
Den kollapsede lagerbygning. Nedenunder ligger kældrene - og måske et hav af intakte flasker champagne. Foto fra år 1900.
Robot skal undersøge kælderrum
Som vi nævnte
i uge 7 2018, fik et langvarigt regnvejr i Champagne i år 1900 en lagerbygning og tilhørende vinkælder til at kollapse hos champagnehuset Pol Roger i Epernay. 500 fade fyldt med vin og 1,5 millioner flasker champagne forsvandt ned i dybet.
Da Pol Roger ønsker at opføre en ny pakkefacilitet der, hvor den gamle lagerbygning lå, begyndte man sidste år at udgrave området. Og her fandt man i alt 26 intakte flasker champagne årgang 1898, hvor både propper og indhold så rigtig fint ud.
Champagnehuset fik blod på tanden og ved hjælp af sonarteknologi lykkedes det at finde hulrum under jorden, som efter alt at dømme indeholder en større mængde champagneflasker.
Det vil dog være alt for farligt for mennesker at forsøge at trænge videre ind i de gamle kollapsede kældre. Så nu har Pol Roger ifølge The Drinks Business besluttet, at man i første omgang vil sende en robot med et kamera ind i kælderrummene for at undersøge dem nærmere. Men før det sker, skal man have lavet en tunnel ned til kældrene.
Der venter et større arbejde, men det ville jo være spændende, hvis man kunne bjærge et hav af flasker med meget gammel Pol Roger champagne.

Udstyret med glas, vine, spyttespande og papirer gik de otte dommere i gang med at bedømme de 108 Riesling-vine.
De 30 bedste Riesling-vine
En ny konkurrence er for nylig blevet afholdt på dansk jord. Det drejer sig om Best Riesling Alsace, hvor det gjaldt om at udvælge de bedste tørre Alsace-vine på Riesling-druen på det danske marked.
108 hvidvine - lige fra AOC-vine til Grand Cru-vine - var tilmeldt konkurrencen. Og de blev smagt af et dommerpanel bestående af otte medlemmer af Dansk Sommelierforening. Som altid skal sådanne konkurrencer tages med et gran salt, da der jo er langt flere gode Riesling-vine i de danske vinforreninger.
Listen over de 30 vine, der fik det højeste pointtal efter 100-point skalaen, kan ses ved at
klikke her. Vinene er inddelt i tre priskategorier: ”op til 100 kr.”, ”mellem 100 og 200 kr.” og så ”over 200 kr.”, hvilket er en rigtig god og forbrugervenlig idé.
Se, hvem der forhandler vinene
Når man klikker på de enkelte vine, får man lidt at vide om deres duft og smag, og hvilken mad, de egner sig til. Og selvfølgelig er der også et link til forhandleren af vinen.
Konkurrencens
hjemmeside er i det hele taget meget velgennemtænkt og overskuelig og byder også på mere viden om Riesling-vine fra det nordfranske distrikt.
Bag konkurrencen står Alsaces vinråd, CIVA, og Sopexa, det franske bureau for markedsføring af franske produkter.

En tyk mur af tåge opsluger vinstokkene i en mark langs kysten i Sonoma Coast AVA. Foto: Westsonomacoast.com.
242 AVA'er - og flere på vej
Der er i dag 242 appellationer i USA - eller AVA’er (Viticultural Area), som amerikanerne kalder dem. Ved at
klikke her kan man se hele listen.
Og nye kommer til med jævne mellemrum, og ofte oprettes de i allerede eksisterende AVA’er. I øjeblikket venter 24 nye mulige appellationer på den endelige godkendelse hos Alcohol and Tobacco Tax and Trade Bureau (TTB).
For at kvalificere sig som AVA skal et vinområdes klima- og jordbundsforhold adskille sig betydeligt fra de omkringliggende områder, og ansøgningerne, der indsendes til TTB, kommer fra engagerede vinproducenter, der mener, at terroiret i netop deres område er noget helt særligt.
En af de AVA-ansøgninger, der venter på det afgørende blå stempel, er ansøgningen for West Sonoma Coast AVA i Californien, og efter alt at dømme bliver denne AVA ifølge Wine-Searcher endeligt godkendt i nær fremtid.
