Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 52. 2010



Nyheder i uge 52, 2010









Optur for vin, nedtur for øl
Det går ned ad bakke for salget af øl – og opad for salget af vin.
Sidste år faldt ølsalget i Danmark med 8%, og i 2010 vil nedgangen højst sandsynligt komme til at ligge på yderligere 7%.
Hos Carlsberg ærgrer man sig ifølge Børsen over øllets nedtur – og over danskernes vinglæde.
Som chefen for Carlsberg Danmark, Jesper Jørgensen, har udtrykt det til avisen, så har det "været ubehageligt at opleve, at danskerne nu drikker mere vin end øl". Og hans nytårsønske er selvsagt, at vi begynder at sætte flere flasker øl på bordet både til hverdag og fest.
Her på VinAvisen glæder vi os bare over danskernes stadig større vinglæde og håber, tendensen fortsætter i hele 2011.


Vin i stedet for te
I Schweiz kan man godt blive enige om, at ostefondue er en typisk schweizisk ret. Men når det kommer til, hvad man skal servere til fonduen, er der delte vande. Sort te, mener nogle, mens andre sværger til hvidvin.
For nylig satte et hold forskere fra universitetshospitalet i Zürich sig med udgangspunkt i ostefonduen at finde frem til, om der er nogen sundhedsmæssig forskel, om man drikker te eller vin til.
Forskerne inddelte 20 personer i alderen 23 til 58 år i to hold, hvor det ene fik sort te og det andet hvidvin til fonduen.
Dernæst målte man over flere timer forsøgspersonernes fordøjelse og fandt frem til, at vindrikkerne havde en langsommere fordøjelse end tedrikkerne. Og det er så afgjort i vinens favør, da næringsstofferne så ligeledes optages langsomt, og kroppen dermed udnytter energien fra maden langt mere effektivt.

Vindrikkerne tog ikke på i vægt
Resultatet af undersøgelsen viste også, at når forsøgspersonerne drak vin til ostefonduen, spiste de mindre end tedrikkerne. Deres appetit krympede simpelt hen.
Og det hænger fint sammen med en anden nylig undersøgelse fra universitetet i Navarra. Her har spanske forskere gennem seks år fulgt 9300 personer, der enten drak øl, spiritus eller vin.
Det viste sig, vindrikkerne ikke tog på i vægt i forsøgsperioden, mens de, der drak øl eller spiritus alle tog en anelse på hvert år.






Endnu en bakterie skyld i møffet smag
Vi har tidligere fortalt om TCA (2,4,6-trichloroanisole), et stof, der opstår i korkpropperne, og som er skyld i, at en vin får en ubehagelig og møffet smag – eller propsmag som man siger.
Men der findes også et andet stof, MDMP (2-metoxy-3,5-dimetyl-pyrazin), som ligeledes får vinen til at lugte og smage af våd hund.
Man har i flere år kendt til dette stof, men har ikke vidst, hvordan det opstår.
Nu har forskere fra det franske firma Laboratoire Excell i Bordeaux imidlertid fundet frem til, at MDMP skyldes en bakterie, som findes i jord og planterødder – og i bark. Under processen, hvor korken fra korkegen forvandles til propper, producerer bakterien det ildelugtende stof, som siden hen siver ned i vinen og forurener.

Mange inficerede propper
Forskerne har undersøgt korkpropper fra fem portugisiske prop-leverandører, og har her fundet MDMP i hele 86% af propperne.
Dog vil ganske små mængder af stoffet ikke på nogen måde påvirke vinens smag, men i 51,2% af propperne var indholdet af MDMP så betydeligt, at der var en alvorlig risiko for forurening af vinen.
Hos Excell har man ifølge Winespectator også fundet MDMP i de fade, der bruges til modning af vine, samt i egetræsstave og –spåner, som i mange vinlande anvendes til at give vinen fadtoner.



Frodige grønne vinmarker mod nøgne bjerge. Så smukt tager landskabet sig ud flere steder i Sydafrikas mest berømte vindistrikt, Stellenbosch. Disse vinmarker tilhører vingården Kleine Zalze.

