Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 06. 2012




Nyheder i uge 6, 2012

Læs uge 5.......Læs uge 4.......Læs uge 3






Tilbage til naturen
Et hot diskussionsemne blandt denne verdens vinproducenter er de såkaldte naturvine. De fleste vinhuse i dag benytter sig i større eller mindre omfang af moderne dyrkningsmetoder og ny teknologi, ståltanke, temperaturmålere osv. under vinfremstillingen. Herved har de i vid udstrækning mulighed for at rette op på fejl og mangler i vinene og skabe vellykkede vine, der lever op til forbrugernes kvalitetskrav.
Men der er også en række vinproducenter, der mener, at man skal "tilbage til naturen" og glemme alt om nymodens maskineri, fremstille vin uden eller med kun lidt tilsætning af svovl, uden klaring, med enkle redskaber og teknikker som i gamle dage og i det hele taget med mindst mulig indblanding fra vinmagerens side. Det er disse producenter, der fremstiller naturvin, og som har deres egne foreninger og særlige udstillinger for deres vine.
Der er for og imod, når det gælder naturvine, og debatten er nogle gange yderst hed.

Hippier uden realitetssans
Nu har en af Frankrigs største og mest anerkendte vinproducenter, Michel Chapoutier, kastet sig ud i diskussionen, og har i et interview i Decanter kaldt vinproducenter, som fremstiller naturvine, for "hippier uden realitetssans, der laver defekte vine".
Som han siger, så var årsagen – når vinbønder i gamle dage endte med en mindre god vin – ofte, at de ikke havde de muligheder, man har i dag, for at fremstille vin.
Decanter’s vinskribent, Andrew Jefford, stemmer i med, at "ingen vinmager bør lægge armene over kors og stirre retfærdigt op i loftet, mens hans vine bliver dårlige, fordi han forsømmer dem."
Der er ingen tvivl om, at diskussionen vil rulle derudad længe endnu …




Da Château Lafite Rothschild frigav deres årgang 2008, var det med det kinesiske tegn for tallet otte på flasken. Otte er nemlig et lykketal i Kina. Salget gik da også rigtig godt i starten - men nu er kinesernes interesse for selv denne årgang dalet.

Ned med priserne
Om cirka to måneder lyder startskuddet til den store årlige primeur-smagning i Bordeaux af den nye årgang 2011.
Og der er ifølge Decanter bred enighed om, at denne årgang er god, men ikke exceptionel. Årgang 2009 blev udråbt til århundredets årgang med tårnhøje priser til følge. Også 2010 blev vidt berømmet, og priserne fulgte trop.
Men nu maner négocianter og vinimportører rundt om i verden til besindighed – den nye årgang skal finde et mere fornuftigt prisleje.

Nu er det alvor
Flere af de førende britiske vinhandlere er enige om, at den nye årgang stort set ligger på niveau med den ikke særligt bemærkelsesværdige årgang 2008, og priserne bør derfor heller ikke være højere – hvis de da ikke ligefrem bør være lavere.
En forbrugerpris på omkring 500 euro (cirka 3700 kr.) pr. flaske vil være realistisk, når det gælder årgang 2011 fra 1. cru-slottene, lyder det fra vinhandlerne. Det vil sige, at vinslottene skal sænke deres pris med mindst 20% i forhold til prisen for årgang 2010.
Og det er alvor – hvis ikke vinslottene forstår budskabet, vil vinene ikke have de store salgsmuligheder.

Kineserne har fundet andre jagtmarker
Næsten hvert år i de senere år er vinhandlerne kommet med en lignende svada i god tid før primeur-smagningen – dog uden synderlig virkning. Men der er en god sandsynlighed for, at vinslottene nu er mere lydhøre.
I forretningerne i såvel Frankrig som Storbritannien er priserne på de seneste årgange fra de førende Bordeaux-slotte raslet ned. Disse vine er simpelt hen svære at komme af med, og en væsentlig årsag er, at de rige kinesere i stigende grad svigter Bordeaux og vender deres købelyst mod top-vinene fra Bourgogne, Rhône, Napa, Australien og Chile. Selv de rigeste kinesere mener, at de fornemme Bordeaux’er kan betales for dyrt.






