
Zinfandel er en lidt besværlig drue. Klaserne er utroligt tætte, og som man kan se, så modner druerne ujævnt, hvilket gør høsten lidt mere besværlig.
Zinfandel fra Californien
Chardonnay og Cabernet Sauvignon er de mest udbredte druer i Californien. Dernæst kommer rødvinsdruen Zinfandel med sine 17.800 hektar.
Druen er ikke født i den amerikanske stat - man mener, den stammer fra Kroatien, hvor den har rødder tilbage til 1200-tallet. Herfra bredte den sig til Italien, hvor den hedder Primitivo, og i 1820’erne plantede italienske immigranter druen i amerikansk jord. Og i 1832 blev den døbt Zinfandel af en planteskoleejer i Boston, og det har den heddet lige siden.
Utroligt nok er der stor forskel på druen alt efter, om den dyrkes i Californien eller det italienske Puglia, hvor den er udbredt.
Zinfandel-klaserne er meget tætte, hvilket giver problemer med råd. Såvel druerne som klaserne er også meget store mens den italienske udgave har mindre druer og ligeledes mindre og løsere klaser.
En interessant masterclass
Det og meget mere om druen blev en udvalgt skare vinimportører og -skribenter præsenteret for under en nylig - og glimrende - masterclass om Zinfandel i København. Og der var hele to foredragsholdere, den danske sommelier René Langdahl Jørgensen og David Amadia fra Ridge Vineyards i Californien.
Ifølge Amadia er Zinfandel-druen en rigtig sukkergris. I vækstsæsonen ophober den ekstra megen sukker - hvilket medfører, at der er skruet godt op for alkoholprocenten i de traditionelle rødvine på druen.
Og selv om vinmosten får lov til at gære helt ud, er der ofte så megen sukker i druerne, at vinen efterlades med en god portion restsødme.
Zinfandel-vine har derfor fået et image af at være nogle store bamser, der er fulde af alkohol og sødme.
En køligere stil
Selv om der er et stort internationalt marked for disse bamser, er der stadig flere især yngre vinproducenter, der er begyndt at fremstille lidt lettere og mindre søde Zinfandel-vine - hvilket blandt andet opnås ved at høste druerne tidligere.
Under masterclassen smagte vi en række rødvine på Zinfandel, hvoraf flere netop var i denne lidt mindre søde og alkoholiske stil, hvilket bestemt klædte druen.
Men selvfølgelig - hvad man er til, er et spørgsmål om smag, og hvilken mad, der serveres til vinen.
En del af vinene var lavet på druer fra de mange meget gamle vinmarker med Zinfandel, der findes rundt om i Californien. I nogle tilfælde er markerne plantet for mere end 100 år siden og har vinstokke, der står på egne rødder.
Mark-blandinger
Vi fik at vide, hvordan der i de gamle marker typisk blander sig vinstokke med helt andre blå druer - måske 20 forskellige druer eller mere.
Sådan tilplantede man ofte vinmarker i gamle dage, hvilket der var en vis ræson i. Nogle druer modnede før andre, nogle havde en frisk syre, mens andre var søde, og når man høstede hele molevitten på én gang, gav det balance i den færdige vin. Samme fremgangsmåde bruges i dag i disse gamle marker, og de vine, der fremstilles på druerne, kaldes for "field blend" (mark-blanding). Langt hovedparten i disse vine er dog altid Zinfandel.
Der var dejlige, elegante og interessante rødvine blandt de vine, vi smagte under masterclassen - hvilket fremgår af anmeldelserne længere nede på siden. Samtlige af de anmeldte vine har danske importører.

Emmanuel Macron er en sand vin-ven. Foto: Wikipedia/ G7Biarritz.
Der bliver ingen "tør januar"
I uge 46 nævnte vi, hvordan flere franske vinorganisationer protesterede over, at landets sundhedsminister, Agnès Buzyn, efter sigende havde tænkt sig at lancere en officiel ”tør januar”. Altså en offentlig kampagne, der skulle få franskmændene til at lægge vin og anden alkohol på hylden i en hel måned.
Men den franske vinverden kan godt tørre sveden af panden og gemme stridsøksen væk. Hvad sundhedsministeren end havde tænkt sig, så bliver der ingen kampagne for en ”tør januar”.
