Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 32, 2016



En vinmark dækket af fintmaskede net fra det canadiske firma Smart Net. Det ser måske ikke så idyllisk ud, men nettene beskytter effektivt mod både hagl og drue-glade fugle.

Uvejr smadrer druer i Piemonte

Normalt rammer haglbygerne meget lokalt i Piemonte, men for nylig rullede et bredt bælte af kulsorte skyer ind over et større område i regionen, og med sig bragte skyerne både hagl, regn og kraftige vindstød.

Til Wine Spectator har Pietro Ratti, der ejer vingården Renato Ratti i La Morra, udtalt, at uvejret mere havde form af en tornado, der føg med en usædvanlig kraft ind over vinmarkerne.
Især Barolo og Monferrato blev ramt - i sidstnævnte område mistede vingården Braida omkring fem hektar med næsten høstmodne druer.

Beskytter druerne med net


Værst gik det ud over Dolcetto-druerne, der er langt fremme i modningen og bløde, så haglene var i stand til at smadre skindene.
Heldigvis er det ikke gået helt så hårdt ud over Nebbiolo-druerne, der lægger most til de berømte Barolo- og Barbaresco-vine. Årsagen er, at denne rødvinsdrue modnes meget sent og derfor stadig er grøn og relativt hård.
Et stigende antal vinproducenter i Piemonte har også indset fornuften i at beskytte sig mod hagl ved at dække vinmarkerne med meget fintmaskede net. For blot ti år siden blev der rystet på hovedet af de producenter, der brugte penge på den slags, men stadig flere haglbyger har fået nettene til at brede sig i regionen.


Etiketten på vinen Lazarus Wine, der er i blindskriften Braille, er designet af det spanske designfirma Baud. Også toppen af kapslen henviser til den følesans, blinde benytter sig af.

Vin lavet af blinde vinmagere

Blindeskriften Braille består af små ophøjede prikker, som - når den blinde kører fingeren hen over dem - danner bogstaver og ord.
Allerede i 1995 dukkede de første Braille-vinetiketter op hos det franske vinhus Chapoutier i Rhône, og siden da har enkelte andre vinhuse rundt om i verden gjort det muligt for blinde at læse deres etiketter.
I 2006 lanceredes den første årgang af den spanske vin Lazarus Wine - hvis etiket også er i Braille. Og det særlige ved denne vin er, at den fremstilles af et team af blinde vinmagere.

En skærpet lugtesans


Historien bag Lazarus Wine begyndte i 1999, hvor en professor i ønologi ved universitetet i La Rioja, Antonio Tomás Palacios, arbejdede sammen med en blind vinmager omkring et vinprojekt.
Blinde menneskers øvrige sanser er ofte bedre udviklet end hos seende, og Palacios opdagede, at den blinde vinmager havde en stor fordel frem for sine seende kolleger. Han evnede nemlig langt hurtigere at opdage, hvis en vins aroma og smag ændrede sig i negativ retning under fremstillingen - hvilket igen betød, at man hurtigt kunne skride ind og rette op på ubalancen i vinen.

Underviser blinde i vinfremstilling


Nogle år senere indgik Antonio Tomás Palacios et samarbejde med vinhuset Bodegas Edra i det nordlige Spanien, og det er her, teamet af blinde vinmagere fremstiller Lazarus Wine.
Palacios har også udviklet en metode, som han kalder ”sensorisk vinfremstilling”, og i dag underviser han blinde, der ønsker at blive vinmagere, i netop denne metode.

50.000 liter vin i gaderne

Herhjemme kan der godt være oversvømmelse i gaderne efter et kraftigt skybrud. I den lille sydfranske by Sète svømmede gaderne i store mængder vin i den forgangne uge.
De cirka 50.000 liter vin kom fra négocianten Biron - fra fem store ståltanke, som hærværksmænd havde åbnet i nattens mulm og mørke.
Vinen flød i et flere centimeter tykt lag gennem gaderne og videre ned i såvel parkeringskældre som private kældre. Da først brandvæsenet var ankommet til byen, fik brandfolkene relativt hurtigt bugt med vinmasserne.

