
Vinderholdet "Rotunden". Fra venstre ses Terkel Tolstrup, Lasse Sterup og Rasmus Vejbæk-Zerr. Foro: Camilla Stephan.
10 minutter til hver vin
For seks år siden fik
Vinakademiet den idé, at der skulle afholdes et danmarksmesterskab i blindsmagning. Og det var en rigtig god idé - stadig flere deltagere har meldt sig år efter år, og da sjette udgave af konkurrencen blev afholdt i den forgangne uge, var det med et rekord stort antal. Hele 54 tremandshold dystede en hel dag i Vinakademiets lokaler i Hotel- og Restaurantskolen i Valby.
Først var der en hovedrunde, hvor holdene skulle gætte land, region, distrikt, druesort, årgang og producent for i alt tolv vine. Man fik præcis 10 minutter til at udfylde svararket, før næste vin blev skænket i glassene.
Alle gode gange seks
De tre bedste hold gik videre til finalen, og her gjaldt gætteriet tre nye vine, en newzealænder og to franskmænd: Clos Henri, Sauvignon Blanc, Marlborough, 2016, Château de Beaucastel (Blanc), Châteauneuf-du-Pape, 2016 og Château Palmer, Margaux, 1995.
Det blev holdet ”Rotunden”, bestående af Rasmus Vejbæk-Zerr (holdkaptajn), Lasse Sterup og Terkel Tolstrup, der løb med sejren og nu kan kalde sig danmarksmestre i blindsmagning.
Holdet har været med til samtlige udgaver af konkurrencen og er altid endt i top-ti, men sjette gang var altså lykkens gang.
Til VM i Frankrig
Rasmus Vejbæk-Zerr, der er købmand og sommelier, har ligesom de to andre holddeltagere trænet op til konkurrencen med blindsmagninger i lange baner. Og hans råd til kommende deltagere er at drikke vin blindt og gætte så ofte, det er muligt såvel hjemme, som når man er ude - altså træne under den daglige vinnydelse. Det er også en god idé at efterligne DM-reglerne - blandt andet med de ti minutter til hver vin - når man træner. Det giver en vis rytme til selve konkurrencen.
”Rotunden” kan nu se frem til at følge i fodsporene på forrige års vinder-hold, ”Hamreklubben”, med deltagelse i VM i blindsmagning i oktober - en konkurrence, der arrangeres af det franske vinmagasin La Revue du Vin de France.
Danmarksmesterskabet vender tilbage i 2020, og man kan tilmelde sig fra og med januar ved at
klikke her.

Magnumflasker med Bordeaux-vin linet op i en fornem vinforretning i det berømte distrikt.
"Lommer" af topvine
Årets primeur-uge i Bordeaux, hvor den nye årgang 2018 blev smagt frisk fra fad, er slut. Anmeldelserne af årgangen er fulgt i kølvandet, og hvordan har verden så taget imod den?
Jane Anson, der er fast vinskribent hos det førende britiske vinmagasin Decanter, har udtrykt, at det generelt er en moden årgang Bordeaux-vin, der er fuld af overraskelser med ”lommer” af topvine, men også med nogle mindre sammenhængende vine. På magasinets særlige
en-primeur side kan man i detaljer læse om, hvordan hun har vurderet vinene fra samtlige Bordeaux-appellationer og fra de enkelte slotte. Det er en fin og overskueligt opbygget side - som man dog skal betale et mindre beløb for at få den fulde adgang til.
Overdådig frugt
Et andet bud kommer fra den britiske forretning for fornemme vine, Farr Vintners. Her er det elleve mand store smagepanel, som har smagt sig gennem flere hundrede fadprøver i Bordeaux, enige om, at det er en stor men uensartet årgang, når det gælder rødvinene. Der er store vine i samtlige appellationer - dog flest i det nordlige Médoc. Og så er vinene generelt fyldige, modne og med ”overdådig” frugt.
