Piemonte er en af de fem regioner, der er hårdt ramt af tørke.
Undtagelsestilstand i Norditalien
Fem vinregioner i Norditalien er så alvorligt ramt af tørke, at den italienske regering har erklæret undtagelsestilstand frem til nytår.
Det drejer sig om Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lombardiet, Piemonte og Veneto. Vandstanden i søer og floder er på det laveste niveau i flere årtier, fontænerne i Milano og Venedig er slukket, og i Verona er der indført forbud mod bilvask og havevanding. Og der udstedes høje bøder til dem, der overtræder forbuddet.
Tørken har stået på i flere måneder. Der faldt kun ganske lidt sne sidste vinter, og foråret har ligeledes været tørt. Dertil kommer, at også vintrene i 2019, 2020 og 2021 har været ekstremt tørre, og resultatet er nu, at det for alvor kniber med vandreserverne - og dermed også med vand til vinmarkerne.
Ifølge den store italienske landbrugsorganisation Coldiretti kan landet miste mere end 30% af sin produktion af landbrugsprodukter - hvilket jo også omfatter druer til vinfremstilling.
Den italienske regering har nu vedtaget en krisepakke på i alt 36,5 millioner euro (cirka 272 mio. kr.) til de ramte regioner.
Zinfandel-druer i Dry Creek Valley, Sonoma, under "veraison", den proces, hvor druerne begynder at skifte farve fra grøn til blå. Foto: Wikipedia/Frank Schulenburg.
VinAvisens smagning af Zinfandel:
En rødvin, der kalder på grillmad!
I disse dage breder duften af grillmad sig i det danske sommerland. Og når de grillede bøffer, pølser og grøntsager skal nydes, gælder det om at få noget god rødvin i glasset, som kan klare den som regel ret krydrede mad.
Det er der flere vine, der kan, men et oplagt valg er en Zinfandel fra Californien. Den har kraft, krydderier, frugt og sødme samt en god portion alkohol, og den er derfor en velegnet ledsager til alt godt fra grillen.
Nederst på siden bringer vi anmeldelserne af i alt tretten californiske Zinfandel-vine, som VinAvisens smagepanel har smagt og vurderet. Og lige nedenfor følger lidt flere ord om den blå drue.
Den tredje største drue
Zinfandel – eller bare Zin, som amerikanerne ofte kalder den - breder sig i cirka 17.500 hektar vinmarker i Californien, i distrikterne Lodi, Paso Robles, North Coast og Sierra Foothills. Den er dermed Californiens tredje mest udbredte drue efter Chardonnay og Cabernet Sauvignon.
Druen er ikke født i Californien, men stammer fra Kroatien, hvor den har flere navne, blandt andet Tribidrag, og har været plantet lige siden 1200-tallet. Herfra ”udvandrede” den til Italien, hvor den blev døbt Primitivo – og hvor den i dag lægger most til dejlige rødvine fra det italienske Puglia.
En rigtig sukkergris
Man mener, at det var italienske immigranter, der i 1820’erne plantede druen i amerikansk jord, men den kan også være kommet direkte fra Kroatien. Sikkert er det i hvert fald, at druen i 1832 blev navngivet Zinfandel af en planteskoleejer i Boston. Og det har den så heddet i USA lige siden.
Producenter af Zinfandel-vine kalder undertiden druen for en rigtig sukkergris. I vækstsæsonen ophober den ekstra megen sukker, og da det er sukkeret, der omdannes til alkohol, ligger alkoholindholdet i vinen ofte på omkring de 15%. Og selv om vinmosten får lov til at gære helt ud, er der ofte så megen sukker i druerne, at vinen efterlades med en del restsødme.
Den "nye" stil
Traditionelle Zinfandel-vine er derfor ofte rigtig bamsevine, men der er også en skare af især yngre vinproducenter, der fremstiller nogle alkoholmæssigt lettere vine på druen med mindre sødme. Denne mere tilbageholdende stil opnår producenterne blandt andet ved at høste druerne lidt tidligere.
I Paso Robles markedsførte man for en del år siden distriktets Zinfandel-vin med en meget underholdende lille film, som kan ses på YouTube ved at
klikke her.
Skandale i Bordeaux
Under en større razzia i Bordeaux er cirka 20 personer blevet arresteret og anklaget for omfattende vinsvindel. Og det er en slotsejer, hvis navn endnu ikke er offentliggjort, der skulle have stået i spidsen for forbrydernetværket.