CRAV igen


Den militante gruppe CRAV (Comité Regionale d’Action Viticole) har påtaget sig skylden for hærværket. Og gruppen har haft nogle travle uger - som vi nævnte i uge 30, har nogle af dens medlemmer for nylig også smadret en af vinkooperativet Vinadeis’s afdelinger i den sydfranske by Maureilhan.
Begge ugerninger er udført, fordi CRAV er rasende over, at négocianter og kooperativer køber billig spansk vin og sælger den tappet på flasker. Og det sker, alt imens de franske og især de sydfranske vinproducenter har et overskudslager af vin, de ikke kan komme af med.


Ninorta Bahno.

Fra asylansøger til vindronning

Hvert år stiller de tretten tyske vinregioner med deres kandidat til titlen som Tysklands vindronning. Og for første gang i de 68 år, konkurrencen har været afholdt, er en asylansøger med i kapløbet.
Det drejer sig om den 26-årige Ninorta Bahno, der for tre år siden flygtede til Tyskland sammen med sin søster fra den syriske by Qamishli. Nu er hun kåret til vindronning i Trier i regionen Mosel.
I Syrien studerede Bahno jura - noget hun gerne vil begynde på igen på tysk jord. Men i første omgang tager hun en uddannelse som arbejdsmarkedskonsulent.

Kurser i vinfremstilling


Netop ankommet til Tyskland lærte hun hurtigt tysk og kastede sig over et helt andet studie, nemlig vin og har siden taget kurser i vinfremstilling. Hun er bidt af vinens verden og suger til sig af viden fra vingårdene i omegnen af Trier.
I det næste år skal hun i sin egenskab af vindronning repræsentere de selvsamme vinproducenter ved vinfestivaler og -arrangementer. Næste skridt bliver dysten mod andre by-vindronninger i Mosel om at repræsentere regionen i den nationale konkurrence.

Engelsk vin hos Liv-ex

Den 1. august var der glæde hos Nyetimber. Denne dag fik det britiske vinhus nemlig solgt en kasse med seks flasker af den mousserende vin Classic Cuvée 2010 hos Liv-ex. Det er den store London-baserede internetvinhandel, som er en global markedsplads for professionelle købere og sælgere af fine og kostbare vine. Liv-ex giver ligeledes en rettesnor for priserne for disse vine - for hvilke vine og årgange, der topper prismæssigt her og nu, og hvilke, der kan fås for rimelige penge.
Med salget af Nyetimbers boblevin sluttede britisk vin sig således for første gang til de mange andre fine vine, der sælges hos Liv-ex, som fx Château Latour og Dom Pérignon.

Andre vinlande buldrer frem


Siden 2001 har Liv-ex i sit såkaldte 100-indeks frem for alt kortlagt priserne for vinene fra de førende Bordeaux-slotte. Til at starte med udgjorde Bordeaux således 92% af handelen - i dag er andelen faldet til 74,6%.
Samtidig er antallet af vine, der handles på Liv-exs markedsplads steget markant i de senere år, hvilket skyldes, at der fremstilles stadig flere fornemme vine i såvel de europæiske som de oversøiske lande.

Kategorien "Resten af verden"


I 2014 lancerede Liv-ex derfor endnu et indeks, Liv-ex 1000, der har syv underkategorier. Ud over Bordeaux er fx Bourgogne, Champagne og Rhône blevet udskilt i hver sin kategori. Italienske vine er også blevet til en separat kategori, og så er der kategorien ”resten af verden”.
Da Liv-ex 1000 blev lanceret, var det kun fine vine fra Spanien, Portugal, USA og Australien, der hørte til ”resten af verden”, hvor priserne på vinene for de ti seneste årgange registreres.
I dag tæller listen desuden Sydfrankrig, Alsace, Loire, Cognac, Tyskland, Chile, Libanon, Sydafrika, New Zealand - og altså nu også England.