En vinens mand
Det har den franske præsident Emmanuel Macron ifølge Vitisphere slået fast med syvtommers søm under en nylig frokost med Maxime Toubart i Epernay i Champagne. Toubart er præsident for Syndicat Général des vignerons de la Champagne og samtidig den ene af to formænd for Champagneproducenternes forening, CIVC. Og han ville jo lige høre, hvordan Macron forholdt sig til det forfærdelige rygte ...
Den franske præsident har aldrig lagt skjul på, at han er glad for vin. Som han engang har sagt, så nyder han vin hver dag til både frokost og aftensmad. Han har også erklæret, at så længe han er præsident, vil der ikke blive indført flere stramme alkoholregler. Og heldigvis da for det ...

Luksushotellet Lime Wood, som har fået frastjålet kostbare vine.
Stjal vin for næsten 600.000 kr.
I New Forest i det sydlige England ligger det 4-stjernede luksushotel Lime Wood, som ejes af milliardæren Jim Rathcliffe.
Hotellets vinkælder har vundet adskillige priser, og den rummer et hav af fornemme vine - fra Romanée-Conti til Screaming Eagle - i næsten enhver tænkelig årgang. En flaske af førstnævnte vin koster 10.000 pund (cirka 87.400 kr.) ifølge hotellets 34 sider lange vinliste.
For nylig trængte to maskerede tyve ind i vinkælderen i nattens mulm og mørke og stjal ifølge The Times vine til en værdi af 67.000 pund (cirka 586.000 kr.). I alt fjernede de 80 flasker, hvilket giver en gennemsnitlig værdi pr. flaske på cirka 7000 kr.
Romanée og Sassicaia
Ifølge hotellets Facebook-side stak tyvene blandt andet af med to flasker Romanée-Conti Grand Cru i årgangene 1997 og 1998, en flaske Screaming Eagle 2001, Sassicaia 2001 i flaskestørrelsen Imperial og endnu en flaske - en dobbelt magnum 2004 - fra samme berømte italienske vinhus. Det britiske politi har meddelt, at man skal være på vagt, hvis man får tilbudt kostbare vine til mindre priser end forventet.
Ved at
klikke her kan man se hele den imponerende vinliste.
Michelinguiden køber berømt vinmagasin
The Wine Advocate - det legendariske amerikanske vinmagasin, hvis første nummer udkom i 1978 - er blevet solgt til Michelinguiden.
Allerede i 2017 overtog den franske restaurantguide 40% af aktierne i magasinet, og nu er resten af aktierne fulgt i kølvandet. Og det sker et halvt år efter, at grundlæggeren af The Wine Advocate, vinguruen Robert Parker, lod sig officielt pensionere fra magasinet som vinanmelder.
Vinmagasinet bliver ikke integreret i Michelinguiden eller omvendt - de to publikationer vil stadig blive udgivet separat. Men gastronomi og vin hører sammen, og særudgivelser og events med basis i begge publikationer er bestemt i støbeskeen.

En lille del af det arkitektonisk strømlinede og flotte Valdemar Estates i Walla Walla, Washington. Foto: Boxwood.
Fra Rioja til USA
Riojas vinhuse er ikke kun berømte for deres fornemme vine, men også for deres fantastiske arkitektur. I det spanske distrikt befinder sig noget af verdens mest iøjnefaldende moderne vinhus-arkitektur. Tænk bare på
Marqués de Riscals ”krøllede” former eller
Bodegas Ysios, der bugter sig som en slange. Flere guidefirmaer tilbyder da også en arkitektonisk Rioja vintur.
Og når Rioja-producenter opfører vinhuse uden for Spaniens grænser, bliver der også ofte gjort noget ud af arkitekturen. Det gælder fx det nye vinhus, Valdemar Estates, som familien Bujanda har opført i Walla Walla i den amerikanske stat Washington.
Første europæisk ejede vinhus
Vinhuset er tegnet af det lokale arkitektfirma Boxwood, og det er en arkitektonisk perle. Man kan se flere billeder af bygningen inde på firmaets
hjemmeside.
Der er enkelte samarbejder mellem europæiske investorer og lokale vinproducenter i Washington, men det er første gang, en europæisk vinproducent har slået dørene op for eget vinhus i den amerikanske stat. Og for Bujanda-familien er det da også noget af et spring efter at have fremstillet vin i Rioja i 130 år og gennem fem generationer.