Et slot ved navn Hansen
Château Hansen – hvem er dog den Hansen, der optræder med de fortræffelige vine, som vi har smagt til denne uge?
Han findes ikke. Der er ingen Hansen. "Han" er navnet på et kinesisk folk, og "Sen" betyder skov. Og vinene kommer fra Wuhai i den vestlige del af Det indre Mongoliet, hvor vinstokkene gror på Gobi-ørkenens sandede jorde og drypvandes med Den gule Flod.
Manden bag foretagendet hedder Han Jiaping, og på dette golde sted har han skabt en stor vingård med en årlig produktion på over 1 million flasker.
Med i projektet indgår også et ønske om at bringe jobs og velstand til et fjernt område af Kina, der har været præget af fattigdom i mange år.
 
Fransk ekspertise på kinesisk jord
Til at stå for produktionen har Han Jiaping engageret den franske vinmager Bruno Paumard, der har en fortid som ansvarlig for vinene hos Bouvet-Labubay i Loire-dalens Saumur. Han er også forfatter til flere bøger om vin.
Gobi-ørkenens tørre og stabile klima gør det muligt helt at undgå sprøjtemidler, og druerne er derfor dyrket økologisk.
En af druesorterne er i øvrigt Cabernet Gernischt. Den fortæller vi mere om i "Ugens gode spørgsmål" længere nede i denne uges VinAvis.
De kinesiske vine importeres af NicVin.



Château Hansen er et supermoderne vineri med en stor fadkælder. Det flotte hus er samtidig indrettet som hotel med en fantastisk restaurant. Udenfor på de sandede jorde bruges dromedarer som trækkraft.




.



<To sider fra det elektroniske vinkort hos restaurant The Lodge.



Vinkort på iPad i dansk restaurant
Stadig flere førende restauranter verden over erstatter det traditionelle vinkort af papir med vinlister på iPads, hvor man ud over at se kælderbeholdningen også kan læse om vinene, druerne, producenten, sammensætningen mellem vin og mad osv.
Nu har gourmetrestauranten The Lodge i Vejle sørget for, at også Danmark er kommet med på vognen.
Det er firmaet Acubo – den digitale restaurant, der har udviklet det interaktive vinkort, og i første omgang fik The Lodge’s direktør, Daniel Bro Schmidt, applikationen på prøve for at se, hvordan gæsterne tog imod det alternative vinkort.
Det gik over alt forventning, så hos The Lodge er iPad-vinkortet kommet for at blive – og for at blive udviklet i samarbejde med Acubo.
Som det er nu, kan man søge på vintype, lande og distrikter og læse om, hvordan vinene er fremstillet. I en ikke så fjern fremtid vil det også være muligt at sende informationer om den vin, man har nydt i restauranten, hjem til sig selv.

Omsætningen af vin stiger
- Jeg synes, der er flere fordele ved at kunne tilbyde gæsterne vinkortet på iPad, fortæller Daniel Bro Schmidt. - Set fra gæsternes side er det rart i ro og mag at kunne læse lidt om vinene og dermed have et kvalificeret modspil til tjenerens efterfølgende forslag. Det giver en bedre dialog mellem tjener og gæst, i stedet for at gæsten tager den første vin, der bliver anbefalet.
– Der har også, i de måneder forsøgsperioden varede, været en stigning i omsætningen af vin. Der er en tendens til, at gæsterne vælger nogle lidt dyrere vine, end de ellers ville have gjort, når de har mulighed for at få mere at vide om de enkelte flasker.
Undersøgelser i amerikanske restauranter, der har deres vinkort på iPads, har ligeledes vist en stigning i omsætningen.
– Og når vi har rigtig travlt, siger Daniel Bro Schmidt, – kan vi ofte undgå, at tjenerne bliver låst ved et enkelt bord i al for lang tid ad gangen, fordi de skal forklare en masse om vinene.
Han understreger dog, at et elektronisk vinkort aldrig i hans restaurant vil blive en erstatning for en god snak med tjenerne. Men det er bestemt et fantastisk godt supplement.








Kevin Judd og hans kone, Kimberley, fotograferet under smagningen af deres dejlige vine.