Vinmarker i Valdobbiadene, hvor der fremstilles Prosecco. Foto: Wikipedia/Magnus Manske.

Veneto er størst

Man behøver kun at kaste et blik på vinforretningernes hylder for at regne ud, at italienerne fremstiller rigtig megen vin. Men hvilket vindistrikt, der tegner sig for flest flasker, er ikke helt så let at gennemskue.
Ifølge BKWine er det Veneto i den nordøstlige del af Italien. Her blev der i 2015 fremstillet cirka 1,2 milliarder flasker vin. Omkring 293 millioner af disse flasker indeholdt den populære mousserende vin fra Prosecco DOP (Denominazione di Origine Protetta), der omfatter DOC- og DOCG-vinene.

Flest hvidvine fra Soave


Arealet med Glera, den drue, man anvender til Prosecco, er da også vokset med cirka 60% i de sidste femten år og breder sig nu på et mere end 600 hektar stort areal.
Når det drejer sig om hvidvine uden bobler, er det et andet af Venetos vinområder, Soave, der med cirka 65 mio. flasker, har førertrøjen på - også når det gælder Italien som helhed. Derudover fremstillede Veneto sidste år omkring 22 mio. flasker Valpolicella og 13 mio. flasker Amarone delle Valpolicella.


Den nye Coravin "Model One".

Billigere udgave af Coravin

Det er nu tre år siden, amerikanske Greg Lambrecht lancerede den første udgave af Coravin - et system, der gør det muligt at få sig et glas vin uden at skulle åbne flasken.
Systemet fungerer ved, at en nål stikkes ind gennem både kapslen og korkproppen. Når man trykker på en knap, injiceres der komprimeret argon - en gasart, som udgør cirka 1% af jordens atmosfære, hvorved vinen i flasken er under pres, mens man derefter hælder vin ud i en tynd stråle gennem nålen. Når flasken igen sættes på bordet, er al ilten erstattet af argon.
Nålen er så tynd, at hullet i korkproppen lukker sig fuldstændig, når den trækkes ud. Der kan hverken trænge vin ud eller ilt ind.
Prisen for den første udgave af Coravin lå på det, der svarer til cirka 2200 kr. Sidenhen er der kommet andre - og lige så dyre - modeller på markedet. Men nu har Greg Lambrecht lanceret en lidt mere prisvenlig udgave.

Målrettet de unge


Den nye udgave, ”Model One”, er målrettet den unge generation af vindrikkere, hvorfor toppen af prisen er skåret af.
Som en nylig britisk forbrugerrapport fra analysefirmaet Haygarth viste, så ytrede 35% af de adspurgte unge britiske vindrikkere, at den seneste drink eller vin, de havde drukket, havde de købt udelukkende for at prøve noget nyt. 54% svarede, at de godt kunne lide at drikke flere forskellige vine og drinks i løbet af en uge.
Og her er det jo smart med Coravin-systemet, som gør det muligt at snuppe et glas af en bestemt vin og gemme resten til næste uge - eller måned.
Oprindelig var Coravin målrettet denne verdens vinsamlere, der så kunne smage på deres kostbare gamle vine med jævne mellemrum.
”Model One” kan købes i London hos blandt andet varehusene Harrods, Fortnum & Mason og Selfridges til det, der svarer til 1700 kr. Men fra og med 1. september kan den også fås i Danmark hos Løgismose Vin. Prisen er endnu ikke oplyst.


Sugarfinas rosé vingummibamser.

Det er ret vildt!

