Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Benny Friis Jensen
I 1990’erne boede han på Færøerne og underviste her færøske tjener- og kokkeelever for at ruste dem til deres kommende eksamen i Danmark. Dette vakte hans interesse for formidling og bragte ham i år 2000 til Hotel- og Restaurantskolen i København. Her underviste han kommende kokke- og tjenerelever i mad og vin - og især i sherry. Han havde fået øjnene op for den dejlige spanske vin i forbindelse med den sherry- og gastronomi konkurrence, som Angela de la Rosa arrangerede hvert år for elever fra de danske hotel- og restaurantskoler. I 2009 var Benny Friis Jensen med til at starte Science-profilen, hvor han i samarbejde med blandt andet Københavns Universitet og Metropol introducerede en helt ny kokkeuddannelse. En uddannelse, der også har resulteret i udgivelsen af 16 kogebøger, blandt andet om sammensætning af mad- og vin, og en gastronomisk almanak over de sidste små 100 år. Det er også blevet til en bog om at sætte mad til sherry - og ikke omvendt. Vinen kan man jo ikke justere på, men det kan man til gengæld på smagene i retterne. Benny Friis Jensen har desuden været ansvarlig for Hotel- og Restaurantskolens konkurrencehold og har vundet alt, hvad vindes kan sammen med de dygtige elever. I 2015 valgte han at søge nye udfordringer og bruge sin uddannelse som teknonom og markedsføringsmerkonom i stillingen som Chef2chef Manager hos OSCAR - et firma, der laver kvalitetsbouilloner og fonder til de danske køkkener. Her er han bindeleddet mellem produktudvikling, salg og markedsføring, skal introducere nye koncepter og har ansvaret for messer, brochurer og kommunikationen med restaurationsbranchen. Derudover arrangerer Benny Friis Jensen sherrysmagninger og -middage for private og virksomheder. Adresse: OSCAR, Industrivej 36, 4683 Rønnede, tlf.: 22 55 34 67, www.oscar.dk. (Opdateret 2016). |