Anne-Mette Storm (f. 1973) har været interesseret i vinens verden lige fra barnsben, hvor hun fik lov at smage vin derhjemme. Det lå dog ikke i kortene, at hun en dag skulle være fuldtidsbeskæftiget inden for branchen.
  Efter at have prøvet kræfter med studiet til levnedsmiddelingeniør blev hun uddannet forskningslaborant med speciale i molekylærbiologi. Her kom hun tættere på, hvad det hele skulle ende med at dreje sig om, nemlig vin, idet hun fik praktisk erfaring med både bakterier og svampe - og ikke mindst med gærstammer til både øl- og vinproduktion.
  Efter endt karriere i laboratoriet, fik hun i år 2000 - på grund af allergi - job som sælger af laboratorieudstyr, reagensglas og kemikalier, og med denne salgserfaring i bagagen, tog hun seks år senere springet til vinimportfirmaet Vinhuset Pieroth (i dag Noer & Kofod).
  Sideløbende var hun begyndt at opdrætte heste af racen Dansk Varmblod, og efter et spark fra en hest i 2007 blev hun tvunget til udelukkende at beskæftige sig med vin på hobbyplan. Fire år senere vendte hun dog tilbage til sin stilling hos Vinhuset Pieroth.
  Anne-Mette Storm bor på en landejendom ved Tappernøje på Sydsjælland, hvorfra der drives et større landbrug, og hvor hendes indsigt i vinens verden strækker sig fra smag over dyrkningsmæssig viden til produktionsteknik.
  Sammen med sin mand avler hun stadig heste og ejer en lejlighed i Bulgarien - i bjergene til den græske grænse. Og her har de tabt deres hjerter til landet, naturen, kulturen, gæstfriheden, maden og ikke mindst vinene!
  I 2018 tog Anne-Mette Storm endnu et spring, i det hun grundlagde AM Vinimport - et firma, der beskæftiger sig med østeuropæiske vine med særligt fokus på Bulgariens noget underkendte kvalitets-vine.
  Med alle de aktiviteter bliver der ikke meget tid til overs til hobbyer ud over en glødende interesse for at være kreativ i et køkken og øve sig i skønne vin- og madkombinationer.

  Adresse: AM Vinimport, Størlingevej 9, 4733 Tappernøje, tlf.: 21 14 08 40, e-mail: ams@amvinimport.dk, www.amvinimport.dk. (Opdateret 2018).