Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 02. 2010



.....................
Vin-aktuelt i uge 2
Fra 11. januar til 17. januar 2010
.....................
,,,,,,,,,,,,,
VinAvisen uge 52, ,,,,,,VinAvisen uge 53,,,,,,,,VinAvisen uge 1
,,,,,,,,,,,,,

.....................
    ,,,,,,,
    Vil du have vores løbeseddel?
    Vær sikker på at følge med i, hvad der sker i vinens verden. Bestil vores løbeseddel gratis tilsendt pr, e-mail hver uge. Klik her! På samme side kan du ændre din adresse eller melde fra. Blot for en ordens skyld: Vi sælger naturligvis ikke vore adresser, så du risikerer ikke af få en masse spam.
    ,,,,,,,
    ,,,,,,,
    Søg i 500 tidligere VinAviser

,,,,,,,
.....................
., .,.......... .



., .,.......... . .,.......... .



Sådanne monster-maskiner ser man undertiden i Bordeaux's vinmarker. Denne her, som er på arbejde i Pauillac, kan både sprøjte mod meldug og skære topskuddene af vinstokkene.

    Saint Émilion satser på miljøet
    Flere steder i Bordeaux er stort set al jord dækket af perfekt udseende rækker af vinstokke. Ukrudt og anden vegetation er for længst udryddet med pesticider og kemiske sprøjtemidler brugt i kampen mod angreb fra diverse skadedyr og svampe.
    Men der er en anden vej end at gribe til sprøjtemidlerne, nemlig at tiltrække rovmider og andre insekter, som kan få bugt med skadedyrene. Og den eneste måde, man kan tiltrække dem på, er ved at genskabe noget af den naturlige og varierede vegetation med blomster, ukrudt, græs og andre planter, som de stortrives i.
    I appellationen Saint Émilion har vinproducenterne nu taget tyren ved hornene og vil ifølge Winespectator søsætte et projekt, hvor biodiversitet og miljøvenlighed er i højsædet.

    Nyttedyr æder skadedyr
    Ligesom flere andre steder i Bordeaux er der i dag ikke megen plads til andet end vinstokke i Saint Émilion, der har et vinmarksareal på 8000 hektar. En enkelt hektar af den frugtbare jord koster hele 3 millioner euro (cirka 22 mio. kr.), så det gælder selvsagt om at udnytte hver en kvadratmeter.
    Alligevel vil vinhusene nu skabe flere kilometer lange grønne bælter over alt i appellationen, som skal tiltrække nyttedyr som rovmider, edderkopper og mariehøns, som lever af druemøl, små mider, græshopper og andre insekter, der angriber vinmarkerne.
    Og det lyder jo meget fornuftigt – med en rovmide pr. vinblad kan man fx helt undgå at bruge sprøjtemidler mod røde edderkoppemider.
    Projektet er det første af sin art i Frankrig, men nok ikke det sidste. Den franske regering kræver, at landets vinproducenter halverer deres brug af kemikalier inden år 2018.
    Ifølge miljøforskere er reduceringen af sprøjtemidler ikke kun en fordel for miljøet. Jo færre kemiske midler, der anvendes i vinmarkerne, desto kraftigere vil terroirets karakter skinne igennem i den færdige vin.

    Også skeptiske røster
    Projektet i Saint Émilion er dog også blevet mødt med skepsis. Det er selvfølgelig meget godt, at fx brændenælder og snerler tiltrækker en række naturlige nyttedyr, men de to planter er også bærere af Bois Noir – en vinsygdom, der skader vinstokkene, forringer druernes kvalitet betydeligt og i sidste instans kan den få hele vinmarker til at bukke under. Sådan lyder det blandt andet fra Pascal Baratié, der har ansvaret for Château Haut-Brions vinmarker.
    Og når det gælder meldug – den største plageånd i Bordeaux's marker – så er biodiversitet ikke den store hjælp. Her er man ifølge skeptikerne stadig nødt til at bruge sprøjtemidler.