Svindelen er foregået ved, at der er blevet opkøbt flere tusinde liter billig vin fra andre franske distrikter samt fra Spanien – vin, der er blevet tappet på flasker, som er blevet forsynet med falske etiketter. Af etiketterne fremgik det, at vinene var slotsaftapninger fra forskellige mindre kendte slotte i Médoc.
Flaskerne er dernæst blevet solgt til intetanende indkøbere fra supermarkeder i såvel Frankrig som i udlandet.
At politiet overhovedet opdagede svindelen skyldtes, at man under en tidligere narko-razzia tilfældigvis fandt svindlernes udstyr til trykning af etiketterne.
Robert Ottesens rødvins-serigrafi af Eiffeltårnet.
40 flasker Bourgogne til Eiffeltårnet
Til daglig arbejder amerikanske Robert Ottesen inden for finanssektoren. Men så snart han kan slippe af sted med det, fremstiller han serigrafier med blæk udvundet af forskellige fødevarer. Serigrafi - eller silketryk - er en ældgammel kinesisk trykmetode.
Ottesen har blandt andet lavet verdens første grafiske tryk med blæk, hvor hovedingrediensen er rødvin. Motivet er Eiffeltårnet, og trykket har i dag en fornem plads på grafikmuseet Gutenberg Museum i den tyske by Mainz.
Ottesen har brugt hele 40 flasker Bourgogne-vin til dette ene serigrafi. Flaskerne er blandt andet gået til de mange eksperimenter, der skulle til for at udvikle blækket.
Blækket skal have relation til motivet
At han har brugt Bourgogne-vin til Eiffeltårnet skyldes, at blækket skal have en relation til motivet, og Bourgogne-distriktet ligger kun få timers kørsel syd for Paris.
Robert Ottesen har også lavet et serigrafi af Taj Mahal i Indien med chokolade-blæk, da chokolade ifølge ham selv er ”kærlighedens fødevare”. Taj Mahal er opført af stormogul Shah Jahan som et mausoleum over hans elskede hustru Mumtaz.
Londons Big Ben-tårn har Ottesen også foreviget som tryk - selvfølgelig med blæk lavet af te, englændernes favoritdrik. Man kan læse mere om ham og hans værker ved at
klikke her.
Chateau Ste. Michelle Wine Estates's hovedhus er opført med et Bordeaux-slot som forbillede.
Washingtons største vinhus
Staten Washingtons absolut største vinhus er Chateau Ste. Michelle Wine Estates, der fremstiller hele 60% af al den vin, staten producerer – i 2020 blev det til 36 millioner flasker.
Vinhusets rødvin fremstilles i den østlige del af staten, hvor samtlige vinmarker befinder sig, mens hvidvinen i årtier er blevet lavet i et gigantisk vineri i byen Woodinville i Seattle. Det er også her, vinhuset har sit hovedsæde, vinforretning, restaurant, park osv. Og hvor det afholder events, koncerter, udstillinger m.m.
De mange faciliteter har til huse i et gigantisk byggeri i sand Bordeaux-slot-stil fra 1970’erne.
Flytter mod øst
Ejerne af Chateau Ste. Michelle Wine Estates har nu besluttet at flytte hvidvinsfremstillingen fra Woodville til faciliteterne mod øst. At samle produktionen giver naturligvis god mening – også når det gælder miljøet. Som det er nu, bliver der brugt 285.000 liter diesel årligt på kørsel frem og tilbage mellem vinmarkerne i øst og Woodinville.
I forbindelse med flytningen, som begynder i 2023, overvejer ejerne ifølge The Seattle Times alvorligt at sælge det legendariske slot. Det ville være rigtig kedeligt for Woodinville og omegn, idet slottet og dets mange faciliteter og events er et trækplaster for turister fra nær og fjern. Og man ved jo ikke, hvad eventuelle nye ejere vil bruge stedet til…
Druepollenkorn fra henholdsvis krukkerne (A og B) og korn fra nutidige vinplanter, som de tog sig ud, da de italienske forskere, så dem under mikroskop.
Når gamle krukker sladrer
Det er utroligt, hvad forskere kan uddrage af oplysninger fra oldtidens krukker og potteskår. For nylig har et italiensk forskerteam analyseret 1500 år gamle amforaer (tilspidsede lerkrukker), som blev fundet i 2018 i det Tyrrhenske hav 500 kilometer ud for kystbyen San Felice Circeo i regionen Lazio.
