne og genlukke (85%).
Om californiske vine: 51% udtrykker enighed om, at californiske vine kvalitetsmæssigt er på højde med franske vine, og 28% foretrækker ligefrem en californisk vin fremfor en fransk. Den generelle holdning er dog, at californiske vine kvalitetsmæssigt ikke er bedre og mere interessante end franske vine. Og selv om filmen "Sideways" har være meget omtalt, så mener kun 4%, at filmen har fået dem til at købe vine fra Californien. 57% af deltagerne finder californiske vine gode, mens 5% finder dem dårlige.
,,,,,,,,,,,,,,,,
>30/08
,,,,,,,,,,,,,,,,
.....................

Redaktion: Mariette Tiedemann, mariette@vinavisen.dk.
.....................
Cocktails giver spiritussen et hav af muligheder
I de senere år har cocktail-dillen bredt sig som ringe i vandet. Også herhjemme har den ene cocktailbar efter den anden slået dørene op, og over bardiskene langes der såvel klassikere som spritnye drinks.
Cocktails har altid givet spiritusproducenterne en glimrende mulighed for at få afsat deres produkter og ikke mindst – på en blid måde – at introducere dem for yngre forbrugere, der måske finder den rene spiritus lidt for rå.
Vodka og gin har siden tidernes morgen været oplagte ingredienser i drinks. Men i forbindelse med den nye cocktailbølge bliver spiritustyper, som hidtil pr. tradition er blevet nydt rene og under stor andagt, lanceret som ideelle drinks-ingredienser.

Cognac bryder med traditionerne
Grand Marnier – den lækre orangelikør, som damer altid har nippet af til kaffen – er en af de mange likører, der for alvor er hoppet på cocktailvognen. I dag afholder firmaet Grand Marnier oven i købet sin egen cocktail-konkurrence, og de mange nye drinks gør deres indtog på alverdens smarte barer.
Men hvad der virker endnu mere traditionsbrydende er, at også cognacfirmaerne er begyndt at lancere visse cognactyper som ideelle drinks-miksere. Og som noget helt nyt har Bureau National Interprofessionnel du Cognac (BNIC) ifølge Just Drinks inviteret førende mixologer fra Storbritannien, USA, Frankrig, Tyskland og Slovakiet til i en uge at konkurrere om, hvem der kan skabe den bedste moderne cocktail baseret på cognac.
Cognacens lillebror, armagnacen, går ligeledes nye veje. Flere producenter er således begyndt at fremstille en farveløs – eller som man siger hvid – armagnac, der ikke har lagret på egetræsfade, og som lanceres som den ideelle ingrediens til diverse drinks.
................
    Ardbeg kåret som verdens bedste whisky
    Hos det skotske whiskydestilleri Ardbeg hersker der stor glæde i øjeblikket. Whisky-guruen Jim Murray, der har skrevet en lang række bøger om de stærke dråber, har i sin "Whisky Bible 2008" kaldt Ardbegs 10 Years Old Single Malt for verdens bedste whisky og udnævnt den til "World Whisky of the Year".
    Udnævnelsen er flot i betragtning af, at Jim Murray i sin "bibel" anmelder og giver point til hele 3800 whiskyer fra både kendte og mindre kendte destillerier rundt omkring i verden.
    Ardbeg ligger på øen Islay, der er kendt for sine røgede whiskyer, hvoraf det lille destilleris whiskyer nok må siges at være de allermest røgede.
    Destilleriet, der blev grundlagt i 1815, ejes i dag af den franske koncern Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH).

    < I forbindelse med unænvelsen til "World Whisky of the Year" er der fremstillet en særlig medalje til at hænge om halsen på flasken.
    ....
................
    ...............
    Ugens smagte whiskyer

    Den stærke side er i gang med en omfattende smagning af skotsk whisky, der vil løbe over de næste uger. Vi anmelder både blended og single malt whiskyer og giver dem stjerner efter, hvordan de udmærker sig inden for deres respektive kategorier. Til denne uge har vi smagt én blended og tre single malts, og alle de smagekommentarer og stjerner, vi samler uge for uge, findes på en særlig side. På samme vis kan resultatet af den nyligt afsluttede cognac-smagning ses ved at klikke her.




