Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Bill Kyhl


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

    Bill Kyhl (f. 1963) blev bidt af vin allerede, da han var sytten og første gang plukkede druer i Chablis. Siden blev det til mange rejser og smagte vine, hovedsagelig i Frankrig, indtil han i 1999 kom til Scansano i Toscana og mødte vinen Morellino (den lille sorte). Her blev han så betaget af Sangiovese-druens kraft og fylde, at han købte 1200 flasker.
    Da han atter var tilbage i København, fik han oprettet et SE-nummer og startede som garageimportør ved siden af jobbet som butikschef i en stor kæde af radio- og tv-forretninger. Vinen blev hans fritidsbeskæftigelse, og her var internettet jo den perfekte markedsplads. Så Bill Kyhl fik oprettet en internetbutik. Den var Danmarks første italienske netbutik, mener han selv, og da den udelukkende handlede med vine fra Toscana, gav han den navnet Toscavini. (Den har altså ikke spor med Puccinis opera "Tosca" at gøre).
    I januar 2005 opsagde han sit job som radiochef og sprang ud som 100% vinmand, og i dag omfatter sortimentet cirka 270 vine fra 47 fortrinsvis små producenter fra størstedelen af Italien - uden at Toscana på nogen måde er glemt.
    Den sparsomme fritid nyder Bill Kyhl med kæresten Betina samt sin datter Julie på 22 år og sønnen Jonathan på 17 år.
    Adresse: Toscavini, Vendersgade 14, 1363 København K, tlf.: 40 85 63 64, fax: 44 44 63 67, e-mail: bky@toscavini.dk, www.toscavini.dk. (Opdateret 2012).