Nu er der måske nogle af vores læsere, der tænker, at der da allerede findes en sådan AVA. Men nej, navnet minder bare om noget, man har set før på vinetiketter fra Sonoma.
Flere gange Sonoma
I Sonoma County er der i alt sytten AVA’er, hvoraf nogle bærer regionens navn, nemlig Sonoma Valley, Northern Sonoma, Sonoma Mountain og Sonoma Coast. Og det er en producentforening i sidstnævnte AVA, der gennem de sidste syv år har kæmpet for at få sin helt egen appellation med et ”West” foran.
Som foreningen, der allerede kalder sig West Sonoma Coast Vintners (WSCV), påpeger, så strækker Sonoma Coast AVA sig hele 145 kilometer langs vestkysten og 72 kilometer ind i landet, og jordbunds- og klimaforholdene er vidt forskellige afhængig af, hvor man befinder sig i denne store AVA.
I det område, vinproducenterne ønsker skal blive til West Sonoma Coast, dyrkes vinstokkene i et bjergrigt terræn og tæt ved Stillehavet, og det er ikke mindst påvirkningen fra havet, producenterne mener adskiller området markant fra resten af Sonoma Coast AVA.
Højere syre og lavere alkohol
Havet sørger for en konstant lavere temperatur, ligesom vinmarkerne ofte er indhyllet i en tæt og kølig tåge. Man høster derfor også druerne omkring fire uger senere end længere inde i landet.
Mængden af nedbør er også større end i noget andet område i Sonoma Coast AVA, ligesom jordbundsforholdene er helt anderledes i dette klipperige terræn.
De vine, der fremstilles i området, er koldklima-vine, der med deres højere indhold af syre og lavere alkoholindhold ifølge WSCV er helt anderledes end vinene fra de omkringliggende områder.
Forbrugeroplysning eller urskov
Diskussionen omkring USA’s mange appellationer har bølget op og ned gennem flere år, og modtagerne af vinene, forbrugerne, er et af de emner, der deler vandene. Nogle producenter mener, at de mange AVA’er gør det muligt for forbrugerne i endnu højere grad at gå efter netop den vinstil, de holder mest af. Andre hælder til, at urskoven af appellationer blot er med til at forvirre forbrugerne.
Og ja, endnu en Sonoma-AVA kan godt synes lidt i overkanten. På den anden side lyder argumenterne fra WSCV yderst overbevisende. Hvad mener VinAvisens læsere omkring de mange amerikanske appellationer? Vi modtager gerne kommentarer til emnet på
info@vinavisen.dk.
Ved at
klikke her kan man læse mere om den sandsynligvis kommende West Sonoma Coast AVA og se et kort over dens udstrækning.

Kranie-krus, der viser tænder. Foto: www.beerstein.net.
Uhyggelige kraniekrus
I Tyskland er der tradition for fremstilling af høje lågkrus af gråt stentøj - på tysk såkaldte ”steins”. Man ser dem den dag i dag i store mængder i diverse souvenirbutikker.
Men hos det amerikanske online auktionshus Live Auctioneers kan man i øjeblikket købe en anden type stein, som var yderst populær i Tyskland i 1800-tallets slutning. Det er et såkaldt kranie-krus - og bare rolig, det er lavet af porcelæn, selv om det ser ualmindeligt ægte ud.
Budene er i skrivende stund løbet op i 150 dollars (cirka 1000 kr.), og der er en uge til, auktionen stopper. Man kan klikke her, hvis man vil se kranie-kruset og byde på det.
Hvem, der fik den idé at lave et kranie-krus, vides ikke, men de fleste af dem blev fremstillet i regionen Thüringen i porcelæn og stentøj og af fabrikken E. Bohne Söhne.
Målrettet nybagte læger
Aftagerne af de noget morbide krus var nybagte læger, der skulle fejre deres sidste eksamen. Det gjorde de så ved at fylde øl - eller vin - i kraniet og skåle med deres medstuderende, mens de sang festsange. Kraniet henviste selvfølgelig til deres anatomistudier.
En almindelig type kranie-krus er den, hvor kraniet hviler på en bog - der undertiden fungerede som spilledåse, så man havde musik til festsangene.
Med tiden blev krusene en oplagt eksamensgave inden for alle mulige uddannelser.