Berømt NZ-vinmager
New Zealand er blevet berømt for sine hvidvine på druen Sauvignon Blanc, og en stor del af berømmelsen skyldes vinmageren Kevin Judd.
Han er manden, der skabte kultvinen Cloudy Bay og igennem 25 årgange udviklede den fra en idé til en af verdens fornemste vine – en vin, der nævnes på linje som store vine fra Penfolds, Antinori, Château Lafite, Château Latour og Vega Sicilia (se VinAvisen, uge 41, 2011).
I torsdags var Kevin Judd sammen med sin kone, Kimberley, på besøg hos Philipson Wine – ikke på vegne af Cloudy Bay, men på vegne af sig selv. For to år siden forlod han Cloudy Bay for at skabe sit eget vinhus, Greywacke, og under mødet med ham smagte vi en række af hans vine. Dem er der velfortjente stjerner til i smagelisten længere nede.
 
Vinhus opkaldt efter en sandsten
Kevin Judd ejer selv en lille vinmark, men langt de fleste af sine druer køber han rundt omkring, først og fremmest hos sine gode venner, Ivan og Margaret Sutherland og James Healey. Sin vin får han også indtil videre lavet i deres tanke.
Men ægteparret er godt på vej mod målet – deres egen vingård. De har en årlig produktion af 240.000 flasker og eksporterer over 90% af vinene til 22 lande. Nu også til Danmark.
Allerede i 1993 indregistrerede Kevin Judd navnet på sin kommende vingård, Greywacke. Det er navnet på en type sandsten, der findes overalt på New Zealand – og i et bælte tværs over Midteuropa. Tyskerne kalder den Grauwacke.
Og så må vi ikke glemme at fortælle, at Kevin Judd er en meget dygtig fotograf, der stolt fremviste et par flotte vinøse fotobøger. Nogle af hans mange billeder kan ses ved at klikke her.






Rooney Webber på spil igen
I sidste uge fortalte Kem Overskov fra Køge Vinhandel om en mistænkelig henvendelse fra en vis Rooney Webber fra 40’s Wine Place i Alicante i Spanien. Han bestilte vin pr. mail. for i alt 310.000 kr.
Kem Overskov fremsendte en faktura og ville under ingen omstændigheder sende flasker frem, før pengene med sikkerhed var overført til bankkontoen. Endnu mere mistænkeligt blev det, da det viste sig, at de mange flasker var til privatbrug. Kem Overskov har endnu ikke set skyggen af pengene – og regner da heller ikke med det.
Endnu en vinhandler, Ib Kjærulf fra Supervin.dk, er blevet kontaktet pr. mail af Rooney Webber og med en lignende stor ordre – fortrinsvis på spanske vine.
– Det forekom dybt ulogisk, så den gode Webber røg direkte i skraldespanden, fortæller Ib Kjærulf. - Sandsynligheden taler for, at han ikke skal bruge vinen, men blot en faktura, og ikke til et hæderligt formål.
Forhåbentlig hører den danske vinbranche ikke mere til Rooney Webber – hvis navn ligger mistænkeligt tæt op ad den kendte fodboldspiller Wayne Rooney …




Som vinstokke i en vinmark er et hav af vine linet op i lange rækker med informationsskilte over hver enkelt flaske. Og så kan ProWein's gæster ellers gå til den med smageglasset i hånden.

ProWein er lige om hjørnet
Der er nedtælling til dette års udgave af ProWein i Düsseldorf – en af de helt store udstillinger for vinbranchen. Den afholdes fra den 4. til 6. marts, og der vil være mere end 3800 udstillere fra halvtreds forskellige lande – heraf præsenterer de 300 udstillere flasker fra spiritussens verden.
De mere end 30.000 branchefolk, der normalt besøger udstillingen, vil – ud over smagsprøver på et hav af vine – også kunne smage specialiteter som økologisk græsk frugtbrændevin og Arrack fra Sri Landa, en spiritus lavet af sukkersirup fra palmeblade.
For et par år siden besøgte VinAvisen den store udstilling, hvilket man kan læse mere om ved at klikke her.


Politiet stoppede vinauktion
Hvert år afholder Systembolaget to "dryckesauktioner" i Stockholm med salg af flasker med både kostbar og mindre kostbar vin og spiritus fra hele verden.
For nylig havde et britisk firma ifølge www.wownews.se taget initiativ til en vinauktion i Göteborg, der blandt andet bød på masser af fine franske vine. Men den auktion blev der sat en stopper for af politiet. Ifølge svensk lov skal enhver, der vil sælge vin eller spiritus i Sverige, lade salget gå via Systembolaget.
Monopolet har i sandhed stor magt …









Charles Dickens.


