Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 27, 2017



Michel-Jack Chasseuil i sin vinkælder. Fra CNews's film på YouTube.

Ville stjæle fra fornem vinsamling

I uge 25 nævnte vi, at der på Vinexpo var udstillet en flaske Marie Brizard likør årgang 1912 - og at den stammede fra den franske vinsamler Michel-Jack Chasseuils vinkælder.

Hans samling af i alt 40.000 flasker vin og spiritus er en af verdens største og fineste. Den omfatter vine som fx Château d’Yquem, Pétrus og Domaine de la Romanée-Conti i et hav af årgange, og i alt har samlingen en værdi på det, der svarer til cirka 425 millioner kr.
De mange flasker befinder sig i hans hjem i La Chapelle-Bâton i det vestlige Frankrig. Og i 2014 forsøgte fire mænd at trænge ind i vinkælderen for at stjæle nogle af de kostbare vine.

Et bagholdsangreb


Intetanende åbnede Michel-Jack Chasseuil hoveddøren for en mand, der hævdede at være et bud med en pakke. Straks stormede de tre andre mænd ind i huset og bagbandt den 72-årige vinsamler.
En så stor og kostbar vinsamling bliver der selvsagt passet godt på - hvor godt overraskede dog forbryderne.
Flaskerne opbevares nemlig i en underjordisk bunker med armerede døre, og nøglerne til dørene befinder sig til daglig i en aflåst bankboks.

Truede med en slagterkniv


I to timer hamrede de løs på den yderste af dørene - uden resultat. Undervejs truede de Michel-Jack Chasseuil med henholdsvis en Kalashnikov riffel, en skruetrækker og en slagterkniv - og brækkede en af hans fingre.
Til sidst gav forbryderne op og flygtede med otte kasser vin, der åbenbart ikke lå inde i vinkælderen. Ifølge Chasseuil selv var der blot tale om noget ”andenrangs-vin”.
De tre uheldige forbrydere - plus to mere, der efter sigende har haft med udåden at gøre - blev efterfølgende arresteret. Og i den forgangne uge fik de så fængselsdomme på mellem fem og atten måneder.
På YouTube viser CNews en lille film (på fransk) om Chasseuil og hans vinsamling.


Fra venstre: Albiera, der er det nye overhoved i vinfirmaet Antinori, Allegra, Piero og Alessia Antinori.

Første kvinde i 632 år

Siden år 1385 har familien Antinori fremstillet vin i Toscana - og det har altid været med et mandligt familiemedlem ved roret.
Nu får vinhuset for første gang i dets 632 år lange historie en kvindelig leder. Det sker i løbet af juli måned, når Albiera Antinori officielt afløser sin far, Piero - ham, der skabte den berømte supertoskaner Tignanello.
Albiera er 50 år gammel og den ældste af Piero Antinoris tre døtre. Hendes to søstre, Allegra og Alessia, arbejder også med i familiefirmaet.
Ifølge Wine Enthusiast ønsker Albiera Antinori en ”langsom og solid” vækst i firmaet, og hun har ikke umiddelbart tænkt sig at ekspandere.
Antinori har da også - ud over vinproduktionen i Toscana - vinøse interesser i Californien, Washington, Chile, Malta, Ungarn og Rumænien. Så der er nok at se til.

"Druetyven" gråskimmel

Haglbyger, storme og oversvømmelser gør hvert år et indhug i vinhøsten verden over. Men den værste ”druetyv” er faktisk svampesygdommen gråskimmel, der breder sig i drueklaserne og årligt ødelægger omkring 20% af druehøsten på verdensplan. I værdi svarer det til et tab på 100 milliarder euro (cirka 744 mia. kr.).
For at komme problemet til livs - eller i hvert fald minimere det - kræver det, at producenterne sprøjter vinmarkerne med pesticider cirka seks gange om året. Pesticider er effektivt, men som bekendt ikke særligt miljøvenligt.

Nyt naturligt sprøjtemiddel


Nu er et nyt naturligt præparat netop blevet frigivet til salg i en række europæiske lande. Mevalone hedder det, og det kan måske være begyndelsen på enden for de forhadte kemiske sprøjtemidler. Ingredienserne i Mevalone, der er udviklet af det britiske firma Eden Research, er noget så naturligt som kryddernellike, timian og geranium terpener - naturligt forekommende kulstofforbindelser, som mange planter selv producerer.