    Blended


    Whyte & Mackay Special, Blended Scotch Whisky, Skotland
    139 kr., Interbrands
    En whisky med friskhed og fylde og med en god urteagtig eftersmag. Den slutter med et lille, bittert bid.




    Single Malt


    Glenmorangie Original 10 Years Old, Highland Single Malt Scotch Whisky, Tain, Skotland
    329 kr., Moët Hennessy Danmark
    Der er nødder over smagen af denne dejlige whisky. Den er koncentreret og blød og har en meget lang eftersmag. Bør nydes, som den er – vand eller is vil slå smagen i stykker.


    The Arran Single Malt Scotch Whisky, Isle of Arran, Skotland
    375 kr., Juul's Vin & Spiritus
    Tilpas dele røg, sødme og krydderier forenes i denne skønne whisky. Eftersmagen er utroligt lang med et strejf af chokolade.


    Benromach Peat Smoke Single Malt Scotch Whisky, Speyside, Skotland
    465 kr., Juul's Vin & Spiritus
    Røg og tørv præger duften og smagen af denne delikate whisky. Den har en god, nærmest cremet fylde og en behagelig sødme til slut.
    ...............
,,,,,,,,,,,,,,,
34-07
,,,,,,,,,
.........
VinAvisens Vinauktion: Kamp om store vine
I denne uge bliver der kamp om store vine i VinAvisens Vinauktion. Lad os blot nævne en Château d’Yquem 1966, en Champagne Jacques Selosse Brut 1998, tre flasker Bourgogne Grand Cru Bonnes Mares 1997, en Château Pétrus 1994 og en Château Mouton Rothschild 2003. Endvidere 3 flasker Henschke Mount Edelstone 1994 og 1 flaske Grange 1997 fra Australien. Plus flere ældre tyske vine, der sikkert er værd at smage.
Og glem ikke, at der i VinAvisens Vinauktion hverken er salærer eller gebyrer. Alt er helt gratis – bortset fra mellemværet mellem køber og sælger.
Har du spørgsmål vedrørende vinauktionen, er du meget velkommen til at skrive til auktionens webmaster Steen Petersen.
.........

..................
,,,,,,,,,,,,,,
    --,,,,,,,,,,,,,,,--,
    Den danske vinbranche
    * Vindetektiven, Ørstedvej 15, 4622 Havdrup, er ny vinimportør, www.vindetektiven.dk.
    * Vingalleriet.com, Vestergade 8, 1456 København K, er ny vinimportør, vingalleriet.com.
    * TSVinnovation i Ans bliver pr. 1. februar delt i to firmaer:
    * TSVinnovation med import af vin og øl samt firmagaver flytter til Vestergade 110 i Bjerringbro.
    * VintageKeeping i Ans vil udelukkende beskæftige sig med udstyr til vinopbevaring – vinskabe, vinreoler, klimaanlæg og komplette "flaskefærdige" vinkælderløsninger til hoteller, restauranter og private.
    ,,,,,,,,--,,,,
,,,,,,,,,,,,,,
    Vil du have vores løbeseddel?
    Vær sikker på at følge med i, hvad der sker i
    vinens verden. Bestil vores løbeseddel gratis tilsendt
    pr, e-mail hver uge. Klik her!
    Blot for en ordens skyld: Vi sælger naturligvis ikke
    vore adresser, så du risikerer ikke af få en masse spam.
,,,,,........
Vinbranchens Blå Bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en særlig side. Nedenfor kommer denne uges portræt.
,,,,...........,,,
.....