Fra det nordlige Médoc anbefaler teamet, at man køber årgang 2018 fra slottene Pichon Lalande, Lynch Bages, Montrose og Calon Ségur. Fra højre bred anbefaler Farr Vintners L’Église Clinet og Vieux Château Certan fra Pomerol og Figeac fra Saint-Émilion - vine, som får ordet fremragende med på vejen.
Fornuftige priser
Bordeaux-slottene er nu også så småt begyndt at løfte sløret for prisen på vinen ex-négociant - den pris, som distriktets vinkøbmænd, négocianterne, videresælger vinen for til vinhandlerne. Og de første udmeldinger tyder på, at slottene ikke har tænkt sig at give priserne et spark opad - snarere tværtimod. 1. Grand Cru Classé-slottet Château Angélus, som var det første af de store top-slotte til at frigive prisen, har således ladet den dykke med 8,7% i forhold til årgang 2017. Ex-négociant prisen for en flaske af slottets årgang 2018 ligger således på 252 euro (cirka 1880 kr.) - hvilket jo også er en ret pæn pris. Og når vinhandlerne skal sælge vinen videre, toppes prisen naturligvis med deres avance.
Liv-ex, den store London-baserede internethandel for fornemme vine, har globalt 430 medlemmer, der alle er vinhandlere, og som har smagt den nye årgang.
Nu har Liv-ex spurgt dem om, hvilke ti Bordeaux-vine årgang 2018, de mener er de bedste. Nedenfor ses resultatet.
De ti bedste vine ifølge Liv-ex
1. Château Lafite, Pauillac
2. Château Cheval Blanc, Saint-Émilion
3. Vieux Château Certan, Pomerol
4. Petrus, Pomerol
5. Château Lafleur, Pomerol
6. Château Mouton Rothschild, Pauillac
7. Château Pichon Lalande, Pauillac
8. Château Calon Ségur, Saint-Estèphe
9. Château Margaux, Margaux
10. Château Ausone, Saint-Émilion og
Château Haut-Brion, Pessac-Leognan (deles om pladsen)

Leonardo da Vinci af Francesco Melzi, 1510.
Leonardos glæde for vin
I år er det 500 år siden, det italienske multigeni Leonardo da Vinci døde, hvilket selvfølgelig bliver markeret med festivitas, udstillinger, osv. rundt om i Italien og især i hans hjemegn, Toscana.
Leonardo er frem for alt berømt for sine malerier - heriblandt Mona Lisa - men han var også billedhugger, opfinder, videnskabsmand og botaniker. Og så var han livet igennem begejstret for vinens verden.
Hans far ejede vinmarker uden for byen Anchiano i regionen Vinci, og i disse marker udførte Leonardo allerede tidligt diverse eksperimenter med druer. Fra et senere ophold hos adelsmanden Cesare Borgia i Romagna har man ligeledes skitser af druer og af selvkonstruerede vinfade fra hans hånd.
To nye museer
I 1499, da Leonardo havde lagt sidste penselstrøg på sit berømte maleri ”Den sidste nadver”, fik han som betaling en lille vinmark af hertugen af Milano, Ludovico Il Moro, der havde bestilt maleriet. I årene, der fulgte, gik han meget op i at fremstille vin af druerne fra marken og i at udvikle instrumenter og teknikker til forbedring af vinfremstillingen. Den lille mark gik til grunde under anden verdenskrig, men blev genetableret i 2015.
I regionen Vinci fejres 500 års jubilæet med åbningen af hele to museer til ære for Leonardo. Det ene, Museo Ideale Leonardo da Vinci, er helliget hans kunst og opfindelser, mens det andet, Renaissance of Wine Museum, stiller skarpt på Leonardos livslange passion for vin.
Kooperativ står bag museerne
Der vil også være en lille afdeling, hvor der vises moderne kunst inspireret af henholdsvis vin og Leonardo da Vinci. Og i museumsbutikken kan man købe en ny bog (på italiensk), Leonardo da Vinci e il vino, om kunstnerens glæde for vin og vinfremstilling.
