Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 3, 2020



Juno er en ny smart køler, der kan afkøle en flaske vin på 5 minutter.

Kold hvidvin på 5 minutter Del på Facebook

På en nylig afholdt teknikmesse i Las Vegas vakte en ganske særlig vinkøler en vis opsigt. Juno hedder den, og den er udviklet af det amerikanske ingeniørfirma Matrix, der har specialiseret sig i termoteknik.

Køleren er blevet kaldt en ”omvendt mikrobølgeovn”, da den kan køle en flaske vin lige så hurtigt - og måske endda hurtigere - end en mikrobølgeovn kan varme en ret op.
I løbet af kun 5 minutter afkøler Juno en flaske stuevarm hvidvin til den rette temperatur. For en flaske øl tager det mindre end et minut.

Kan køle alle mulige drikke


Faktisk er køleren i stand til at afkøle alt lige fra dåser til champagneflasker til den korrekte temperatur for det givne indhold. Matrix har også udviklet særlige drikkeglas, som passer ned i Junos indre, så man hurtigt kan lave sin egen ready to go drink.
Ud over de forudindstillede temperaturer for diverse drikkevarer - som er fastsat er en sommelier - kan man også selv indstille Juno til det ønskede nedkølingsniveau.

Kommer på markedet til oktober


Køleren har en indbygget termoelektrisk kølemaskine, som nedkøler en flydende væske, der hvirvles rundt om flasken, dåsen eller glasset. En LED-lysstribe udvendig viser, hvornår indholdet er tilstrækkeligt afkølet, ved at skifte farve.
Matrix har rejst et beløb svarende til cirka 1 million kr. via crowdfunding-platformen Indiegogo. Det er en halv gang mere, end firmaet havde bedt om på siden, og der er endda 26 dage tilbage af kampagnen.
Juno er stadig kun en prototype, men den færdige model forventes at komme på markedet til oktober i år. I starten bliver det nok kun på det amerikanske marked, men mon dog ikke vi en dag ser køleren på dansk jord.


Foto: Wikipedia/Aka (manipuleret).

Frankrig får alligevel "tør januar" Del på Facebook

I England har man hvert år i januar lanceret en officiel landsomdækkende ”tør januar” kampagne, hvor briterne opfordres til ikke at røre en dråbe alkohol i en hel måned.
Som vi nævnte i uge 46, gik der rygter om, at den franske sundhedsminister, Agnès Buzyn, der også er en svoren afholdskvinde, havde tænkt sig at søsætte en lignende kampagne i Frankrig - hvilket vakte forargelse i den franske vinverden.
Heldigvis lovede den vinglade præsident Emmanuel Macron, at han under ingen omstændigheder ville give sin opbakning til en sådan kampagne.
Men nu er den alligevel ført ud i livet - ikke af Buzyn, men derimod af en række sundhedsorganisationer, psykologer, anti-afhængighedseksperter osv.

En puritansk besættelse!


Ikke kun franske vinfolk er imod en sådan landsdækkende kampagne. I alt 40 kendte franskmænd - kokke, forfattere, forretningsfolk, osv. - har kritiseret kampagnen og har skrevet et åbent brev imod den. I brevet, som er offentliggjort i avisen Le Figaro, kalder de kampagnen for en ”angelsaksisk og puritansk besættelse” og et eksempel på, at man forsøger at få ”franske vindrikkere til at føle sig skyldige, hver gang de nyder et glas vin”.
Efter startskuddet til kampagnen har man ikke hørt et ord fra hverken Emmanuel Macron eller Agnès Buzyn. Førstnævnte ved sikkert ikke rigtig, hvad han skal gøre ved sagen - det er jo uafhængige organisationer og psykologer, der står bag kampagnen. Sidstnævnte fryder sig måske over, at andre tog sagen i egen hånd …


Den meget smukke udsigt over Rivettos vinmarker i Barolo.

Første biodynamiske blåstemplingDel på Facebook

På en tur til Piemonte sidste år besøgte VinAvisen vingården Rivetto i Barolo-kommunen Serralunga d’Alba. Ejeren, Enrico Rivetto, der er fjerde generation af den familieejede vingård, fortalte med stor entusiasme om sin biodynamiske vindyrkning. Og, som han sagde, så ville han snart med lidt held blive den første vinproducent i Barolo og Barbaresco, som opnåede certificering hos den biodynamiske organisation Demeter.
Nu er det en realitet, og selv om rigtig mange andre vingårde i Piemonte dyrker deres marker efter biodynamiske principper, er der ingen af dem, der er certificerede.