,
    Tom Rosenkilde (f. 1950) er i dag "den ene tredjedel" af World of Wine, hvor Peter Kjelgaard og Per Freilev er de to andre. Som uddannet bankmand begyndte han som valutahandler, og besøg fra udlandet førte uvægerligt til middage med gode vine – og dermed til en interesse for vin.
    I 1986-89 var han ansat i Midland Bank i London, og her stiftede han for første gang bekendtskab med australske vine, som han importerede til sig selv og til vennerne i Danmark.
    Atter hjemme i Danmark meldte han sig ind i Australian Wine Club, der senere ændrede navn til Australian Wine Import, og da han ved en smagning udbredte sig om, hvad importfirmaet burde gøre, kom svaret prompte: – Du kan jo bare købe nogle anparter. Så kan du være med til at bestemme.
    Sådan fik Tom Rosenkilde foden inden for i vinbranchen, og det har han haft siden. Under Australia Day Tasting i 2000 luftede han tanken om et samarbejde for Peter Kjelgaard fra New World Vinimport, og året efter fusionerede de to firmaer.
    Internettet er Tom Rosenkildes store lidenskab, og han var blandt de første inden for vinbranchen med en hjemmeside – han lagde ud allerede i januar 1996. – Jeg har sat en ære i at få hjemmesiden til at være så god og overskuelig som muligt, siger han, – uden de store investeringer og driftsomkostninger. Alt laves hjemme på mit eget kontor på nær shopping-systemet, som er lejet.
    Fritiden tilbringer han med udlandsrejser, i sommerhuset på Læsø og på golfbanen samt med bridge. Han er gift med Lise Stryhn (datter af leverpostejen), og sammen har de to piger, Kristina, 28 år, som er i forsikringsbranchen, og Maria, 26 år, som arbejder i et logistikfirma.
    Adresse: World of Wine a/s, www.worldofwine.dk, Slotsherrensvej 2, 2720 Vanløse, tlf.: 70 20 85 55, e-mail: tom@worldofwine.dk, www.worldofwine.dk.
.,,,,,,,,,,,,,,,,
04-05
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,
Ugens gode spørgsmål

Hver uge besvarer vi et spørgsmål fra en af VinAvisens læsere.
Vi kan dog ikke overkomme at sende svar direkte til den enkelte det har vi simpelt hen ikke tid og kræfter til. Vi må nøjes med at udvælge de mest interessante spørgsmål og besvare dem, så alle får glæde af svarene. Nedenfor kommer ugens gode spørgsmål og svaret på det.

Hvilken vin kan man drikke til sushi?
Sv.P. i Hørsholm vil godt have at vide, hvilke vine der går godt til sushi.
Den japanske risvin, sake, er den traditionelle ledsager. I Japan nydes den som oftest varm, mens det fx i USA er blevet populært at skænke den iskold.
Vi vil dog nok hellere nyde en tysk Riesling, Kabinett eller senthøstet Spätlese Trocken, fx fra Rheingau eller Mosel. Vi kunne også finde på at skænke en fino sherry, men en Riesling er nu nok nummer ét. For os ...
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,
18-17
,,,,,,,,,,,,,,,,
VinAvisen finder de gode vine!
I den forløbne uge har vores smagepanel smagt i alt 41 vine. Af disse vine var der 30, som fik mere end to stjerner, og 21, som fik fem stjerner. I alt blev det til 148 stjerner og i gennemsnit 3,6 stjerner til alle de smagte vine, inkl. dem, der kun fik én eller to stjerner og derfor ikke er beskrevet her. En forklaring på, hvad stjernerne står for, fås ved at klikke her.
,,,,,,,,,,,
    ,,,
    Ring til importøren - klik på det blå navn - og spørg, hvor du kan købe vinen.
    ,,,,,
,,,,,,,,,,
Smagningen af vinene fra Castello delle Regine og Poliziano


Castello delle Regine Bianco, Umbria IGT, Italien 2006
110 kr., Liber Vin, NB Vinimport, Magazzino
En ganske interessant hvidvin, lavet på hele fire druer – Chardonnay, Sauvignon, Riesling og Pinot Grigio – og derfor en helt anden vin end, hvad der ellers kommer af hvidvin fra Umbrien. Vinen har en ren og samtidig blød frugt og et fint krydderi.


Castello delle Regine, Merlot, Umbria IGT, Italien 2004
315 kr., Liber Vin, NB Vinimport, Magazzino
Lækker og superblød rødvin, skabt på 55 år gamle vinstokke og med 2 glas i Gambero Rosso. Den har en fin duft, og i smagen er der både kirsebær, vanille og kaffe. Vi har sidste år smagt både 2002 og 2003 og kan bekræfte, at vinen meget gerne må ligge et par år. Men den kan dog også nydes nu.


Castello delle Regine, Sangiovese Selezione del Fondatore, Umbria IGT, Italien 2002
260 kr., Liber Vin, NB Vinimport, Magazzino
Dybrød med varme kanter, en dejlig duft og en fløjlsblød, moden og kompleks smag med tilpas syre og en let røget næse. En meget lækker og elegant vin med kultiverede procenter (13%). Også 2001-årgangen, som vi har smagt i Italien, er meget dejlig.


