Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Svend Erik Olsen

e til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Svend Erik Olsen (f. 1942) er bedst kendt for dagbladet B.T.’s ugentlige vintest, som han laver sammen med sin hustru, Gitte Hindholm.
  Han har nok en af landets skæveste indgange til virksomheden som skribent. I 1974-83 var han assistant coach for det danske herrelandshold i volleyball, og under en turnering i Portugal i 1981 fik spillerne en hviledag i Porto. Svend Erik Olsen tog spillerne med til Vila Nova de Gaia, hvor han i forvejen havde fået en aftale om en rundvisning i et af de store portvinshuse, og her fortalte han så levende og instruktivt om portvinen, at landstræner Jan Halling, der på det tidspunkt var ejer af Rødovre Avis, på stedet hyrede ham til at skrive en ugentlig vinklumme.
  Den første artikel blev offentliggjort i marts 1983, og lige siden har Svend Erik Olsen skrevet om vin, svampe og fisk for medier i Politikens Hus, Det berlingske Officin, Smag & Behag o.m.a. I juli i år deltog han endvidere i tv-stationen dk4’s program om chilenske vine med Flemming Kyed som studievært.
  Svend Erik Olsen har samlet erfaring om vinens verden gennem talrige studierejser til snart sagt alle afkroge af verdens vindistrikter, og han bliver i vinterhalvåret ofte benyttet som leder af vinaftener rundt omkring i landet. Han har en fortid som overlærer i folkeskolen men lod sig pensionere som 60-årig for at få bedre tid til skribentvirksomheden.
  Når det ikke er vinskriverier, der optager ham, tilbringer han i sommerhalvåret fritiden på sejlbåden "Gittemin" af Dragør, der bringer ham og Gitte Hindholm rundt til danske, svenske og tyske farvande, hvor fisk bliver halet ombord og svampe samlet i kysternes skove.
  Om efteråret er han en meget benyttet ekskursionsleder på svampeture, idet han tillige er diplom-eksamineret svampekender i "Foreningen til svampekundskabens Fremme".
  Svend Erik Olsen døde i februar 2011.