Det lykkedes forskerne via en særlig analysemetode at udtrække plantevævsrester og druepollen fra indersiden af tre af krukkerne – og det til trods for, at de har befundet sig på havets bund siden den romerske oldtid.
Importeret harpiks
For det første viste analyserne, at krukkerne havde indeholdt vin – hvilket ikke var nogen overraskelse. Amforaer blev brugt til opbevaring af vin eller oliven.
For det andet kunne forskerne udlede, hvilke krukker, der havde været fyldt med hvidvin og hvilke med rødvin. Og så viste det sig, at den druepollen, man fandt i krukkerne svarede til druepollen fra lokale druer, som stadig dyrkes i Lazio.
Men mens druerne var lokale, så var den harpiks, krukkerne var tætnet med, importeret. Den stammede fra skovfyr, som var udbredt i Calabrien og på Sicilien i det aller sydligste Italien.
Man kan læse mere om forskningsmetoden og resultaterne ved at
klikke her.
En gammel vinstok i en vinmark i Swan Valley, Foto: Swanvalleywine.com.
Traktat skal redde gamle vinstokke
Gamle vinstokke giver færre druer – men druer med en større aroma-koncentration og kompleksitet, der kan give ligeledes intense og komplekse vine.
For mange vinproducenter er gamle vinstokke derfor yderst attraktive – men ikke for alle. Når et vinhus skifter ejer, hænder det, at vinstokke, der blev plantet for måske 70 til 80 år siden, bliver revet op for at give plads til nye vinplanter, der nogle år senere vil give et langt større udbytte.
Netop det vil man nu forhindre i den australske region Swan Valley. Den er den ældste vinregion i Western Australia og – efter Hunter Valley - Australiens næst ældste. Og her findes der marker med vinstokke, der er helt op til 125 år gamle.
Derfor har 20 af Swan Valleys vinproducenter sammen med regionens myndigheder udformet en traktat, Swan Valley Old Vine Charter (OVC), der beskytter de gamle vinstokke med en alder på mellem 35 og 125 år.
Alle druer kan omfattes af traktaten
De gamle vinstokke i Swan Valley bærer fortrinsvis Shiraz-druer, Verdelho, Chenin Blanc, Grenache og Pedro Ximenez. Men ifølge traktaten kan alle druer være med på vognen – så længe de vinstokke, de stammer fra, opfylder alderskriterierne.
Man vil nu registrere de gamle vinmarker, og for at de kan blive omfattet af traktaten, skal der findes bevis for, hvornår de blev tilplantet.
Desuden kræves det, at vinstokkene har leveret druer uafbrudt fra den dag, de blev plantet, og at druerne kun må lægge most til vine, som ikke indeholder druer fra andre marker eller fra vinstokke af yngre dato.
Der findes lignende traktater i andre vinregioner. Swan Valleys traktat er således udarbejdet med forbillede i Barossa Old Vine Charter fra 2009.
Cheval Blanc køber naboen
Der er godt gang i handelen af vinhuse i øjeblikket.
I sidste uge gjaldt det champagnefamilien Bollingers køb af Domaine Hubert Brochard i Sancerre og Joseph Phelps Vineyards i Napa Valley, der blev erhvervet af den franske koncern Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH).
Og nu kan vi melde om endnu et køb i luksusklassen, idet Château Cheval Blanc i Saint-Émilion har købt naboslottet, det 11 hektar store Château La Tour du Pin Figeac af familien Geraud-Bélivier. Formålet med nyerhvervelsen er blandt andet at øge produktionen af Cheval Blancs hvidvine.
Cheval Blanc selv ejes dels af LVMH, dels af familien Frère.
Fra nummer 4 på listen, Denbies Wine Estate, kan man nyde denne formidable udsigt over vinmarkerne.
Besøg Storbritanniens smukkeste vingårde
Hvis sommerferien går til England eller Wales, kan man måske have glæde af en ny top-ti liste over Storbritanniens smukkeste vingårde. Listen går på selve gårdene, vinmarkerne og beliggenheden, men flere af vingårdene fremstiller også prisbelønnede vine. Og fælles for dem alle er, at de tager imod turister med åbne arme, afholder smagninger, har guideture og måske mulighed for overnatning.
Listen er udarbejdet af South Western Railway (SWR), og dens udgangspunkt er 268 vingårde på Wine Cellar Doors hjemmeside.