. .,.......... .
Sydafrika sætter sin lid til VM
Som nævnt i uge 42 satser den sydafrikanske vinindustri stort på VM i fodbold, der som bekendt afholdes i Sydafrika med startskud den 11. juni.
I alt forventer man, at omkring 450.000 turister vil komme til landet i forbindelse med kampene. Og der bliver derfor rig lejlighed til ikke bare at sælge vin i de dage, VM varer, men også til at promote sydafrikansk vin i det hele taget.
Vinindustrien i Sydafrika har da også hårdt brug for en økonomisk saltvandsindsprøjtning og et øget salg til de vigtigste eksportmarkeder – heriblandt Skandinavien.
Eksporten af sydafrikansk vin er ellers steget med mere end 300% mellem år 1995 og 2007. Men den verdensomspændende økonomiske krise har ramt de sydafrikanske vinproducenter hårdt, og den meget stærke rand er et stigende problem, når det gælder salget til udlandet.
Hvis alt går vel, vil afholdelsen af VM medføre en stigning i eksporten af sydafrikansk vin i 2010 på mindst 10%, vurderer man hos vinproducentforeningen WOSA (Wines of South Africa).
.,.......... .

Til_37/09


.,.......... .
Farvel til 300 drueavlere
På tærsklen til det nye år gav det store australske vinfirma Constellation Wines Australia 300 drueavlere besked om, at de efter høsten i 2010 ikke vil få fornyet deres kontrakter om levering af druer.
Allerede i juni sidste år bebudede firmaet, at det ville skære ned på mængden af de druer, det aftager, med mindst en tredjedel. Men at så mange australske drueavlere må vinke farvel til jobbet som fast leverandør til Constellation kommer som et chok for avlerne. De har i forvejen i det forgangne år måttet gå med til at få mindre for deres druer – i nogle tilfælde kun halvt så meget som i 2008.
.,.......... .


    Ballade over fransk vin
    Franskmændene og EU er på dupperne, så snart en vinproducent i et andet land sætter et "Champagne", "Chablis" eller "Château på etiketten. Et eksempel på sidstnævnte er det californiske vinhus Chateau Montelena.
    De formastelige vinhuse bliver straks bedt om at ophøre med brugen af de beskyttede appellations-navne, ligesom EU boykotter importen af oversøiske vine, der anvender ordet Château.
    Men nu har en enkelt sag ifølge The Times vendt op og ned på det hele.
    I 2007 lancerede den franske vinproducent Lacheteau i Loire en Sauvignon Blanc-vin med navnet "Kiwi Cuvée", udelukkende med henblik på det europæiske marked.
    Salget er da også gået udmærket – lige indtil Lacheteau for nylig forsøgte at eksportere sin vin til Australien. Så blev der ballade.

    Vrede newzealændere
    Den påtænkte eksport af vinen fra Lacheteau kom New Zealands vinproducentforening, New Zealand Winegrowers, for øre, og foreningen blev meget hurtigt enige med de australske myndigheder om at forbyde al salg af vinen på det australske marked.
    Begrundelsen var, at navnet på den franske vin højst sandsynligt ville vildlede forbrugerne til at tro, at den var fremstillet på New Zealand.
    Ordet kiwi er – selv om det ikke er en beskyttet betegnelse – da også både navnet på New Zealands nationalfugl og kælenavnet for newzealændere af europæisk afstamning. Og netop Sauvignon Blanc, som den franske vin er lavet på, er også newzealændernes store hvidvinsdrue.

    Vinen har endda skruelåg
    At "Kiwi Cuvée" kommer fra Frankrig står da også kun med meget små bogstaver på etiketten. Desuden har flasken skruelåg – noget som ifølge New Zealand Winegrowers ligeledes er med til at forvirre de australske forbrugere. Mens skruelåg er det foretrukne valg hos de newzealandske vinproducenter, er det jo nærmest en uhørt tanke hos de traditionelle franske producenter, lyder det fra foreningen.
    EU har udført en liste over flere hundrede beskyttede betegnelser inden for vin og andre fødevarer i såvel Frankrig som i Storbritannien og mange andre medlemslande. Stilton ost er fx også et beskyttet navn.
    Og netop derfor mener newzealænderne, at det er på sin plads, at de får lov til at beholde "kiwi" for sig selv.
    Man er selvfølgelig forarget hos New Zealand Winegrowers over den franske vin. Men man trækker også lidt på smilebåndet og morer sig over, at en vinproducent fra verdens mest berømte vinland så åbenlyst forsøger at læne sig op ad den succes, som de newzealandske Sauvignon Blanc-vine nyder i disse år. Når alt kommer til alt, er det jo faktisk ret smigrende, mener man i foreningen.

