Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 10, 2016Fra det første Tour de France i 1903.

Sponsoraftale vækker vredeDel på Facebook

Man behøver ikke at være interesseret i cykelsport for at have hørt om Tour de France. Når juli måned melder sig, er mange af de sædvanlige tv-programmer erstattet af dette cykelløb, der er verdens største.

Når de mange cykelryttere i år snor sig gennem landskabet fra Mont-Saint-Michel i Normandiet til målet i Paris, kan de risikere at støde på blokerede veje og meget vrede franske vinproducenter.
Arrangørerne af Tour de France, ASO, har indgået en sponsoraftale med det kendte chilenske vinhus Cono Sur. Vinhuset fremstiller nemlig en vin med navnet Bicicleta (cykel), som oven i købet har et billede af en cykel på etiketten. Så samarbejdet syntes oplagt, og vinen bliver dermed den officielle vin ved årets Tour de France.
Men sponsoraftalen har fået vinproducenterne i den sydfranske vinregion Languedoc-Roussillon på barrikaderne.

Blokader hist og pist


De sydfranske vinproducenter er rasende over, at ASO således vælger at promovere en chilensk vin under et fransk cykelløb - og så endda et så berømt løb, at det regnes for en del af Frankrigs nationalarv. Landbrugsminister Stéphane Le Foll har modtaget et brev fra de vrede vinproducenter, hvori de beder ham om at gribe ind og forbyde promoveringen af Bicicleta.
Og de advarer om, at de vil lave blokader på cykelruten et eller flere steder mellem Carcassonne og Montpellier - med mindre sponsoraftalen med det chilenske vinhus ophæves.

Pas på CRAV


Ydermere vil vinproducenterne boykotte salget af den chilenske vin over alt i Frankrig, og de opfordrer producenter i andre franske vinområder til at slutte sig til protesttoget.
Der er intet, der tyder på, at opråbene vil sygne hen - tværtimod. Languedoc-Roussillon er hjemsted for CRAV (Comité Régional d'Action Viticole), som muligvis har sat gang i protesterne - eller i hvert fald puster til ilden. Det er en militant gruppe af vinproducenter, der gennem de sidste par årtier har ladet bomber springe i supermarkeder og bygninger, der tilhører myndighederne, og har kidnappet tankvogne med udenlandsk vin. Så hvorfor ikke en blokade eller to …


Det smukke Château Goulaine, hvis nuværende bygninger stammer fra mellem 1480 og 1630.

Til salg efter 1000 år i familieejeDel på Facebook

Nu kan man blive den lykkelige ejer af et unikt slot i Loire-dalen, Château de Goulaine. Det har været i familien Goulaines eje i 1000 år - kun med en enkelt afbrydelse mellem 1788 og 1858, hvor det var ejet af en hollandsk bankmand.
Slottet har også fremstillet vin i de sidste 1000 år, hvilket gør det til et af de ældste stadig fungerende vinhuse i Europa. I dag laves der hvidvin på druerne Muscadet og Folle Blanche.
De to franske konger Henrik d. 4 og Solkongen, Ludvig d. 14,. har - i hver deres regeringsperiode - overnattet på slottet og fået skænket i pokalerne af dets bedste vine.

Hverken pris eller navn er opgivet


I dag lejer 30. generation Goulaine en del af slottet ud til bryllupper. Der drives også lidt hotelvirksomhed, og den gamle middelalderkælder bruges til vinsmagninger og cocktailparties.
Med i prisen får man også den smukke park og et stort drivhus med sommerfugle og eksotiske planter.
Man kan se flere billeder af slottet og dets mange rum og sale på ejendomsmæglerens hjemmeside. Mærkeligt nok står der ikke, at det er Château de Goulaine, der er sat til salg, men det er det altså.
Prisen er heller ikke opgivet, men skulle ifølge The Drinks Busines ligge på mellem 7 og 10 millioner euro (cirka 52 og 75 mio. kr.).