Poliziano, Vino Nobile di Montepulciano, Italien 2004
180 kr., Copenhagen Winetrade, Skovgaard Vine, Supervin
Rødvin med en fyldig duft og en fyldig smag. Faktisk en vidunderlig vin med saftig frugt, integreret eg og en lang eftersmag.


Asinone, Poliziano, Vino Nobile di Montepulciano, Italien 2004
330 kr., Copenhagen Winetrade, Skovgaard Vine, Supervin
En stor, fadgæret rødvin med tre glas i Gambero Rosso. En drøm af en vin – blød, fyldig og lækker.


Mandrone di Lohsa, Poliziano, Maremma 2004
235 kr., Copenhagen Winetrade, Skovgaard Vine, Supervin
Stor og vidunderlig og potent rødvin på Cabernet Sauvignon med lidt assistance af Alicante, Petit Verdot og Carignano. Vinen har en blød, ren og fyldig frugtsmag og toner af ceder og tobak.




Mousserende vin


Colli Nobili, Prosecco, Frizzante, Marca Trevigiana IGT, Italien
59 kr., Vinens Verden
Charmerende, let boblende hvidvin med en smag lidt i retning af frisk æble. En rigtig dejlig vin og prismæssigt lidt af et kup. Flaskens udstyr er flot med en prop bundet fast med en lille snor på gammeldags vis.




Hvidvin


Trilogie, Luján de Cuyo, Chardonnay / Semillon, Mendoza, Argentina 2006
49 kr., Pedersborg Vin
Lyst brød, melon og et strejf af citrus mødes i duften af denne lækre hvidvin. Smagen byder på frisk frugt, citrus og en anelse sødme til slut. Den femte stjerne får den for den yderst fordelagtige pris.


Villa Lanata, Chardonnay, Langhe, Italien 2006
59,95 kr., House of Wine
Blød og dejlig hvidvin med en god duft og en meget ren og frisk Chardonnay-smag uden pågående fadtoner. En meget anvendelig vin.


Domaine Saint-André, Saint-Gilles, Chardonnay, Vin de Pays d’Oc, Frankrig 2005
40 kr. ved 12 flasker, Barrique Vinimport
Hvidvin med en frisk duft af let syrlige æbler og smag af grønne druer. En rigtig terrassevin til en lun sommerdag – når den tid kommer.


Cantina di Custoza, Custoza, Italien 2006
49,95 kr., på tilbud af og til: 45 kr. ved 2 flasker, SuperBest
Frisk og fyldig hvidvin, pæn men uden det store vingefang. En væmmelig hvid plasticprop var bogstaveligt talt ikke til at vride op af flaskehalsen med vores trofaste og meget professionelle tjenerproptrækker. Vi bandede godt og grundigt.




Rødvin


Castiglioni, Marchesi di Frescobaldi, Chianti, Italien 2006
64,95 kr., H.J. Hansen og Magasin
Til prisen en virkelig god rødvin. Den har en inviterende duft og en flot, frugtagtig, let krydret smag. Glimrende til alle kødretter.


Terrilogio, Vino Nobile di Montepulciano, Italien 2003
99,95 kr., i denne uge (uge 5): 59,95 kr., SuperBest
Vellavet, harmonisk rødvin med saftig, blød frugt og fint krydderi. Skænk den til et rigtig godt stykke kød – det bliver der råd til med den rimelige tilbudspris på vinen.


Ma Seguala, Côtes du Roussillon Villages, Frankrig 2005
69,50 kr., 41,33 kr. ved 6 flasker, Norton Vinimport
Mild, blød, rund og dejlig rødvin med bred saft. En vin, som mange vil kunne lide, og en meget anvendelig vin.


Logos II, Crianza, Navarra, Spanien 2001
Klubpris: 60 kr. ved 6 flasker, ikke-medlemmer: 85 kr., NordicWineClub.com
Moden og meget lækker rødvin med mange facetter – kirsebær, muskatnød, kardemomme og en masse egetræ, men egetræet er vel at mærke fint integreret.


Ca’Viola, Vilot, Dolcetto d’Alba, Italien 2006
108 kr., Tenuta del Pino
Denne rødvin har simpelt hen det hele. Vidunderlig duft og en blød og frugtagtig smag.