Rosmarin og byg mellem vinstokkene


Rivetto har rødder tilbage til 1938, og i 1999 overtog Enrico Rivetto roret. Omdannelsen til først økologi og senere til biodynamik begyndte i 2012. Han har nedlagt 1,2 hektar vinmarker ud af sine cirka 17 hektar for at få plads til 550 træer, krydderurter, buske m.m. for at opnå større biodiversitet.
Det er noget af et skridt at tage i et område, hvor en hektar vinmark koster omkring 1 million euro (cirka 7,5 mio. kr.). Mellem vinstokkene gror der rosmarin, som tiltrækker insekter, og byg - noget, der ifølge producenten giver ilt og dermed liv til jorden. Gødningen kommer fra en stab af æsler.
Fra og med årgang 2019 vil samtlige af Rivettos cirka 100.000 flasker vin bære det lille Demeter-logo på etiketten.
Den danske forhandler af Rivettos vine er Vin og Druen. Og ved at klikke her kan man læse vores serie af postkort fra Piemonte.


Foto: Vinexpo.

Slut med Vinexpo, med mindre ...Del på Facebook

Den store vinbranchemesse Vinexpo er blevet afholdt hvert andet år i Bordeaux siden 1981. I 2019 fik messen ny CEO, Rodolphe Lameyse, og han var hurtigt ude og varsle nye tider for Vinexpo. Som han udtrykte det til The Drinks Business, så ”vil der ikke være noget Vinexpo i Bordeaux om fem år, hvis vi ikke gør noget nu”.
Og man må sige, at han gør noget - det går nærmest med stormskridt. Lameyse har blandt andet meddelt, at fra og med 2021 vil Vinexpo forlade det udstillingscenter, Congrès et Expositions de Bordeaux, hvor messen har haft til huse siden sin første udgave. I stedet vil den indtage selve Bordeaux by og blive afholdt i flere fornemme gamle bygninger, heriblandt børsbygningen, Palais de la Bourse, og det gamle teater, Grand Theatre.
Lameyse har sagt, at han ønsker, at man fjerner sig fra de almindelige messekoncept og skaber noget, der minder om en blanding af en "verdensudstilling og en vinmode-uge".

Nyt firma bag Vinexpo


I kølvandet på den nyhed er nu fulgt lanceringen af et fremtidigt samarbejde mellem Vinexpo og en af verdens førende messearrangører, Comexposium, der ligeledes har sit hovedsæde på fransk jord. Sammen vil de to arrangører efter eget udsagn skabe et nyt firma, der bliver ”verdens største arrangør af messer dedikeret til vin og spiritus”.
Det nye firma har endnu ikke noget navn - og heller ingen CEO. Men begge dele bliver lanceret senest til sommer. Indtil da ledes projektet af Rodolphe Lameyse og Comexposiums CEO, Laurent Noel.
Comexposium arrangerer branchemesser i 30 forskellige lande og inden for mange forskellige industrier - messer, der tilsammen omfatter 3,5 millioner gæster og 48.000 udstillere årligt.
Med en sådan samarbejdspartner har Vinexpo garanteret en bedre mulighed for at tage kampen op med konkurrenterne - hvoraf den værste nok må siges at være ProWein i Düsseldorf, der årligt besøges af cirka 60.000 vinbranchefolk fra hele verden.

Har afprøvet samarbejdet


Det nye firma vil stå for samtlige udgaver af Vinexpo, der udover den i Bordeaux også tæller messerne i Hong Kong (som nu er den største), Shanghai og New York - og seneste skud på stammen, Paris.
Og netop Vinexpo Paris, som afholdes til februar i år, har Vinexpo og Conexposium samarbejdet om - som en slags prøveklud. Forberedelserne startede i maj sidste år, og de to arrangører er åbenbart gået så godt i spænd, at de nu har lanceret de helt store samarbejdsplaner.
Det endnu unavngivne firma får tre kontorer i henholdsvis Bordeaux, Paris og Madrid, og nye messer inden for såvel bulkvin som premium-flaskevine er også i støbeskeen.


En af de intakte målekummer fra vinopmålingsbordet.