.,.......... .
Mere kunst på etiketten
I uge 53 fortalte vi, at etiketten på Château Mouton-Rothschild årgang 2007, som frigives til salg om føje tid, er udsmykket af den franske kunstner Bernar Venet. Han følger i kølvandet på den lange række af kunstnere, der siden 1945 har fået lov til at stå for udsmykningen af hver deres årgang.
Men nyheden om Venet og hans etiket var dårligt nok blevet offentliggjort, før rygterne ifølge Decanter svirrede om, hvem der skal pryde årgang 2008.

Rygter fik priserne i vejret
Allerede i september sidste år forlød det, at det måske bliver en berømt kinesisk kunstner, der får æren. Dette eksotiske rygte fik salget af den endnu ikke tappede Mouton-vin til at ryge i vejret fra et beløb svarende til cirka 15.000 kr. til 18.000 kr. for 12 ”flasker”. Vinen blev ligeledes pludselig den mest solgte vin hos den London-baserede internet-vinhandel Live-ex 100.
Fra vinslottet lyder det dog, at man endnu ikke har besluttet, hvem der skal stå for etiketten på årgang 2008, og at det under alle omstændigheder tidligst bliver offentliggjort i slutningen af 2010.
. .,.......... .
>34
.,.......... .
15 postkort fra Toscana
Sammen med en international gruppe af vinskribenter har Anker været rundt i Toscana for at studere agriturismo. Det kom der 16 postkort ud af, og dem har vi bragt i en række uger. Her kommer de sidste tre, og hele serien har vi samlet på en særlig side.
...........


...........
Oliesmagningen foregik i et smukt restaureret hus, et limonaia, der tidligere blev brugt til citrontræer. De meget flotte bygninger ligger nær byer som Montepulciano, Cortona og den gamle etruskerby Chiusi.
...........

    14. postkort fra Toscana
    Med olivenolie i højsædet
    Carlo Accame og hans kompagnon Stefano Raimondi står for to meget lækre agriturimo’er ved Chiusi-søen, Poggio Pilella og Poggio Casale. På deres to ejendomme med 225 hektar jord drejer landbruget sig først og fremmest om olivenolie, men også om vin, hvede, solsikker, majs og medicinske urter.
    Da vi besøgte dem, havde de arrangeret en oliesmagning. Flere forskellige typer ekstra jomfru-olie var linet op i små smageglas med mørkegrøn bund, så vi ikke kunne se farven, og så gjaldt det om at tage en smule olie ind i munden, lade den brede sig over ganen og derefter slubre en masse luft ind gennem munden – uden at få olien i den gale hals. Deres olie var lavet på olivensorterne Frantoio, Pendolino, Leccino, Moraiolo og Minuta.
    De to olie-entusiaster gjorde et stort nummer ud af at lade os smage forskellen på deres egen håndværksolie og spansk og italiensk industriolie. De hævdede, at 95% af al industriolie er harsk, fordi frugten er iltet og i det hele taget ikke behandlet ordentligt. Vi kunne følge dem et godt stykke ad vejen.

...........


...........
Vi var med Enrico Fanciulli ude i marken, hvor man var i gang med at høste oliven. Her viser en af ejendommens medarbejdere en håndfuld oliven.
...........

    15. postkort fra Toscana
    Sådan høster man oliven
    Vi var som nævnt i Toscana i slutningen af oktober, da olivenhøsten stod på sit højeste, og under besøget på agriturismo Bagno a Sorra oplevede vi, hvordan det foregår – det er en af den slags oplevelser, man kan få, når man opholder sig på en agriturismo på det rigtige tidspunkt.
    Bagno a Sorra er et gammelt karteuser-kloster i kort afstand fra Siena, og på et stort areal har brødrene Fanciulli ikke kun vin, men også en masse oliventræer, som dyrkes efter økologiske principper. Og høsten foregår ved, at man simpelt hen klatrer op på lange stiger og trækker oliven og en del blade af grenene med små river, så frugterne falder ned på et stort udspændt net. Bladene bliver senere sorteret fra ved hjælp af en luftstrøm.

.,.......... .

34-07/09


.,.......... .



...........
Maleriet af feltherren Guidoriccio da Fogliano er måske udført af Simone Martini (cirka 1284-1344). Udsnittet med lejren og vinmarkerne bringes nedenfor som denne uges STORE billede.
...........



