
Der var godt gang i udskænkning af smagsprøver under den store biodynamiske vinsmagning.
Øko og bio i lange baner
Der er ingen tvivl om, at interessen for økologiske vine vinder terræn på dansk jord. Det fremgik tydeligt under en nyligt afholdt vinmesse i Papirhallen i København.
Messen var udelukkende for den danske vinbranche, hvilket ikke gjorde fremmødet mindre imponerende.
Der var simpelt hen stuvende fuldt af sommelierer, vinskribenter og ikke mindst vinimportører, som søgte nye økovine til hylderne.
Faktisk var det kun få af vinene hos de i alt 74 udstillere, der ”kun” var økologiske - de fleste var også biodynamiske, og samtlige vinproducenter var medlem af den biodynamiske forening Les Renaissance des Appellations.
Flest franske vine
Lande-flag på hver stand vidnede om, hvorfra producenten kom - en smart idé, der gjorde det muligt at hellige sig smagningen af et enkelt lands vine. Og noget, der var med til at gøre seancen ekstra farvestrålende og stemningsfuld.
Der var så afgjort flest franske flag og vine fra næsten ethvert hjørne af Frankrig - fra Alsace, Loire og Bordeaux til Languedoc og Provence. Interessen for at lægge om til økologisk vindyrkning har da også været stigende på fransk jord i de sidste mange år. Ifølge de seneste tal fra Agence Bio, den organisation, der certificerer vinhuse, som lægger om til øko-dyrkning, var der alene mellem 2013 og 2014 en vækst i arealet af certificerede franske vinmarker på 4% til 970.159 hektar.
Også vine fra andre lande
De fleste franske flasker indeholdt stillevin, men der var også et par biodynamiske champagneproducenter, heriblandt Champagne Fleury (forhandles af
Løgismose), der som det første champagnehus blev biodynamisk certificeret helt tilbage i 1989.
Lækre søde biodynamiske vine var der også blandt de franske flasker - blandt andet nogle Banyuls-vine fra Domaine du Traginer (forhandles af
L’Esprit du Vin).
Men der var også glimrende producenter fra Italien, Spanien, Østrig, Schweiz, Slovenien, Portugal, USA og Australien.
Alt i alt et fantastisk opbud, der for alvor viste spændvidden inden for økologiske og biodynamiske vine.

Det fine Château Cheval Blanc i Saint-Émilion. Foto: Wikipedia/Benjamin Zingg.
Hvidvin fra Cheval Blanc
Château Cheval Blanc i Saint-Émilion er berømt for sin rødvin. Men nu lancerer slottet i slutningen af september en hvidvin med navnet Le Petit Cheval Blanc, og det er en ret opsigtsvækkende nyhed.
Bordeaux gennemskæres som bekendt af floderne Garonne og Gironde, der deler distriktet i to dele, en højre (østlig) og en venstre (vestlig) bred.
Mens venstre bred ikke blot er kendt for sine rødvine, men også for sine tørre hvidvine fra Graves og sine søde hvidvine fra det berømte Sauternes, er højre bred, hvor Saint-Émilion ligger, rødvinsland. Selvfølgelig fremstilles der også noget hvidvin, men det er første gang, et af de store berømte Bordeaux-slotte på højre bred lancerer en sådan vin. Og berømt er Château Cheval Blanc, da det er et ud af kun fire slotte i Saint-Émilion, der er klassificeret som 1. Grand Cru Classé (A). De tre andre er Château Angélus, Château Ausone og Château Pavie.
En forsigtig start
Foreløbig har Cheval Blanc kun fremstillet 4500 flasker af hvidvinen, som er på 100% Sauvignon Blanc, men man regner med i de kommende år at øge produktionen til 20.000 flasker.
Det er nok også klogt at lægge lidt forsigtigt ud - især når prisen på Le Petit Cheval Blanc kommer til at ligge på 117 euro (cirka 870 kr.). Hvidvin er jo ikke det, man generelt forbinder med Bordeaux - og som nævnt slet ikke med højre bred - og gennem de seneste årtier har salget af hvid Bordeaux da også været trægt.
Men selvfølgelig skal slottets berømmelse nok sparke til nysgerrigheden hos folk med et pænt stort kreditkort.

Anders Gudmundsson tog os med ned i kælderen, hvor de vine, som er på net-auktion, befinder sig. Her afholdes der også eftersyn. I hånden har han en La Rioja Alta fra 1904 - en ud af to flasker, der har en højeste vurdering på 3200 kr.