Forsøg i Bordeaux


Problemet med gråskimmel er størst i vinlande og -distrikter med et fugtigt og varmt klima - som fx Bordeaux og Bourgogne. Og før frigivelsen af Mevalone er produktet blevet gennemtestet - blandt andet i en vinmark i Saint Émilion. Ejeren af vinmarken, Thierry Audier, har ifølge onlinemagasinet "DW - Made for Minds" sprøjtet midlet på halvdelen af vinstokkene i marken og undladt at behandle den anden halvdel.
Det viste sig, at kun den ubehandlede del af vinmarken blev angrebet af gråskimmel. Den sprøjtede vinmarks-del gav ifølge Audier omkring 20% flere druer. Det lyder jo alt sammen meget lovende.


Foto: Wikipedia/Magnus Manske.

Gode tal for den spanske cava

Verden er vild med den italienske boblevin Prosecco. Men også den spanske cava har vind i sejlene.

I 2016 blev der ifølge nye tal fra Cavas vinråd solgt i alt 245 millioner flasker cava, svarende til 0,42% flere end året før. Det er kun en lille stigning, men ser man på perioden 2007 til 2016, har der været en vækst i cava-salget på 9% - hvilket især skyldes en øget eksport til Frankrig, Holland, Sverige, Finland, USA og Japan.

Danskerne vil have top-cava


I det hele taget er det eksporten, der trækker salgspilen opad. Sidste år faldt salget af den mousserende vin med 0,8% til 86 mio. flasker på det spanske hjemmemarked, mens eksporten steg med 1,1% til 159 flasker.
De almindelige cava’er udgjorde hele 88% af det totale salg, mens de resterende 12% bestod af premium cava’er - altså de finere og dyrere Reserva og Gran Reserva.
Netop inden for premium-kategorien var der en stigning i salget på 0,7% til 30 mio. flasker. Og det var især Danmark, der var storaftager af disse noget dyrere cava’er.

Ny top-klassifikation


Cavas vinråd har også gjort en indsats for at styrke premium-kategorien ved sidste år at lancere en ny top-klassifikation, Cava del Paraje, der rangerer over Reserva og Gran Reserva.
Cava del Paraje skal være fremstillet på druer fra én og samme vinmark, og marken skal tilhøre vinhuset. Vinstokkene skal være mindst ti år gamle. Druerne skal være håndhøstede, og der må maksimalt høstes 8000 kg pr. hektar. Og vinen skal være modnet i flaske i mindst 36 måneder, før den frigives til salg - det er et halvt år længere end for Grand Reserva.

VinAvisen fylder 19 år!

Her på redaktionen hælder vi bobler i glassene og udbringer en skål for VinAvisen og dens mange læsere.
I denne uge er det nøjagtigt 19 år siden, den første udgave blev sendt ud på nettet. Dengang var der jo ikke nær så mange danskere, der havde en computer som nu, og læsertallet for de første udgaver kender vi ikke. Men vi ved, at VinAvisen i dag har rundet 10.600 faste ugentlige læsere, og det er vi egentlig lidt stolte af.
Ikke kun læserantallet, men også avisen har haft vokseværk. Første udgave rummede seks små nyhedshistorier og ikke et eneste billede.
Ikke en eneste uge har vi svigtet, og alle de mange VinAviser kan læses i vores arkiv.


Château de Sancerre.

Slot skifter ejermand

Det italienske spiritusfirma Gruppo Campari, der blandt andet fremstiller den kendte bitter Campari, har solgt Château de Sancerre i Loire-dalen. Køberen er Loire-prodcenten Maison Ackerman, og købssummen 20,5 millioner euro (cirka 152 mio. kr.). For den sum penge har Ackerman fået hele molevitten - selve slottet, de 55 hektar vinmarker, vineriet, lageret af vine, inventar osv.

Vil hellige sig spiritus


Når Gruppo Campari har valgt at sælge slottet, har det intet med pengemangel at gøre - tværtimod. Firmaet er verdens største spiritusfirma, og sidste år steg salget af dets mange spiritusmærker med 4,2% til 1,7 milliarder euro (cirka 13 mia. kr.).
Årsagen til salget er derimod, at firmaet udelukkende ønsker at hellige sig spiritussens verden. Château de Sancerre fulgte da også bare med i købet, da Gruppo Campari sidste år købte firmaet Société des Produits Marnier Lapostolle for 490 mio. euro (cirka 3,6 mia. kr.). Trækplastret ved dette køb var blandt andet likørmærket Grand Marnier.