Høsttiden nærmer sig
Om et par måneder, mens kulden stadig ligger som en dyne over Danmark, begynder druehøsten i det varme Sydafrika.
Og ifølge de seneste beregninger vil man nå op på omkring 1,4 millioner tons druer – en stigning på 7,3% i forhold til høsten i 2010.
Vejret i værksperioden har været gunstigt, og druerne er hverken blevet angrebet af svamp eller skadedyr.
Samtlige vindistrikter vil kunne høste mellem 4 og 18% flere druer næste år – eneste undtagelse er Orange River, hvor der spås en nedgang i høstmængden på 9%.
Hvordan det vil gå med afsætningen af vinen, er en anden sag. Ifølge WOSA er eksporten af sydafrikansk vin faldet med 3,3% i perioden fra november 2009 til oktober 2010. Til gengæld har der været en mindre stigning på 1,6% i salget på det sydafrikanske hjemmemarked.


Til_37/09





Vinskribenten Susie Wu og ønologen Jin Pan får skænket i glassene af Wu Feng, der ejer Reifeng-Auzias vingård i Shandong.

Kinesiske nichevine
Holger Volsing, der bor i Shanghai og arbejder med vin i Kina, arrangerede for nylig en smagning af kinesiske nichevine. Anledningen var et besøg af den græske vinmager Mihalis Boutaris, der i et samarbejde med den kinesiske producent Mogao satser et tocifret millionbeløb på at skabe en kinesisk vin i første division.
I dag ligger den gigantiske kinesiske vinproduktion utroligt langt væk fra det internationale niveau, siger Holger Volsing. I Kina gælder det om at tilfredsstille et massemarked – hvilket dog ikke forhindrer vinhusene i at sælge nogle særlige vine til priser på niveau med de bedste 2. cru Bordeaux’er.
Det sker med en slagkraftig marketing – og så pyt med, at indholdet er overproduktion fra umodne druer. Hvis det da ikke er 100% importeret vin med en kinesisk etiket udenpå.
Den øgede import af europæiske topvine er imidlertid en trussel mod disse kinesiske prestigevine, og samtidig bliver de kinesiske vinkøbere bedre og bedre til at sammenligne de kinesiske vine med de importerede. Nogle af producenterne er derfor begyndt at tage ved lære.

Giver håb om store vine
Til smagningen i Shanghai havde Holger Volsing samlet nogle kinesiske nichevine, der holder kvalitetsfanen højt, og generelt var de professionelle smagere positivt overraskede. Niveauet var godt, endda op til "enestående" for et par stykker.
Alle rødvinene havde dog en fællesnævner af noget mere eller mindre "grønt og støvet". Renheden fra de importerede vine manglede, men i de bedste tilfælde viste vinene en glimrende struktur, som giver håb om store vine, når modningen kommer under kontrol.

Nogle af de smagte vine
* Dynasty er absolut den mest lovende producent blandt de store. Husets bedste vin på Merlot og Cabernet Sauvignon kommer fra Ningxia-provinsen med et kontinentalt klima og en fattig jordbund. Vinen er dog for dyr, over 300 kr., og produktionen er mikroskopisk i forhold til firmaets standardvin. Men den viser en interesse i at få det bedste ud af egne druer.
* Mihalis Boutaris vine fra samarbejdet med Mogao blev også godt modtaget. Selv har den erfarne ønolog endnu ikke rørt produktionen med en finger – vinstokkene har så mange blade, at det er umuligt for solen at trænge igennem til druerne, sagde han.
* Emma Gao er en af Kinas få kvindelige vinmagere, og hendes vin, Silver Heights "Summit", var smagningens topscorer. Hun er uddannet som ønolog i Bordeaux og har bl.a. arbejdet for Torres, der i dag distribuerer hendes vine.
* Helan Mountain, der ejes af Pernod-Ricard, viste også glimrende kvalitet i både rød og hvid. Prisen var meget rimelig omkring 100 kr.
Kvaliteten af kinesisk vin vil fortsat stige, siger Holger Volsing, men hvor langt? Og markedet vil være der. Kineserne er patriotiske, og millioner af udlændinge elsker at prøve den lokale vin, når de kommer til landet.
Jo, disse dråber af nichevin i et ocean af industrivin skal nok blive afsat.