Al vin købes med et klik
- Første, anden, tredje gang. Solgt til den herre … Sådan lyder det ikke mere på
Bruun Rasmussens vinauktioner.
I 2005 startede man med online-auktioner sideløbende med de fysiske vinauktioner, og da VinAvisen i 2011 spurgte, hvordan det gik, kunne auktionshuset næsten ikke få armene ned:
- Der er så meget fart på, at salget af vin online er ved at overhale vores traditionelle vinauktioner, lød det fra vurderingssagkyndig Henrik Christensen, og han tilføjede: - Man kan godt forestille sig, at vi en dag helt vil droppe de fysiske vinauktioner. Og det er lige netop, hvad man har gjort. I dag køber kunderne al vinen med et klik. Det beløber sig til 7000 individuelle handler årligt fordelt på 24 auktioner, og pilen peger kun opad.
Gå efter de mindre cru-vine
Der er ingen tvivl om, at hvis man gerne vil have nogle spændende gamle vine, som ikke kan fås i den almindelige handel, så er der rigtig meget guf at hente hos Bruun Rasmussens net-auktioner.
Men kan man nu også være sikker på ikke at købe katten i sækken - eller deciderede forfalskede vine? Hvad skal man gå efter, og kan man gøre et kup? Vi har fået en snak med Anders Gudmundsson, der er afdelingsleder for auktionshusets vinafdeling:
- Vi er netop kendt for at sælge fine gamle topvine fra Bordeaux, Bourgogne og resten af den gamle vinverden, og det er derfor typisk dem, der er rift om.
- Så der, hvor man har mulighed for at gøre en god handel - altså få noget rigtig god gammel vin for rimelige penge - er i laget lige nedenunder.
- Når det fx gælder Bordeaux-vin, er der rigtig mange købere, der udelukkende koncentrerer sig om 1. cru-vinene, så her er det bestemt muligt at få fat i en kasse med tolv flasker af 3., 4., og 5. cru-vine med lidt alder til under 200 kr. flasken - hvilket er en lav pris.
Fine vine, der skjuler sig
- Et andet godt tip, hvis man skal have fyldt vinkælderen op med lidt forskellige gamle vine, er at klikke på ”
diverse vine” under ”vinkategorier” på vores net-auktionsside, siger Anders Gudmundsson.
Her finder man de ”blandede bolsjer” - partier, der består af flere forskellige vine, som sælges samlet. Og her kan der jo godt gemme sig en eller to perler mellem nogle mindre bemærkelsesværdige vine.
I skrivende stund er der fx et parti på
femten vine vurderet til mellem 1800 og 2400 kr. Højeste bud ligger på 1400 kr., og der er tre dage, til auktionen slutter.
Blandt vinene er en flaske Fonseca Vintage Port 1977 - en vin, der ellers ikke kan købes herhjemme, og hvis pris i udlandet ligger på det, der svarer til cirka 900 kr. Ud over det får man fjorten andre gode, ældre vine - Bourgogner og spanske vine - heriblandt et par flasker Roda Reserva 1993, der hos Wine-Searcher er vurderet til cirka 300 kr. flasken. Hvis man er heldig, og en sådan samling vine ikke bydes særligt meget højere op, kan man gøre et kup. (Fortsættes ...).
Giv et max-bud
Anders Gudmundsson har flere gode råd til den, der vil kaste sig ud i at købe vin på net-auktioner:
- Man har mulighed for at afgive et max-bud - altså taste det bud ind, man maksimalt vil betale for et parti. Det er en god idé, og så lader man sig ikke rive med af byderiet. Systemet sikrer samtidig, at man altid får partiet til det billigst mulige hammerslag.
- Hvis nogen skulle byde over ens max-bud, får man besked, og så kan man jo vurdere, om man vil gå højere op.
Men som Gudmundsson siger, så bør man faktisk holde fast i sit første velovervejede max-bud og ikke ærgre sig, hvis partiet ryger til anden side. Der kommer hele tiden nye vine til salg.
- I det hele taget bør man tage det stille og roligt og få noget erfaring med priser og med at byde på nettet.
Hos Bruun Rasmussen er man generelt forskånet for forfalskede vine, men det sker fire til seks gange årligt, at vinafdelingen afviser vine på grund af forfalskninger - eller bare en mistanke om, at noget er galt. Ofte er det kapslen, den er gal med, det er den sværeste at forfalske, fortæller Gudmundsson.
