Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

André d'Auchamp


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  André d'Auchamp (f. 1949) havde prøvet meget af hvert, før han havnede på sin hylde som direktør i V.S.O.D., Vin og Spiritus Organisationen i Danmark. Lad os blot nævne: Læretid i ØK, skoleophold i Paris, arbejde i Rio de Janeiro, Niels Brock-eksamen, den portugisiske ambassades handelsafdeling, Mærsk Olie og Gas samt B&W Skibsværft.
  Mens han var hos portugiserne, læste han jura om aftenen, og i 1984 blev han cand.jur. B&W lukkede som bekendt, hvorefter d'Auchamp i en periode praktiserede som advokat - indtil han i 1997 blev direktør for V.S.O.D.
  Og så er han i øvrigt "6. generations-indvandrer", idet hans tip-tipoldefar for et par hundrede år siden indvandrede fra Frankrig.
  V.S.O.D. er siden 1977 brancheorganisation for importører, grossister og producenter af vin, frugtvin og spiritus, og dens medlemmerne håndterer langt størsteparten af de varer, som branchen importerer til Danmark. En del af medlemmerne eksporterer også, og nogle producerer både i Danmark og i udlandet.
  Udfordringen for André d’Auchamp var at sætte sig ind i de ganske komplicerede regler og vilkår, der gælder for branchen - og fornøjelsen, siger han, var at slippe for de mange paragraffer på alle andre områder ...
  Desuden er lobbyområdet en vigtig del af arbejdet - dvs. kontakten mellem branchen og de relevante politikere og embedsmænd. Alle i branchen får glæde af resultaterne, medlemmerne af V.S.O.D. betaler!
  Endelig nyder medlemmerne godt af en række serviceydelser - orientering om regelændringer m.v., statistikker og individuel hjælp i diverse forhold.
  V.S.O.D.'s medlemmer er automatisk medlem af Det Danske Handelskammer og kan således trække på dets ekspertise på en række områder.
  Nok en vigtig ting at fremhæve er V.S.O.D.'s deltagelse i GODA, Gode Alkoholdninger, der gør en stor indsats for at hindre misbrug af alkohol, især blandt unge mennesker. Branchen har en væsentlig interesse, både etisk og kommercielt, i at dens produkter nydes i beherskede mængder og ikke misbruges.
  Privat lever André d’Auchamp med sin Birthe i det sydsjællandske - i VINstrup i et vidunderligt område ned til Tystrup-Bavelse søerne. Tilsammen har de et par arvinger.
  Adresse: V.S.O.D., Børsen, 1217 København K, tlf.: 33 95 05 06, fax: 33 95 05 17, e-mail: vsod@commerce.dk.