Dobbelt op for Sotheby’s
2010 har været et forrygende vinauktions-år for Sotheby’s. I alt har auktionshuset solgt vin for 88.270.602 millioner dollars (cirka 500 mio. kr.). Og det er mere end dobbelt så meget som sidste år og det højeste nogensinde i de fyrre år, Sotheby’s har eksisteret.
På verdensplan blev 99% af de vine, der kom under hammeren hos auktionshuset i 2010, solgt, hvilket er verdensrekord for et auktionshus. Det viser den stadig større interesse for at investere i fornemme vine.
Igen i år var der især stor købeglæde blandt asiatiske vinsamlere, og ved de otte vinauktioner, der blev afholdt i Hong Kong i årets løb, blev samtlige flasker solgt...



I bogen afslører forfatteren, at han egentlig hedder Carlo Claudio Stefano Domenico Euclide Merolli. Så det bør vi jo så kalde ham herefterdags.

Ny bog af Carlo Merolli
Carlo Merolli er italiener og dansker, poet og forfatter, vinhandler og fodboldspiller. Han har udgivet flere bøger. Nu er der kommet én til: "Vinhandlerbreve 2000-2010" (Forlaget Terra Verde, 128 sider, 129 kr. + forsendelse 20 kr.).
Bogen er en antologi, udvalgt og kommenteret af Benny Steen Møller, og den rummer en fyldig portion af de mange ugebreve, som Carlo Merolli har udsendt igennem de sidste ti år.
Bogen, der er en fornøjelse at læse, kommer ud i mange hjørner med indfald og udfald, minder og anekdoter, og den bygger i vid udstrækning på forfatterens baggrund og kultur som italiener. Han skriver om sin barndom og ungdom i en romersk forstad, om sin kærlighed til kunst, det italienske køkken, vinen og fodbolden.
 
Nu skal der drikkes
Carlo Merolli citerer med entusiasme sin tiptiptiptiptiptipoldefar Horats, der har præget hans syn på vinens væsen: – Nu skal der drikkes, nu skal der danses!
Og han viger ikke tilbage fra at komme isterninger i en dunk rosévin: – Mage til tilbehør, skriver han, – og bedre "bindemiddel" har vi aldrig haft til en lang sommeraften med god spaghetti og ditto vinvenner. Det at være sammen er vigtigere end vinen, maden, samtalekøkkenet og at være med på noderne med de seneste trends.
Sjov er bogen også flere steder. Lad os citere: – Jeg har en fodboldkammerat. Lad os kalde ham Børge. Han hedder faktisk Kenneth, men af diskretionsgrunde kalder vi ham Børge …
Benny Steen Møller har med omhu udvalgt de mest interessante ugebreve og med hård hånd klippet al salgssnakken fra. Her gælder det læsning, ikke salg af vine.






Vækst i økodyrket vin
I 2009 satte den økonomiske krise stadig sit præg på salget af vin rundt om i verden. Også i Frankrig kunne man mærke en nedgang – dog ikke når det gjaldt økodyrket vin (det ord, som VinAvisens læsere i uge 49 fandt frem til skulle erstatte "vin på økologisk dyrkede druer").
Ifølge en undersøgelse udført af CSA-Agence Bio steg salget af økodyrket vin på fransk jord med hele 17%.
Alligevel er der kun 3000 franske vinproducenter, som dyrker økologiske druer. Det svarer til sølle 5% af det samlede antal vinmarker. Men der er en vækst at spore – i 2009 konverterede hele 723 vinhuse til økologisk vindyrkning. Og i det førende vinområde for økodyrket vin, Languedoc-Roussillon, regner man med, at kunne fordoble antallet af øko-vinhuse i løbet af 2011.



Mere julemusik på flasker
I sidste uge bragte vi historien om The Bowen Beer Bottle Band, som man i en lille film kan se spille en julesang på ølflasker.
I den anledning gør Lise Knudsen os opmærksom på endnu et "øl-band". Her giver alvorsfulde musikere den hele armen med et hav af ølflasker af det hollandske mærke Grolsch.
En del af flaskerne er stablet i juletræs-facon og giver forskellige lyde alt efter, hvor på juletræet man slår. Man kan høre og se bandet på en film på YouTube.


Ny ejer af Mulderbosch
En af Sydafrikas mest anerkendte vingårde, Mulderbosch Vineyards i Stellenbosch, er blevet solgt til det californiske investeringsfirma Terroir Capital.
Firmaet lever af at investere i vinhuse – samt i mindre hoteller og restauranter.
Som chefvinmager indsætter firmaet ifølge Decanter Andy Erickson, som i øjeblikket er vinmager hos kult-vinhuset Screaming Eagle i Californien. Så helt galt kan det vist ikke gå …




.