Charles Dickens var til sherry
Som vi fortalte i uge 31 sidste år, så har sherry-trenden indtaget London med stribevis af sherry-barer – rene templer, hvor der nippes og nydes såvel tørre som søde sherryer.
Men faktisk er der bare tale om en genopblomstring af begejstringen for den dejlige vin fra Jerez.
Omkring midten af 1800-tallet var sherry – og alle de drinks, den kan forvandles til – utroligt populær i England. Mange af datidens kendte briter var glade for sherry, og en af de helt store tilhængere var forfatteren Charles Dickens.

Fødselsdag i sherryens tegn
Charles Dickens var så glad for den spanske vin, at han har ladet den indgå i en række af sine kendte romaner.
Af samme årsag har man hos Dickens House Museum ment, at forfatterens 200 års fødselsdag i år bør stå i sherryens tegn.
Det bliver den anerkendte bodega Williams & Humbert i Jerez, der skal levere de mange forskellige typer sherry – fra den tørre Manzanilla til den søde Pedro Ximenez. Vinene vil blive skænket i glassene ved diverse arrangementer og middage i London til ære for Charles Dickens.
Desuden vil forfatteren og sherry-specialisten José Luis Jiménez García præsentere sin nye bog "Sherry with Dickens".

En populær sherry-drink
Når det gælder drinks med sherry, var der især en, som blev overmåde populær i London på Dickens tid. Det var "Sherry Cobbler" – som også var forfatterens favorit. Der findes flere varianter af opskriften – her kommer en af dem:
Sherry Cobbler
knust is
3 appelsinskiver
6 cl sherry
3-4 stænk Curacao
Hæld knust is i et højt slankt glas, og tilsæt dernæst appelsinskiver, sherry og Curacao. Rør godt rundt, og servér med sugerør.


Aberne holder varmen med rødvin
Det kan godt være, vi synes, det er rigtig koldt herhjemme i øjeblikket. Men det er intet imod de 40 minusgrader, der er i Kazakhstan. Og det er ikke kun indbyggerne i landet, der lider under de ekstreme kuldegrader, men også aberne i den zoologisk have i byen Karaganda. For at forebygge influenza og infektion i luftvejene hos aberne har man valgt at give dem rødvin iblandet lidt varmt vand, æbler, citron og sukker. Gravide aber og babyer får dog ikke en dråbe.
Nogle af aberne er så glade for denne "gløgg", at de vender tilbage flere gange for at få mere fra de flasker, dyrepasserne skænker gennem tremmerne. At aber kan have hang til alkohol, ved man fra Caribien, hvor de blandt andet er kendt for at snuppe netop serverede drinks for næsen af forbløffede turister.






Ny inddeling for VDP-vine
Verband Deutscher Prädikatsweingüter" (VDP) er forbundet af Prädikats-vingårde, der omfatter de fleste af Tysklands topproducenter. Nu har Harro Hallmann fra www.tyskvin.dk gjort os opmærksom på nogle nye regler for vinenes klassifikation, som netop er blevet vedtaget ved en ekstraordinær generalforsamling for forbundets medlemmer.
Fremover vil VDP inddele vinene i fire forskellige klasser: VDP Grosse Lage (de allerbedste vinmarker) og VDP Erste Lage (meget gode vinmarker) samt VDP Ortswein og VDP Gutswein, der er forbeholdt enklere og mellemgode vinmarker.
Når det gælder Erste Lage, vil det være op til forbundets regionale medlemsorganisationer, om de vil benytte sig af betegnelsen.

Bourgogne som inspiration
For at finde frem til den nye inddeling har man i høj grad ladet sig inspirere af Bourgogne, hvor vinene ligeledes er inddelt i fire niveauer: Grand Cru, Premier Cru, Village og régional.
VDP-medlemmerne vil også fremover kunne benytte de traditionelle "prædikater": Kabinett, Spätlese, Auslese osv. – men udelukkende til søde vine med restsukker. De konkrete kvalitetskrav for vinene vil blive fastlagt i regionalt regi.





...




