Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Bent Ketelsen


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Bent Ketelsen (f. 1952) er manden bag garage-firmaet Krudthuset Vinimport, som han grundlagde i 1997 sammen med hustruen Rise Wichmann.
  I 1999 købte parret et gammelt apotek i byen Verdun sur le Doubs i Bourgogne, som de ombyggede til lejligheder, og her fandt de inspirationen til endnu et tiltag: Vinoteket i Grenaa.
  Vinoteket var ikke et fransk apotek, men en dansk vinbutik. Samtidig var det en restaurant og det eneste sted i Verden, hvor man havde mulighed for at nyde et enkelt glas af over 350 forskellige vine, eventuelt sammen med den gode mad i restauranten.
  I dag er Vinoteket forpagtet ud til Flindts Restaurant og Vinotek og har ikke længere verdens største vinbar, når det gælder glasvis servering. Kunderne har dog stadig mulighed for at købe mange vin glasvis.
  Importfirmaet har skiftet navn til Vinimpo og sælger vine til firmaer, restauranter og butikker.Samtidig er der åbnet for netsalg via hjemmesiden, www.vinimpo.dk.
  Bent Ketelsen har et fuldtidsjob som forsikringsmægler hos Dansø Gruppen men holder en del vinsmagninger og skriver om vin i flere ugeaviser.
  Den sparsomme fritid bliver brugt på løb, golf, lidt ski om vinteren og ellers apoteket i Bourgogne. Sammen har Rise Wichmann og Bent Ketelsen en datter, Line, der læser til cand. merc strategic entrepreneurship med speciale i økonomi og virksomhedsudvikling. Hun hjalp meget til i Vinoteket og har siden haft job som vinrådgiver hos Salling - så lidt miljøskadet er hun jo blevet.
  Adresse: Vinimpo, Vesterhavsgade 129, 7680 Thyborøn, tlf.: 30 36 19 52, e-mail: bkt@vinimpo.dk, www.vinimpo.dk. (Opdateret 2015).