.........,,,
De 10 største nyheder
i vinens verden i 2010
I det forgangne år har VinAvisen bragt flere hundrede oplysende og gode, dramatiske og underholdende nyheder fra vinens verden. Hvis vi nu skal nævne de ti væsentligste begivenheder og trends, som vi har behandlet i 2010, må det blive disse her:,

1. Stor satsning på Kina
Alverdens vinlande har øjnene rettet mod det store kinesiske marked. Og i 2010 blev der solgt mere vin til kineserne end nogensinde før.
Flaskerne kom ikke mindst fra Bordeaux, og i år overhalede Kina for første gang Storbritannien som det vigtigste eksportmarked for Bordeauxvin på verdensplan.
Også stribevis af vinfirmaer og auktionshuse har nu åbnet filialer i Hong Kong med vinsalg for øje.

2. Skandalen om den røde cykel
Det blev også året, hvor USA’s største vinproducent, E.&J. Gallo Winery, ufrivilligt blev involveret i en større skandalesag. Det franske vinfirma Sieur d’Arques i Languedoc havde solgt 135.000 hektoliter forfalsket Pinot Noir-vin til Gallo for i alt 4 millioner euro (cirka 30 mio. kr.).
Vinen, der var iblandet en hel del billigere vin på Merlot og Syrah, brugte Gallo intetanende til sin "Red Bicyclette Pinot Noir", en af de store sællerter på det amerikanske marked.
Svindelen blev optrevlet, og de skyldige er dømt.

3. Fantastisk champagnefund
I sommer fandt dykkere på havets bund ud for den finske øgruppe Åland et skibsvrag med 70 flasker champagne. Siden da har champagne-elskere og vinskribenter verden over fulgt bjærgningen af flaskerne, som har vist sig at stamme fra 1800-tallets første halvdel og fra de to champagnehuse Veuve Clicquot og Juglar. Og det mest bemærkelsesværdige var, at boblerne stadig smagte godt.
Skibsvraget gemte også på et par flasker øl – verdens indtil videre ældste fundne bryg.

4. Bordeauxs bedste årgang
Årgang 2009 fra Bordeaux kom på markedet, og blev allerede ved primeur-smagningen af nogle vinskribenter kaldt for den bedste årgang, der nogensinde er fremstillet i det franske vindistrikt. Den megen ros har smittet af på vinenes priser, der må siges at være blandt de højeste nogensinde for unge vine fra Bordeaux.

5. Vin og helbred
Hvert år kommer forskere rundt om i verden med nye beviser for, at visse stoffer i vin – og især i rødvin – har godgørende egenskaber. I år han man blandt andet fundet frem til følgende:
* Et regelmæssigt forbrug af vin formindsker skaderne ved leddegigt samt smerter og hævelser som følge af sygdommen.
* Stoffet resveratrol, som findes i de blå druers skind og dermed i rødvin, hjælper til med at beskytte lungevævet hos rygere mod den dræbende røg.
* Vin nedsætter indholdet af kolesterol og har en gavnlig effekt på forhøjet blodtryk.
* Et glas vin eller to hver aften er godt mod bradykardi – for langsom hjerterytme, hvor hjertet slår under tres slag i minuttet.
* Rød- og hvidvin kan bekæmpe streptokokkerne – de bakterier, der giver huller i tænderne.
Alt sammen gælder dog kun ved et moderat vinforbrug.






6. Jordskælv i Chile
Chile blev ramt at et kraftigt jordskælv, der også gik hårdt ud over landets vinindustri. Skaderne var størst i vindistrikterne Curicó, Maule og Bío Bío, som ligger syd for hovedstaden Santiago og tættest på jordskælvets epicenter.
Der blev meldt om flere hundrede smadrede vinfade, og veje med floder af rødvin fra revnede ståltanke.
Hos vinhusene stod druehøsten for døren, og de steder, hvor skaderne var mest omfattende, havde man ingen ståltanke til at opbevare den nye vin i.
Den chilenske vinindustri kom trods ødelæggelserne relativt hurtigt på ret kurs igen.