Til at vurdere vingårdene har SWR anvendt antal hashtags på Instagram, 5-stjerne anmeldelser hos Tripadvisor samt søgninger på ord som ”idyllisk”, ”smuk”, ”bjergtagende” og ”skøn”.
På
SWR’s hjemmeside kan man læse mere om udregningen af point, om vingårdene og se et kort, hvor gårdene er plottet ind. Nedenfor bringer vi top-10 listen, hvor nogle af de vingårde, der har fået samme antal point af SWR, deles om pladserne. Og længere nede på siden som ugens store billede bringer vi den smukke udsigt fra nummer tre på listen.
1. Llanerch Vineyard, Pontyclun
2. Chapel Down, Kent
3. Lympstone Manor, Devon
4. Denbies Wine Estate, Surrey
5. Chiltern Valley Winery & Brewery, Oxfordshire
5. Nyetimber Manor Vineyard, West Sussex
7. Holmfirth Vineyard, West Yorkshire
8. Camel Valley Vineyard, Cornwall
9. Woodchester Valley Vineyard, Gloucestershire
9. The Vineyard Leonardslee Gardens, West Sussex
Det digitale kunstværk, som også danner omslag til e-bogs-udgaven af "Bordeaux Legends".
Eftertragtet vinbog som NFT
Da den anerkendte britiske vinskribent Jane Ansons bog ”Bordeaux Legends” udkom i 2012, blev den revet væk. Og kort tid efter kunne de heldige ejere af et eksemplar gen-sælge det for flere tusinde kroner.
Bogen, der har vundet flere priser, følger de fem 1. cru slotte i Bordeaux - Lafite, Latour, Mouton, Margaux og Haut-Brion - fra deres grundlæggelse, gennem den franske revolution og anden verdenskrig og op til i dag, hvor forfatteren stiller skarpt på, hvad det kræver at drive de berømte slotte.
Bogen er ikke blevet genoptrykt, men nu har Anson valgt at genudgive den i et begrænset oplag på hundrede styk og i et ganske særligt format, nemlig som en e-bog NFT. De tre bogstaver står for Non Fungible Token (ikke-udskifteligt emblem), hvilket betyder, at hver eneste af disse e-bøger er en unika, knyttet til en specifik blockchain. Kunstnere benytter sig undertiden af NFT, men en vinbog i det format er vist noget nyt. Hver enkelt bog er forsynet med et vandmærke, hvilket understreger det personlige ejerskab.
Alt det ud over bogen...
Bogen, der kan læses på iPhones, computere, e-bogs-læsere osv., sælges via Jane Ansons
hjemmeside, og med i købet får man et flot digitalt kunstværk, ”First Growth”, af Ian Padgham (værket kan ses i bevægelse på siden) og et livstidsabonnement på janeanson.com med særlige fordele for NFT medlemmer. Prisen for hele herligheden er 500 euro (cirka 3700 kr.), og man kan betale med kreditkort.
Et enkelt eksemplar af bogen sælges for gigantiske 22.000 euro (cirka 164.000 kr.), og her får man – ud over det netop nævnte – også en plads ved Connoisseur Week i juni 2023. Det er en uge med vinsmagninger og middage på top-slotte i Bordeaux og med Jane Anson selv som vært.
En illustration af Château Climens fra 6. udgave af Bordeaux et ses vins af Charles Cocks og Edourd Féret fra 1893. Foto: Wikipedia/Eugène Vergez.
Château Climens får ny ejer
Siden 1971 har det fornemme 1. cru slot Château Climens i Bordeaux-appellationen Sauternes været i familien Lurtons eje. Det var Lucien Lurton, der købte det, og hans datter, Bérénice, der har drevet det i de sidste tre årtier.
Men nu er det slut. Bérénice Lurton har valgt at sælge aktiemajoriteren i slottet til forretningsmanden Jean-Hubert Moitry, der ejer firmaet Patrimonia Développement i Paris. Købssummen er ikke oplyst.
Slottet, der ligger i Barsac, ejer 30 hektar vinmarker, der er økologisk og biodynamisk certificerede.
Bérénice Lurton slipper ikke helt tøjlerne med Château Climens, idet hun fortsætter med at virke som rådgiver, og slottets tekniske direktør gennem mange år, Frédéric Nivelle, fortsætter på sin post. Familien Moitry har dog også tænkt sig at involvere sig i slottets drift – blandt andet bliver Jean-Hubert Moitrys bror, Jérome, en del af den daglige ledelse, ligesom det er målet, at hans fire døtre med tiden skal deltage i driften.