At kranie-krusene var populære afspejles af den store mængde antikke krus, der er på markedet i dag - og de har selvfølgelig deres samlere. En af dem er tyske Frank Loevi, og ved at
klikke her kan man læse mere om og se flere eksempler på kraniekrus, der alle er fra hans private samling.

Mark Fincham fra Marchand-Tawse.
Ungt vinhus med top-bourgogner
Pinot Noir er Bourgognes store blå drue. Men både New Zealand og Chile fremstiller fantastiske rødvine på samme drue, så hvorfor betale tre eller fire gange mere for en Pinot Noir-vin fra det franske distrikt?
Jo, det er der faktisk en god grund til - i hvert fald, når det drejer sig om Bourgogner i absolut topklasse. Disse vine kan noget helt særligt, når det gælder elegance og kompleksitet.
Et eksempel er vinene fra
Marchand-Tawse i Nuits-Saint-Georges - en vinproducent, der på flere måder adskiller sig fra hovedparten af Bourgogne-husene. Der er fx ikke tale om et gammelt familieejet vinhus, men et ungt hus, der blev grundlagt i 2010. De to ejere er heller ikke franske, men canadiske, og de indgik i sin tid det perfekte makkerskab.
Det er sjældent, at der er vinmarker til salg i Bourgogne, og når det sker, koster de en formue. Men finansmanden Moray Tawse havde pengepungen i orden, mens Pascal Marchand havde en lang karriere bag sig som vinmager i såvel Bourgogne som i de oversøiske lande.
Fremstiller 60 forskellige vine
I dag ejer vinhuset 10 hektar vinmarker - heriblandt hele fjorten Grand Cru-marker. Derudover fremstiller det vine på druer købt af drueavlere, der har langtidskontrakter med vinhuset. Og så fungerer Marchand-Tawse også som négociant, der producerer vin på indleverede druer og most.
For nylig fik Danmark besøg af Mark Fincham fra Marchand-Tawse. Han er brite og står for vinfremstillingen sammen med Pascal Marchand. Fincham var inviteret af vinhusets danske importør,
The Wine Company, og sammen skænkede de smagsprøver på ti af husets vine.
Det lyder jo som en ret stor smagning, men vinene var kun et meget lille udvalg af vinhusets cirka 60 forskellige vine. Hvert år bruger de to ejere af The Wine Company, Steen Rasmussen og Lars Møller, en dag til at smage sig gennem samtlige 60 vine for at finde frem til, hvilke flasker af den nye årgang, der skal på hylderne hjemme i Danmark. (Fortsættes nedenfor ...).
Kun 150 flasker Musigny
Mange af disse vine laves kun i ganske små mængder - nogle gange bliver der kun til to fade svarende til i alt cirka 600 flasker. Og af husets mest berømte rødvin, Musigny Grand Cru, bliver der årligt fremstillet sølle 150 flasker - som med det samme bliver revet væk af importører rundt om i verden.
I alt producerer Marchand-Tawse hvert år cirka 120.000 flasker vin, hvoraf de 40.000 er på druer fra egne biodynamisk dyrkede marker.
Ifølge biodynamikken følger alt i naturen en rytme, der er afhængig af Månens og planeternes faser. Og som biodynamisk vinproducent, skal man følge denne rytme, hvilket vil sige, at man skal beskære, binde op og høste på ganske bestemte dage i løbet af året. Opskriften på, hvilke dage, der egner sig bedst til hvilke arbejdsprocesser, finder man i en særlig Måne-relateret kalender, udført af Rudolf Steiner-tilhængeren Maria Thun.
Forsøg med biodynamiske vinfade
Hos Marchand-Tawse nøjes man ikke med at følge Maria Thuns kalender under arbejdet i vinmarken - også når det gælder nogle af vinfadene, spiller kalenderen en rolle.
- Vi er i gang med et interessant eksperiment i vinkælderen, hvor vi vil undersøge, om ”biodynamiske fade” påvirker vinen i en gunstig retning, fortalte Mark Fincham.
- For nogle år siden sørgede jeg for, at vi fik fældet et egetræ på en frugtdag (en af de ifølge kalenderen gunstige dage for den slags arbejde, red.), og siden da har jeg nøje fulgt processen fra fremstillingen af stavene og modning af træet til den endelige samling af stavene til fade. - Hvert arbejdstrin er således sket i overensstemmelse med de biodynamiske principper.