7. Gravemaskiner i Mosel
I et par år har vinproducenter og vinelskere fra hele verden kæmpet for at forhindre opførelsen af en motorvej og en motorvejsbro gennem Mittelmosel i Mosel-distriktet. Broen vil skæmme landskabet, og der er også risiko for, at det vil gå ud over de fornemme vinmarker, som leverer druer til verdensberømte hvidvine.
Den tyske regering har overhørt samtlige protester, og 2010 blev det år, hvor gravemaskinerne gik i gang i det smukke Mosel-landskab.

8. De lette flaskers år
Stadig flere vinproducenter kaster sig ud i kampen mod den globale opvarmning, og 2010 har stået i letvægtsflaskernes tegn. Stadig flere steder er man begyndt at bruge PET-flasker (plasticflasker), men også når det gælder glas, er der kommet lettere flasker på markedet.
Den sydafrikanske vinproducentforening WOSA (Wines Of South Africa) har fx fået fremstillet glasflasker, der vejer kun 250 g. Distell, Sydafrikas største vin- og spiritus-producent, har erstattet 2,9 millioner traditionelle vinflasker med lettere udgaver, der vejer 115 gram mindre. Det har betydet en årlig nedgang i forbruget af glas på hele 333 tons. Også den britiske supermarkedskæde Tesco har lanceret en vinflaske på kun 300 g.
Og selv i det traditionelle Champagne har champagneproducenternes forening CIVC ladet fremstille flasker på 835 g til medlemmerne – en reduktion af vægten på de tunge champagneflasker på 7,2%.

9. Succesår for auktionshusene
Christie’s, Acker, Merrall & Condit, Sotheby’s og flere andre auktionshuse, der sælger vin, har haft godt gang i hammerslagene i år. Ikke mindst de auktionshuse, der har åbnet filialer i Hong Kong, har haft vind i sejlene. Sejrherren blandt de succesfulde auktionshuse, er Sotheby’s. Som vi skriver længere oppe i denne VinAvis, har man her solgt vin for det højeste beløb nogensinde i løbet af et enkelt år.

10. Haglvejr i Barolo
I foråret blev Montalcino i Toscana og Barolo i Piemonte ramt af kraftige haglvejr med hagl på størrelse med oliven. Løvet på vinstokkene blev slået i stykker flere steder, og druehøsten senere på året – især i Barolo-området – blev en hel del reduceret. For nogle af de førende producenter af den berømte Barolo-vin betød uvejret ligefrem en halvering af høsten.




.


Et godt varmt rødvinsbad
I uge 47 fortalte vi om det japanske spa- og feriecenter, hvor gæsterne fik lov til at svømme rundt i Beaujolais nouveau. Også i Kina er der mulighed for at nedsænke sit legeme i et dejligt rødvinsbad. Det foregår i det nyåbnede feriecenter Shenbola, der ligger i en skov i den kinesiske provins Guangdong.
På billedet ser det ud til, at der er plads til rigtig megen vin i det store fælles "badekar" – dog ender en del af den også i de badendes vinglas.
Interessen var overvældende den dag, Shenbola åbnede. Hele 3000 nysgerrige gæster ville "marineres" i varm vin.
Rødvins-spaen er et eksempel på de mange opfindsomme nyskabelser, feriecentrene i Kina byder på for at tiltrække de nyrige kinesere.


Bourgogne-marker koster kassen
Det er meget sjældent, at nogle af de fornemme vinmarker i Bourgogne skifter ejermænd. Og når det sker, går de til tårnhøje priser.
Nu er 7 hektar vinmarker samt det tilhørende Domaine René Manuel i Meursault solgt af Cottin Frères til en gruppe investorer med sommelier Robert Bohr fra New York i spidsen.
I salget indgår 1,3 hektar af en berømt premier cru-vinmark Poruzots, og den har trukket gevaldigt op på den samlede købspris, som beløber sig til hele 12,3 millioner euro (cirka 92 mio. kr.) – næsten dobbelt så meget som den seneste vurdering fra 2009.





.
    --,,,,,,,,,,,--,
    Den danske vinbranche
    * Oxholm Vin har optaget importen af vine fra følgende vinhuse: La Carraia i Umbrien, Alto Almanzora i Andalusien, Tait Wines i Barossa Valley og Coume del Mas i Banyuls / Collioure.