Begge museer er sponsoreret af Cantine Leonardo da Vinci - et vinkooperativ, der ligger tæt ved. Man kan læse mere om de to museer ved at
klikke her.

Efter udpakningen af de 16.500 vine, som er kommet fra 57 forskellige lande, bliver vinene organiseret i nye kasser efter vinland, distrikt, vintype osv. Foto: DWWA.
En smagning med 16.500 vine
Verdens største vinkonkurrence, Decanter World Wine Awards (DWWA), har netop slået dørene op i London. I år er det 16. gang, den afholdes, og vinproducenter fra 57 forskellige lande har tilsammen indsendt 16.500 tørre, søde, røde, hvide, rosé og boblende vine.
Det bliver op til 280 dommere fra 30 forskellige lande at bedømme de mange vine, og blandt dommerne er der i år 70 Masters of Wine og 23 Master Sommelierer.
Et stort logistikarbejde
Der ligger et enormt logistikarbejde bag hver eneste af de store konkurrencer - alene det, at få udpakket de mange vine fra producenterne og få dem sorteret efter lande, distrikter og vintyper. Når det er gjort, skal hver vin placeres i en blindsmagnings-pose og dernæst serveres for dommerne ifølge en større mængde nøje planlagte fligths.
Flere hundrede gulv-spyttespande skal sættes rundt om ved dommerbordene og, når smagningen går i gang, tømmes med jævne mellemrum.
Mere end 10.000 almindelige vinglas fra Riedel og yderligere flere tusinde champagnefluter fra samme østrigske glasfirma bliver også taget i brug under DWWA.

Guigals smukke hovedsæde, Château d'Ampuis, som familien købte i 1995.
Rhône-dalens kæmpe
Vinene fra vinhuset
Guigal er ikke til at komme udenom, hvis Rhône-vin er blandt favoritterne. Guigal poster årligt over otte millioner flasker fra næsten alle Rhône-appellationerne ud på markedet, men man skal ikke tage fejl. I Guigals tilfælde er stort også smukt. Det fik vi et indtryk af forleden, da unge Philippe Guigal var på besøg i København for at lade vinens skriverkarle smage vine og årgange.
Som noget usædvanligt for Côtes du Rhône er hver femte flaske, Guigal sender på markedet, hvidvin, så hele tre af de femten vine, Philippe Guigal præsenterede, var hvide Châteauneuf-du-Pape'er årgang 2017. Netop dette år overtog Guigal Châteauneuf-domænet Château de Nalys, hvor en fjerdedel af produktionen er hvidvin. Det er rent smagende vine med fedme og dybde og formentlig de bedste vine overhovedet at drikke til gedeoste (priser mellem 265 og 475 kr.).
I afdelingen for rødvine stod den også på Châteauneuf-du-Pape. Philippe Guigal anser 2015 for den helt store årgang, men der var nu ikke noget i vejen med hverken Sainte Pierre de Nalys eller Grand Vin Château de Nalys i årgang 2016, selv om den ”almindelige” Châteauneuf Guigal i årgang 2015 var en fornøjelse med sin frugt, varme og lille bid (priser mellem 265 og 475 kr.).
Opkaldt efter en tavle
Via madvinen Crozes Hermitage (140 kr.) gik turen til appellationen Côte-Rôtie. Der kom fem udgaver på bordet med den ungdommelige Côte-Rôtie Brune et Blonde som den billigste (350 kr.) Herefter gik det stejlt opad med den meget præcise Château d'Ampuis (750 kr.), den Syrah-prægede, elegante La Mouline Côte-Blonde (2400 kr.), den vibrerende, krydrede og sødmefulde La Turque Côte-Brune og den kraftfulde La Landonne Côte-Brune på 100% Syrah (begge 2700 kr.).