- Vi har tre garvede vurderingssagkyndige folk, og hvis de er det mindste i tvivl, siger vi hellere nej til at modtage vinene.
Uklogt at byde egne varer op
For nylig afslørede Berlingske Research, hvordan ganske få bydere hos Lauritz.com har budt på ekstremt mange varer, men kun har købt ganske få af dem. Det får jo helt naturligt én til at tænke på, om nogle sælgere byder egne varer op for at sælge til en bedre pris. Og kan man forhindre den slags?
- Vi kan ikke forbyde sælgerne, at byde deres egne varer op, siger Anders Gudmundsson. - Dels er det ikke forbudt, og sælger vil blot kunne oprette kundenummer i et andet navn, eller få naboen til at gøre det. Det er dog imod vores etiske regler, og vi fraråder det altid.
- Det er også noget af en satsning for sælger, for hvis han eller hun er uheldig at opnå hammerslag på egen vare, skal der både betales køber- og sælgersalær af hammerslaget.
- Og den fortrydelsesret, køber normalt har, er ikke gældende, når køber og sælger er identiske.
- Rent teknologisk er vi godt med, så i tilfælde, hvor der er mystiske sammenfald of fortrudte varer eller anden afvigende opførsel på vores auktioner, vil vi kunne se det efterfølgende i vores overvågning og har derefter mulighed for at ekskludere sælger.
- Så er der en grådig sælger, der ikke kan lade være, vil hammeren falde i mere end en forstand, fastslår Gudmundsson.
Man kan læse mere om afdelingslederen i denne uges Blå Bog længere nede på siden.

De tre glade vindere (fra venstre): John Larsen fra Juul's Vin & Spiritus, Thomas Brinkløv fra Genereux og Anton Kjærgaard fra Vin-T-Vin.
Smuk dag i Rhône-vinens tegn
Lørdag den 17. september løb den 13. udgave af Rhône-vinfestivalen af stabelen omgivet af vinmarkerne i Dansk Vincenter i Avedøre. I det smukke sensommervejr smagte 700 vinentusiaster sig igennem cirka 250 forskellige vine fra mere end 80 Rhône-producenter. Smagekataloget kan ses ved at klikke her.
Arrangørerne, Steen H. Rasmussen og Lars Møller fra The Wine Company, er allerede i fuld gang med at planlægge næste års udgave af festivalen, der er programsat til lørdag den 16. september 2017.
I løbet af dagen kårede publikum traditionen tro festivalens bedste Rhône-vine.
Resultatet ses nedenfor.
Festivalens vindervine
Bedste hvidvin: Domaine de Piaugier, Sablet Blanc 2014, 125 kr. hos
Genereux.
Bedste rødvin: Domaine de Chantegut, Vacqueyras ”La Magnaneraie” 2010, 219 kr.,
Juul’s Vin & Spiritus.
Bedste dessertvin: Château Landra, Ventoux ”Vendanges d’Hiver” 2012, 225 kr. hos
Genereux.
Best Buy under 100 kr.: Domaine de Coste Chaude, Visan, Cuvée La Rocaille 2012, 95 kr.,
Vin-T-Vin.

Nu kan man booke Il Sensos professionelle smagelokale for 50 kr. pr. hoved.
Vinbar med en god idé
Il Senso Vinbar i København har fået en god idé. De kalder den ”Klubdage”, og den går ud på, at såvel privatpersoner som vinbranchefolk kan leje vinbarens særlige smagerum. Rummet er udstyret med et professionelt smagebord med lys i midten, så man kan studere farven på vinen i glassene.
Når man ankommer, vil der være dækket op med glas, vand, spytspande og brød. Og hvis man ønsker det, kan man indlevere vinene til smagningen på forhånd - så vil en sommelier sørge for, at de har den rette temperatur, når de skal hældes i glassene. Opvasken klarer vinbaren selvfølgelig også.
Prisen er 50 kr. pr. deltager. Man kan læse mere om tilbuddet ved at
klikke her.
Portvin i mini-flasker
Normalt købes portvin i 75 cl’s mørke, tunge flasker. Mindre almindeligt er det at støde på portvin i små 20 cl’s klare flasker. Men de findes. Senest har det berømte portvinshus Graham’s Port lanceret sin serie af 10, 20 og 30 år gamle portvine af typen Tawny i den slags små flasker.