    16. og sidste postkort fra Toscana
    En lejr med egne vinmarker
    Nu har hele denne serie af postkort næsten udelukkende handlet om agriturismo i egnen omkring Siena. Så lad os bruge det sidste postkort til lige at nævne, at denne del af Europa rummer nogle af de smukkeste landskaber og en rigdom af gamle byer, slotte, kirker, klostre og museer.
    Under vores rundrejse var vi lige en sviptur inde omkring Siena, hvor vi besøgte byens rådhus, Palazzo Pubblico, der siden 1297 har været sæde for byens styre.
    I en af de rigt udsmykkede sale, Sala del Mappamondo (salen med verdenskortet), findes det berømte maleri af feltherren Guidoriccio da Fogliano under belejringen af borgen Montemassi.
    Belejringen må have taget lang tid, for til højre ses angribernes teltlejr, og her har de anlagt to vinmarker.
    Sådan kan man finde vin overalt i Toscana – også lige uden for vinduerne, hvis man bor i en agriturismo.

........... ., ...........


..........

    Flere billeder fra Toscana
    På efterårets vinrejse til Toscana har vi taget billeder af andet end vinmarker og vinbønder. Og disse billeder vil vi gerne dele med venner og bekendte.
    Er du kun interesseret i vin, så læs bare videre nedefter i denne VinAvis. Men vil du se nogle af vore mange billeder af byer, bygninger og mennesker – og af fremstillingen af pasta – så klik her.
    Billederne ligger i et Picasa-show, og når de små billeder kommer op på skærmen, så klik på "Diashow" og derefter på F11.
    Hvis du klikker på knappen forneden med de to lodrette streger, kan du styre slagets gang med piletasterne. Under nogle af billederne har vi indsat forklarende billedtekster. God fornøjelse.

.,.......... . ... .

34/10



.......
.,.......... .
Fra Flæsketorvet til Valby
I 1922 slog den første udgave af hotel- og restaurantskolen dørene op i Teknologisk Institut i København. Dengang hed skolen Restaurationsindustriens Lærlingeskole.
Skolen fik med årene vokseværk og flyttede i 1966 til større lokaler på Amager. Og så i 1980 fik den sin nuværende adresse i Den Hvide Kødby på Flæsketorvet – samt blev omdøbt til Hotel- og Restaurantskolen.
I dag er skolens uddannelser spredt på hele tre bygninger, og for igen at få dem alle under ét tag, holder den endnu engang flyttedag – denne gang til en stor, ældre bygning på Vigerslev Allé i Valby, der indtil sidste år var rammen om magasinkoncernen Aller Press' mange redaktioner.
Her vil skolen være parat til at modtage eleverne efter sommerferien i år. I alt vil der være plads til 6000 kokke- og tjenerelever om året samt 160 ansatte i det nye domicil.
, .,.......... .



En hær af Château Pétrus årgang 1961. Flaskerne blev solgt hos Sotheby's i 2007.

    Godt år for vinauktioner
    I første halvdel af 2009 så det ikke så lyst ud, når det gjaldt vinauktioner. Men så kom der gang i salget, priserne tog himmelflugt, og året endte med at blive et rigtig godt år for vin under hammeren.
    Til sammen solgte de fire førende internationale auktionshuse, Christie’s, Sotheby’s, Acker Merall & Condit og Hart Davis Hart, vin for et beløb svarende til 830 millioner kr. Salget omfatter såvel traditionelle auktioner som online-auktioner.

    Højeste hammerslag i Hong Kong
    Den absolutte topscorer blev Christie’s med et salg på 259 mio. kr.
    Hovedparten af salget for såvel dette auktionshus som for Acker Merrall & Condit stammede fra vinauktioner i Hong Kong – det nye trækplaster for vinkøbere og -sælgere.
    Det var også her, de to vinhuse fik de højeste hammerslag i 2009. For Acker Merrall & Condit drejede det sig om 12 flasker Château Pétrus, der gik for et beløb svarende til 485.400 kr., mens Christie’s højdepunkt var et hammerslag på 936.000 kr. for 78 flasker Domaine de la Romanée Conti.