Det har kostet 18 millioner dollars (cirka 122 mio. kr.) at opføre det super moderne vinhus, der - ud over selve vineriet - rummer smagerum, restaurant (med servering af tapas), en terrasse-lounge, besøgscenter, butik osv.
Vineriet har kapacitet til at fremstille 120.000 flasker af druerne fra de i alt 11 hektar vinmarker.

Graferne viser, hvilke problemer der er de største for den internationale vinindustri. På tredjepladsen (orange) ligger klimaændringerne.
Skandinavien, mest attraktive marked 
Hvert år i de sidste tre år har arrangørerne bag verdens største vinbranchemesse, ProWein, offentliggjort en rapport, der tager pulsen på den internationale vinindustri.
Rapporten, som er udført i samarbejde med vin-universitetet i den tyske by Geisenheim, er resultatet af en rundspørge blandt 1700 vinbranchefolk fra 45 forskellige lande.
Ud over vinproducenter har man også udspurgt eksportører, importører, vinhandlere, hoteller osv.
Rapporten har flere interessante oplysninger - en af dem er, at det mest attraktive eksportmarked for denne verdens vinproducenter og -eksportører er Skandinavien med Norge i spidsen. Dernæst kommer Japan, Kina, Hong Kong, USA, Canada og Polen.
Hovedtema: Klimaændringer
Rapporten har hvert år et hovedtema, og i år gælder det påvirkningen fra klimaændringerne på den globale vinindustri inden for de seneste fem år og fremover.
På førstepladsen over de mest alvorlige udfordringer for vinindustrien ligger stigende afgifter og indførelsen af minimum-priser på vin og spiritus. Dernæst kommer det globale økonomiske klima med stadig flere handelsbarrierer. Og så - på tredjepladsen med 50% af de adspurgte - den globale opvarmning og klimaændringerne.
Brexit og konkurrence fra cannabis og andre mildere euforiserende stoffer ligger helt nede på henholdsvis en ottende og en niende plads.
Nedenfor kommer nogle flere oplysninger fra rapporten - som kan ses i sin helhed ved at
klikke her.
Otte facts fra rapporten
* 73% af de adspurgte vinbranchefolk i rapporten forventer, at klimaændringerne vil komme til at påvirke deres vinhuse og virksomheder.
* Ni ud af ti vinproducenter har inden for de seneste fem år kunnet mærke påvirkningen fra klimaændringerne.
* Mere end halvdelen af vinproducenterne rapporterer om lavere og stadig mere svingende høstmængder på grund af et mere ekstremt vejrlig.
* 51% af producenterne har oplevet vandmangel og tørke-stressede druer.
* 22% af producenterne har plantet andre druesorter, som bedre kan klare det ændrede klima. Og en ud af tre producenter forventer, at det vil blive nødvendigt at gøre det inden 2030.
* Hovedparten af de adspurgte vinhandlere og tappere ytrer, at klimaændringerne har ændret vinenes duft- og smagskarakteristika.
* 53% af kooperativerne og 44% af vinhusene forventer, at klimaændringerne i høj grad vil påvirke deres økonomi negativt - hvilket igen gør det sværere at tilpasse sig fremtidens klima. Plantning af nye druer og ændret praksis i vineriet koster penge.
* 86% af de adspurgte er enige i, at vinindustrien må blive mere bæredygtig. I Skandinavien og Sydeuropa var henholdsvis 96% og 93% enige i dette, mens tyskerne lagde sig i bunden af de 45 lande med en enighed på 65%.

Den ægte vare fra Penfolds i Australien.
"Svindel-fabrik" i Cambodia
Det asiatiske land Cambodia har ry for at være storproducent af kopivarer og forfalskninger, når det gælder blandt andet parfume, cigaretter og øl.
I forbindelse med sidstnævnte valgte flere store internationale bryggerier ifølge The Guardian for femten år siden at stoppe salget midlertidigt af deres ølmærker i Cambodia. Øl-svindelen var omfattende, og den ægte vare kunne slet ikke hamle op med priserne på kopi-brygget.
Men også vin forfalskes i betydeligt omfang i det asiatiske land. For nylig afslørede de cambodjanske myndigheder således en større svindelvirksomhed under en razzia i byen Poipet.
Tre mand er anholdt i sagen, og omkring 3000 flasker forfalsket vin samt ligeledes forfalskede flasker whisky af mærkerne Ballantine’s og Johnnie Walker er blevet konfiskeret.