Rekord for EU-eksport af vinDel på Facebook

2015 har ifølge Comité Européen des Entreprises Vins (CEEV) været et rekordår, når det gælder EU-landenes eksport af vin. I alt blev der eksporteret vin for 9,8 milliarder euro (cirka 73 mia. kr.), en stigning på 8,9% i værdi i forhold til 2014.
I mængde lød tallene på 21,9 millioner hektoliter vin svarende til 2,9 mia. flasker. De 96% af vinen var netop flaskevine, mens resten blev eksporteret som bulk.

USA på førstepladsen


Det er frem for alt en vækst i eksporten på 18% i værdi til USA, der er årsag til den opadsvingende kurve. Amerikanerne modtog sidste år vin fra EU-landene for 3,2 mia. euro (cirka 24 mia. kr.), hvilket cementerer USA’s førsteplads blandt aftagerlandene.
Også Kina aftog markant mere europæisk vin end i 2014. Hertil var der en vækst i eksporten i 2015 på gigantiske 29% i mængde og 26% i værdi. Det meste af vinen fik kineserne fra Frankrig efterfulgt af Spanien, Italien, Tyskland og Portugal.
Nedenfor ses listen over EU-landenes seks største eksportmarkeder i værdi.

De seks største eksportmarkeder


USA: 3,2 mia. euro (cirka 24 mia. kr.)
Schweiz: 893 mio. euro (cirka 6,7 mia. kr.)
Kina: 819 mio. euro (cirka 6,1 mia. kr.)
Canada: 780 mio. euro (cirka 5,8 mia. kr.)
Japan: 757 mio. euro (cirka 5,6 mia. kr.)


En flaske Heidsieck & Co Monopole 1907 er et af auktionens højdepunkter.

Fornem vinkælder til salgDel på Facebook

Den franske modeskaber Yves Saint Laurent havde en livsledsager, Pierre Bergé - der i øvrigt også var med til at grundlægge det berømte modehus.
Nu har Bergé valgt at sælge sin private vinkælder på 3000 flasker, og det sker på en auktion d. 10. marts i Maison Drouot i Saint-Rémy-de-Provence.
Og der er masser af lækkerier blandt flaskerne, der især omfatter gamle årgange fra Bordeaux, Bourgogne og Champagne.

Champagne årgang 1907


Blandt højdepunkterne er en Jeroboam (3 liter eller 4 normale flasker) Château Climens 1921, en flaske Château Lafite-Rothschild 1895, seks flasker Château Ausone 1937 og 19 flasker Domaine de la Romanée Conti Eschézeaux 1990.
Højeste bud forventes for en flaske Heidsieck & Co Monopole ”Goût Américain” champagne årgang 1907, der er vurderet til 5000 euro (cirka 37.000 kr.). ”Gout Américain” (amerikansk smag) er et udtryk, som blev brugt for en lidt sød champagne - sådan én, man forventede ville gå godt i USA.

På bunden af Den botniske Bugt


Flasken er en ud af 3000 flasker, der i 1916 var på vej fra Frankrig til Sverige med galeasen Jönköping. Fra Sverige skulle de mange flasker så fragtes videre til det champagneglade russiske hof i Sankt Petersborg.
Men skibet blev angrebet af en tysk ubåd og endte sine dage på bunden af Den botniske Bugt.
I 1998 blev skibsvraget fundet af svenske dykkere, der fik bjærget 2400 af de mange flasker champagne. De resterende champagneflasker samt de 35.000 liter cognac og 6000 liter vin, der også var om bord, var det ikke muligt at få med op.
Champagnen skulle efter sigende være yderst velbevaret. Men det ses faktisk ofte med champagner, der bliver reddet i land efter adskillige årtier på havets bund - den mørke fugtige ”kælder” opbevarer vinene på bedste vis.
Man kan se auktionskataloget over Pierre Bergés vinsamling ved at klikke her.


Crémant de Bordeaux findes også i rosé-udgave. Foto: Wikipedia/JPS68.

Flere bobler fra BordeauxDel på Facebook

Bordeaux forbindes hovedsageligt med rødvin - og så lidt med rosé, tør og sød hvidvin. Den mousserende vin fra Bordeaux, Crémant de Bordeaux, hører man ikke så meget om herhjemme. Men det kommer vi måske til.