Tawny er portvin, der har lagret på fad igennem længere tid og har fået en lysere, brunlig (engelsk: tawny) farve. En Tawny skal ikke gemmes, men drikkes!
Denne portvinstype går sin sejrsgang på forretningshylderne i disse år. 53% af al den premium portvin, der sælges, er således Tawny - og det er ikke mindst de yngre forbrugere, der skænker den i glassene. Og det er netop den unge generation, som Graham’s Port ønsker at appellere til med de små - og billigere - flasker.
Tawny i mini-flasker fra Graham’s Port har vi endnu ikke set herhjemme. Til gengæld kan man få Churchill-Graham Reserve Port i den slags flasker - blandt andet hos Wine.dk, der sælger 20 cl for 59 kr.

Fra traileren til filmen "Somm".
Den rene hjernegymnastik
Tusinder har forsøgt sig, men kun 234 personer på verdensplan har bestået Court of Master Sommeliers Certified Examination, siden denne sommeliereksamen blev afholdt første gang i 1969. Så strenge er eksamenskravene til både de teoretiske og praktiske prøver.
Hvad der kræves af eleverne og det stress, der følger i kølvandet, kan man få et indtryk af i filmen ”Somm” fra 2012. Man kan se traileren ved at
klikke her.
Nu har et hold forskere fra blandt andet Université du Québec à Trois-Rivières i Canada og Center for Brain Health i USA fundet frem til, at denne vinøse uddannelse svarer til flere timers sensorisk hjernegymnastik hver eneste dag.
Fysiske ændringer i hjernen
Forskerne sammenlignede Master Sommelierernes hjerner med hjernerne hos en kontrolgruppe, bestående af "almindelige" mennesker. Der var tretten deltagere i hver gruppe.
Det viste sig, at visse områder i Master Sommelierernes hjerner var markant større på grund af den megen hjernegymnastik. Det gjaldt blandt andet den del af hjernen, der kaldes for entorhinal cortex, som er forbundet med evnen til at huske.
Også hjernedelen insular cortex, der blandt andet hjælper med at kontrollere lugte- og smagssansen, var større hos samtlige Master Sommelierer.
Der var således tale om direkte fysiske tegn på, at visse dele af hjernefunktionen forbedredes af den hårde mentale træning.
Forskning i kampen mod Alzheimer's
I de teoretiske tests, som forskerne udsatte såvel sommeliererne som kontrolgruppen for, klarede førstnævnte sig også langt bedre. Undersøgelsen viser således, at voksne mennesker via hård mental træning kan forbedre funktionsniveauet i visse dele af hjernen.
Der er tidligere blevet udført lignende undersøgelser af studerende inden for andre felter, men dette er den første undersøgelse af mennesker, der i så ekstrem grad bruger områder i hjernen, som både har med hukommelse og med sanserne at gøre.
Forskerne er ikke i tvivl om, at deres arbejde i fremtiden kan få betydning for kampen mod visse demenssygdomme som fx Alzheimer’s - en sygdom, som ikke kun går ud over hukommelsen men også over lugte- og smagssansen i de tidlige stadier.
Man kan læse undersøgelsen i dens fulde længde i tidsskriftet
Frontiers in Human Neuroscience.
Tag champagnen med på cyklen
Jonas Røssell, der ejer Lædersmeden i København, finder ofte på nye, spændende ting i sin værkstedsbutik. Men en champagneholder til en cykel var det nok aldrig blevet til, hvis ikke det var for den kunde, der en dag efterlyste netop sådan en holder.
Røssell lavede ikke bare en champagneholder til kunden men lancerede også nyskabelsen i sin butik. Og siden da har holderen fundet vej til stadig flere cykler - også Røssells egen.
Champagneholderen koster 400 kr. og kan købes online ved at klikke her. Man skal jo nok lige lade flasken stå og hvile lidt efter køreturen, før man åbner den ...

Robert De Niro i en scene fra "Taxi Driver", som inspirerede Matt Wilson til vinderbilledet. Prøv selv at sammenligne scenen med ugens Store billede nederst i denne VinAvis.
Vinderbillede inspireret af film
I sidste uge nævnte vi Louis Roederer International Wine Writer’s Awards - og den del af konkurrencen, hvor der dystes om det bedste vinøse kunstværk.