Nicolas Feuillattes nye besøgscenter.

Flot nyt besøgscenter

Hvis sommerferien går til Champagne, kan man lægge vejen forbi Nicolas Feuillattes flotte nye besøgscenter i Chouilly.
Champagnemærket ejes af kooperativet Centre Vinicole Champagne Nicolas Feuillatte, hvis medlemmer består af 4500 drueavlere, der til sammen ejer 2100 hektar vinmarker. Det svarer til 6% af Champagnes totale vinmarksareal.
Besøgscentret har kostet 25 millioner euro (cirka 186 mio. kr.), og det har taget to år at opføre det. Men kooperativet har råd til det. Nicolas Feuillatte er verdens tredje største champagnemærke næst efter Moët et Chandon og Veuve Clicquot.
I 2016 blev der solgt 10,4 millioner flasker Nicolas Feuillatte champagne, og mærket eksporteres årligt til mere end 100 forskellige lande.

Balloner illuderede bobler


Så dyrt et byggeri fortjener selvfølgelig en ordentlig åbningsfest, så for nylig blev forretningsforbindelser, journalister og andet godtfolk inviteret til en gigantisk fest.
Der blev skænket Nicolas Feuillatte champagne i glassene til de mange hundrede gæster. Og ned fra loftet blev der hejst dansere, som dansede inde i kæmpe store gennemsigtige balloner, der skulle lede tankerne hen på champagnebobler. Punktum for festlighederne var naturligvis et stort fyrværkeri.


Hos Fenn Bell Inn går krovirksomhed og zoologisk have op i en højere enhed.

Kro med egen zoo

Man har hørt om zoologiske haver med egen restaurant eller café. Men Fenn Bell Inn er noget så specielt som en kro med egen zoologisk have.
For tre år siden flyttede Andy Cowell med sin familie til den lille landsby St Mary Hoo i det sydengelske Kent. Cowell er også en stor dyreven, der gennem årene har reddet vilde dyr, som levede i fangenskab under kummerlige forhold. Og alle disse dyr - lemurer, aber, afrikanske vildkatte, rovfugle, næsebjørne og vaskebjørne - skulle selvfølgelig "med i bagagen”, da familien flyttede.
I Mary Hoo købte Cowell Fenn Bell Inn, og nu har kroen, som den første - og måske også den sidste - kro i Storbritannien fået licens til at drive zoologisk have i baghaven, der består af et meget stort friareal.
Så hos Fenn Bell Inn kan man nyde mad, vin og øl omgivet af vilde dyr - til stor glæde for børnefamilierne.
Foreløbig har Cowell brugt omkring 300.000 pund (cirka 2,5 millioner kr.) på zoo-projektet, og over for The Drinks Business har han erkendt, at det er noget dyrere at drive en zoologisk have end en kro.
En gammel reklameplakat for Nicholson Gin.

En berømt gin

For et par hundrede år siden sydede og boblede det i London og omegn. Der blev både fremstillet og drukket gin i store mængder.
Et af de mest berømte ginmærker var Nicholson Gin, som blev grundlagt af fætrene Nicholas Browne og Tim Walker i 1736. Det var ikke kun en gin, der blev drukket ren i pubberne - det var også en af de foretrukne ginner til cocktails i hotellernes fornemme barer, og det var Sarah Bernhardts og hertugen af Wellingtons favorit-gin.
I 1920’erne og 30’erne spillede Nicholson Gin en stor rolle i diverse cocktailbøger. En af datidens populære cocktails bestod af en del Nicholson Gin, en del Vermouth og tre skvæt absint, der blev shaket og hældt i et cocktailglas. Det lyder godt nok stærkt …

Vil puste nyt liv i ginnen


Nicholson Gin var af typen London Dry, som er kendetegnet ved, at samtlige ingredienser kommer fra naturens store forrådskammer, at der ud over enebær er mange forskellige urter, krydderier og bær, og at der ikke er tilsat aroma- og farvestoffer.
Nu vil efterkommere af grundlæggerne af Nicholson Gin sparke nyt liv i den gamle udgave af ginnen og fremstille den efter den oprindelige opskrift, der indeholdt enebær, koriander, angelikarod, orrisrod, kassiakanel, muskatnød, lakridsrod, appelsin- og citronskræller.
Ginnen kommer snart på de britiske forretningshylder - vi hører gerne på mariette@vinavisen.dk, hvis den også tilflyder danske hylder.