Ifølge Syndicat Viticole des AOC Bordeaux et Bordeaux Supérieur fremstillede distriktet 45.000 hektoliter mousserende vin i 2015 - en stigning på 41% i forhold til året før. Og i 2014 var der en stigning i produktionen på hele 60% i forhold til 2013.

Stigende efterspørgsel


Det varierer fra år til år, hvordan druehøsten fordeles på de forskellige vintyper, men så markant en vækst i fremstillingen af Bordeaux-bobler to år i træk har højst sandsynligt også noget at gøre med den stigende efterspørgsel på verdensmarkedet efter mousserende vin af god kvalitet.
Vinmyndighederne i Bordeaux har af samme årsag netop besluttet at hæve det maksimale høstniveau for druer til Crémant de Bordeaux-produktion til mellem 74 og 80 hektoliter pr. hektar.

Mindre rosé og mere sød vin


Mens det således bobler derudad i Bordeaux, har der været et markant fald i distriktets produktion af rosévin i 2015 på hele 28% - dog fra en rekord stor mængde i 2014, hvor der blev fremstillet 262.000 hektoliter rosé. En væsentlig årsag er, at myndighederne sidste år nedsatte grænsen for den maksimale høstmængde beregnet til rosé fra 60 hektoliter til 56 hektoliter pr. hektar. Det blev simpelt hen gjort for at undgå en overproduktion af den ellers så populære vin.
Produktionen af rødvin lå sidste år stabilt på 551.000 hektoliter, mens der blev fremstillet 11% mindre tør hvidvin - i alt 245.000 hektoliter. Endnu en overraskelse var en stigning på 25% til 64.000 hektoliter i mængden af sød vin årgang 2015.


1600 gæster til Franske VindageDel på Facebook

At danskerne interesserer sig for fransk vin blev for alvor bekræftet i sidste weekend, hvor der traditionen tro blev afholdt Franske Vindage i Pressen i Politikens Hus i København. I alt lagde cirka 1600 vinglade gæster vejen forbi den store hal, hvor messen foregik. Og de fik skænket rød, hvid, sød og mousserende vin i glassene af udstillerne bag de 25 stande. Der var sprøde Alsacevine, elegante champagner, fornemme Bordeauxer, fyldige Rhônevine - ja, kort sagt vine fra hvert et hjørne af Frankrig.
Et gode ved messen er, at man kan købe sine favoritvine med hjem med det samme - hvilket rigtig mange benyttede sig af.
Hvis man gerne vil deltage i den næste udgave af Franske Vindage i Pressen, skal man sætte kryds i kalenderen d. 24. og 25. februar 2017.


Badeværelset i et "standardværelse". Det er lige før, man skal lede efter badekarret, men det er det runde bassin i midten.

Verdens mest luksuriøse hotelDel på Facebook

Intet mindre end verdens mest luksuriøse hotel åbner til sommer i Macau, og det eneste, der er sparet på, er længden af hotellets navn. ”13 Hotel” hedder det, og det er firmaet Louis XIII Holdings, der ejes af den kinesiske milliardær Stephen Hung, som står bag hotellet.
"13 Hotel" har 200 værelser - eller rettere villaer, som de kaldes - på mellem 600 og 9000 kvadratmeter.
Standardvillaerne, Villa du Comte, omfatter blandt andet privat elevator-hall, et romersk bad i marmor med plads til otte gæster, butlerservice døgnet rundt og fri Rolls Royce med chauffør.

Direkte fra vinslottene


Hotellet vil også kunne byde på hele seks barer og restauranter. I Chairman’s Bar serveres der sjældne asiatiske whiskyer, og til maden i restauranterne vil gæsterne selvfølgelig kunne vælge mellem verdens fornemmeste Bourgogne- og Bordeaux-vine. Hotellet lover, at samtlige vine er leveret direkte fra slottene for at sikre, at flaskerne er blevet opbevaret på bedste vis.
Hotellets hjemmeside er endnu ikke færdigudviklet, men man kan få et godt indtryk af de luksuriøse værelser via billeder og en lille film.
Prisen for en overnatning heller ikke offentliggjort, men der går rygter om, at en nat i den største og dyreste villa vil koste i omegnen af 675.000 kr..