Nu er vinderbilledet kåret, og det blev Matt Wilson med ”You looking at my wine?”, der løb med sejren.
Billedet ses som denne uges STORE billede nederst på siden. Det forestiller newzealandske Grant Phelps, som er chefvinmager hos Casas del Bosque i Casablanca Valley i Chile.
Ideen til billedet har Wilson fået fra en berømt scene i filmen ”Taxi Driver” fra 1976. Her spiller en meget ung Robert De Niro hovedpersonen Travis Bickle, og i den berømte scene peger han faretruende med en pistol, mens han siger ”You talking to me?”.
I alt var seks fotografier med i finalen - i sidste uge bragte vi et af dem, og de øvrige fire bringer vi som STORE billeder i de kommende udgaver af VinAvisen.
The Whisky Key.
Dansk dims til blødgøring af whisky
En tidligere klejnsmed og pubejer, Henrik Hansen, har skabt en dims, der efter sigende skulle kunne blødgøre whisky, fremhæve smagsnuancerne og dæmpe smagen af alkohol. Dimsen hedder The Whisky Key, og den har været ti år undervejs.
I første omgang forsøgte Henrik Hansen sig med diverse redskaber, som han lavede af granit og af træ fra nye og gamle whiskyfade. Han prøvede også at ilte whiskyen ved at blæse luft ned i den, men ingen af forsøgene mundede ud i en rundere og blødere whisky.
Så begyndte han - med basis i sin viden om metaller - at prøve sig frem med dimser i forskellige faconer og udformninger af blandt andet sølv, rustfrit stål og titanium. Det blev redskabet af rustfrit stål, som ses på billedet, der sejrede.
Stor succes fra dag ét
I starten blev The Whisky Key fremstillet i Henrik Hansens kælder i Nexø, og pubbens gæster var forsøgskaniner.
Hansen fik så mange positive tilbagemeldinger fra både whiskynovicer og -kendere, at han besluttede sig for at sætte sit nye redskab i produktion. Og det skulle vise sig at være en rigtig god beslutning.
The Whisky Key er hurtigt blevet et hit i flere af Londons whiskybarer, og skotske Chivas Brothers, der fremstiller whiskymærket Ballantine’s, bestilte først 6900 eksemplarer af redskabet til lanceringen af en ny Ballantine’s whisky - og har nu lagt endnu en ordre på hele 9500 styk.
Dæmper også røgsmag
For at opnå den blødere og rundere smag skal man hæve og sænke The Whisky Key op og ned i et glas med 3 til 4 cl whisky. Det skal man gøre fire til fem gange i løbet af cirka 10 sekunder. Herved vender dimsen vandmolekylerne i whiskyen, hvilket skulle give det gunstige resultat.
Behandlingen skulle i øvrigt også få røgsmagen i en røget whisky til at træde lidt i baggrunden - hvis det da er det, man ønsker. Nogle whiskydrikkere kan jo slet ikke få røg nok.
The Whisky Key koster 299 kr. og kan købes ved at
klikke her.
Det smukke gamle Arniston House, hvor kurserne foregår.
Diploma i whisky
Nu er det muligt at tage en eller flere diploma-uddannelser i whisky. Det er
Edinburgh Whisky Academy, der har lanceret kurserne, som afholdes i Arniston House i Edinburgh.
Man kan vælge at tage et kursus i Single Malt Whisky, kunsten af smage på whisky eller Blended Whiskies.
Hvert kursus varer kun en til to dage og afsluttes med en eksamen og - hvis man består - et eksamensbevis, som ifølge akademiets hjemmeside skulle øge ens muligheder for en professionel karriere i whiskyens verden.
Alle kan melde sig
Alle kurserne har fået det blå stempel fra Scottish Qualifications Authoriy (SQA), hvilket må siges at borge for kvaliteten. Og underviserne er nogle af de førende skotske whiskyspecialister.
Der er rigtig mange whiskydestillerier, der tilbyder kurser af forskellig art, men nyt er det, at man nu kan tage kurser, der er uafhængige af bestemte whiskymærker og er på et højt fagligt niveau.
Alle er velkomne til at melde sig - dog er kurserne særligt egnet for spiritushandlere, whiskyskribenter, hotel- og restaurantbranchen, guider på destillerierne og seriøse whisky entusiaster, som der står på akademiets hjemmeside.