Vil du have vores løbeseddel?

Vær sikker på at kunne følge med i, hvad der sker i
vinens verden. Bestil vores løbeseddel gratis tilsendt
pr. e-mail hver uge. Klik her!
Blot for en ordens skyld: Vi sælger naturligvis ikke
vores adresser, så du risikerer ikke at få en masse spam.

Nyheder fra den danske vinbranche

* Der er ingen nyheder fra vinbranchen i denne uge.


Anette Jensen.

VinAvisens Blå Bog

Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en særlig side. Nedenfor kommer denne uges portræt.

Anette Jensen (f. 1961) er uddannet lærer fra den Fri Lærerskole i 1992 og har i mange år arbejdet indenfor integration af flygtninge. I dag er hun jobkonsulent ved Jobcenteret i Svendborg. Og i samme sydfynske by har hun også sit hjem og sin familie - og sit vinfirma, Vinfruen.
Tyskland har altid været det foretrukne ferieland for Anette Jensen og hendes familie, og i 2014 besøgte hun for første gang Franken og fik smag for områdets friske og aromatiske hvidvine.
Efter nogen overvejelse gik hun året efter i gang med at importere de dejlige vine til Danmark.
I dag sælger Vinfruen stadigvæk kun vine fra Franken - i alt 34 forskellige vine fra syv udvalgte producenter. Firmaet har dermed det største udvalg af frankiske vine på dansk jord.
To til tre gange om året rejser Anette Jensen til Franken for at opsøge nye og som regel små producenter med spændende vine.
Vinfruen er certificeret Cittaslowvirksomhed, hvilket vil sige en virksomhed, som "øger livskvaliteten ved at arbejde for at fremme værdier som kvalitet, bæredygtighed og lokale produkter."
Anette Jensen er også interesseret i mad og madlavning og er er altid at finde på det store årlige fødevaremarked i Svendborg - hvor der også er et stort område med øl og vin.
Adresse: Vinfruen, Eggertsvej 23, 5700 Svendborg, tlf.: 42 60 57 00, e-mail: post@vinfruen.dk, www.vinfruen.dk.
Send dit spørgsmål til info@vinavisen.dk. Ugens bedste svar bringer vi her.

Hvad er Palo Cortado for en sherry?

Lone K. var i Sherry-byen Jerez for nylig, hvor hun smagte en dejlig tør sherry - med navnet Palo Cortado. Hun kender godt de forskellige typer sherry, men lige den her havde hun ikke hørt om før. Nu vil hun gerne vide, hvordan den adskiller sig fra de andre typer.
Palo Cortado er en sherry, der oprindelig er bestemt til et liv under et lag af flor - for at ende som en af de andre tørre sherrytyper, Fino eller Amontillado.
Floren er det beskyttende cremefarvede lag af mikroorganismer, der opstår naturligt og under fadmodningen, hvor fadene ikke er fyldt op og ikke lukkes helt, beskytter mod iltning og angreb fra eddikesyrebakterier.

Opstår ved et tilfælde


Men på en eller anden mystisk måde kan vinen finde på at miste sit flor og begynde at iltes som en Oloroso (en aromatisk og mørkere sherrytype). Resultatet er Palo Cortado, en vin, der forener Amontillado'ens delikate, men også intense duft med Oloroso'ens fyldige struktur og rundhed.
Man kan læse mere om flor og de forskellige sherrytyper i vores serie af postkort fra Sherry-distriktet.

Ugens store billede

Her er det næste store billede i vores løbende serie. Vores læsere er meget velkomne til at sende os vinøse billeder – gerne billeder med lidt action, så det ikke kun bliver smukke vinmarker og landskaber, vi viser.

Send venligst billeder i tværformat og i en god opløsning på mindst 1000 x 700 pixels, gerne større, til anker@tiedemann.dk.
Efterhånden samler vi disse billeder på særlige sider, 26 billeder ad gangen:

Billede 1-26... .Billede 27-52.. ..Billede 53-76 ...Billede 77-104. .
.Billede 105-130. ..Billede 131-156. ..Billede 157-182. ..Billede 183-208
Billede 209-234 Billede 235-260 Billede 260-286 Billede 287-312
Billede 313-338 Billede 339-364 Billede 365-390 Billede 391-416 Billede 417-442


434 Man skal nok finde de forskellige vinhuse i Chianti Classico-distriktet (foto © Anker Tiedemann).


Ugens smagte vine

Nedenfor ses ugens anmeldelser af i alt 16 vine. En forklaring på, hvad stjernerne står for, fås ved at klikke her.