Lækker likør fra Estland
Vana Tallinn er en spændende likør fra Estland, der netop er tilflydt Danmark. Den fremstilles af det ældste estiske spiritusfirma Liviko, der blev grundlagt for 110 år siden.
Likøren har dog kun rødder tilbage til 1960’erne, hvor firmaets likørmester skabte den af Jamaica-rom samt omkring tyve forskellige krydderier.
Opskriften er selvfølgelig top-hemmelig – dog røber producenten, at likøren ud over selvfølgelig alkohol blandt andet indeholder vanille, citron, appelsinolie og kanel.
Uanset, hvad der ellers er kommet i af ingredienser, så smager denne likør helt forrygende – som en blanding af likør og bitter, med en behagelig fylde og en krydret sødme, der brydes af rommens styrke. Det er sådan en, man bare lige skal have et glas mere af.

Også god til cocktails
Man kan nyde likøren afkølet, som den er, on the rocks eller som ingrediens i et hav af cocktails.
Det kan man læse meget mere om inde på likørens egen hjemmeside.
Her er der også en animeret film, som bestemt er værd at se. Når man klikker på det britiske flag, kommer man med på en rejse ind i et nærmest Harry Potter’sk univers. Man sejler af sted i en gondol, vælger selv forskellige kanaler og får undervejs en underfundig fortælling om likørens tilblivelse. Det er en film, der taler til ens indre legebarn.
Vana betyder i øvrigt "gammel" på estisk, og Tallinn "dansk by". Den estiske hovedstad blev som bekendt erobret af danskerne i 1219 – en sejr, der ifølge legenden skyldes, at Dannebrog faldt ned fra Himlen og landede midt i byen.
Likøren, der indeholder 40% alkohol, forhandles herhjemme af Nordic Wine & Spirits, hvor den koster 89,95 kr. for 50 cl. VinAvisens smagepanel var enige om, at den er hver en krone værd.




En bar i skinnende kobber
Når man besøger et destilleri og går rundt mellem kobberkedlerne, giver deres dybe rødgyldne farve en varm atmosfære. Det er netop denne atmosfære, designeren Christopher Jenner har ønsket at videregive i en utrolig bar, skabt til restauranten Gilgamesh i London.
Bardisken og de tilhørende stole består af træskelletter, der er beklædt med i alt 1000 kg kobber. Og der er brugt 10.000 kobbernitter til at holde beklædningen sammen.
Det er det hollandske destilleri Nolet, der står bag bar-projektet, og det er destilleriets vodkamærke Ketel One, der skal skænkes i glassene. Navnet Ketel henviser netop til de kobberkedler, som vodkaen destilleres i.
Man kan se flere billeder af den fantastiske bar på designerens hjemmeside.



Til_37/09



    --,,,,,,,,,,,--,
    Den danske vinbranche
    * Laudrup Vin&Gastronomi har overtaget agenturet for vinproducenten Cecchetti Wine Company, Sonoma Valley, Californien, med vinserien Backhouse.
    * Kjær Sommerfeldt har udvidet sortimentet med vinene fra de spanske vinhuse Prior Pons i Priorat og Coca i Fito i Montsant.

.. ....


    Vil du have vores løbeseddel?
    Vær sikker på at følge med i, hvad der sker i
    vinens verden. Bestil vores løbeseddel gratis tilsendt
    pr, e-mail hver uge. Klik her!
    Blot for en ordens skyld: Vi sælger naturligvis ikke
    vore adresser, så du risikerer ikke at få en masse spam.

.
Vinbranchens Blå Bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en særlig side. Nedenfor kommer denne uges portræt.

.

.
.


    Tom Christensen (f. 1966) har altid været selvstændig. Han overtog som fjerde generation svineavlscentret Lykkensgaard, men i 2007 købte han Dyrehøjgaard på Røsnæs ved Kalundborg og skiftede svin ud med vin. En god idé, tænkte han, da Røsnæs er et af de mest tørre og solrige steder i Danmark og derfor perfekt til vindyrkning.
    De første 4000 vinplanter blev plantet i 2008. Siden da har vinmarksarealet haft vokseværk, og i 2012 forventer Tom Christensen at nå op på 25.000 vinstokke, der frem for alt bærer de grønne druer Solaris og Muscaris og de blå Cabernet Cantor og Monarch. Ud af druerne fremstilles der både hvid-, rød- og rosévin, og målet er at skabe vine af høj kvalitet og international standard.
    Til at hjælpe sig med vinproduktionen har han ansat en tysk vinmager, der er tredje generation i en vinmagerfamilie. Selv har han nemlig også travlt med at destillere og fremstille brændevine og likører på æbler, appelsin, mynte, rønnebær og hyldeblomster.
    Men Tom Christensen har endnu flere jern i ilden. Vinturisme er en del af dagligdagen med rundvisninger og vinsmagninger på Dyrehøj Vingaard. Derudover er der to årlige markeder samt travlhed i butikken, hvor man ud over diverse delikatesser også kan købe gårdens vin og spiritus. Og så er han ved at lægge sidste hånd på en webshop, der gerne skulle være færdig inden påske.
    Fritiden går med jagt og hygge med hustruen Jannie og parrets fire børn.
    Adresse: Dyrehøj Vingaard, Røsnæsvej 254, 4400 Kalundborg, tlf.: 28 43 58 91, e-mail: tom@dyrehojgaard.dk, www.dyrehøj-vingaard.dk.