Et bord til opmåling af vinDel på Facebook

For 2000 år siden var der travlhed på den store agora - markedsplads - i Jerusalem. Pladsen lå på vejen til helligdommen på Tempelbjerget, hvorfor mange tusinde pilgrimme lagde vejen forbi og gjorde en god handel.
I dag er det arkæologerne fra Israel Antiquities Authority, der har travlt på den tidligere agora, og blandt de nyeste fund er et såkaldt vinopmålingsbord - der godt nok er knækket over i flere dele.
Det er uendelig sjældent, man finder sådanne borde - faktisk er det kun sket to gange før under udgravninger i Jerusalem.

Tjekkede om der blev snydt


Vinopmålingsbordet er af sten, og da det var helt, bestod det af en række udhulninger, som kunne rumme forskellige mål vin. Dengang var det romerne, der havde magten i Jerusalem, og det var den romerske markedsinspektør, der havde opsat bordet på agoraen. Med jævne mellemrum beordrede han tilfældigt udvalgte vinhandlere til at komme med de målekander, de brugte, når de solgte vin. Og så blev det testet, om den handlendes mål passede med udhulningerne i bordet. Snyd med varerne blev ikke accepteret.
I bunden af hver udhulning var der et lille hul, så vinhandleren kunne få sin vin med tilbage til stadepladsen.


Fuldmodne druer i Ribera del Duero.

En af de bedste spanske årgangeDel på Facebook

De spanske vinproducenter kan ifølge Wines from Spain glæde sig over, at årgang 2019 tegner til at blive en af de bedste årgange i de sidste ti år. Det skyldes blandt andet et tørt og varmt år med kun lidt sygdom i vinmarkerne - og at vejret opførte sig perfekt under høsten, så det var muligt for vinhusene at høste på det tidspunkt, der var optimalt for de enkelte druesorter.

Udvidelse af vinmarksarealet


Man skal især være på udkig efter rødvine fra Rioja, Ribera del Duero, Ribeira Sacra, Bierzo og Priorat. Og når det gælder hvidvinene, så skulle dem fra Rías Baixas, Valdeorras og Rueda være helt i top.
Spaniens vinmarksareal står i øvrigt for en udvidelse, idet landets landbrugsministerium har tilladt, at arealet må vokse med 4750 hektar i 2020. Det svarer til 0,5% af det nuværende areal på 950.000 hektar. Dog må arealet i Penedès og Rioja maksimalt udvides med 0,1 hektar.


I kirken bliver velsignelsen af vinfadet nøje overvåget af de kappeklædte brødre fra Côtes du Juras vinbroderskab.

Stor fest for den gule vin Del på Facebook

Hvis man skynder sig lidt, kan man nå et deltage i 23. udgave af vinfesten ”La Percée du Vin Jaune” (gennemboringen af den gule vin).
Festen afholdes hvert år i starten af februar i det franske distrikt Côtes du Jura, som ligger halvvejs mellem Bourgogne og Genève. Festlighederne flytter fra by til by, og i år er rammerne Ruffey sur Seille. Men ritualet er altid det samme: Et fad med 228 liter gammel vin jaune bæres i et festligt optog til byens kirke. Her bliver fadet velsignet af præsten, hvorefter det gennembores ved hjælp af mejsel og hammer. Og så bliver der ellers skænket vin i glassene og festet i byens gader. I år afholdes festen d. 1. og 2. februar.

Fadmodning giver den gule farve


Man har fremstillet vin jaune i Jura i de sidste 600 år, og det er den grønne Savagnin-drue, der lægger most til den. Vinen modner på fade i mindst seks år, og det er denne lange modning, der giver vinen dens gule farve.
Man kan læse mere om ”La Percée du Vin Jaune” (på fransk) ved at klikke her.

Oprørte amerikanske vinimportørerDel på Facebook

I oktober sidste år øgede den amerikanske præsident Donald Trump afgifterne på importeret vin med 25%. Og nu truer han med at give afgifterne endnu et nøk opad på hele 100%. Alt sammen som gengældelsesaktioner i den verserende handelskonflikt mellem europæerne og USA.

Det har fået de amerikanske vinimportører og vinhandlere på barrikaderne. Som de siger, så er meningen med disse afgifter jo at ramme de europæiske lande. Men i stedet for skader de USA's vinforretninger og er til gene for de amerikanske forbrugere.

Lige så slemt som forbudstiden


Hvis en forøgelse af afgifterne på 100% på importerede vine bliver en realitet, kan det ifølge Association of Wine Retailers medføre en fordobling af vinpriserne for de amerikanske forbrugere. Og i nogle tilfælde vil vinene simpelt hen blive for dyre at importere.
Nogle vinimportører har ytret, at disse absurde afgifter vil få samme katastrofale følger som forbudstiden i USA, hvor al salg af alkohol var forbudt. Man risikerer simpelt hen, at rigtig mange små importører vil være nødt til at dreje nøglen om.