I uge 29 nævnte vi, at det amerikanske firma Sugarfina, der sælger luksusslik til voksne, havde stor succes med vingummibamser lavet på rosévin fra Provence-slottet Château d’Esclans.
I løbet af to timer efter lanceringen var bamserne revet væk i firmaets forretning i New York, ligesom Sugarfinas hjemmeside brød sammen på grund af de mange amerikanere, der ville købe vingummierne online. Få dage senere havde firmaet en venteliste til bamserne på 3400 roséglade kunder.
Nu er listen vokset til gigantiske 14.000 amerikanere, og folk forsøger at komme forrest i køen på alle tænkelige måder. Nogle slår fx på, at det er absolut nødvendigt med de lyserøde bamser til deres bryllupsfest, der venter lige om hjørnet. En enkelt har sågar skrevet et digt til Sugarfina i håb om at kunne overtale firmaet til en lidt hurtigere bamse-levering. Og hver eneste dag skriver yderligere 70 amerikanere sig på ventelisten.


Vil du have vores løbeseddel?

Vær sikker på at kunne følge med i, hvad der sker i
vinens verden. Bestil vores løbeseddel gratis tilsendt
pr. e-mail hver uge. Klik her!
Blot for en ordens skyld: Vi sælger naturligvis ikke
vores adresser, så du risikerer ikke at få en masse spam.
"Cognac Pen" fra Montegrappa.

Fyldepen med cognac

I uge 22 nævnte vi et nyt ur, Armin Strom Cognac Watch, der indeholder en dråbe af verdens dyreste cognac. Det drejer sig om en flaske Cognac Gaultier 1762, der i 2014 blev solgt hos auktionshuset Bonhams for det, der svarer til 392.000 kr.
Det er i øvrigt den ældste flaske cognac, der nogensinde er solgt på auktion - hvilket er blevet registreret i Guinness Book of Records.
Køberen var det polske luksusvare-firma Wealth Solutions - som så efterfølgende indgik et samarbejde om uret med urfirmaet Armin Strom.
Nu har Wealth Solutions indgået et nyt samarbejde - denne gang med det italienske fyldepennefirma Montegrappa. Og ud af samarbejdet er der blevet en fyldepen, der ligesom uret rummer en enkelt dråbe af den kostbare cognac.

Kun 110 styk


Dråben er placeret i en kapsel i toppen af pennen, så man kan kigge ind til den - uden nogensinde at kunne smage de ædle dråber ...suk!
Pennen, som der kun er fremstillet 110 eksemplarer af, er fornemt udført af egetræ med vinløvsmotiv. Ligesom med Cognac-uret er prisen for en "Cognac Pen" ikke oplyst. Man må henvende sig til Montegrappa og høre, om man overhovedet kan komme i betragtning til et af klenodierne.

Nyheder fra den danske vinbranche

* AmericanWineCorner har fået agenturet på vinene fra Peirano Estate Vineyards, i Lodi i Californien samt fra de to australske vinhuse i McLaren Vale, Penny's Hill Cellar og Thomas Goss Wines.

* Vinstokken.dk er blevet optaget i VinAvisens database over vinimportører.



Allan Tolstrup Kristiansen.

VinAvisens Blå Bog

Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en særlig side. Nedenfor kommer denne uges portræt.


Allan Tolstrup Kristiansen (f. 1967) fik nærmest vinen ind med modermælken, da han sideløbende med sin skolegang arbejdede i familiens vinbutik i Værløse. Efter afsluttet HF var beslutningen om at starte i mesterlære i butikken derfor ikke svær. Herefter fulgte en periode som daglig leder i Philipson Wine, der dengang satsede på detailhandlen.
Da H.J. Hansen i 1990 købte Carl Jakobsens Vinhandel på Østbanegade, skulle man bruge nye folk, og i en treårig periode nåede Allan Tolstrup Kristiansen at være vinkonsulent, sælger samt daglig leder, inden han blev bedt om at blive souschef i firmaets butik i Odense.
Efter et år i butikken blev det for alvor salg til erhvervslivet, der fangede hans interesse, og herefter gik det stærkt med først et år som salgskoordinator og derefter som sælger til erhvervsektoren på Fyn og i Sønderjylland. Sideløbende med dette gennemførte han en diplomlederuddannelse, og efter afsluttet eksamen blev han distriktschef for salget på Fyn og i Jylland.
Efter 12 år hos H.J. Hansen afsluttende med en stilling som distriktssalgschef inden for erhverv/detail fulgte tre år hos Philipsson Wine, tre år hos FinVin samt tre år hos Theis Vine. De sidste seks år drejede sig om opbygning af erhvervssalg fra bunden af.
Siden 2012 har han varetaget jobbet som Key Account Manager for Erhverv hos Kjær & Sommerfeldt med fokus på salg samt udvikling af koncept og sortiment målrettet julehandelen.
Privat bor han i Bregnør Fiskerleje i Kerteminde med Lone og deres to piger på 18 og 20 år.
Adresse: Kjær & Sommerfeldt, M.P. Allerups Vej 45 A, 5220 Odense SØ, mobil: 25 70 50 82, e-mail: atk@kogs.dk, www.kogs.dk.