Øjeblikket, hvor beholderen åbner sig, og cocktailen afsløres. Foto: Disney Dining.
37.000 kr. for en cocktail
Hvis man er om bord på det spritnye cruiseskib Disney Wish, er Star War fan og har det store kreditkort med, kan man ifølge Wine Spectator bestille en Kaiburr Crystal i skibets bar. Det er en cocktail til intet mindre end 5000 dollars (cirka 37.000 kr.).
Og hvad får man så for det gastronomiske beløb? Ja, først er der selve ”indpakningen”. Cocktailen serveres i en såkaldt ”camtono” – en cylindrisk beholder med lås og kontrolpaneler. Beholderen figurerer i nogle af Star Wars-filmene.
Når først kunden har brudt koden, åbner nogle paneler sig automatisk, og cocktailen kommer til syne.
Til den pris indeholder den selvfølgelig nogle af verdens dyreste spiritusser – heriblandt Taylor’s Fladgate Kingsman Edition Very Old Tawny Port, som i detailhandelen koster det, der svarer til cirka 26.000 kr. og Pappy Van Wrinkle 23 Year Reserve til cirka 2600 kr. Derudover er der også sjatter af Camus Cognac, Grand Marnier Quintessence, Yuzu og kumquatsaft i cocktailen.
Men herlighederne stopper ikke her. Med i købet får man en flaske vin fra det californiske vinhus Skywalker Vineyard, som ejes af producenten af Star Wars, George Lucas. Flasken bliver leveret til kundens kahyt med en invitation til at besøge vinhuset, når skibet lægger til kaj.
Vil du have vores løbeseddel?
Vær sikker på at kunne følge med i, hvad der sker i
vinens verden. Bestil vores løbeseddel gratis tilsendt
pr. e-mail hver uge.
Klik her!
Blot for en ordens skyld: Vi sælger naturligvis ikke
vores adresser, så du risikerer ikke at få en masse spam.
Nyheder fra den danske vinbranche
* Der er ingen nyheder fra vinbranchen i denne uge.
Giacomo Rallo.
Vinens Hall of Fame
Vi fortsætter i høj grad med "Vinbranchens Blå Bog", men ind imellem bringer vi også sider til "Vinens Hall of Fame" – en "blå bog" om vinverdens store vinpersonligheder: Mondavi, Hugh Johnson, Catena, Robert Parker, og hvad de nu alle hedder, nulevende såvel som afdøde. I denne uge er turen kommet til Giacomo Rallo, der var en primus motor i den moderne, kvalitetsbevidste vinfremstilling på Sicilien. På
en særlig side har vi samlet de personligheder, vi indtil nu har omtalt.
Giacomo Rallo (1937-2016) var en legendarisk vinproducent, der i høj grad var med til at gøre siciliansk vin anerkendt verden over.
Han blev født på Sicilien i byen Marsala, hvor hans familie i fire generationer havde dyrket vin. Selv tog han først en uddannelse som jurist, før han vendte tilbage og sluttede sig til familiens vinhus.
Senere tog han til Californien, og her lærte han nye metoder inden for vindyrkning og -fremstilling – især når det gjaldt meget varme områder som netop Sicilien.
Vel hjemme igen grundlagde Giacomo Rallo sammen med sin hustru, Gabriella Anca, der er uddannet vinmager, vinhuset Donnafugata i sin hjemby Marsala. Her indførte han, som en af de første på Sicilien, koldgæring, altså en kold, langsom gæring til sine hvidvine, ligesom han viste vejen under høsten ved at høste om natten i stedet for i de hede dagtimer. Sammen med andre dengang nye teknikker blev resultatet vine af en høj kvalitet, som var med til at sætte Sicilien på det vinøse verdenskort.
Giacomo Rallo gjorde også en indsats for at markedsføre sin ø’s vine som helhed. I 1998 grundlagde han sammen med to andre vinproducenter foreningen Assovini Sicilia, hvis mål var at promovere sicilianske vine – i første omgang i Italien og dernæst på det globale marked.
Han var også med til at grundlægge foreningen Istituto del vino Italiano di Qualità Grandi Marchi (instituttet for store kvalitetsmærker inden for italiensk vin). Medlemmerne i denne forening er 19 af de mest anerkendte italienske familieejede vinhuse.