.,.......... .
Plettede vinflasker til spotpriser
Tre amerikanere, Janice Lee, David og Micah Forbes, har fået en smart idé. Sammen har de åbnet en internet-forretning, The Accidental Wine Company (det utilsigtede vinfirma), der udelukkende sælger vin, hvor etiketterne på flaskerne er blevet plettede eller på anden måde beskadigede.
Vinene får de primært fra vinproducenter, vinimportører eller budbringere, der fx har været uheldige at tabe en kasse vin, hvor en enkelt flaske er gået i stykker med det resultat, at etiketterne på de andre flasker er blevet grimme at se på.
Den slags flasker kan man selvsagt ikke have stående på hylderne i en pæn vinforretning, så de ender hos The Accidental Wine Company, der sælger dem videre på nettet til meget lave priser.
Indholdet fejler jo ikke noget, så vinglade amerikanere kan virkelig gøre et kup.
.,.......... .

33/09


.,.......... .
Godt nyt fra Chile
De nyeste tal fra vinproducent-foreningen, Viños de Chile, viser, at det er gået rigtig godt for eksporten af chilensk vin i 2009. Og november måned slog alle rekorder. Her var der tale om en stigning i eksporten på hele 60% i forhold til samme måned i 2008.
Men til trods for stigningen i volumen, er eksporten i værdi faldet med 0,4% i løbet af året, hvilket skyldes den svage amerikanske dollar.
Storbritannien var den største aftager af chilensk vin sidste år – i de første elleve måneder af året importerede briterne vin fra Chile for et beløb svarende til 952 millioner kr.
Også til de relativt nye markeder, Brasilien og Japan, har der ifølge The Santiago Times været en stigning i eksporten. Brasilianerne aftog 5,5% af al den vin, chilenerne eksporterede sidste år, mens japanerne tegnede sig for 4,5%.....
.......................


    Snup et billede af etiketten
    Hvad man dog finder på! Nu er der blevet lavet en webside, Vinomemo, hvor man kan notere de vine, man har nydt.
    På en restaurant, ude hos venner og bekendte - faktisk hvor som helst: Nyder man en god vin, snupper man et billede af etiketten med sit mobilkamera og sender billedet til hjemmesiden. Så holder Vinomemo check på alle de vine, man efterhånden har samlet i sit virtuelle album.

...,...............
Rejen er på vej
Der står blæst om de "road shows", som den italienske vinguide Gambero Rosso holder i otte europæiske storbyer og hovedstæder: Zürich, Moskva, Berlin, Paris, Bruxelles, London, Warszawa – og København.
I København bliver det tirsdag d. 19. januar på Børsen, kl. 13-17 for presse og professionelle og kl. 17-19.30 for private vininteresserede (der betaler 250 kr. i entré).
Gambero Rosso (Den røde Reje) er egentlig navnet på et forlag, som er førende inden for mad og vin i Italien. Men i daglig tale er det også navnet på forlagets "Italian Wine Guide", som årligt klassificerer 23.000 italienske vine, hvoraf omtrent 400 opnår den kendte topkarakter "tre bicchieri" – tre glas.
På Børsen vil man kunne møde 59 af Italiens top-vinhuse og smage de knapt 200 vine, de selv har valgt at præsentere, og mange af producenterne vil være personligt repræsenteret af ejeren selv eller af manden eller kvinden bag vinen.
Man kan tilmelde sig på en særlig hjemmeside, og det er klogt at gøre det i god tid – der plejer at blive totalt udsolgt.

Glas, der ilter vinen
I sidste uge fortalte vi om nogle vinglas, der fremstilles hos det tyske glasværksted Glashütte Valentin Eisch, og som efter sigende skulle ilte vinen.
Vi efterlyste danske forhandlere, og flere har meldt tilbage til os. Glassene kan blandt andet købes hos Vin & Fin, Premier Cru og Holte Vinlager. Ifølge Syd Afrika Vinimport, som har haft dem og overvejer igen at få dem i handel, lever glassene rent faktisk op til forventningerne.
.,......
Mere om den røde tyr
I uge 53 omtalte vi energidrikken Red Bull og fortalte, at dette produkt blev forbudt i både Frankrig og Danmark, efter at den attenårige irske atlet Ross Cooney var død af at drikke fire dåser.
Vor læser Jonas Marquardsen i Slagelse mener, at dette ikke er helt korrekt. Han skriver, at Red Bull har været forbudt i Danmark i længere tid på grund af drikkens indhold af taurin (4000 mg), der er mistænkt for at kunne give fosterskader.
Denne mistanke er der muligvis blevet rykket ved, siden drikken nu igen er blevet tilgængelig herhjemme. Det tyder på, at EU har haft en finger med i spillet ...
.... .
.,......