Send dit spørgsmål til info@vinavisen.dk. Ugens bedste svar bringer vi her.

Kan naturvin holde sig?

Søren Wolff skriver: Man hører oftere og oftere om vine, der er fremstillet uden tilsætning af sulfitter (svovl). Men hvad gør man så for at konservere og undgå eftergæring? Er vine uden svovl lige så holdbare som vine med?
Der er tale om de såkaldte naturvine, der som regel er økologiske eller endog biodynamiske samt uden tilsætning af hverken syre, sukker, gær eller svovl – eller kun meget lidt svovldioxid (under 30 mg/liter).
Nogle er glade for disse vine. De mener, at vinene har en særlig kompleksitet og dybde, som almindelige vine ikke har - og at de i højere grad afspejler terroiret. Men er der slet ingen svovl, er der også risiko for iltning, eftergæring, bakterieangreb osv. Vi har således ved smagninger oplevet naturvine, der skulle behandles, som om de var mælk - stå køligt og kun med ringe holdbarhed.
Selv er vi meget skeptiske over for begrebet - ikke mindst fordi man i moderne vinproduktion arbejder med så høj en hygiejne, at det kun er nødvendigt at tilsætte små mængder svovldioxid.

Ugens store billede

Her er det næste store billede i vores løbende serie. Vores læsere er meget velkomne til at sende os vinøse billeder – gerne billeder med lidt action, så det ikke kun bliver smukke vinmarker og landskaber, vi viser.
Send venligst billeder i tværformat og i en god opløsning på mindst 1000 x 700 pixels, gerne større, til anker@vinavisen.dk.
Efterhånden samler vi disse billeder på særlige sider, 26 billeder ad gangen:

Billede 1-26... .Billede 27-52.. ..Billede 53-76 ...Billede 77-104. .
Billede 105-130. ..Billede 131-156. ..Billede 157-182. ..Billede 183-208
Billede 209-234 Billede 235-260 Billede 260-286 Billede 287-312
Billede 313-338 Billede 338-364 Billede 364-390


387 Indtil 25/9 viser Nivaagaards Malerisamling vidunderlige billeder af Henri Martin fra egnen omkring Cahors (foto © Anker Tiedemann).


VinAvisen finder de gode vine!

Nedenfor ses ugens anmeldelser af i alt 19 vine. En forklaring på, hvad stjernerne står for, fås ved at klikke her.

Søg på vinene!
Du kan søge mellem vine, som vi har smagt siden november 2009 ved at klikke her. Men du kan også søge dem på din mobiltelefon på adressen m.vinavisen.dk. Det er ikke muligt at søge på vine via VinAvisens almindelige søgefunktion, da vinanmeldelserne ligger i en særskilt database.
Søger du en tidligere anmeldelse, vil du kunne finde den ved hjælp af Google. Skriv blot i søgefeltet: site:vinavisen.dk samt vinens navn – og bemærk, at der ikke skal være noget ophold mellem site: og vinavisen.dk.

VinAvisens Smagenoter

Ring til importøren - klik på det understregede navn - og spørg, hvor du kan købe vinen.