I 2006 blev Giacomo Rallo udnævnt til Cavaliere del Lavoro (en slags arbejdets ridderorden) for sin indsats for den sicilianske – og italienske – vinindustri.
Efter hans død har hans hustru og deres to børn, Josè og Antonio, videreført Donnafugata.
Bonnie Prince Charlie.
Hvad med Drambuie?
Per Mikkelsen skriver: - Kan I ikke fortælle lidt om Drambuie og hvor, man kan købe den i dag? Jeg har en fornemmelse af, at drikken ikke længere er så udbredt. Efter at have glemt alt om den, gen-smagte jeg den for nylig og nød den fuldt ud.
Det er rigtig, at det ikke er helt så almindeligt at drikke denne skotske whiskylikør som for nogle årtier siden. I 1980’erne hørte man fx ofte restaurantgæster bede om et glas Drambuie med knust is til kaffen, men sådan er det ikke længere.
Likøren er en blanding af skotsk maltwhisky, lynghonning, krydderier og krydderurter – og opskriften er naturligvis hemmelig. Herhjemme kan man blandt andet købe Drambuie hos
Vin Med Mere, hvor en flaske koster 199 kr. Og hvis man bliver træt af at drikke likøren ren, kan man forsøges sig med en ”Rusty Nail”, der består af 1 del Drambuie, 2 dele whisky og isterninger, som blandes i et høj glas.
Prinsens egen opskrift
Ifølge legenden har Drambuie rødder helt tilbage til 1746. I dette år flygtede Prince Charles Edward Stuart – Bonnie Prince Charlie – efter et mislykket forsøg på at generobre den britiske trone til den skotske ø Skye. Her fik han husly hos kaptajn John MacKinnon, og da prinsen skulle forlade øen, gav han kaptajnen opskriften på sin egen hjemmelavede hofdrik. Og det var så den, der senere blev sat i produktion og fik navnet Drambuie.
Navnet er afledt af de gæliske ord "dram buidheach", der betyder ”en drik, der tilfredsstiller”.
Efter i mere end hundrede år at have været i familien MacKinnons eje blev likørmærket solgt til William Grant & Sons i 2014 – der også fremstiller den kendte whisky Glenfiddich.
Ugens vinøse billede
Denne uges vinøse billede har vi selv leveret. Det viser endnu et kreativt eksempel på, hvad man kan få ud af brugte korkpropper fra vinflasker.
"Skilderiet" hænger i Steges store vinforretning, og hvis nogen skulle være i tvivl, så forestiller det Møn. Læg mærke til, at Møns Klint yderst til højre i billedet selvfølgelig er kreeret af lidt højere propper.
Send endelig billeder til os!
Hvis I tager nogle smukke, sjove eller interessante vinøse billeder, så send dem endelig - og gerne i en nogenlunde god opløsning - til
mariette@tiedemann.dk.
Ugens store billede
Her er det næste store billede i vores løbende serie. Vores læsere er meget velkomne til at sende os vinøse Her er det næste store billede i vores løbende serie. Vores læsere er meget velkomne til at sende os vinøse billeder – gerne billeder med lidt action, så det ikke kun bliver smukke vinmarker og landskaber, vi viser.
Send venligst billeder i tværformat og i en god opløsning på mindst 1000 x 700 pixels, gerne større, til mariette@tiedemann.dk.
Efterhånden samler vi disse billeder på særlige sider, 26 billeder ad gangen:
693 Den nedgående sol kaster et gyldent skær over vinmarkerne hos Laguna Canyon Winery i Californien (foto © Laguna Canyon Winery).
Ugens smagte vine
Nedenfor ses ugens anmeldelser af i alt 26 vine. En forklaring på, hvad stjernerne står for, fås ved at
klikke her.
.
Søg på vinene!
Du kan søge mellem vine, som vi har smagt siden november 2009 ved at
klikke her. Men du kan også søge dem på din mobiltelefon på adressen m.vinavisen.dk. Det er ikke muligt at søge på vine via
VinAvisens almindelige søgefunktion, da vinanmeldelserne ligger i en særskilt database.
Søger du en tidligere anmeldelse, vil du kunne finde den ved hjælp af
Google. Skriv blot i søgefeltet: site:vinavisen.dk samt vinens navn – og bemærk, at der ikke skal være noget ophold mellem site: og vinavisen.dk.
Søg i 500 tidligere udgaver af VinAvisen