- Dernæst har vi fyldt de nye biodynamiske fade og nogle almindelige nye fade med den samme vin for at kunne sammenligne. Resultatet kender vi dog ikke endnu.
Biodynamik eller ej - det er i hvert fald et faktum, at Marchand-Tawse fremstiller nogle forrygende og meget interessante Bourgogne-vine, hvoraf halvdelen er hvidvine. Længere nede på siden er der store stjerner til de vine, vi fik smagte.

Kraftige regnbyger og køligt vejr prægede vækstsæsonen i Sydafrika.
Mindste høst i ti år
Fra 2015 til 2018 har Sydafrika lidt under en udbredt tørke. Selv om den nu er et overstået kapitel, så er jorden mange steder blevet så tør og hård, at den har svært ved at suge væde til sig. Vinstokkene skal ligeledes bruge nogen tid på at komme sig oven på tørken.
Denne eftervirkning fra tørke-årene er ifølge den sydafrikanske vinproducentforening VinPro medvirkende til, at årets druehøst, der for nylig er kommet i hus, er den mindste i de sidste ti år. I alt er der høstet 1,2 millioner tons druer, hvilket er 1,4% mindre end i 2018 - som også var et lille høstår.
Udbrud af meldug
Men det er ikke kun følgerne af tørken, der er årsagen til den lille høstmængde. Årets sæson startede ualmindeligt køligt, hvilket betød, at druerne havde svært ved at udvikle sig. Senere fulgte kraftige regnbyger, som resulterede i udbrud af meldug i vinmarkerne. Begge dele gjorde ligeledes et indhug i druerne.
Distrikterne Olifants River og Klein Karoo har været hårdest ramt af det dårlige vejrlig, men også Robertson og Stellenbosch har høstet færre druer end i 2018.
Ifølge mange vinproducenter fejler kvaliteten af druerne dog ikke noget - snarere tværtimod.

Fra hvidvins-emoji'ens hjemmeside.
Den store kamp for en hvidvins-emoji
I uge 31 2018 nævnte vi, at det californiske vinhus Kendall-Jackson, der er bedst kendt for sine hvidvine, ville arbejde for at få indført en hvidvins-emoji. Emoji’er er de piktogrammer, som mange af os bruger i flæng, når vi sms’er. De griner og græder eller forestiller alt fra hunde til juletræer.
Der findes også vin-emoji’er i form af fx champagnefluter eller et glas med rødvin. Men der er intet glas med hvidvin blandt de næsten 3000 emoji’er.
Det er dog ikke sådan lige til at få godkendt en ny emoji. Først sendte Kendall-Jackson et forslag om hvidvins-emoji’en til Unicode Standard, som forvalter piktogrammerne. Og her er det ikke nok med en hurtig email. Forslaget fyldte hele femten sider - blandt andet på grund af et hav af saglige argumenter for indførelsen af emoji’en.
Revideret tre gange
Siden da har Kendall-Jackson fået forslaget retur tre gange med diverse rettelser og ønsker om yderligere oplysninger. Blandt andet har vinhuset skullet redegøre for nødvendigheden af en hvidvins-emoji ud fra, hvor mange gange ordet hvidvin optræder, når man googler det, sammenlignet med andre almindelige ord.
Den 27. marts i år, hvor vinhuset udtrak data fra Google, kom der fx 1,6 milliarder resultater, når man søgte på hvidvin - mod 43 mio., når man skrev slips i søgefeltet.
Næste skridt bliver mundligt at præsentere projekt hvidvins-emoji ved Unicode Standards næste kvartalsmøde i slutningen af juli. Dernæst vil tolv stemmeberettigede medlemmer vende fingeren opad eller nedad til forslaget.
Kendall-Jackson har oprettet en hjemmeside for den (forhåbentlig) kommende emoji, og her har vinhuset lagt det femten sider lange forslag ind - og det er faktisk ret interessant og meget grundigt. Man kan se det ved at
klikke her.

72-årige Jean-Jacques Savin har netop krydset Atlanterhavet i en kopi af et stort vinfad.
Krydsede havet i "vinfad"
Frankrig og vin er jo uløseligt forbundet, så da den franske atlet og eventyrer Jean-Jacques Savin satte sig for at krydse Atlanterhavet, skulle det selvfølgelig være i en model af et stort vinfad. Han fik bødkerfirmaet Boutes til at lave fadet, som så blev beklædt med et vandtæt orange materiale.