Hvidvin

stjernestjernestjernestjernestjerne

Il-Selese, I Stefanini, Soave, Italien, 2015, lav alkohol (12,5%)

75 kr., pris ved 6 flasker, Gallovini

En dejlig hvidvin med en fin duft af pære og en tør men frugtrig smag med noter af friske grønne druer. En rigtig god vin til sommerens skaldyrsretter.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Novellum, Famille Lafage, Chardonnay, Sud de France, Frankrig, 2015, lav alkohol (13%)

99,95 kr., pris ved 6 flasker: 79, AndrupVin.dk

En frisk og dejlig blød hvidvin med en god smag af Chardonnay - og pære og citrus. En meget anvendelig vin både som apéritif, terrassevin og til mad.

stjernestjernestjerne

Family, Sorby Adams, Riesling, Eden Valley, Barossa, Australien, 2013, lav alkohol (10,5%)

129 kr., pris ved 6 flasker: 95 kr., Skjerning Wine

Denne hvidvin på Riesling-druen har en kraftig duft og smag, men er samtidig ret enkel. I smagen citrus og ananas samt lidt "kemiske" noter. Flasken har skruelåg.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Babich, Riesling, Marlborough, New Zealand, 2015, lav alkohol (11,5%)

199,75 kr., på tilbud indtil 28. august: 100 kr. ved 2 flasker, Skjold Burne

En let og læskende hvidvin med en god smag af Riesling. Noter af citrus og både ret meget syre og ret meget honningsødme i fin balance. Flasken har skruelåg.

Rosévin

stjernestjernestjerne

Cristia, Grangeon et Fils, Côtes de Provence, Frankrig, 2015, lav alkohol (13%)

69 kr., pris ved 6 flasker, The Wine Company

En meget enkel rosévin med en frugt, der ret hurtigt går over i noget nærmest vandigt og let bittert. Men på en varm dag kan den være forfriskende nok.

Rødvin

stjernestjernestjerne

La Cueva, Artiga Fustel, Garnacha, Campo de Borja, Spanien, 2015, høj alkohol (14,5%)

69 kr., pris ved 12 flasker: 49,95 kr., Jysk Vin

En meget enkel rødvin. Bolsjer, rabarber, sødme ... ikke så meget andet. Men ved tolv flasker er prisen jo også ret lav.

stjernestjernestjernestjernestjerne

'A Vampa, Fazio, Nerollo Mascalese, Sicilien IGT, Italien, 2013, lav alkohol (12,5%)

75 kr., pris ved 12 flasker, Skovgaard Vine

Velproportioneret rødvin, der simpelt hen smager godt. Den er ret let, har god, saftig frugt, fin krydring og en lang eftersmag. En læskende vin, egnet til mange retter.

stjernestjernestjernestjernestjerneØ

La Corte del Pozzo, Fasoli Gino, Valpolicella, Italien, 2014, middel alkohol (14%)

89 kr., pris ved 6 flasker, Høj Larsen Vinimport

En meget lækker rødvin på økodruer. Den har en god duft og en frisk, fyldig frugtsmag med noter af røde sten-sommerbær - alt i fornem balance.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Viña Tarapacá, Carmenère, Maipo, Reserva, Chile, 2014, middel alkohol (14%)

89,75 kr., på tilbud indtil 28. august: 75 kr. ved 2 flasker, Skjold Burne

En let drikkelig rødvin med en aromatisk duft af modne blå blommer og søde mørke bær. Smagen er fyldig, fuld af frugt og med en anelse sødme - uden på nogen måde at være en marmeladevin. Dette er en rødvin, mange vil kunne lide, og til tilbudsprisen en god all round vin til den store fest.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Viña Tarapacá, Merlot, Maipo, Reserva, Chile, 2014, middel alkohol (14%)

89,75 kr., på tilbud indtil 28. august: 75 kr. ved 2 flasker, Skjold Burne

En dejligt krydret rødvin med noter af rosmarin og anis i duft og smag. Man tænker grillmad, når man smager denne vin ...

stjernestjernestjernestjernestjerne

Terra Grande, Provino Italia, Zinfandel, Puglia, Italien, 2014, høj alkohol (15%)