Klagebreve


Flere tusinde amerikanske vinimportører og -handlende har skrevet klagebreve til United States Trade Representative, den instans, som tager den endelige beslutning vedrørende en stigning af afgifterne.
For Europa vil en ny afgift på 100% på vin selvsagt også have visse følger. USA er et stort marked for europæiske vine - hvert år importerer amerikanerne europæisk vin for cirka 5 milliarder dollars (cirka 34 mia. kr.) - og fransk vin for det, der svarer til 13 mia. kr. USA er dermed verdens største marked for fransk vin.


Fødselaren Steen Engelbrecht.

Tillykke til Steen EngelbrechtDel på Facebook

En af den danske vinverdens grand old men har rundet 75 år d. 10. januar. Det drejer sig om Steen Engelbrecht, som blandt andet var den første, der bragte Beaujolais Nouveau til Danmark og dermed startede det berømte kapløb.
Han tog også initiativet til årets kunstnervin, da han i 1977 fik Per Arnoldi til at udsmykke etiketten - senere fulgte Wilhelm Freddie, Ejler Bille og mange andre kendte danske kunstnere.
Han har desuden været direktør for Det Franske Vinlager og medlem af bestyrelserne i Det Franske Vinråd og V.S.O.D. I dag er han selvstændig med eget vinimportfirma, La Maison Sevino. Man kan læse mere om fødselaren ved at klikke her.

Husk gratis adgang til Vinexpo i Paris! Del på Facebook

Som tidligere nævnt kan VinAvisens branche-læsere få gratis adgang til Vinexpo Paris, der afholdes for første gang i den franske hovedstad fra d. 10. til 12. februar.
Alt, hvad man skal gøre, er at kontakte Line Wiinholt på Iwiinholt@promosalons.com eller tlf.: 28 14 18 91, hvorefter man vil få tilsendt et gratis adgangskort.

Endnu et godt år for IrlandDel på Facebook

Vi har ofte nævnt, hvordan eksporten af skotsk whisky og gin stiger år for år. Men det går faktisk også rigtig godt for Irland ifølge den seneste årlige rapport fra den irske fødevarestyrelse, Bord Bia.
I 2019 steg eksporten af spiritus med 8% og nåede dermed op på 1,5 milliarder euro (cirka 11,2 mia. kr.) - hvilket ikke mindst skyldtes en større afsætning til udlandet af irsk whiskey.
Men også irsk gin var der en øget efterspørgsel på - her steg eksporten med 17% til 9 mio. euro (cirka 67 millioner kr.).

To bekymringer


EU-landene aftog til sammen irsk spiritus for 10% mere end i 2018 og nåede dermed op på en import på 418 mio. euro (cirka 3 mia. kr.). Og når det gælder eksporten til Frankrig, Tyskland og Holland var der en vækst på henholdsvis 45%, 20% og hele 51%! Sidstnævnte beløb sig til en import på 34 mio. euro (cirka 254 mio. kr.).
Men mørke skyer truer på den ellers lyse himmel i form af de mulige konsekvenser af Brexit og endnu en stigning af afgifterne på alkohol fra USA’s side.
USA er Irlands vigtigste eksportmarked - i 2019 tegnede amerikanerne sig for 40% af Irlands totale eksport af spiritus.


Vil du have vores løbeseddel? Del på Facebook

Vær sikker på at kunne følge med i, hvad der sker i
vinens verden. Bestil vores løbeseddel gratis tilsendt
pr. e-mail hver uge. Klik her!
Blot for en ordens skyld: Vi sælger naturligvis ikke
vores adresser, så du risikerer ikke at få en masse spam.

Nyheder fra den danske vinbrancheDel på Facebook

* Jonassen Wine er blevet optaget i VinAvisens database over vinimportører.


Ugens vinøse billedeDel på Facebook

C.P. Lomholt har taget dette fine billede i en vinmark i det franske Languedoc.
Sådanne huse, stablet af sten, benævner man i sproget oc (langue d’oc) med ordet borie. Det er naturligvis ikke noget, man bygger i dag, men rundt omkring i Provence og Languedoc kan man se sådanne gamle huse flere steder.
Nogle gange har de flotte, hvælvede tage, nogle steder er de runde. Kun få steder boede man i sådanne huse. De fleste blev brugt til redskaber og måske til et par husdyr.

