Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Birger Holm Brøndberg


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Birger Holm Brøndberg (f. 1969) stammer fra Jylland, men har boet det meste af sit liv henholdsvis i København og på Sydsjælland. Da han var færdig med folkeskolen, kom han i butikslære hos FDB/Coop. Her fik han et grundigt kendskab til samtlige vareområder, hvoraf vinen vakte hans helt store interesse. Efter seks års arbejde i en række af forretningskædens mange butikker, blev han varechef for Kvickly-kædens 75 varehuse – et job, hvor han var ansvarlig for både vinsortimentet og vin-tilbudsaviserne. Derudover var han med til at starte et samarbejde mellem Coop og De Danske Vinrejser, som gjorde det muligt for forretningskæden at tilbyde sine kunder vinrejser med besøg hos Coop’s mange vinleverandører.
  I år 2000 fik Birger Holm Brøndberg job hos Royal Unibrew i Faxe. Men efter tre år med øl og læskedrikke vendte han tilbage til vinbranchen i form af et job hos Maxxium som ansvarlig for det toldfri salg af vin i Norden.
  I 2007 tog han springet og blev selvstændig med hele to forskellige virksomheder, hvoraf den ene har med ejendomsservice at gøre og den anden med vin. De vinøse opgaver omfatter blandt andet foredrag, afholdelse af vinseminarer og rejser som vinguide.
  Efter en kort afstikker til konfekturebranchen vendte Birger Holm Brøndberg i maj 2012 tilbage i vinbranchen som Business Manager hos Treasury Wine Estates. Hos dette vinfirma, der blandt sine brands har store navne som Penfolds og Beringer, har han nu ansvaret for hele det danske marked.
  Gennem de sidste femten år har Birger Holm Brøndberg dannet par med Jeanette. Parret, der har tre mindre børn, bor og arbejder i Faxe Ladeplads.
  Adresse: Treasury Wine Estates, Hovedgaden 11, 4654 Faxe Ladeplads, tlf.: 60 45 09 67, email: birger.holm@tweglobal.com, www.tweglobal.com. (Opdateret 2012).