Forfalskede Bin-vine
De forfalskede flasker bar tro kopier af etiketterne fra det berømte australske vinhus Penfolds. Det var ikke vinhusets flagskib, Grange - der også er Australiens dyreste vin - som der var svindlet med, men derimod rækken af Bin-vine - Bin 2, 8, 707, 407 osv. Disse vine er utroligt populære på det asiatiske marked - især Bin 707, der godt kan løbe op i det, der svarer til cirka 3500 kr.
Myndighederne fandt også stakkevis af forfalskede Penfolds-etiketter samt 10.000 kasser med vinhusets logo på - lige til at pakke vinene i.
Hvor længe svindelen har stået på vides ikke, men ”svindel-fabrikken” lå i forbindelse med en vinforretning, som har eksisteret i de sidste 20 år…

Så smukt tager vinlandskabet sig ud i Roussillon. Foto: Wines of Roussillon.
Roussillon "Årets vinsted"
Den svenske forening Munskänkarna er med sine cirka 30.000 medlemmer verdens største vinklub med lokalafdelinger i Sverige, Finland, Spanien, Frankrig og Belgien.
Hvert år udnævner Munskänkarna "Årets vinsted" – et vindistrikt eller en vinby, som foreningen finder særlig interessant, og som fortjener i endnu højere grad at blive udforsket af vinentusiaster verden over.
Og valget for 2020 er netop offentliggjort. Det bliver det sydfranske distrikt Roussillon, der får æren - hvilket er rigtig godt for området. Som vores svenske søstermagasin
BKWine nævner, så har Roussillon det med at blive slået i hartkorn med sin nabo, Languedoc, hvilket er lidt synd.
Vinlandskabet er utroligt smukt, og terroiret yderst varieret. Der er hyggelige middelalderbyer, gamle vinstokke og mange dejlige hvidvine, roséer og rødvine - vine, der fremstilles af i alt 2200 vinproducenter og 25 kooperativer.

La Cité du Vin. Foto: Wikipedia/Oli Lynch.
Auktion til støtte for vinmuseum
En helt unik auktion, som havde til formål at rejse penge til La Cité du Vins aktiviteter, er netop afsluttet.
Vinmuseet i Bordeaux har haft brug for en økonomisk saltvandsindsprøjtning for at kunne føre en række ønskede udstillinger og events ud i livet i 2020. Og det har det nu har fået.
Hele 350.000 euro (cirka 3 millioner kr.) blev der rejst via auktionen, som blev afholdt af Sotheby’s.
De i alt 45 partier, som blev solgt online over ti dage, var sponsoreret af nogle af de mest berømte vinslotte i Bordeaux samt enkelte kult-vinhuse uden for Frankrigs grænser. Og buddene strømmede ind fra hele verden.
Ud over fornemme vine i samtlige flaskestørrelser omfattede partierne også besøg, smagninger og overnatninger på slottene samt frokoster og middage på Michelinstjerne-restauranter.
Nedenfor har vi listet nogle af højdepunkterne, når det gælder de solgte partier, og de hammerslag, de gik for, omregnet i danske kroner.
Vine, smagninger og middage
* En 3-liters flaske Angélus 2012, smagning i slottet og frokost eller middag i en Michelinstjerne-restaurant (solgt for cirka 33.820 kr.).
* En 3-liters flaske Château Lafite Rothschild 2002, smagning og frokost eller middag på slottet (solgt for cirka 100.500 kr.).
* To 3-liters flasker Le Pin i årgangene 2009 og 2010 samt smagning og frokost på slottet (solgt for cirka 530.000 kr.).
* En 6-liters flaske Petrus 1995 (solgt for cirka 317.000 kr.).
* To 1,5 liters flasker Penfolds Grange i årgangene 2008 og 2013 (solgt for cirka 27.500 kr.).
* Et besøg, frokost, middag og smagning hos Torres i Catalonien samt overnatning i 4-stjernet hotel (solgt for cirka 33.800 kr.).
Foto: Wright Brothers.
Gin destilleret på østers
Der er efterhånden ikke grænser for de utraditionelle ingredienser, man kan destillere gin på.
Nu har Wright Brothers - en kæde på fem skaldyrsrestauranter i London - fået kreeret en gin på østersskaller.
Hvert år smider kæden tonsvis af østersskaller i skraldespanden. Samtidig ynder gæsterne i restauranterne at drikke diverse drinks til deres østers.