>43


.,.......... . ..................,,,,,,,,,
........
...........................................................................................
    --,,,,,,,,,,,--,
    Den danske vinbranche
    * Hans Just har pr. 1. januar overtaget distribution og salg af vinene fra det italienske vinhus Cesari.
...... ....
    Vil du have vores løbeseddel?
    Vær sikker på at følge med i, hvad der sker i
    vinens verden. Bestil vores løbeseddel gratis tilsendt
    pr, e-mail hver uge. Klik her!
    Blot for en ordens skyld: Vi sælger naturligvis ikke
    vore adresser, så du risikerer ikke af få en masse spam.
.... ..............,..... .....,... ..... ..................,,,,,,
Vinbranchens Blå Bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en særlig side. Nedenfor kommer denne uges portræt.
....,... .....,... ..... ..

.
.
.

    Poul Juul (f. 1941) blev fanget af vinens verden i 1982 via en fjernsynsudsendelse. Helt tilfældigt lukkede han op, da sagen om firmaet Troels Schmidts forfalskninger af vine rullede over skærmen, og her blev han præsenteret for Erling Carl - manden, der afslørede falsknerierne. Erling Carl var grundlæggeren af Chris-Wine og en meget dygtig smager.
    Få dage efter udsendelsen så Poul Juul en stillingsannonce fra Chris-Wine og betænkte sig ikke to minutter på at søge stillingen. Indtil da havde han blandt andet været direktør i et firma, der tog sig af eksport til krydstogtskibe og danske firmaer i Mellemøsten. Vin vidste han ikke så meget om, men hos Chris-Wine kom han i menneskehænder og lærte en masse, og det endte med, at han blev salgs- og marketingdirektør med ansvar for Danmark, Grønland, Island og grænsehandelen.
    Fra og med den 1.april 2006 tiltrådte han en stilling som national direktør for Danmark hos Les Grands Chais de France med ansvar for Danmark, Grønland og Island, og som sådan servicerer og betjener han i dag danske kunder, som har handlet med firmaet i mange år.
    Les Grands Chais de France er et af verdens største vinfirmaer/producenter. Til firmaets egen produktion hører kendte vinmærker som J.P. Chenet og Grand Sud samt en lang række mærker inden for vodka, rom, whisky og cognac. Herudover er firmaet ejer af mange vingårde og produktionsfirmaer over hele Frankrig.
    I 37 år har Poul Juul været gift med Lis, og sammen har de to voksne drenge, der er godt på vej til at blive henholdsvis ingeniør og salgs/marketingchef, samt i alt fire børnebørn. Børnebørnene optager naturligvis en god del af den sparsomme fritid, som ellers bliver brugt til rejser, traveture og en smule badminton og tennis.
    Adresse: Les Grands Chais de France, 1, rue de la Division Leclerc, 67290 Petersbach, Frankrig, national direktør: Poul Juul, Hasselhaven 111, 2600 Glostrup, tlf.: 21 43 54 04, fax: 43 96 08 42, e-mail: pjuul@lgcf.fr, www.gcfplanet.com.
...........,.....  .......



.,.....  ........................................
Ugens STORE billede
Her er det næste store billede i vores løbende serie. Vore læsere er meget velkomne til at sende os vinøse billeder – gerne billeder med lidt action, så det ikke kun bliver smukke vinmarker og landskaber, vi viser.
Send venligst billeder i tværformat og i en god opløsning på mindst 1000 x 700 pixels i 72 dpi, gerne større, til anker@vinavisen.dk.
Efterhånden samler vi de store billeder særlige sider. De 26 første findes ved at klikke her, og de næste 26 har vi samlet på endnu en side. Nu har vi taget en tredje side i brug, og den åbnes ved at klikke her.
... .........,,..... ...... ........ ............... .............,,...................................................... ......hj.. .......... ......hj.. .... ... ........... ...... ...... ......hj.. .... .... ........... ......
...............................
    .......