Send endelig billeder til os!


Hvis I tager nogle smukke, sjove eller interessante vinøse billeder, så send dem endelig - og gerne i en nogenlunde god opløsning - til mariette@tiedemann.dk.

Ugens store billedeDel på Facebook

Her er det næste store billede i vores løbende serie. Vores læsere er meget velkomne til at sende os vinøse billeder – gerne billeder med lidt action, så det ikke kun bliver smukke vinmarker og landskaber, vi viser.

Send venligst billeder i tværformat og i en god opløsning på mindst 1000 x 700 pixels, gerne større, til anker@tiedemann.dk.
Efterhånden samler vi disse billeder på særlige sider, 26 billeder ad gangen:

Billede 1-26Billede 27-52Billede 53-76Billede 77-104
Billede 105-130Billede 131-156Billede 157-182Billede 183-208
Billede 209-234Billede 235-260Billede 260-286Billede 287-312
Billede 313-338Billede 339-364Billede 365-390Billede 391-416
Billede 417-442Billede 443-468Billede 469-494Billede 495-563
Billede 521-546Billede 547-572


563 Der drikkes vin i ”Dykkerens grav” fra cirka 470 f.Kr. i det italiensk Paestum (foto @ Anker Tiedemann).


Ugens smagte vineDel på Facebook

Nedenfor ses ugens anmeldelser af i alt 15 vine. En forklaring på, hvad stjernerne står for, fås ved at klikke her.
Søg på vinene!
Du kan søge mellem vine, som vi har smagt siden november 2009 ved at klikke her. Men du kan også søge dem på din mobiltelefon på adressen m.vinavisen.dk. Det er ikke muligt at søge på vine via VinAvisens almindelige søgefunktion, da vinanmeldelserne ligger i en særskilt database.
Søger du en tidligere anmeldelse, vil du kunne finde den ved hjælp af Google. Skriv blot i søgefeltet: site:vinavisen.dk samt vinens navn – og bemærk, at der ikke skal være noget ophold mellem site: og vinavisen.dk.

VinAvisens Smagenoter

Ring til importøren - klik på det understregede navn - og spørg, hvor du kan købe vinen.

Mousserende

stjernestjernestjernestjernestjerne

Lentz, Les Cave Lentz, Cremant d'Alsace, Demi Sec, Frankrig, lav alkohol (11,5%)

129,75 kr., pris på tilbud indtil 29. januar: 99,75 kr., Skjold Burne

Denne mousserende hvidvin har en sødlig smag, som mange vil være glade for. En vin til kager. Man vil også være glad for prisen.

Hvidvin

stjernestjernestjernestjernestjerne

Sidney Wilcox, Byrne Vineyards, Riesling, South Australia, Reserve, Australien, 2018, lav alkohol (12,5%)

109,5 kr., pris på tilbud indtil 16. januar ved 2 flasker: 79,50 kr., Irma

Australierne kan også lave god hvidvin på druen Riesling - som i dette tilfælde med en vin, der er frisk, fint krydret og harmonisk og med noter af modne abrikoser og citrus. Lang eftersmag. Flasken har skruelåg.

stjernestjernestjernestjerne

Drink Me, Niepoort, Duoro, Portugal, 2015, lav alkohol (12,5%)

109,75 kr., pris ved 6 flasker: 83 kr., Skjold Burne

Hvidvin med en frisk, mineralsk smag med noter af citrus. Måske lidt kort i smagen, men fin til mad. Flasken er forsynet med en sjov etiket med tegninger af skyggebilleder, man kan lave med hænderne.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Les Favèdes, Les Vignerons du Narbonnais, Chardonnay, Pays d'Oc IGP, Frankrig, 2018, lav alkohol (13%)

129 kr., pris ved 3 flasker: 99 kr., Propperiet

Kan man lide smagen af egetræ, er denne hvidvin lige sagen. Der er smør, vanille og egetræ. Men også god druefrugt, honningsødme og en lang eftersmag. Oplagt en vin til mad. Flasken har skruelåg.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Altos de Torona, Rias Baixas, Spanien, 2017, lav alkohol (12,5%)

149,95 kr., pris ved 6 flasker: 129 kr., AndrupVin.dk

Anderledes og dejlig hvidvin på druerne Albariño, Caiño og Loureiro. Den kommer fra Galicien oppe over Porugal på Spaniens-kortet. I den let cremede smag er der en del citrus, der gør den oplagt til fisk.