Symfonien af store vine sluttede med 2015 Ermitage ex voto rouge. Det lidt besynderlige navn dækker over, at Guigal i 2000 fik mulighed for at anskaffe nogle parceller i den berømte appellation Hermitage. Det er ikke så nemt, selv om man står med pengene i hånden, så af lutter taknemmelighed fik vinen, der kom ud af handlen, navnet ex voto. Det er latin for den tavle, der sættes op i en kirke, når et ønske er blevet opfyldt. Vinen, der kun fremstilles i de bedste år, virkede i begyndelsen en anelse rustik, men efter en stund i glasset åbenbarede den sig som en flot Hermitage med fedme og sødme (2400 kr.).
Guigals vine importeres af
Philipson Wine.
Jørgen Aldrich.

De to cannabis-infuserede produkter fra House of Saka.
Alkohol erstattet af cannabis
I uge 52 sidste år nævnte vi den grønne vin Winabis, hvis navn skyldes, at vinen indeholder et af de aktive stoffer i cannabis, cannabidiol (CDB) - et stof, der ikke anses for at have en euforiserende virkning.
Nu har det amerikanske firma House of Saka fremstillet to roséer - den ene med bobler - og begge er infuseret med såvel CDB som det euforiserende stof i cannabis, Tetrahydrocannabinol (THC).
Dog har man først fjernet alkoholen i vinen - en kombination af alkohol og THC vil nok også være lige i overkanten ...
Ifølge firmaet er der tale om verdens første cannabis-infuserede alkoholfrie vine. Men ifølge reglerne kan man ikke kalde de to produkter for vin, når de ikke indeholder alkohol - hvorfor de også er døbt henholdsvis Saka Rosé og Sparkling Rosé.
Hurtigere virkning
Der er anvendt en særlig cannabisopskrift, hvor de to stoffer er gjort vandopløselige, og netop denne opskrift skulle ifølge House of Saka bevirke, at man kan mærke effekten fra cannabissen efter kun 10 minutter. Det skulle efter sigende tage meget længere at få et kick fra spiselig cannabis …
Begge vine er fremstillet på de tre druer Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay, og når man ser på flaskerne på billedet til venstre, kan man jo godt forledes til at tro, at der er tale om traditionel vin …
I første omgang vil de to vine tilflyde det amerikanske marked - senere vil de blive lanceret globalt. Dog må der blive et problem med at få dem ind på blandt andet det europæiske marked, hvor cannabis jo ikke er tilladt til rekreative formål.
I USA derimod breder de cannabis-infuserede drinksprodukter sig relativt hurtigt, og det samme gør rene cannabisdrikke. Ifølge The Drinks Business vil salget af den slags produkter tilsammen runde 1 milliard dollars (cirka 6,7 mia. kr.) inden 2022.
Afkøl flaskerne i vinglasset
En vinkøler som den på billedet har vi aldrig set før. Den er en meter høj og halvt så bred, og man behøver ikke at være nervøs, hvis den vælter - den er nemlig ikke af glas, men af akryl. Men så er der jo al indholdet, der ikke er så sjovt at få ud over terrassen …
Hvis man alligevel er faldet for kæmpe-køleren, kan den købes hos det amerikanske onlinefirma Sterling Wine ved at
klikke her. Prisen er 700 dollars (cirka 4700 kr.) plus forsendelse.
Ny ejer af Mulderbosch
En af Sydafrikas mest anerkendte vingårde, Mulderbosch Vineyards i Stellenbosch, er blevet solgt til det californiske investeringsfirma Third Leaf Wines for en ikke oplyst sum. Sælgeren er ligeledes et amerikansk investeringsfirma, Terroir Capital, som købte Mulderbosch i 2010. Og som sandsynligvis stadig ville have ejet vingården, hvis ikke det var fordi, firmaets grundlægger, Charles Banks, var endt i fængsel.