    .....................
    53 Under feltherren Guidoriccio da Foglianos belejring af borgen Montemassi havde angriberne ligefrem vinmarker i teltlejren. De ses på det berømte maleri i Palazzo Pubblico i Siena (foto: © Anker Tiedemann).
    .......
    ...............
.,.....  ........................................



...........
VinAvisen finder de gode vine!
I den forløbne uge har vores smagepanel smagt i alt 14 vine. Af disse vine var der 10, som fik mere end to stjerner, og hele 7, som fik fem stjerner.
I alt blev det til 46 stjerner og i gennemsnit 3,3 stjerner til alle de smagte vine, inkl. dem, der kun fik én eller to stjerner og derfor ikke er beskrevet her. En forklaring på, hvad stjernerne står for, fås ved at klikke her.
Søger du en tidligere anmeldelse, vil du kunne finde den ved hjælp af Google. Skriv blot i søgefeltet: site:vinavisen.dk samt vinens navn – og bemærk, at der ikke skal være noget ophold mellem site: og vinavisen.dk.
.....................
    ,,,
    Ring til importøren - klik på det blå navn - og spørg, hvor du kan købe vinen.
    ,,,,,

Hvidvin


Conquista, Reserve, Chardonnay, Mendoza, Argentina, 2008
69,95 kr., SuperBest
Denne hvidvin er meget lækker med en fyldig, frugtagtig smag med fedme, let krydderi og tilpas fadlagring - eller hvad der nu er tale om. Med udtrykket "aged with French oak for six month" på bagetiketten menes måske, at vinen er lagret med egetræs-spåner eller -stave. Men smagen er lige god for det.


La Gitana, Bodegas Hidalgo, Manzanilla, Sherry, Spanien
99 kr., Vinslottet
Tør fino-sherry med den særlige smag, der vidner om havets nærhed i Sanlúcar de Barrameda - havgus, men også hasselnødder. En specialitet for sherry-elskere. Andre viger tilbage for en vin som denne.

Rosévin


Epsilon, AJ Southern Vineyards, Barossa Valley, Australien, 2009
99 kr., Propperiet
Denne rosévin har en flot mørk farve og en liflig duft af mandler. Den er fyldig og læskende og smager som en hel skål fuld af friske sommerbær. Den vil egne sig fint til en rigtig god kyllingeret. Flasken er forsynet med en elegant glasprop.

Rødvin


La Carta Reserva, Candido, Salice Salentino, Italien, 2005
69 kr., Kjær & Sommerfeldt
Moden og afrundet rødvin med god, vinøs duft og en harmonisk smag. En meget anvendelig vin og en vin, som mange vil kunne lide.


Fortilizio, Tenuta il Faggeto, Chianti Colli Senesi, Italien, 2007
70 kr., pris ved 6 flasker: 65 kr., The Wine Company
Til prisen en rigtig god Chianti-rødvin med en dejlig ren frugtsmag med markante toner af friske blommer. Glimrende til mange kødretter.


Sugame, Chianti Classico, Italien, 2007
85 kr., Hargaards Vinbutik
Lækker og blød rødvin på økologisk dyrkede druer. Og en meget anvendelig vin, som går til mange retter, og som mange vil kunne lide.


Sensus, Jaume Grau í Grau, Pla de Bages, Spanien, 2005
110 kr., ved 6 flasker 105 kr., ved 12 flasker 94 kr., Herning Vin Center
Moden frugt, aromatisk te og krydrede undertoner mødes i denne dejlige rødvin. Den er harmonisk og uden en eneste skarp kant.


Isolabella della Croce, Barbera d'Asti, Italien, 2006
169 kr., pris ved 6 flasker, DK Wine
Elegant og lækker rødvin med en dybrød farve, en fornem duft og en saftig smag. God, markant syre, der er glimrende til lidt kraftig, krydret mad.


Château Saint Ahon, Cru Bourgeois, Haut-Médoc, Frankrig, 2005
139 kr., Østjysk Vinforsyning
Knastør rødvin, fortræffelig til lidt fede kødretter. Moden, skal drikkes nu.


Son Prim, Merlot, Mallorca, Spanien, 2006
119 kr., Vin 300
Kraftig og fyldig rødvin med et lidt endimensionelt smagsbillede.






Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk. Vore beskrivelser af smagte vine med tilhørende stjerner kan dog frit citeres i alle medier, blot kilden angives.