Rødvin

stjernestjernestjernestjernestjerne

Pasas, Hammeken Cellars, Monastrell, Jumilla, Spanien, 2018, middel alkohol (14%)

69,95 kr., pris på tilbud indtil 16. januar ved 6 flasker: 33,17 kr., Kvickly

Meget lækker rødvin til en helt utrolig lav tilbudspris. Et scoop! En del af druerne høstes næsten som rosiner, og det har givet vinen en charmerende sødme, som mange vil kunne lide. Flasken har skruelåg.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Stony Creek, Pinot Noir, McLaren Vale, South Australia, 2018, middel alkohol (13,5%)

79,75 kr., pris på tilbud indtil 29. januar ved 6 flasker: 55 kr., Skjold Burne

Vellykket rødvin med en ren og klar Pinot-smag, der fylder hele munden ud med god frugt og holder hele vejen igennem til den lange eftersmag. Flasken har skruelåg.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Gran Passione, Fossalta di Piave, Merlot, Veneto IGT, Italien, 2018, middel alkohol (14%)

79,95 kr., pris på tilbud indtil 16. januar: 43 kr., Kvickly

Til 43 kr. et fund. Fornem etiket, dejlig bred og blød, kompleks smag.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Fortissimo, Casa Santos Lima, Vinho Regional Alentejano, Portugal, 2018, høj alkohol (14,5%)

89,95 kr., pris ved 6 flasker: 65 kr., AndrupVin.dk

Til 65 kr. lidt af et fund. En meget delikat rødvin med en god, ren frugtsmag, bløde tanniner og en lang eftersmag. Vinen kommer fra et distrikt syd for Lissabon og er lavet på druerne Touriga Nacional, Syrah, Petit Verdot og Alicante Bouschet.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Passionato, Faenza, Rosso Rubicone IGP, Italien, 2017, lav alkohol (13%)

99 kr., pris ved tre flasker: 83,33 kr., Supermarco

Denne rødvin er "parziale appassite" - dvs. delvis med soltørrede druer, og det kan man godt smage. Der er en fin rosinsødme i det brede smagsbillede. Der er fyldig frugt, bløde tanniner, et strejf af egetræ og en lang eftersmag. En rigtig dejlig vin, som mange vil kunne lide.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Domaine Melody, Syrah, Crozes-Hermitage, Frankrig, 2018, middel alkohol (14%)

99 kr., pris ved 6 flasker, The Wine Company

Flot Rhône-rødvin, der bare har det hele - fyldig frugt, tilpas tørhed, en fin sødme, bløde tanniner og en lang, behagelig eftersmag.

stjernestjernestjernestjerne

Passion d'Anselme, Père Anselme, Côtes du Rhône, Frankrig, 2018, middel alkohol (14%)

99,75 kr., Pris på tilbud indtil 29. januar ved 2 flasker: 75 kr., Skjold Burne

Ret tør rødvin med markante tanniner og et bittert bid, der udpræget gør den til en madvin.

stjernestjernestjernestjernestjerneØ

La première Pente, Domaine du Javone, Côtes du Rhône, Frankrig, 2018, middel alkohol (14%)

119 kr., pris på tilbud: 69 kr., Kjær & Sommerfeldt

En rigtig god og økologisk Rhône-rødvin, hvor man på tilbud får mere, end man betaler for. Den har alt, hvad en god Rhône-vin skal have - god frugtfylde, fin krydring, en let røget smag og lang eftersmag. Vinen er lavet på druerne Syrah og Grenache.

stjernestjernestjernestjerne

Scrubby Rise, Wirra Wirra, Shiraz, McLaren Vale, Australien, 2017, høj alkohol (14,5%)

139,95 kr., pris ved 6 flasker: 109,95 kr., Supervin

Typisk australsk, typisk Shiraz - en robust bamsevin til store bøffer. Der er grill i den! Plask den gerne over i en karaffel et par timer før måltidet og skænk den køligt. Flasken har skruelåg.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Flavs, Corte Allodola, Valpolicella, Superiore, Ripasso, Italien, 2017, høj alkohol (14,5%)

149 kr., pris ved 6 flasker: 79 kr. Sælges kun online, Skjold Burne

Flot og venlig rødvin, lavet på kvaset fra fremstillingen af Amarone og med en dejlig bløded og noter af blommer, kirsebær og rosiner. Med prisen 79 kr. får man fuld valuta for pengene.