Ugens vinøse billede
Sidste år var Ole Hansen på en rundrejse i Rumænien og Moldova, og her besøgte han den moldoviske vingård Mileştii Mici, der ligger cirka 20 km fra hovestaden Chişinău.
På gårdspladsen tog han dette billede af en "hvidvins-fontæne" – overfor var der en lignende, der spyede rødvin ud. Eller var det mon ikke snarere farvet vand, der plaskede i fontænerne? Det fandt Ole Hansen aldrig ud af, og der var ingen grund til at smage på springvands-dråberne, da der blev budt rigeligt med smagsprøver i vingårdens smagelokale.
Ole Hansen fortæller, at vinene hos Mileştii Mici, der blev grundlagt i 1969, opbevares i gamle minegange, som har en samlet længde på tæt ved 250 kilometer, hvoraf de cirka 120 benyttes til opbevaring af de omkring 2 millioner flasker. I 2005 blev Mileştii Mici registreret i Guinness Rekordbog som vingården med verdens største vinsamling.
Der produceres vine på kendte druer som Pinot, Traminer, Muskat og Riesling samt de lokale druer Feteasca, Dnestrovscoie, Codru, Negru de Purcari, Trandafirul Moldovei og Auriu.

Hvem kommer med det næste billede til os?
Alle er fortsat velkomne til at sende os vinøse billeder. I får ikke nogen præmie, og I får heller ikke billeder retur det orker vi ikke så det er bedst, hvis I sender billederne digitalt i en nogenlunde god opløsning til mariette@vinavisen.dk.





.
Ugens STORE billede

Her er det næste store billede i vores løbende serie. Vore læsere er meget velkomne til at sende os vinøse billeder – gerne billeder med lidt action, så det ikke kun bliver smukke vinmarker og landskaber, vi viser.
Send venligst billeder i tværformat og i en god opløsning på mindst 1000 x 700 pixels, gerne større, til anker@vinavisen.dk.
Efterhånden samler vi disse billeder på særlige sider, 26 billeder ad gangen:

Billede 1-26... .Billede 27-52.. ..Billede 53-76 ...Billede 77-104. ..Billede 105-130. ..Billede 131-156 Billede 157-182

...............................
    .....................
    158 Millesime Bio, årets store udstilling af vine på økologisk dyrkede druer, er netop blevet afholdt i den franske by Montpellier med deltagelse af udstillere fra tretten lande.
    ..............................




.



Klik på stjerne-oblaten, og få den i stor størrelse.

    VinAvisen finder de gode vine!
    I den forløbne uge har vores smagepanel smagt i alt 34 vine. Af disse vine var der 22, som fik mere end to stjerner, og hele 18, som fik fem stjerner.
    I alt blev det til 106 stjerner og i gennemsnit 3,1 stjerner til alle de smagte vine, inkl. dem, der kun fik én eller to stjerner og derfor ikke er beskrevet her. En forklaring på, hvad stjernerne står for, fås ved at klikke her.

    Søg på vinene!
    Du kan søge mellem vine, som vi har smagt siden november 2009 ved at klikke her. Men du kan også søge dem på din mobiltelefon på adressen m.vinavisen.dk. Det er ikke muligt at søge på vine via VinAvisens almindelige søgefunktion, da vinanmeldelserne ligger i en særskilt database.
    Søger du en tidligere anmeldelse, vil du kunne finde den ved hjælp af Google. Skriv blot i søgefeltet: site:vinavisen.dk samt vinens navn – og bemærk, at der ikke skal være noget ophold mellem site: og vinavisen.dk.