Banks blev for nogle år siden sigtet for bedrageri i forbindelse med et tidligere arbejde. Han erklærede sig skyldig og blev dømt til fire år bag tremmer. Siden dommen er det gået ned ad bakke for Terroir Capital.

Der dyrkes Sauvignon Blanc i utallige andre lande end New Zealand. Her ses en klase i en vinmark i det sydøstlige Serbien. Foto: Wikipedia/VI.
En dag i Sauvignon Blancs tegn
Der findes en international Malbec-dag, en Chardonnay-dag og en Cabernet Sauvignon-dag. Flere andre druer har også deres egen festdag i løbet af året. Og initiativtagerne til diverse dage er ofte de lande eller distrikter, der er blevet berømte på vine på den pågældende drue.
I den forgangne uge gjaldt det den internationale Sauvignon Blanc-dag, der hvert år afholdes den første fredag i maj. Og her er det de vinøse myndigheder i New Zealand, der står bag - hvilket da også er oplagt, da det er denne grønne drue, der har gjort newzealandsk vin berømt verden over. Frankrig har det største areal med Sauvignon Blanc, nemlig 26.839 hektar, men dernæst kommer New Zealand med 21.400 hektar, hvoraf de 19.000 befinder sig i distriktet Marlborough.
Flere drue-dage i maj
Festlighederne startede netop i Marlborough og bredte sig herfra til flere andre newzealandske vindistrikter. Men også i New York, London og mange andre storbyer rundt om i verden blev der afholdt særlige Sauvignon Blanc-smagninger og andre events i druens tegn.
Hermed er det dog ikke slut med drue-dage i maj - d. 9. følger World Moscato Day, hvorefter kommer Chardonnay-dagen d. 23. maj. Der er jo rigtig mange kendte druer og kun 365 dage på et år ...

De store sten i vinmarkerne i Châteauneuf-du-Pape er indbegrebet af Rhône-distriktet. Foto: Wikipedia/BlueBreezeWiki.
Fremstød for hvid og rosé Rhône
Som vi nævnte
i sidste uge, så er nogle af de store franske rødvinsdistrikter i de senere år begyndt at satse stadig mere på rosé og hvidvin. Et af dem er Rhône - som dog ikke på nogen måde vinker farvel til rødvinen. I 2018 var 80% af al den vin, distriktet fremstillede, rødvin.
Men der er altså stadig flere Rhône-producenter, der planter grønne druer, og denne nye glæde for de lysere vine vil producentforeningen Inter Rhône gerne gøre omverdenen - og heriblandt Danmark - opmærksom på.
16 producenter og 50 vine
Derfor afholder foreningen i samarbejde med Vinens Hus en interessant smagning, "Diversitet og Rigdom" af i alt 50 præmierede Côtes du Rhône-vine d. 22. maj i København. Seksten vinproducenter vil skænke smagsprøver i glassene, og selv om langt hovedparten af flaskerne (32) indeholder rødvin, vil man også kunne smage både rosé og hvidvin fra det sydfranske distrikt - heriblandt vine fra Domaine Fond Croze, Domaine Bonetto Fabrol og Famille Vermeersch. Til de våde varer serveres der lækker fingerfood fra Grill Academy.
Både forbrugere og vinbranchefolk er velkomne. Førstnævnte kan tilmelde sig ved at
klikke her, mens branchefolk skal
klikke her for tilmelding.
Lige smart nok
Som bekendt er det fornuftigt at beskytte sin pin-kode, når man taster den ind på dankortautomaten i supermarkedet eller vinforretningen. I
en lille film på YouTube gør en ældre mand, der har købt en flaske vin, sig de største anstrengelser for, at hverken ekspedienten eller de andre kunder skal kunne se, når han indtaster pin-koden. Det viser sig dog, at han har en bagtanke med anstrengelserne …
De små blågrå enebær er hovedingrediensen i al gin. Foto: Wikipedia.