Sidste år skinnede solen mildt ned på deltagerne til magnum-festen.

Mød op med en flaske magnumDel på Facebook

Vi har tidligere fortalt om Peter Buch Hansen, der grundlagde Danmarks største vinklub for studerende på Copenhagen Business School og har deltaget i flere internationale vinkonkurrencer.
Nu er han færdig med studierne og er delejer af det kreative firma Salvador. Han har dog ikke sluppet vinens verden - firmaet har netop stået for design og layout af Dansk Sommelier Forenings nye medlemsblad.
Og så arrangerer han hvert år Magnum-Flaske-Fest-I-Solen. I år løber arrangementet af stabelen d. 9. april, og alle er velkomne.

På køl i baby poolen


Alt, hvad det kræver for at deltage, er, at man møder op foran havnebadet på Islandsbrygge kl. 13 med et vinglas og en magnumflaske rødvin, hvidvin eller mousserende vin.
Flaskerne smides på køl i baby poolen, der er fyldt med is, og så tager man bare for sig af retterne eller deler ud af sin flaske. Det er jo alle tiders initiativ - en god måde at møde andre vinglade folk på og få en snak om de garanteret meget forskellige vine.
Sidste år var der 72 deltagere med hver deres magnumflaske - i år regner Peter Buch Hansen med, at mere end 100 personer dukker på.
Summer Thyme (timian) er navnet på denne drink, som kan fås i The Nicholas Culpeper.

Destilleri i lufthavnenDel på Facebook

Hvis man er glad for gin og skal til London, bør man sørge for at lande i lufthavnen i Gatwick. Her åbnede nemlig for nylig verdens første gin-destilleri i en lufthavn. Man kan - mens man nyder en ren gin eller en cocktail i den tilhørende bar - se ind til destilleriets kobberkedler.
The Nicholas Culpeper hedder det nye etablissement - hvilket også er navnet på den gin, der fremstilles.
Det er en gin af den traditionelle London Dry Gin type, og det er master destiller Matthew Servini, der har kreeret opskriften, som både indeholder kinesisk kassiakanel og indisk kvan. Servini er specialist i gamle ginopskrifter, og det er en sådan, der er udgangspunktet for hans London Dry Gin.

Godt salg i kvalitets-gin


Det var lufthavnsledelsen, der fik ideen til gin-destilleriet. Lufthavnens salg af kvalitets-gin i den lidt dyrere ende af prisskalaen er nemlig steget markant i de senere år. I 2011 udgjorde det 10% af det totale ginsalg - i dag er det steget til 40%.
Ud over destilleriet og baren omfatter The Nicholas Culpeper, der ligger i North Terminal, også en forretning, hvor man kan købe ginnen til 25 pund (cirka 240 kr.) flasken.
Nicholas Culpeper er i øvrigt navnet på en berømt engelske botaniker fra 1600-tallet.


Vil du have vores løbeseddel?Del på Facebook

Vær sikker på at kunne følge med i, hvad der sker i
vinens verden. Bestil vores løbeseddel gratis tilsendt
pr. e-mail hver uge. Klik her!
Blot for en ordens skyld: Vi sælger naturligvis ikke
vores adresser, så du risikerer ikke at få en masse spam.

Nyheder fra den danske vinbrancheDel på Facebook

* Strandgaarden Wine & Spirits har optaget importen af vine fra de italienske vingårde Castello di Volpaia i Toscana og TorreVento i Apulien og fra Bodegas Farina i Toro, Spanien.

Del på FacebookUgens vinøse billedeDel på Facebook

I nærheden af Castillon-la-Bataille 13 km øst for Libourne og 45 km fra Bordeaux står denne store vinpresse i en rundkørsel. På skiltet står der, at den stammer fra 200-tallet før Kristi fødsel. Men det må da være en kopi af ældre dato, mener vinhandler Hans-Torben Andersen fra Vin Fra Frankrig, som har taget billedet.
- Franskmændene har en særlig evne til at pynte deres rundkørsler op, sommetider med noget, der er typisk for den pågældende egn.
- Jeg synes nu, det er synd, hvis denne flotte vinpresse står ude og forgår i al slags vejr. Man må håbe, at den bliver vedligeholdt, skriver Hans-Torben Andersen.