Chateau Ste Michelle, Merlot, Columbia Valley, Washington, USA 2004
138 kr., Vinens Verden
Der er nogle, der siger, at Merlot er en kedelig drue – blandt andet ham i filmen "Sideways". Det passer ikke. I hvert fald har druen en stjernestund i denne herlige rødvin fra Washington State. Vinen har en liflig duft, og den elegante og bløde smag har dejlige toner af modne frugter, ikke mindst kirsebær.


Château Cransac, Tradition, Fronton, Frankrig 2005
70 kr., ved 12 flasker: 65 kr., Con a'more.dk
Fronton er et distrikt i Gascogne ikke langt fra Toulouse, og det er sjældent, vi ser vine derfra i Danmark. Men her er en rødvin, lavet på de fire druer Cabernet Franc, Syrah, Cot og Négrette, hvor den sidste drue er speciel for distriktet – man mener, at korsfarerne havde den med hjem fra Cypern. Vinen har en god vinøs duft og en smag med rank struktur og krydderi. En udpræget madvin til en rimelig pris i forhold til kvaliteten.


Romanza, Rheinhessen, Tyskland 2004
65 kr., Perlevin.dk
Let, lækker og læskende rødvin med en charmerende sødme og toner af blommer og kirsebær. Skænk den gerne lidt afkølet.


Alamos, Catena, Malbec, Mendoza, Argentina
49,95 kr. ved 12 flasker, Philipson Wine
En indtagende rødvin med duft af friske solbær og en fyldig smag af mørke kirsebær og chokolade. Den er hver en krone værd.


Ruvezzo, Santi Dimitri, Salento IGT, Italien 2005
55 kr., Carlo Merolli
En superlækker og fløjlsblød rødvin med masser af søde bær og en pikant blommeagtig syre. Det er en af den slags vine, man bare lige må have et glas mere af.


Villa al Cortile, Piccini, Brunello di Montalcino, Italien 2002
179,95 kr., i denne uge (uge 5): 99 kr., SuperBest
Pæn og ligefrem rødvin uden det helt store vingefang. Den fjerde stjerne får den for tilbudsprisen.


Mitico, Rocca, Salento IGT, Italien 2000
99,95 kr., Amka
Stor, moden og afrundet rødvin, desværre med en lille spritkant (15%). Men ellers er den ganske flot, og duften er fantastisk. Plask den gerne over i en karaffel et par timer før måltidet, og servér den ret kølig.


Petriera, Terre degli Osci IGT, Italien 2006
67 kr., ved 12 flasker: 60 kr., Viniropa
Varm og fyldig rødvin på druen Montepulciano d’Abruzzo. God til en kraftigt smagende kødret.


Cimerio, Moncaro, Riserva, Conero, Italien 2005
89 kr., Kjær & Sommerfeldt
Det italienske distrikt Conero ligger på bagsiden af støvlen i regionen Marche, nogenlunde på højde med Rom. Herfra kommer denne rødvin på druen Montepulciano, og det er en fyldig og krydret, kraftig og tør vin med markante tanniner. En vin, der egner sig til en god bøf med en lige så kraftig smag.


Viña Maimona, Tempranillo, Ribera del Guadiana, Spanien 2005
44,75 kr. ved 12 flasker, Vinmonopolet
Kraftig rødvin med stor fylde og varme. En god hverdags-vin til en rimelig pris.


Teltica, Malbec, Argentina 2005
50 kr., Premier Cru
Enkel hverdags-rødvin med afrundet frugt og en behagelig sødme.


Santa Christina, Reservado, Shiraz, Central Valley, Chile 2006
44,95 kr.; af og til på tilbud: 36,67 kr. ved 3 flasker, V&S Wine
En lidt enkel rødvin med en intens druesmag.




Sød vin


Campbellis, Muscat, Rutherglen, Australien, uden årgang
84 kr. for ½ flaske, Sigurd Müller
Superlækker sød og rød vin med en herlig duft og en fed smag med mange facetter – jordbær, figner og en syre, der afbalancerer sødmen.




Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk. Vore beskrivelser af smagte vine med tilhørende stjerner kan dog frit citeres i alle medier, blot kilden angives.