Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Birger Vejrum


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Birger Vejrum (f. 1960) fik sin første spirende interesse for vin under en rejse til Cypern i 1988. Dernæst smagte han franske vine i lange baner for til sidst at kaste sin store kærlighed på italiensk vin.
  I 1999 slog Birger Vejrum dørene op for sit første vinimportfirma. Denne forretning er historie nu. I dag gælder det Langhe Vine i Ringsted, som han åbnede i 2006, og som udelukkende forhandler italienske kvalitetsvine fra små håndplukkede producenter fra især Piemonte og Toscana. Birger Vejrum har en tæt kontakt til "sine" producenter og besøger dem flere gange om året.
  Ud over den fysiske forretning foregår der en livlig handel med private via Langhe Vine’s webside.
  Birger Vejrum er også medarrangør af Danmarks største italienske vinmesse, Viniditalia, der hvert år afholdes i København, ligesom han har stor succes med de vinrejser, han arrangerer til Piemonte og Toscana.
  Men hermed er det ikke slut med hans arbejdsindsats. Oprindelig er han uddannet som socialpædagog og familieterapeut, og ud over vinens verden arbejder han også 18 timer om ugen som skolepædagog.
  Når vin og pædagogjob ikke kalder, slapper Birger Vejrum af med hunden Eami, høns og ænder i sin landejendom uden for Ringsted.
  Adresse: Langhe Vine, Kyringevej 52, 4100 Ringsted, tlf.: 24 63 85 90, e-mail: post@langhe-vine.dk, www.langhe-vine.dk.