Hvem kommer med det næste billede til os?


Hvis I tager nogle interessante eller sjove billeder, så send dem endelig - og gerne i en nogenlunde god opløsning - til mariette@vinavisen.dk.

Ugens store billedeDel på Facebook

Her er det næste store billede i vores løbende serie. Vores læsere er meget velkomne til at sende os vinøse billeder – gerne billeder med lidt action, så det ikke kun bliver smukke vinmarker og landskaber, vi viser.
Send venligst billeder i tværformat og i en god opløsning på mindst 1000 x 700 pixels, gerne større, til anker@vinavisen.dk.
Efterhånden samler vi disse billeder på særlige sider, 26 billeder ad gangen:

Billede 1-26... .Billede 27-52.. ..Billede 53-76 ...Billede 77-104. .
Billede 105-130. ..Billede 131-156. ..Billede 157-182. ..Billede 183-208
Billede 209-234 Billede 235-260 Billede 260-286 Billede 287-312
Billede 313-338 Billede 338-364


367 En dyster vinterdag øst for Carcassonne. Få dage efter blomstrede mandeltræerne (foto © Peter Bundgaard Kristensen).


VinAvisen finder de gode vine!Del på Facebook

Nedenfor ses ugens anmeldelser af i alt 24 vine. En forklaring på, hvad stjernerne står for, fås ved at klikke her.

Søg på vinene!
Du kan søge mellem vine, som vi har smagt siden november 2009 ved at klikke her. Men du kan også søge dem på din mobiltelefon på adressen m.vinavisen.dk. Det er ikke muligt at søge på vine via VinAvisens almindelige søgefunktion, da vinanmeldelserne ligger i en særskilt database.
Søger du en tidligere anmeldelse, vil du kunne finde den ved hjælp af Google. Skriv blot i søgefeltet: site:vinavisen.dk samt vinens navn – og bemærk, at der ikke skal være noget ophold mellem site: og vinavisen.dk.

VinAvisens Smagenoter

Ring til importøren - klik på det understregede navn - og spørg, hvor du kan købe vinen.

Mousserende

stjernestjernestjerne

Ecológica, Codorníu, Cava, Semi Seco, Spanien, lav alkohol (11,5%)

En meget let og ret enkel boblevin på druerne Xarel.lo og Parellada. Meget få bobler i glasset, men forbavsende meget mousse i munden. God til en børnefødselsdag ... nåh nej!

Hvidvin

stjernestjernestjernestjernestjerne

Curis Valley Chardonnay, Viña Ralco Curicó, Chardonnay, Valle Central, Chile, 2014, middel alkohol (13,5%)

65 kr., pris ved 6 flasker: 45 kr., Holte Vinlager

Fine noter af citrus møder næsen, når man lugter til denne hvidvin. Smagen er fyldig med strejf af modne mirabeller. En elegant vin i god balance med syren og med et lille bittert bid til sidst, der gør den velegnet til mad. Et rent kup til prisen ved 6 flasker. Flasken har skruelåg.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Baies Dorées, Brotte, Viognier, Languedoc, Frankrig, 2015, middel alkohol (13,5%)

89,75 kr., på tilbud indtil 31. december: 69,75 kr., Skjold Burne

Denne hvidvin er kræs for næsen og ganen. Den har en dejlig duft af modne grønne druer med strejf af honning og en fyldig velkomponeret frugtsmag, der hænger dejligt længe i munden og har en anelse sødme. Drik den til en god kyllingeret, en let kødret eller til oste af brie-typen. Et absolut kup til tilbudsprisen.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Deidesheim Leinhöhle Riesling Trocken, Spindler-Lindenhof, Riesling, Pfalz, Tyskland, 2013, lav alkohol (12,5%)