Så derfor den nye gin med genbrug af de mange skaller.
Ginnen, der er døbt ”Half Shell Gin”, er fremstillet i samarbejde med The Ginstitute i den britiske hovedstad.
Først er østersskallerne blevet udblødt i en neutral spiritus, hvorefter der er destilleret.
Økologisk kalkunbryst
Ud over østers-destillatet indeholder ginnen blæretang og citroner fra Amalfi - og selvfølgelig enebær, som der skal være i spiritussen, for at man kan kalde den for gin.
The Ginstitute fremstiller også ginmærket Portobello Road, der netop er kendt for sine anderledes aromaer.
En af ginnerne er fx destilleret på økologisk kalkunbryst. Og i anledning af 350 året for Storbranden i London i 2016 fremstilledes der en røget udgave af ginmærket.
Godt nyt fra Cognac
Gin og mørk rom er trendy spiritusser og indtager spalterne i diverse drinksmagasiner. Men hvad med cognac? Den skrives der ikke helt så meget om - men faktisk går det rigtig godt med salget af den gyldne franske spiritus. Sidste år steg det nemlig for femte år i træk og ligger nu på 3,4 milliarder euro (cirka 25 mia. kr.) årligt.
Hele 98% - svarende til 204 millioner flasker - går til eksport til 160 forskellige lande. Og det betyder, at cognac tegner sig for næsten en fjerdedel af den samlede franske eksport af vin- og spiritus.
USA er den største importør af cognac med 94 mio. flasker, hvorefter følger Singapore og så Kina.
Den megen cognac fremstilles i appellationen af samme navn og af 271 cognachuse. Druerne (Ugni blanc) kommer fra 78.000 hektar svarende til 10% af Frankrigs totale vinmarksareal.
Vil du have vores løbeseddel? 
Vær sikker på at kunne følge med i, hvad der sker i
vinens verden. Bestil vores løbeseddel gratis tilsendt
pr. e-mail hver uge.
Klik her!
Blot for en ordens skyld: Vi sælger naturligvis ikke
vores adresser, så du risikerer ikke at få en masse spam.
Nyheder fra den danske vinbranche
* Vin Fra Loire er blevet optaget i VinAvisens database over vinimportører.
* Americanwine.dk er blevet optaget i VinAvisens database over vinimportører.

Tim Atkin.
Vinens Hall of Fame
Vi fortsætter i høj grad med "Vinbranchens Blå Bog", men ind imellem bringer vi også sider til "Vinens Hall of Fame" – en "blå bog" om vinverdens store vinpersonligheder: Mondavi, Hugh Johnson, Catena, Robert Parker, og hvad de nu alle hedder, nulevende såvel som afdøde. I denne uge er turen kommet til Tim Atkin, der er en af Storbrtitanniens mest anerkendte vinskribenter.
På
en særlig side har vi samlet de personligheder, vi indtil nu har omtalt.
Tim Atkin (f. 1961), hvis rigtige navn er Timothy John Atkin, er en af Storbritanniens mest anerkendte og produktive vinskribenter.
Gennem de sidste 28 år har han leveret artikler og klummer til et hav af såvel britiske som udenlandske magasiner og aviser - heriblandt Decanter, The World of Fine Wine, Wine-Searcher, The Times, Australian Gourmet Traveller Wine og det kinesiske magasin Fine Drink Magazine.
Af uddannelse har han en BA fra Durham University i moderne sprog og en Master fra London School of Economics i europæiske studier. Og i 2001 blev han Master of Wine og modtog i den anledning prisen Robort Mondavi Award for den bedste teoretiske eksamen.
Tim Atkin er også hyppigt at finde som dommer ved alverdens vinkonkurrencer, ligesom han er med-formand af den store blindsmagnings-konkurrence International Wine Challenge.
Sammen med to andre anerkendte britiske vinskribenter, Olly Smith og Oz Clarke, afholder han også stribevis af smagninger, hvor britiske vinforbrugere møder vinhandlere og vinproducenter. Han er også et kendt ansigt på britisk tv som en af de faste vinspecialister på BBC’s program One’s Saturday Kitchen.
Derudover har han skrevet adskillige bøger om vin gennem årene og har bidraget til endnu flere.