.......... ....
    Vil du have vores løbeseddel?
    Vær sikker på at følge med i, hvad der sker i
    vinens verden. Bestil vores løbeseddel gratis tilsendt
    pr, e-mail hver uge. Klik her!
    Blot for en ordens skyld: Vi sælger naturligvis ikke
    vore adresser, så du risikerer ikke at få en masse spam.


Vinbranchens Blå Bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en særlig side. Nedenfor kommer denne uges portræt...,... ..... ..


.
.


    Lars Bergø (f. 1960) arbejder for det offentlige, hvor han er ansat som Sikkerhedsinspektør på CBS, Copenhagen Business School. Sideløbende driver han Rungsted Vinhandel, hvor han er direktør og blandt andet ansvarlig for indkøb til butikken i Pennehave ved Rungsted og for kontakten til vinproducenterne.
    Interessen for vin kom allerede i 80’erne, hvor han sammen med sin kone, Carina, grundlagde importfirmaet BJ-Vinimport, der som et af de første i Danmark optog importen af Primitivo-vinene fra det italienske Puglia. Sin store interesse for vin skærpede han gennem adskillige foredrag på aftenskole samt under ferierejser til vindistrikter i Frankrig, som nu er hans favorit-vinland.
    Efter mange blindsmagninger med naboen Per Holm-Larsen fik han for snart syv år siden ideen med at overtage den mere end tyve år gamle Rungsted Vinhandel, som de nu driver sammen. Deres helt store mission er at fremme kendskabet til al den fremragende vin, der kommer fra Sydfrankrig – Rhône og især Languedoc. Men Alsace har også makkerparrets store interesse. De mener, at vi i Danmark er "vokset op" med alt for mange ligegyldige hvidvine, og at det er en af årsagerne til, at Danmark er blevet et rødvinsland. Det vil de godt prøve at ændre på.
    Når Lars Bergøs fritid ikke bruges på vinhandel, bruges den på løbeture langs Øresund og som trommeslager i et bluesband.
    Adresse: Rungsted Vinhandel, Pennehave 15, 2960 Rungsted Kyst, tlf.: 45 57 03 20, e-mail: rv@rungstedvin.dk, www.rungstedvin.dk.


33/09



...Ugens STORE billede
Her er det næste store billede i vores løbende serie. Vore læsere er meget velkomne til at sende os vinøse billeder – gerne billeder med lidt action, så det ikke kun bliver smukke vinmarker og landskaber, vi viser.
Send venligst billeder i tværformat og i en god opløsning på mindst 1000 x 700 pixels, gerne større, til anker@vinavisen.dk.
Efterhånden samler vi disse billeder på særlige sider, 26 billeder ad gangen:

Billede 1-26Billede 27-52Billede 53-76Billede 77-.....
. .. .... . ..
...............................

    .....................
    100 Snedækte vimarker i det spanske distrikt Somontano på skråningerne op imod Pyrenæerne, her marken Secastilla (foto © Viñas del Vero)
    ...............
    ...............
.







Klik på stjerne-oblaten, og få den i stor størrelse.

    VinAvisen finder de gode vine!
    I den forløbne uge har vores smagepanel smagt i alt 19 vine. Af disse vine var der 14, som fik mere end to stjerner, og hele 9, som fik fem stjerner.
    I alt blev det til 62 stjerner og i gennemsnit 3,3 stjerner til alle de smagte vine, inkl. dem, der kun fik én eller to stjerner og derfor ikke er beskrevet her. En forklaring på, hvad stjernerne står for, fås ved at klikke her.
    Du kan søge mellem vine, som vi har smagt siden november 2009 ved at klikke her. Men du kan også søge dem på din mobiltelefon på adressen m.vinavisen.dk.
    Søger du en tidligere anmeldelse, vil du kunne finde den ved hjælp af Google. Skriv blot i søgefeltet: site:vinavisen.dk samt vinens navn – og bemærk, at der ikke skal være noget ophold mellem site: og vinavisen.dk.

