Langt hovedparten af de 220.000 hektoliter alkohol, som den destillerede franske vin bliver forvandlet til, vil ende i et stort tank-depot i Sydfrankrig.
Destilleret vin ender i stort depot
Som nævnt i uge 21, har den franske regering tilbudt krisedestillering til landets vinproducenter. På grund af Corona-krisen brænder de mange producenter inde med store mængder vin i deres tanke - som helst snart skal være tomme, så de kan tage imod næste druehøst.Regeringen giver mulighed for at få destilleret i alt 2 millioner hektoliter vin - svarende til 266 mio. flasker - hvilket dog ikke slår til ifølge flere franske vinproducentforeninger.
Men det er stadig en meget stor mængde vin - som ifølge Vitisphere vil ende med at blive til i alt 220.000 hektoliter ren alkohol, som skal bruges til forskellige industrielle formål, heriblandt håndsprit.
Og hvor skal man så opbevare den ligeledes store mængde alkohol, indtil man finder ud af, nøjagtig hvad den skal bruges til? Destillerierne har naturligvis ikke plads, så man har måttet finde en anden løsning, og det er endt med Foselev Logistics store opbevaringsdepot i Port-La-Nouvelle i det sydfranske Languedoc.
Renovering af gamle tanke
Depotet omfatter i alt 40 ståltanke, som er beregnet til opbevaring af flydende væsker af enhver art. I gamle dage, da FranceAgriMer - den instans, som står i spidsen for franske landbrugs- og fiskeriprodukter - ejede depotet, blev der blandt andet opbevaret vin i tankene. Men da Foselev Logistique købte det i 2013, var det slut med det vinøse indhold.
Siden april har firmaet imidlertid haft travlt med at renovere femten store tanke, så de er klar til at tage imod den megen destillerede vin - eller i hvert fald langt hovedparten af den. Til sammen kan tankene nemlig rumme 190.000 hektoliter alkohol, så der er stadig ”en sjat”, der mangler et hjem - hvis altså samtlige 2 mio. hektoliter vin bliver destilleret.