Hans rejse startede fra De Kanariske Øer anden juledag sidste år, og i løbet af de næste fire måneder tilbagelagde han 4715 kilometer til havs, før han for nylig var i mål på den caribiske ø Sint Eustatius.
Det lidt specielle skib havde hverken motor eller sejl, så hvordan sejladsen forløb, var helt op til vejrguderne. Undervejs har fadet da også måttet holde stand mod uvejr og kæmpebølger.
Foie gras og Bordeaux-vin
Jean-Jacques Savin selv holdt stand blandt andet ved, som en rigtig franskmand, at nyde et glas Sauternes-vin i ny og næ. Derudover havde han to amforaer med hver ti liter vin - dog ikke for at drikke indholdet, men for at se, hvordan vinen udviklede sig under påvirkning fra "fad-skibets" rullen frem og tilbage.
På sin 72 års fødselsdag i januar spiste han foie gras om bord ledsaget af en god flaske rødvin fra Saint-Émilion.
Ifølge avisen The Times er Savin blevet så glad for livet om bord i sit store vinfad, at han ikke har travlt med at vende tilbage til civilisationen.
En
lille film på YouTube giver et indtryk af, hvordan fadet er indrettet.

Der er ikke et øje tørt, når det gælder den gamle vingård, der er sat til salg i Western Cape.
Gammel vingård til salg
Hvis man har lyst til et gevaldigt sceneskift - og har et spækket kreditkort - har man nu mulighed for at blive vingårdsejer i Sydafrika.
En af de gamle hvidkalkede vingårde fra 1709 er nemlig sat til salg hos Sotheby’s ejendomsmæglerfirma for 77 millioner rand (cirka 36 mio. kr.). En pæn sum men ikke mere end nogle af luksusvillaerne i Vedbæk ind imellem sættes til salg for.
Vingården ligger idyllisk i Western Cape, og til gården, der er på 680 kvadratmeter, hører 35 hektar vinmarker med blandt andet Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Cabernet Sauvignon, Pinotage og Malbec. Og så er der vineriet, vinkælderen på 740 kvadratmeter, vinsmagningsfaciliteter og værelser til overnatning.
Man kan se flere billeder og læse mere om vingården ved at klikke her. Det ser alt sammen ret lækkert ud ...
Destilleri med en god idé
Der er flere whiskydestillerier, som tilbyder folk, at de kan købe et fad med whisky, følge udviklingen af indholdet og til sidst få whiskyen tappet på flasker.
Et nyt destilleri, Holyrood Distillery, der er det første Single Malt destilleri i Edinburgh siden 1925, går et skridt videre. Det tilbyder nemlig kunderne, at de selv kan være med til at skræddersy den whisky, der befinder sig i deres fad - alt sammen selvfølgelig under kyndig vejledning fra destilleriets master destiller. Og man er med fra starten af. Man beslutter fx, hvor længe byggen skal tørres og ristes, hvilken gærtype, der skal bruges, destilleringsmetoden, og om fadet, som whiskyen skal modne på, førhen skal have indeholdt portvin, sherry, bourbon osv. - hvilket jo også er med til at præge det endelige resultat.
Fire aromaprofiler
Helt frie hænder har man dog ikke. Som udgangspunkt er der nemlig fire forskellige aromaprofiler inden for whisky, man kan vælge imellem: røget, krydret, sød og blomster/frugtagtig. Men ud over det kan man altså få lov til at sætte sit helt eget personlige fingeraftryk på sin Single Malt whisky.
De fade, man køber, indeholder fra 200 til 500 liter, og priserne spænder fra 4500 pund (cirka 39.000 kr.) til 10.500 pund (cirka 91.000 kr.). Inklusiv i prisen er også tapning på flasker og etiketter. Man kan læse mere ved at
klikke her.
Vil du have vores løbeseddel? 
Vær sikker på at kunne følge med i, hvad der sker i
vinens verden. Bestil vores løbeseddel gratis tilsendt
pr. e-mail hver uge. Klik her!
Blot for en ordens skyld: Vi sælger naturligvis ikke
vores adresser, så du risikerer ikke at få en masse spam.