    ,,,,,,,,,,
    Ring til importøren - klik på det understregede navn - og spørg, hvor du kan købe vinen.
    ,,,,,

Hvidvin


Jean Ginglinger et Fils, Riesling, Alsace, Frankrig, 2010, lav alkohol (12,5%)
89 kr., pris ved 6 flasker: 80 kr., Kulturvin
Frisk og dejlig hvidvin med god Riesling-smag og en lille charmerende sødme.


Moussai, La Roncière, Charonnay, Limari Valley, Chile, 2010, middel alkohol (13,5%)
119 kr., pris ved 12 flasker: 89 kr., Skovgaard Vine
En læskende hvidvin med friske, næsten lidt "spælske" noter. En dejlig, meget anvendelig vin.


Greywacke, Sauvignon Blanc, Marlborough, New Zealand, 2010, middel alkohol (13,5%)
119,95 kr., pris ved 12 flasker, Philipson Wine
Vi smagte også denne vin i årgangen 2011 (til samme pris), og det ekstra års lagring har afgjort udviklet vinen markant. Den hænger endnu bedre sammen, har en dejlig blødhed og stadig den vidunderlige frugt med noter af fersken og grape. En fremragende vin til en rimelig pris. Flasken har skruelåg.


Greywacke, Sauvignon Blanc, Marlborough, New Zealand, 2011, middel alkohol (13,5%)
119,95 kr., pris ved 12 flasker, Philipson Wine
Hvidvin med en frisk og meget kraftig og spændende duft samt en fyldig smag med mineralitet og noter af melon, mandarin og grape. Gem den gerne et år eller to; så bliver den endnu bedre. Flasken har skruelåg.


Greywacke, Riesling, Marlborough, New Zealand, 2010, lav alkohol (13%)
139,95 kr., pris ved 12 flasker, Philipson Wine
Flot hvidvin på den gode Riesling-drue. Den har en kraftig og ren frugt med en markant sødme - nærmest lidt i retning af mange tyske vine. I smagen er der noter af lemon, mineralitet og en forfriskende syre, der afbalancerer sødmen. Flasken har skruelåg.


Greywacke, Pinot Gris, Marlborough, New Zealand, 2010, middel alkohol (14%)
139,95 kr., pris ved 12 flasker, Philipson Wine
Lækker hvidvin med en meget kompleks smag - appelsiner, æbler, abrikoser, figner ... Næsten lidt i retning af en Muskat-vin med en lille charmerende sødme. Glimrende til mange retter. Flasken har skruelåg.


Greywacke Wild, Sauvignon Blanc, Marlborough, New Zealand, 2009, lav alkohol (13%)
169,95 kr., pris ved 12 flasker, Philipson Wine
Vi smagte også denne vin i årgangen 2010 (til samme pris), og det ekstra års lagring har gjort denne vin helt fantastisk med alle de mange nuancer i fornem balance. Smagen har en let cremet druesmag med noter af lemon, vanille og toast. En lækker sag. Flasken har skruelåg.


Greywacke, Chardonnay, Marlborough, New Zealand, 2009, høj alkohol (14,5%)
169,95 kr., pris ved 12 flasker, Philipson Wine
Superlækker hvidvin og en meget fornem Chardonnay. En fint cremet vin, der fylder munden med dejlig druefrugt og noter af citrus, fadlagring, nybagt brød og mineralitet. Flasken har skruelåg.


Greywacke Wild, Sauvignon Blanc, Marlborough, New Zealand, 2009, lav alkohol (13%)
169,95 kr., pris ved 12 flasker, Philipson Wine
En opulent og meget lækker hvidvin med en duft af citrus, krydderurter og vanille og en harmonisk og dyb, let cremet smag med let fadpræg, der bliver længe i munden. Flasken har skruelåg.


Clos Saint Landelin, René Muré, Riesling, Alsace, Grand Cru Vorbourg, Frankrig, 2008, lav alkohol (12,5%)
269,95 kr., på tilbud indtil 15. marts: 199,75, Skjold Burne
Prægtig hvidvin med en vidunderlig duft og en ren, frisk og fyldig smag af den gode Riesling-drue, modnet og afrundet af de forgangne tre år.


Tabiso, Darling Cellars, Chardonnay, Sydafrika, 2011, middel alkohol (13,5%)
114,95 kr., pris for 3 liter i boks, Amka
Let og venlig hvidvin med en udmærket, omend enkel smag med god frugt og diskret fadlagring. Prisen svarende til en normal flaske på 75 cl er 28,74 kr.