98 kr., Jysk Vin

Sikke en liflig hvidvin. Den dufter af friske mirabeller og citrusfrugter og smager af grønne druer med noter af grape. Det er Riesling i topform. Nyd den til lyse fisk og skaldyr.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Los Vascos, Domaines Barons de Rothschild (Lafite), Sauvignon Blanc, Casablanca Valley, Chile, 2014, lav alkohol (13%)

99,75 kr., på tilbud indtil den 13. marts: 79,75 kr., Skjold Burne

Vellavet hvidvin med en aromatisk duft og en frisk druesmag med alle Sauvignon-druens karakteristika. Flasken har skruelåg.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Festival, Meran, Chardonnay, Südtirol - Alto Adige, Italien, 2014, middel alkohol (13,5%)

99,95 kr., Fortium

Fra det italienske Tyrol kommer denne lækre hvidvin med et fint billede af druen Chardonnay. Med sin tørhed og gode krydring er det oplagt en madvin.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Serbato, Batasiolo, Chardonnay, Langhe, Italien, 2013, lav alkohol (12,5%)

109,75 kr., på tibud indtil 13. marts: 79,75 kr., Skjold Burne

Glimrende hvidvin med et charmerende billede af druen Chardonnay. Den er blød med god, frisk frugt, en lille sødme og tilpas syre.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Mann, Sylvaner, Alsace, Frankrig, 2013, middel alkohol (13,5%)

170 kr., Compagniet

Druen Sylvaner har ofte stået lidt i skyggen af de andre grønne Alsace-druer, men her optræder den på fornemste vis. Den har en liflig duft og en kompeks og lækker smag med mineralske noter og en lille "karamelliseret" honningsødme. Dertil et lille, krydret bid i slutningen. Prøv den fx til nogle gode oste.

Rosévin

stjernestjernestjerne

Cellar Road, Darling Cellars, Western Cape, Sydafrika, 2015, lav alkohol (12%)

39,95 kr., Amka

En billig og meget enkel rosévin med frugtsaft, tørhed og syre. Flasken har skruelåg.

stjernestjernestjerne

Giorgio Gieco, Luján de Cuyo, Malbec, Mendoza, Argentina, 2014, middel alkohol (13,5%)

Frisk og saftig rosevin, ret tør og med et bittert bid både i smag og eftersmag. Derfor udpræget en madvin. I munden føles en lille prikken på tungen.

Rødvin

stjernestjernestjerne

Castel Sole, Rosso Piceno, Italien, 2013, lav alkohol (12%)

Denne meget billige rødvin er lavet på på druerne Sangiovese og Montepulciano. Der er saft og sødme i den, men heller ikke ret meget andet. En frikadelleskubber.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Viña del Val, Grupo Yllera, Tempranillo, Ribera del Duero, Cosecha, Spanien, 2014, middel alkohol (13,5%)

52 kr., pris ved 12 flasker, Køge Vinhandel Webshop

52 kr. for en Ribera del Duero-rødvin - det er faktisk billigt. Og så for så god en Ribera. Den har en let "støvet" tørhed, god frugt, bløde tanniner, tilpas syre og en lille sødme. Pismæssigt et scoop.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Matys, Diemersdal, Western Cape, Sydafrika, 2013, middel alkohol (14%)

85 kr., pris ved 6 flasker: 55 kr., Haller Vine og Vin&Vin

Denne rødvinvin på druerne Cabernet Sauvignon og Merlot er faktisk rigtig lækker, og til 55 kr. er den et scoop. Den har en afrundet og harmonisk smag og fin krydring. Flasken har skruelåg.

stjernestjernestjerne

Mastino Scaligero, Ciesseci Sommacampagna, Veneto IGT, Italien, 2013, middel alkohol (13,5%)

85 kr., pris ved 6 flasker: 65 kr., Granvino

En enkel og ret robust rødvin på druerne Corvina og Cabernet Sauvignon. I den ikke helt rene og lidt usammenhængende smag er der noter af vanille.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Venturini, Valpolicella Classico Superiore, Italien, 2012, middel alkohol (13,5%)

