Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Bent Christensen
Sammen med tre venner købte han en vinhandel i København i 1972 og grundlagde Danmarks første vinklub efter bogklub-princippet. "Kyper Vin Klub", hed klubben, og hver måned modtog medlemmerne to flasker vin sammen med et nyhedsbrev. Klubben eksister fortsat, omend på et lavere blus under navnet "Yd & Nyd". Af de fire grundlæggere er i dag kun Bent Christensen tilbage i vinens verden, og hans firma hedder NCC Vin & Kvalitet - et navn, der indikerer, at han opererer inden for et relativt begrænset område. Han siger selv, at hans ret kostbare vine kun henvender sig til 8 procent af de danske vinnydere - inklusive en række restauranter. Igennem 80’erne og 90’erne opbyggede han et fornemt sortiment inden for især italiensk vin, og dette overdrog han i 2000 til Kjær & Sommerfeldt; men han er fortsat på banen inden for tyske, franske og spanske vine i det øvre kvalitets-niveau. I en årrække var Bent Christensen ansat i Volvo og rejste Danmark tyndt, så han var simpelt hen tvunget til at spise på restauranter - hvilket førte til, at han i 1978 begyndte at udgive Den Danske Spiseguide, der stadig udkommer. Hans passion for italiensk vin førte blandt andet til posten som formand for den årlige udstilling Vinitalia i perioden 1993-2000, og han havde således sin del af æren for, at markedsandelen for italiensk vin i denne periode steg fra cirka 3,5 til 13 procent. Også etableringen af den meget krævende konkurrence i italiensk vinkundskab, Gran Maestro del Vino Italia, er et af hans initiativer. I februar 2002 fik han helt fortjent Det Danske Gastronomiske Akademis hædersdiplom. I dag deler Bent Christensen sin tid mellem konsulentjob, vinrejser og NCC samt som foregangsmand for Slow Food Danmark. Adresse: NCC Vin & Kvalitet ApS, Ringstedvej 93, 4690 Haslev, tlf.: 56 31 11 68, fax: 56 31 75 13, e-mail: ncc@vip.cybercity.dk. |