Rødvin


Hansen, Cabernet-Gernischt, Wuhar Valley, Kina, 2010, lav alkohol (12,5%)
65 kr., NicVin ApS
En rigtig god og ganske interessant rødvin på økologisk dyrkede druer, let, ret tør, med fint krydderi - sort peber.


Villa Rocca, Montepulciano d'Abruzzo, Italien, 2010, lav alkohol (13%)
79 kr., pris for 2 liter, Køge Vinhandel
Med sine 2 liter og enkle skruelåg signalerer denne rødvin den yderste enkelhed, men det er faktisk en ganske rar hverdags-vin. Med en pris på 29,63 kr. pr. normalflaske, er det en attraktiv vin. Den femte stjerne får den for prisen.


Numa, Château Guiot, Syrah, Costières de Nîmes, Frankrig, 2009, middel alkohol (14%)
85 kr., pris ved 6 flasker, The Wine Company
Lækker rødvin med dejlig frugt, fint krydderi og især chokolade.


Château Hansen, Côtes du Fleuve Jaune du Désert de Gobi, Kina, 2009, lav alkohol (13%)
115 kr., NicVin ApS
Denne kinesiske rødvin på økologisk dyrkede druer har appellationen "Den gule Flods skråninger ved Gobi-ørkenen". Den er lavet på druerne Cabernet-Gernischt, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc og fadlagret i tolv måneder, og den har en blød og kompleks smag - sort peber, chokolade, grape ... Det er dejligt at opleve, at et ikke-traditionelt vinland kan lave så dejlig en vin.


Terre del Palio, Brunello di Montalcino, Italien, 2005, høj alkohol (14,5%)
199 kr., pris ved 6 flasker: 150 kr., Holte Vinlager
Superlækker rødvin, harmonisk og kompleks. Syv år gammel og stadig meget vital.


Greywacke, Pinot Noir, Marlborough, New Zealand, 2010, middel alkohol (14%)
199,95 kr., pris ved 12 flasker, Philipson Wine
Meget kraftig rødvin med god Pinot-karakter - kirsebær, krydderier og vanille fra fadlagringen. Den kan drikkes nu - evt. efter en plaske-tur over i en karaffel. Men lad den meget hellere ligge endnu et par år. Flasken har skruelåg.


Greywacke, Pinot Noir, Marlborough, New Zealand, 2009, middel alkohol (14%)
199,95 kr., pris ved 12 flasker, Philipson Wine
Vi smagte også denne rødvin i 2010-årgangen (til samme pris), og det ekstra års lagring har åbnet vinen, så den er modnet lidt - men lad den meget gerne ligge endnu et par år. Vinen har en dejlig floral duft, og i smagen er der kirsebær, solbær og noter af vanille fra fadlagringen. Flasken har skruelåg.


Château Hansen, Cabernet Gernischt, Vallée de Wuhai, Kina, 2008, middel alkohol (14%)
240 kr., NicVin ApS
Denne rødvin på økologisk dyrkede druer har ligget 25 måneder på nye franske egetræsfade, og den er en oplevelse. Den er blød og har en kompleks, afrundet og moden smag med noter af brombær. Den skal nok drikkes nu.


Francesco, Vignabaldo, Rosso dell'Umbria, Italien, 2010, lav alkohol (12,5%)
54,95 kr., Assisi Vin
En let og enkel rødvin på druerne Sangiovese, Canaiolo og Montepulciano.


Château Ponchemin, Bordeaux, Frankrig, 2007, lav alkohol (12,5%)
75 kr., Wine.dk
Let og ligefrem Bordeaux-rødvin med en lidt markant syre, men god frugt og tilpas tørhed. Vinen skal drikkes nu.


Majolica, Castorani, Montepulciano d'Abruzzo, Italien, 2009, lav alkohol (13%)
105 kr., pris ved 2 flasker: 80 kr., Falk Wine
En dejlig rødvin med megen frugt i både duft og smag og en behagelig tørhed i eftersmagen. Prisen ved to flasker er den rigtige.





...... ..........
Søg i 500 tidligere VinAviser:


...... ............
Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk. Vore beskrivelser af smagte vine med tilhørende stjerner kan dog frit citeres i alle medier, blot kilden angives.