Nyheder fra den danske vinbranche
* Laudrup Vin & Gastronomi har pr. 1. maj ansat Carsten Cesar som sælger til Horeca-sektoren for Sjælland, Fyn og Bornholm. Man kan læse mere om ham i denne uges Blå Bog længere nedenfor.
* Vinotto er blevet ændret til et ApS og har fået en ny partner, Jan Bjergskov Larsen, som i flere år har haft vinfirmaet Trekroner Vin.

Casten Cesar.
VinAvisens Blå Bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en
særlig side. Nedenfor kommer denne uges portræt.
Carsten Cesar (1991) er vokset op på Bornholm, og det var også her, han i 2008 fik job som opvasker i top-restauranten Kadeau.
Han gik fint i spænd med køkkenchefen Nikolaj, som lærte den interesserede opvasker basale ting om vin - som fx, at man i Bourgogne dyrker Chardonnay og i Tyskland Riesling. Snart lærte Carsten Cesar også at smage på mad og vin og at træne sine smagsløg, og det blev startskuddet til en karriere inden for vinens verden. Han begyndte at arbejde som tjener i restauranten - et job, han bestred de næste syv år.
Senere blev tjeneruddannelsen suppleret med en uddannelse som sommelier på Vinakademiet i Valby, og arbejdsmæssigt gik turen fra Kadeau på Bornholm til restauranten af samme navn i København, hvor han var at finde på de bonede gulve fra 2012 til 2015.
Dernæst var han med titel som chefsommelier med til at bygge den dengang nyåbnede gourmetrestaurant Taller op fra grunden af.
I 2016 gik turen videre til endnu en af de københavnske top-restauranter, nemlig den et-stjernede Michelinrestaurant Formel B. Og her har han været både restaurantchef og chefsommelier indtil maj 2019, hvor han blev ansat som sælger hos vinimportfirmaet Laudrup Vin & Gastronomi.
Nu er han så i fuld gang med sælge vin til de mange restauranter, han selv elsker at spise hos i København - samt til restauranter på Fyn og (selvfølgelig) på Bornholm, hvor han har trådt sine første skridt i restaurantbranchen.
Privat bor Carsten Cesar sammen med sin kæreste, Jenny, på Frederiksberg. Fritiden bruger han på familie og venner, fodbold på hobbyplan og så selvfølgelig på god mad og vin.
Adresse: Laudrup Vin & Gastronomi, Mileparken 13, 2740 Skovlunde, tlf.: 44 84 80 86, mobil: 30 70 48 44, e-mail: carsten.cesar@laudrupvin.dk, www.laudrupvin.dk.
Hvad er det for en drue?
Dorte Kjær smagte for nylig en sød passito-vin på druen Durello. Nu vil hun gerne vide, hvad det er for en drue?
Durello - eller Durella - kommer fra et område, der ligger mellem Verona og Vicenza, og som hedder Lessini Durello DOC. Durello er en hvidvinsdrue, der modner meget sent og derfor som regel først høstes i slutningen af november.
Mostens høje indhold af mælkesyre gør den velegnet til mousserende vin (spumante), men man kan også lade de høstede druer ligge og tørre, så de koncentreres til søde rosiner, og det er netop sådan, man har gjort med den nævnte vin.
Druen er i øvrigt også kendt under en række synonymer - blandt andet Duracino, Durelo, Rabbiosa og Cagnina.
528
Corton-højen i Bourgogne ser ud, som om den har en alpehue på toppen (foto © Anker Tiedemann).
Ugens smagte vine
Nedenfor ses ugens anmeldelser af i alt 31 vine. En forklaring på, hvad stjernerne står for, fås ved at
klikke her.
Søg på vinene!
Du kan søge mellem vine, som vi har smagt siden november 2009 ved at
klikke her. Men du kan også søge dem på din mobiltelefon på adressen m.vinavisen.dk. Det er ikke muligt at søge på vine via
VinAvisens almindelige søgefunktion, da vinanmeldelserne ligger i en særskilt database.
Søger du en tidligere anmeldelse, vil du kunne finde den ved hjælp af
Google. Skriv blot i søgefeltet: site:vinavisen.dk samt vinens navn – og bemærk, at der ikke skal være noget ophold mellem site: og vinavisen.dk.
Søg i 500 tidligere udgaver af VinAvisen