Svampesygdom dræber enebærbuskene
Enebær er så afgjort den vigtigste ingrediens i gin, og hidtil har der i Gin-landet over alle, Storbritannien, været rigeligt med enebær at tage af.
Men for nogle år siden begyndte en svampesygdom, phytophthora austrocedrae, at brede sig blandt enebærbuskene. Angrebne buske står ikke til at redde - de bliver brun-gule og dør.
Et boom i fødselsantallet af kaniner og mosegrise har kun gjort problemet endnu værre - de små dyr er nemlig lige så dødbringende, når det gælder enebærbuskene.
Dommedag for britisk gin
På grund af problemerne med de britiske enebærbuske får stadig flere gindestillerier i dag deres enebær fra Middelhavslandene. Men hvis et no-deal Brexit bliver en realitet, kan det blive en stopklods for importen af de uundværlige enebær - og det kan i sidste ende, ifølge Wine and Spirit Trade Association (WSTA), betyde ”dommedag for britisk gin”.
Men nu har Naomi Joy, der ejer destilleriet Vicars Gin i Worcestershire, fået en god idé. Hun vil producere sine egne enebær, og har derfor plantet 50 buske, et antal der gerne skulle vokse til 200.
Det tager tre til fem år, før man kan høste enebærrene, men allerede nu har flere andre gindestillerier vist interesse for at aftage de engelsk producerede bær.
Verdens største whiskysmagning
For nylig afholdtes En Öl & Whiskymässa i Gøteborg - en messe, som årligt tiltrækker omkring 25.000 besøgende. Derfor var der også rigeligt med deltagere til at udføre en ganske særlig verdensrekord, nemlig verdens største whiskysmagning.
Det var det skotske whiskydestilleri Bruichladdich fra Islay, der havde fået ideen, og målet var at slå den tidligere rekord, som blev sat i den belgiske by Gent i 2009.
Dengang lykkedes det for det hollandske firma Whisky Unlimited at få 2252 deltagere til samtidig at smage på et glas whisky - Bruichladdich havde held med at samle hele 2283 whiskyglade besøgende og slog dermed rekorden.
Repræsentanter fra Guinness World Record var til stede og anerkendte verdensrekorden ved at overrække et diplom til Bruichladdichs master distiller, Adam Hannett, som stod for smagningen.
Vil du have vores løbeseddel? 
Vær sikker på at kunne følge med i, hvad der sker i
vinens verden. Bestil vores løbeseddel gratis tilsendt
pr. e-mail hver uge.
Klik her!
Blot for en ordens skyld: Vi sælger naturligvis ikke
vores adresser, så du risikerer ikke at få en masse spam.
Nyheder fra den danske vinbranche
* Der er ingen nyheder fra vinbranchen i denne uge.

Aubert de Villaine.
Vinens Hall of Fame
Vi fortsætter med "Vinbranchens Blå Bog", men ind imellem bringer vi også sider til "Vinens Hall of Fame" – en "blå bog" om vinverdens store vinpersonligheder: Mondavi, Hugh Johnson, Catena, Robert Parker, og hvad de nu alle hedder, nulevende såvel som afdøde. I denne uge er turen kommet til Aubert de Villaine. På
en særlig side har vi samlet de personligheder, vi indtil nu har omtalt.
Aubert de Villaine (f. 1939) har mange vinøse jern i ilden, men er nok bedst kendt som medejer af det verdensberømte Bourgognehus Domaine de la Romanée-Conti, der har været i hans families eje siden 1869.
Som ung havde han helt andre planer. Han læste litteratur og jura og tog i 1966 til New York i ni måneder, hvor han blandt andet arbejdede som journalist - og interviewede Robert Mondavi.
Men i det lange løb blev det Bourgogne og familiens domaine, der vandt. Efter sin hjemkomst blev han lært op i marken og i vineriet af sin far, Henri de Villaine, og i 1974 blev han udnævnt til meddirektør.