Søg på vinene!
Du kan søge mellem vine, som vi har smagt siden november 2009 ved at klikke her. Men du kan også søge dem på din mobiltelefon på adressen m.vinavisen.dk. Det er ikke muligt at søge på vine via VinAvisens almindelige søgefunktion, da vinanmeldelserne ligger i en særskilt database.
Søger du en tidligere anmeldelse, vil du kunne finde den ved hjælp af Google. Skriv blot i søgefeltet: site:vinavisen.dk samt vinens navn – og bemærk, at der ikke skal være noget ophold mellem site: og vinavisen.dk.

VinAvisens Smagenoter

Ring til importøren - klik på det understregede navn - og spørg, hvor du kan købe vinen.

Mousserende

stjernestjernestjernestjernestjerne

Torre dei Vescovi, Colli Vicentini, Lessini Durello, Brut, Italien, lav alkohol (12%)

69 kr., Irma

Til prisen er rigtig udmærket boblevin. Den har fine, stadige bobler i glasset og i begyndelsen en ret kraftig mousse, der dog virker blød og lækker i munden. I smagen noter af citrus, grape og mandarin. Lang eftersmag. Den femte stjerne får den for prisen.

Hvidvin

stjernestjernestjernestjernestjerneØ

Sergio, Mare Magnum, Chardonnay, Sicilien, Italien, 2016, lav alkohol (13%)

45 kr., Fakta

En økologisk certificeret hvidvin. Den er frisk, har god frugt og en lille honningnote i smagen. En rigtig god og mild terrassevin til når de varme sommerdage forhåbentlig snart melder sig. Prisen er yderst attraktiv. Flasken har skruelåg.

stjernestjernestjernestjernestjerne

La Chablisienne, Chardonnay, Bourgogne, Frankrig, 2015, lav alkohol (12,5%)

79,95 kr., pris ved 12 flasker, Philipson Wine

En vellavet hvidvin, der ganske enkelt smager godt. Den har en frisk, men også blød og afrundet druesmag med fin krydring og mineralske noter. Flasken har skruelåg.

stjernestjernestjernestjernestjerneØ

Dionysos, Castillien, Spanien, 2015, lav alkohol (12,5%)

80 kr., pris ved 6 flasker: 70 kr., Alsacevinene.dk

Denne hvidvin er certificeret økologisk og fremstillet på druerne Airén og Viura. Og det er et velfungerende drue-ægteskab. Vinen har en mild og let krydret duft med strejf af citrus. I den læskende smag er der friske grønne druer, grape og en anelse honning til slut. En rigtig god vin til retter med lys fisk.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Baies Dorées, Brotte, Viognier, Pays d'Oc IGP, Frankrig, 2016, middel alkohol (13,5%)

89,75 kr., på tilbud i juli: 69,75 kr., Skjold Burne

Der er fylde og spil i denne hvidvin - en vin med personlighed. I den aromatiske smag noter af grape (ikke det hvide) og ananas. En vin, man nyder med største fornøjelse.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Etna Bianco, Tornatore, Carricante, Etna Bianco, Italien, 2016, lav alkohol (13%)

110 kr., pris ved 6 flasker., The Wine Company

Interessant hvidvin fra Etnas skråninger. Den er lavet på druen Carricante, der har groet på vulkanen i mindst tusinde år - altså en meget lokal drue. Vinen har en frisk smag med en let fedme og noter af grape og appelsin. Udpræget en vin til mad.

stjernestjernestjernestjernestjerne

La Villaudière, Jean-Marie Reverdy & Fils, Sauvignon Blanc, Sancerre, Frankrig, 2016, lav alkohol (13%)

169 kr., på tilbud indtil 16. juli: 139,75 kr., Skjold Burne

Elegant og meget lækker hvidvin med en dejlig duft og en frisk, blød, afrundet druesmag. I smagen en lille sødme med noter af græs, kløver, stikkelsbær ... En fornøjelse.