99,95 kr., VinMedMere.dk

Egentlig burde der stå Primitivo på etiketten og ikke Zinfandel, for vinen kommer jo fra Italien. Men italienerne vil vel gerne sælge de gode dråber til amerikanerne. Og gode er dråberne - hvis man vel at mærke er glad for rødvine til den søde side. Til elskere af tørhed er der fire stjerner til vinen. Til andre er der fem.

stjernestjernestjernestjerne

Angiuli, Doato Angiuli´, Nero di Troia, Puglia IGP, Italien, 2013, middel alkohol (14%)

110 kr., i august 77 kr. ved 6 flasker, Den Gode Vino

Kraftig og meget koncentreret rødvin, der ubetinget bør plaskes over i en karaffel et par timer før måltidet. Den har en masse frugt og en masse tanniner samt en lille spritkant. Skænk den gerne let afkølet - samt plasket, som nævnt.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Johnny Q., Quarisa, Shiraz, South Australia, Australien, 2012, høj alkohol (14,5%)

119 kr., pris ved 6 flasker: 89 kr., Vinkyperen Vinimport

En kraftig rødvin - en rigtig australier med muskler, der frembærer god bærfrugt, en vis tørhed, men også en lille sødme. I eftersmagen et lille, tørt bid. En vin i god balance, velegnet til mange retter. Flasken har skruelåg.

stjernestjernestjerneØ

Petit Bernat, Heretat Oller del Mas, Pla de Bages, Spanien, 2015, middel alkohol (13,5%)

119,95 kr., pris ved 6 flasker: 99,95 kr., Vinmonopolet

Pæn og saftig, men også lidt enkel rødvin på økologiske druer - Cabernet Franc, Syrah, Cabernet Sauvignon og Merlot. Helt billig er den ikke.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Terra Barossa, Thorn-Clarke Wines, Barossa Valley, Australien, 2014, middel alkohol (14%)

129,75 kr., på tilbud indtil 28. august: 100 kr. ved 2 flasker, Skjold Burne

Denne rødvin, der er lavet på tre druer, Shiraz, Cabernet Sauvignon og Petit Verdot, har en forførende aromatisk duft med masser af friske mørke bær - især solbær og hyldebær. Og smagen lever helt op til duften. Den er frisk og fuld af frugt, der er i flot balance med tanninerne. Det er en rødvin med en meget stor spændvidde, når det gælder mad. Flasken har skruelåg.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Tierhoek, Grenache, Piekenierskloof, Sydafrika, 2014, høj alkohol (14,5%)

En kultiveret rødvin, der frembærer sin gode opdragelse med en fyldig og lang druesmag med bløde tanniner, tilpas syre og en lille sødme.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Château la Renaissance, Pomerol, Frankrig, 2011, lav alkohol (13%)

156 kr., pris ved 12 flasker, Køge Vinhandel Webshop

En typisk Bordeaux-rødvin af den tørre slags. En lidt underspillet frugt og krydring, men også elegance. En "lille" Pomerol, men som sådan okay til prisen.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Homage, Comaine Coudoulis, Lirac, Frankrig, 2014, høj alkohol (14,5%)

179,95 kr., pris ved 6 flasker: 129, AndrupVin.dk

Let og elegant Rhône-rødvin på druerne Grenache og Syrah. Den har god, frisk frugt, tilpas tørhed til mad og en lille sødme.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Exodus, Kilkanoon Wines, Shiraz, Barossa Valley, Australien, 2014, høj alkohol (14,5%)

229 kr., pris ved 6 flasker, Gallovini

Modne brombær, svampe, skoven en sensommer morgen. Budene var mange, når det gjaldt bare duften af denne dejlige rødvin. Og smagen skuffede ikke - den har god frugt og skønne krydrede noter. Det er så afgjort en vin, der skal ledsages af mad - gerne en godt krydret oksesteg eller simreret. Flasken har skruelåg.

Søg i 500 tidligere udgaver af VinAvisen