Tim Atkins evne til at formidle vinens verden på en populær og levende måde har indbragt ham et hav af priser. Blandt disse er Glenfiddich Wine Writer Award og en Born Digital Wine Award - en pris som gives til online-vinjournalistik, og som han modtog for indholdet på sin hjemmeside.
I 2012 kom han desuden med på det britiske analysefirma Wine Intelligence’s "10 for 10" - en pris, som firmaet uddelte til de ti personer, der havde haft en positiv og varig indflydelse på vinindustrien i de forgangne ti år.
Ud over sin vinøse karriere er Tim Atkin også en dygtig fotograf, hvis fotografier har været udstillet i gallerier i London, Provence, Colombia, Polen og Libanon.
Han bor i London med sin kone Sue, og når han ikke skriver, fotograferer eller optræder på tv, spiller han golf eller klaver, synger og kokkererer.
Adresse: tjatkin@aol.com,
www.timatkin.com.
Xarel-lo druer. Foto: Wikipedia/Bot.
Hvad er Xarel-lo for en drue?
Henriette Carstensen vil gerne vide lidt mere om en drue med et mærkeligt navn, Xarel-lo.
Xarel-lo er en spansk hvidvinsdrue, og hvis det skal være rigtig spansk – eller catalansk – skrives dens navn ikke med en bindestreg, men med en hævet prik: Xarel·lo.
Navnet udtales nogenlunde som sjæRAlo, og det er egentlig en forspanskning af det italienske ord Chiarello, som betegner en ung, frisk rødvin (clairet).
Xarel·lo dyrkes næsten udelukkende i Catalonien og på Mallorca, og sammen med druerne Macabeu og Parellada optræder den i det meste af Spaniens berømte boblevin, cava. Her bidrager den med sin struktur, sin kraftige aroma (citrus, anis, bittermandler) og sin gode syre.
I alt dyrkes den på cirka 8200 hektar jord, heraf 7200 hektar i distriktet Penedès.
I de seneste år er Xarel·lo mere og mere blevet brugt til friske og dejlige stillevine. En hel del af dem kommer fra det lille katalonske distrikt Alella, hvor druen kaldes Pansà Blanca.
Af flere andre synonymer kan nævnes Cartoixa (kartheuser), Moll, Vinate og Vinyater.
Ugens vinøse billede
Jess Thorsen har taget dette billede på en dejlig vintur til Bourgogne. Hos vinproducenten Jean Michel Gaunoux i Meursault smagte han blandt andet en rødvin fra 1976, der var både lækker og moden og slet ikke toppet endnu.
På vej ned i vinhusets vinkælder så han en anden – og måske endnu ældre flaske vin. Flasken samt et vinglas og en proptrækker var næsten forvandlet til uigenkendelighed af et tykt lag kældermug. Sådan skal det være i en rigtig vinkælder.
Send endelig billeder til os!
Hvis I tager nogle smukke, sjove eller interessante vinøse billeder, så send dem endelig - og gerne i en nogenlunde god opløsning - til
mariette@tiedemann.dk.
Ugens store billede
Her er det næste store billede i vores løbende serie. Vores læsere er meget velkomne til at sende os vinøse billeder – gerne billeder med lidt action, så det ikke kun bliver smukke vinmarker og landskaber, vi viser.
Send venligst billeder i tværformat og i en god opløsning på mindst 1000 x 700 pixels, gerne større, til anker@tiedemann.dk.
Efterhånden samler vi disse billeder på særlige sider, 26 billeder ad gangen:
557
Her destilleres der ikke vin, men brygges øl, men vi faldt for al det fine kobber (Heineken, Alsace).
Ugens smagte vine
Nedenfor ses ugens anmeldelser af i alt 33 vine. En forklaring på, hvad stjernerne står for, fås ved at
klikke her.
Søg på vinene!
Du kan søge mellem vine, som vi har smagt siden november 2009 ved at
klikke her. Men du kan også søge dem på din mobiltelefon på adressen m.vinavisen.dk. Det er ikke muligt at søge på vine via
VinAvisens almindelige søgefunktion, da vinanmeldelserne ligger i en særskilt database.
Søger du en tidligere anmeldelse, vil du kunne finde den ved hjælp af
Google. Skriv blot i søgefeltet: site:vinavisen.dk samt vinens navn – og bemærk, at der ikke skal være noget ophold mellem site: og vinavisen.dk.
Søg i 500 tidligere udgaver af VinAvisen