Rosévin

stjernestjernestjernestjerne

Borrón, Bodegas Garciarévalo, Vino de la Tierra Castilla y León, Spanien, lav alkohol (13%)

89 kr., pris ved 6 flasker: 69 kr., D’Wine

Vellavet og meget typisk rosévin - typisk med hensyn til den markante smag af jordbær og sødme. Ikke så meget til mad, men udmærket fx som terrassevin.

stjernestjernestjernestjernestjerneØ

Perlarena, Dominio del Bendito, Vino Rosado, Spanien, 2016, lav alkohol (13%)

119,95 kr., pris ved 6 flasker: 88 kr., AndrupVin.dk

En spændende rosévin på økologisk dyrkede druer, to af dem blå og den tredje grøn: Tinta de Toro, Syrah og Verdejo. Vinen har en frisk, fint perlende smag med noter af mandarin, hindbær og grape. Er der også et strejf af fad? Flasken har glasprop. Udpræget til mad.

Rødvin

stjernestjernestjernestjernestjerne

Geyser Peak Winery, Cabernet Sauvignon, Californien, USA, 2015, middel alkohol (14%)

79,95 kr., på tilbud i uge 27 (denne uge): 40 kr., Kvickly

Dette er en meget lækker rødvin med en ren og koncentreret solbærduft og en intens frugtsmag med fine krydrede noter, afrundede tanniner og en fin, lille frugtsødme til slut. En vin, der spænder bredt, når det gælder mad - og en vin mange vil kunne lide. Et kup til tilbudsprisen. Flasken har skruelåg.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Rio Albo, Ca' Rugate, Valpolicella, Italien, 2015, lav alkohol (12,5%)

89 kr., pris ved 6 flasker., The Wine Company

En let og læskende rødvin, der hænger fint sammen med sin gode frugt, sin fine krydring, sin sødme, syre og lange eftersmag. En meget anvendelig vin.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Opi Barrel Selection, Mascota Vineyards, Malbec, Argentina, 2015, middel alkohol (13,5%)

89,95 kr., på tilbud i uge 27 (denne uge): 50 kr., SuperBrugsen

En helt igennem dejlig rødvin. Den har en god duft af mørke bær og lakrids og en fyldig go koncenteret frugtsmag med afrundede tanniner. Et kup til tilbudsprisen og sagen til både grill(kød)retter og det store ostebord.

stjernestjernestjerne

Petite Entrecôte, Carignan, Vin de France, Frankrig, 2016, lav alkohol (12,5%)

99 kr., pris ved 3 flasker: 69 kr., Propperiet

Pæn, omend lidt "mager" rødvin med god frugt og bløde tanniner - og kun 12,5 % alkohol. En bordvin lige ud ad landevejen. Helt billig er den ikke - heller ikke ved tre flasker. Flasken har skruelåg.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Masseria Civitella, Cà Vi-Ti, Primitivo, Salento IGP, Italien, 2015, middel alkohol (13,5%)

100 kr., Premier Cru

Lækker rødvin i fin balance. God, ren frugtsmag med bløde tanniner, tilpas sødme og ingen skarpe kanter. Lang eftersmag.

stjernestjernestjernestjernestjerne

G, Gueissard, Bandol, Frankrig, 2013, høj alkohol (14,5%)

149,95 kr., VinMedMere.dk

Superlækker rødvin, fyldig, blød frugt, fin krydring, harmonkisk - en "meget behagelig vin", lød det fra smagebordet. Udpræget til mad.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Briego Tiempo, Alberto Benito, Tempranillo, Ribera del Duero, Crianza, Spanien, 2014, middel alkohol (14%)

159 kr., på tilbud indtil 9. juli: 99 kr., Cappa Vin

Vellavet rødvin med en god, blød frugtsmag, der holder hele vejen igennem. I både duft og smag krydrede noter og fint integrerede fadnoter. Udpræget til mad.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Brega, Bodegas Breca, Garnacha, Calatayud, Spanien, 2014, høj alkohol (16%)

349,95 kr., pris ved 6 flasker: 299 kr., AndrupVin.dk

Under den meget lange prop i den fornemt udstyrede flaske gemmer sig en ultralækker, blød og forførende rødvin med en ren frugtsmag med noter af mørke bær, brombær og blommer. Dertil noter af tobak, chokolade, lakrids, lidt tjære og "tovværk på kajen". Kan nydes nu, men lad den gerne ligge endnu et par år - og skænk den let afkølet.

Søg i 500 tidligere udgaver af VinAvisen