89 kr., pris ved 6 flasker, Gallovini

En rigtig god Valpolicella med blød, fyldig og saftig frugt og fint krydderi. Dertil fint integrerede fadnoter. Vinen er lavet på druerne Corvina (70%), Rondinella (20-25%) og Molinara (5-10%).

stjernestjernestjernestjernestjerne

Fortis, Agriolas, Isola di Nueraghi, Italien, 2013, høj alkohol (15%)

Flot og meget lækker rødvin fra Sardinien. Den har en fyldig og kompleks smag med noter af mørke bær, masser af krydderier, bløde tanniner og fint integreret fadsmag. 15%, men ingen spritkant. Den kan drikkes nu, men også gemmes endnu nogle år.

stjernestjernestjernestjernestjerne

La Vilette, Pinot Noir, Vin de France, Frankrig, 2013, lav alkohol (12,5%)

99 kr., pris ved 6 flasker: 75 kr., Barrique Vin

Denne rødvin er en "Vin de France" - altså en bordvin, hvortil druerne kan være kommet fra et hvilket som helst hjørne af Frankrig. Men rynk ikke på næsen! Vinen er vellavet med en klar, indbydende og fyldig smag af druen Pinot Noir. Vinen er ret let, nem at drikke og meget anvendelig til mange retter.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Beni di Batasiolo, Sabri, Barbera, Asti, Italien, 2012, høj alkohol (14,5%)

119,75 kr., på tilbud indtil 13. marts: 79,75 kr., Skjold Burne

En rigtig Barbera-rødvin - frisk og saftig frugtsmag med noter af lyse sommerbær, bløde tanniner og en fin krydring.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Lerma, Tempranillo, Arlanza, Crianza, Spanien, 2012, middel alkohol (14%)

119,95 kr., pris ved 6 flasker: 75 kr., Smile Marketing Group

Elegant, lækker og fyldig rødvin, varm og god. Den har fyldig frugt og en tørhed, der ikke er bitter, men som fint vil modsvare en god (kød)ret.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Naumachos, Carminucci, Rosso Piceno, Italien, 2011, middel alkohol (14%)

129 kr., pris ved 6 flasker: 89 kr., A Vinstouw

Vellavet rødvin med god duft og en kraftig, tør og frugtagtig smag. I smagen mørke bær, noter af tobak og en lang eftersmag. Udpræget en madvin, som mange vil være glade for.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Valderiz, Familia Esteban, Tempranillo, Ribera del Duero, Cosheca, Spanien, 2010, høj alkohol (14,5%)

149 kr., pris ved 6 flasker, Høj Larsen Vinimport

En rigtig lækker rødvin, blød, blød, blød, fyldig og med dejlig frugt. Dertil noter af chokolade. Lang eftersmag.

stjernestjernestjernestjerne

Goccione, Roberto Lucarelli, Sangiovese, Colli Pesaresi, Italien, 2011, høj alkohol (14,5%)

168 kr., på tilbud indtil 13. marts: 140 kr. ved 6 flasker, GoVinum

En meget kraftig rødvin med en klar smag af den gode drue Sangiovese. I smagen mørke bær, chokolade, vanille ... Helt billig er den desværre ikke.

stjernestjernestjernestjerne

San Zopito, Tenuta Torre Raone, Montepulciano, Abruzzo, Italien, 2010, høj alkohol (14,5%)

249,95 kr., pris ved 6 flasker: 149 kr., AndrupVin.dk

Der var engang, da Irma kaldte en rødvin på druen Montepulciano for "uforskammet kødfuld". Vel, det er denne vin ikke. Til prisen er den en smule enkel og med en lille spritkant, men okay til mad.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Kerbuccio, Château Saint Roch, Maury, Frankrig, 2013, høj alkohol (15%)

249,95 kr., pris ved 6 flasker: 175 kr., AndrupVin.dk

En GSM-rødvin - altså på druerne Grenache, Syrah og Mourvèdre - og en meget flot og lækker vin. Den har bred frugt, fin krydring, bløde tanniner og en lang eftersmag. Selv om den har kraft, saft og procenter, har den også en elegance, der kalder på en lettere kødret. Men kødretten må også gerne være ret kraftig.