..
.......
    ,,,
    Ring til importøren - klik på det blå navn - og spørg, hvor du kan købe vinen.
    ,,,,,

Mousserende


Beni di Batasiolo, Asti, Italien
99,75 kr., prisen er tilbudspris i denne uge (uge 52), Skjold Burne
Mousserende hvidvin, dolce - altså sød. Hvis man endelig skal have kransekage nytårsaften, så må denne søde vin være sagen. Hjemme hos os nyder vi først en god (brut) champangne, mens klokken slår tolv - og spiser så kransekagen bagefter til en kop kaffe. Men sådan er der jo smag og behag ...


Théophile Roederer & Cie, Brut, Champagne, Frankrig
229 kr., på tilbud online: 169 kr. ved 6 flasker, Vinoble
Meget lækker champagne med en fin duft af brød, stadige bobler og en afrundet smag med dejlig, ren frugt.


Cuvée no 734, Brut, Jacquesson, Champagne, Frankrig
299,95 kr., på tilbud til denne pris, Erik Sørensen Vin
Denne champagne smager virkelig godt. Den har en livlig mousse og en fyldig, blød og lækker smag med toner af grape og kvæde.

Hvidvin


Fuzion, Fuzion Wines, Mendoza, Argentina, 2010
49,95 kr., Strandgaarden
Denne hvidvin på druerne Chenin Blanc og Torrontès har en fin duft og en dejlig, blød og let fed smag med god frugt. Fortræffelig til prisen. Flasken har skruelåg.


Rawson's Retreat, Penfolds, Chardonnay, South Eastern Australia, Australien, 2009
49,95 kr., SuperBest
Til prisen et rigtig godt glas hvidvin. Chardonnay-druens gode frugt og toner af melon og kvæde kommer fint frem. Flasken har skruelåg.


Aresti, Gewürztraminer, Curico Valley, Chile, 2009
59 kr., X Wine
Vellavet hvidvin med Gewürztraminer-druens krydrede og lidt parfumerede karakter. Oplagt til asiatiske retter, men også dejlig som snakke-sammen-vin. Flasken har skruelåg.


Catena High Altitude, Bodega Catena Zapata, Chardonnay, Mendoza, Argentina, 2008
79,95 kr., pris ved 12 flasker, Philipson Wine
Fint krydret og blød hvidvin med god frugt. Fremstillet på druer fra marker i 1400 meters højde.

Rosévin


Summer Rosé, Ata Rangi, Merlot, Martinborough, New Zealand, 2009
98 kr., Dronningborg Vinimport
December er ikke det rette tidspunkt at smage en vin ved navn Summer Rosé. Men lad os bare få den ind i databasen, nu den har passeret vore glas. Vinen har en rubinrød farve og en frisk og krydret bærsmag. En glimrende vin til sommermad - når den tid kommer. Flasken har skruelåg.

Rødvin


Abbott Peak, Aldrige, South Eastern Australia, Australien, 2009
89 kr., pris ved 6 flasker: 66,67 kr., Propperiet
En enkel vin, der smager godt. Den har en krydret duft og en let, saftig og venlig smag. Den rimelige pris ved 6 flasker må vist siges at være den rigtige. Flasken har skruelåg.


Cuvée no 44.07, Latitude Wine, Beaumes de Venise, Frankrig, 2009
100 kr., pris ved 6 flasker: 83,33 kr., Vinmand
Tør rødvin med en masse krydderi og en masse tanniner. En vin, der bør skænkes til en kraftig kødret. Helt billig er den ikke.


Petit Mars, Vin de Pays de l'Aude, Frankrig, 2009
99 kr., på tilbud til 75 kr., Jysk Vin
Ret enkel rødvin med en saftig smag og citrustoner.


Saxenburg, Merlot, Stellenbosch, Sydafrika, 2008
135 kr., Syd Afrika Vinimport
Udmærket rødvin uden det store vingefang. Den har god, blød frugt og en lang eftersmag. Helt billig er den ikke.


Don Rudolfo, Nero d'Avola, Sicilien IGT, Italien, 2008
149,95 kr., Amka
Denne rødvin er skabt i et samarbejde mellem den danske vinmand Peter Vinding-Diers, italieneren Paterno Castello og Amka i Randers, og det er en pæn hverdagsvin med et lidt enkelt smagsbillede - god frugt og let sødme.


....... ............




...... ..........
Søg i 500 tidligere VinAviser:


...... ............
Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk. Vore beskrivelser af smagte vine med tilhørende stjerner kan dog frit citeres i alle medier, blot kilden angives.