Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Angelo Gaja

    Angelo Gaja (f. 1940) er ikke bare en af Italiens, men en af verdens mest berømte vinproducenter.
    I 1960 tog han sin afgangseksamen som ønolog ved det ønologiske institut i sin fødeby Alba i Piemonte. Som en helt naturlig ting begyndte han at arbejde med i familiens vinhus i Barbaresco – et vinhus, som hans oldefar havde grundlagt i 1859.
    I 1969 overtog Gaja tøjlerne i vinhuset, og siden da har han vist sig som en pioner inden for vinfremstillingen i Piemonte.
    Som den første vinproducent i Barbaresco begyndte han at modne vinene på små franske egetræsfade. Han reducerede høstudbyttet kraftigt for at få kvaliteten i top. Og i slutningen af 1970’erne plantede han som den første i Piemonte Cabernet Sauvignon druer.
    Såvel Angelo Gajas far som de øvrige vinproducenter i området så til med største skepsis. Men de mange nye initiativer var med til at skabe vine af topkvalitet og give vinhuset Gaja international berømmelse.
    Gennem årene har Angelo Gaja opkøbt flere vinhuse og grundlagt endnu ét i 1996, Ca’ Marcanda i Maremma-regionen. Og i 2017 kastede han sig over et nyt projekt: vinmarker på vulkanen Etna på Sicilien.
    Derudover importerer han topvine fra andre lande samt de anerkendte Riedels vinglas fra Østrig.
    Angelo Gaja og hans hustru, Lucia, hvor de to døtre, Gaia og Rosanna, begge arbejder med i familiefirmaet. Siden 2004 har den ældste datter, Gaia, været den, der tegner firmaet udadtil.
    Adresse: Gaja, Via Torino 5, 12050 Barbaresco (CN), Italien, tlf.: (+39) 01 73 63 51 58, e-mail: info@gaja.com, www.gaja.com. (Opdateret 2019).