Familien Villaine deler ejerskabet af Romanée-Conti med en anden vinfamilie, Leroy, og fra 1974 til 1992 måtte Aubert de Villaine dele chefstolen med Lalou Bize-Leroy, I dag deles han om opgaverne med hendes datter, Perine Fenal.
I New York havde Aubert de Villaine mødt amerikanske Pamela, som han giftede sig med i 1970'erne. Sammen med hende grundlagde han vinhuset Domaine Aubert & Pamela de Villaine i Bourgogne-appellationen Bouzeron. Fra 2001 til 2008 var han også borgmester i byen af samme navn.
Aubert de Villaine har dog ikke holdt sig til vinfremstilling i Frankrig. I år 2000 slog han sammen med sin amerikanske svigerfamilie, Hyde, dørene op for vinhuset HDV (Hyde de Villaine) i Napa, hvor han i dag bestrider jobbet som direktør.
I 2010 blev han udnævnt til "Årets mand" af det førende britiske vinmagasin Decanter.
Hvad er Fondillón?
Thor Rasmussen har for nylig på en tur til Spanien smagt en vin ved navn Fondillón. Den vil han godt vide lidt mere om.
Kort fortalt er det en halvsød vintype fra Alicante. Og langt fortalt er det en meget interessant, men også ret sjælden hedvin, som laves på den blå Monastrell-drue – den, der i Frankrig hedder Mourvèdre. Det er samtidig en traditionel spansk vin, hvis historie går mange hundrede år tilbage.
Vinen er ikke – som fx portvin – forstærket med druesprit. Druerne har fået lov til at hænge længe på vinstokkene, så de har samlet en masse sukker, og efter høsten lægger man dem ofte til tørre på store stråmåtter, så de bliver rosinagtige.
Under fremstillingen udsættes vinen for iltning under lagringen på store egetræsfade i mindst otte år og ofte i over tyve. På den måde "madeiriseres" vinen, og man opnår, hvad der kaldes en "vino rancio" med en alkoholprocent på mellem 16 og 18.
Iltningen foregår langsomt og giver vinen kompleksitet og elegance, mens den røde farve skifter til en dyb ravfarve. Smagen kan blive lidt i retning af en Amontillado-sherry med mandler, ingefær, dadler og mørke frugter.
Ugens vinøse billede
Lars Ole Hansen har taget dette billede under et besøg hos Maison Leon Beyer i Eguisheim i Alsace.
Umiddelbart kunne det godt minde lidt om Drømmekage - den klassiske sandkage med brunlig kokosfyld på toppen. Men det er et par tykke plader af vinkrystaller - også kaldet vinsten - som er fjernet fra indersiden af et af de store træfade, man typisk bruger til modning af hvidvin i Alsace.
Jo længere vinen ligger på fadet, desto tykkere bliver krystallaget.
Send endelig billeder til os!
Hvis I tager nogle smukke, sjove eller interessante vinøse billeder, så send dem endelig - og gerne i en nogenlunde god opløsning - til
mariette@tiedemann.dk.
527
En trivelig munk vogter vinruten mellem Strasbourg og Colmar i Alsace (foto © Hans-Torben Andersen).
Ugens smagte vine
Nedenfor ses ugens anmeldelser af i alt 27 vine. En forklaring på, hvad stjernerne står for, fås ved at
klikke her.
Søg på vinene!
Du kan søge mellem vine, som vi har smagt siden november 2009 ved at
klikke her. Men du kan også søge dem på din mobiltelefon på adressen m.vinavisen.dk. Det er ikke muligt at søge på vine via
VinAvisens almindelige søgefunktion, da vinanmeldelserne ligger i en særskilt database.
Søger du en tidligere anmeldelse, vil du kunne finde den ved hjælp af
Google. Skriv blot i søgefeltet: site:vinavisen.dk samt vinens navn – og bemærk, at der ikke skal være noget ophold mellem site: og vinavisen.dk.
Søg i 500 tidligere udgaver af VinAvisen