Helt billigt er det ikke at tage et sådan kursus - prisen er på mellem 450 og 870 pund (cirka 3900 og 7500 kr.).
Vil du have vores løbeseddel? 
Vær sikker på at kunne følge med i, hvad der sker i
vinens verden. Bestil vores løbeseddel gratis tilsendt
pr. e-mail hver uge.
Klik her!
Blot for en ordens skyld: Vi sælger naturligvis ikke
vores adresser, så du risikerer ikke at få en masse spam.
Nyheder fra den danske vinbranche
* Youandwine.com har optaget importen af vinene fra Cinema Wines i det spanske Ribera del Duero.

Anders Gudmundsson.
VinAvisens Blå Bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en særlig side. Nedenfor kommer denne uges portræt.
Anders Gudmundsson (f. 1976) har islandske rødder, men er født og opvokset i København. I 1997 blev han uddannet som tjener fra restaurant Den Gyldne Fortun. Dernæst gik turen videre til et tjenerjob - og senere jobbet som restaurantchef - hos Jægersborg Hotel.
Han har ligeledes haft job som inspektør hos Krogs Fiskerestaurant samt ledende stillinger i en række andre københavnske restauranter.
I 2004 blev Anders Gudmundsson ansat som inspektør i "Snapstinget" - kantinen for Folketingets medlemmer og ansatte på Christiansborg. I 2011 blev han så bestyrer for samtlige af "Borgens" spisesteder, hvilket vil sige tre kantiner, en restaurant, en café og fem chambre séparee til arbejdsfrokoster- og middage. I alt havde han dagligt ansvaret for bespisningen af 600 mennesker.
Derudover stod han for hele møde- og konferenceforplejningen samt traktementerne i forbindelse med alle de officielle modtagelser af folk fra hele verdenen - præsidenter, statsledere, kongelige osv.
Hele vejen igennem Anders Gudmundssons restaurantkarriere blev såvel hans interesse som hans viden om vin skærpet. Og sideløbende med sit fuldtidsjob tog han en uddannelse som akademimerkonom hos Asnæs og Vangstrup, der tilbyder lederuddannelser for folk i restaurant- og hotelbranchen.
Kombinationen af vinviden og lederuddannelse førte til, at Anders Gudmundsson i 2014 blev headhuntet til jobbet som leder af afdelingerne for vin og mønter hos auktionshuset Bruun Rasmussen - og det er her, han har sin daglige gang den dag i dag.
Hans job består af økonomiske og administrative opgaver samt den daglige kontakt til store kunder fra ind- og udland.
Vinvurdering bliver det også til i ny og næ, men de fleste vurderinger bliver overladt til vinafdelingens tre øvrige dygtige vurderingsfolk.
Adresse: Bruun Rasmussen Kunstauktioner, Baltikavej 10, 2150 Nordhavn, tlf.: 88 18 12 05, email:
ag@bruun-rasmussen.dk,
www.bruun-rasmussen.dk.
Ugens vinøse billede
For nylig var Ivan Christiansen til Winzerfest i den tyske by Bingen am Rhein, og bagefter gik han en tur på Rheinpromenaden langs floden i det gode vejr. Uden for Vinothek Bingen am Rhein tog han billedet af denne fine udsmykning af gamle vinstokke.
Hvem kommer med det næste billede til os?
Hvis I har taget nogle interessante eller sjove vinøse billeder i sommerferien, så send dem endelig - og gerne i en nogenlunde god opløsning - til
mariette@vinavisen.dk.
393
Vinderbilledet i Roederers konkurrence: "You looking at my wine?" (foto © Matt Wilson).
VinAvisen finder de gode vine!
Nedenfor ses ugens anmeldelser af i alt 26 vine. En forklaring på, hvad stjernerne står for, fås ved at
klikke her.
Søg på vinene!
Du kan søge mellem vine, som vi har smagt siden november 2009 ved at
klikke her. Men du kan også søge dem på din mobiltelefon på adressen m.vinavisen.dk. Det er ikke muligt at søge på vine via
VinAvisens almindelige søgefunktion, da vinanmeldelserne ligger i en særskilt database.
Søger du en tidligere anmeldelse, vil du kunne finde den ved hjælp af
Google. Skriv blot i søgefeltet: site:vinavisen.dk samt vinens navn – og bemærk, at der ikke skal være noget ophold mellem site: og vinavisen.dk.
Søg i 500 tidligere udgaver af VinAvisen