Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Anne-Mette Krygell


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Anne-Mette Krygell (f. 1964) kom ind i vinens verden ved et tilfælde. Efter at have arbejdet i forlagsbranchen studerede hun til MBA i Californien sammen med sin mand, og fritiden brugte de to unge mennesker til telt- og vandreture i de smukke nationalparker - og til at besøge vingårde og smage og læse om vin.
  Interessen var fanget, og i 1991 blev hun - efter en grundig rundtur i Bulgarien - repræsentant for bulgarsk vin i Danmark. Gennem hele sin opvækst havde hun hvert år besøgt sine bedsteforældre i det daværende DDR, og i hendes nye job var det en stor fordel at kende mentaliteten i Østeuropa. Der skal ofte tænkes kreativt og alternativt for at løse problemer, som umiddelbart virker enkle.
  Bulgarien har en meget gammel tradition for vindyrkning, og veluddannede ønologer sørger for at skabe vine, der giver kvalitet for pengene, så vinen placerede sig støt og roligt på det danske marked.
  Moderfirmaet lå i London. Bulgarsk vin havde længe haft stor succes på det engelske marked, og i en periode var den mest solgte rødvin i UK en Cabernet Sauvignon fra Suhindol i Bulgarien.
  De sidste par år har været en turbulent tid på grund af privatiseringen af samtlige bulgarske vingårde, en proces, som tager lang tid. Anne-Mette Krygell startede derfor i februar 2000 sit eget firma, VinØst aps, med direkte import fra syv bulgarske vingårde - en gruppe, der forventes at blive udvidet i løbet af det næste år.
  - Der er sket utroligt meget med de bulgarske vingårde gennem de sidste fire-fem år, siger Anne-Mette Krygell. - Det har været et stort udvælgelsesarbejde at finde ud af, hvem der skal satses på i fremtiden. Det gælder om at være på stedet og se, hvad der sker.
  - Holdningen hos vinproducenterne har ændret sig markant, siden de lagde den kommunistiske jakke. Unge ønologer er kommet til, og man mærker gejst og vilje til at komme videre og blive bedre.
  Efter en turbulent tid forventer Anne-Mette Krygell nu, at fremtiden for bulgarsk vin ser lys ud.
  Privat bliver det til cykel- og gåture langs vandet med familien, som består af datteren Emily på seks år, manden Bent og hunden Sophie, klaverspil på "Chopin-niveau" og rejser - også til andre steder end Bulgarien, som besøges flere gange om året.
  Adresse: VinØst aps, Strandvejen 251 A, 2920 Charlottenlund, tlf.: 39 90 08 44, fax: 39 90 08 28, e-mail: bibendum-dk@post3.tele.dk.