Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Annai Salazar  Annai Salazar (f. 1986) stammer fra Mexico, hvor hendes far har en vingård. I 2005 flyttede hun til Frankrig og tog en uddannelse som fødevareingeniør ved L’Ecole Superieure d’Agriculture d’Angers. I de sidste to år af studiet specialiserede hun sig i ønologi og vindyrkning og havde sideløbende arbejde i det lille familieejede vinhus Domaine du Pont du Livier i Loire.
  Vinstudierne fortsatte, da Annai Salazar i 2008 fik et Erasmus Mundus Scholarship og dermed kunne tage den internationale kandidatuddannelse "Wine, Vine and Terroir". Hendes studier foregik ved tre forskellige universiteter i henholdsvis Frankrig, Spanien og Italien, og hendes kandidatprojekt bestod i at udvikle en ny rosévin for Gruppo Italiano Vino - en af Italiens største vinproducenter.
  Udviklingen af den nye vin foregik i vineriet hos Castello Monaci i Puglia, og efter endt eksamen fortsatte hun med at arbejde endnu et år for vinhuset.
  De mange ophold i forskellige lande har medført, at Annai Salazar taler flydende spansk, engelsk, fransk og italiensk - og nu også dansk. I 2011 flyttede hun nemlig til Danmark med sin mand, der havde fået et scholarship af den danske regering, så han kunne tage sin kandidatgrad i fødevarevidenskab ved Københavns Universitet.
  Vinens verden har hun dog ikke sluppet. Efter kun tre måneder på dansk jord fik hun job hos vinfirmaet OM Nielsen Vinimport, hvor hun i dag arbejder som projektleder.
  Jobbet består blandt andet i at hjælpe med at finde frem til vine af god kvalitet, som kan sælges på dansk jord til fornuftige priser. Og så tager hun aktivt del i de mange vinsmagninger, som OM Nielsen Vinimport afholder i eget regi.
  Annai Salazar er også i færd med at udvikle teambuilding-kurser for vinglade danskere, hvor kursisterne kan købe vinene direkte af vinfirmaet.
  Adresse: OM Nielsen Vinimport, Gøgevang 15, 2970 Hørsholm, tlf.: 30 45 15 05, e-mail: annai.salazar@gmail.com, www.omnielsen.dk. (Opdateret 2014).