Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Bjørn Standhart


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Bjørn Standhart (f. 1947) har tilbragt det meste af sit liv inden for international luftfart – ikke højt til vejrs i cockpittet, men bag kontorbordet i diverse lederfunktioner. I dag arbejder han som selvstændig virksomhedskonsulent. Og så er der altså lige hans store fritidsinteresse, vin, som over årene har udviklet sig til en regulær forretning.
  Det hele begyndte med en vinrejse til Rheingau i Tyskland sammen med nogle venner. Turen havde Bjørn Standhart arrangeret, og efter hjemkomsten overlod vennerne det til ham at finde ud af, hvor de pragtfulde vine, de havde smagt, kunne købes.
  Vinene kunne dog ikke sådan lige fremtrylles på det danske marked, og det endte derfor med, at Bjørn Standhart selv begyndte at importere dem. I 1996 slog han dørene op for vinfirmaet International Business Partners (IBP), hvor han i dag markedsfører såvel tyske som franske og italienske vine under navnet Epicur.
  Hovedparten af vinene kommer fra mindre vingårde, hvor der er kælet for kvaliteten. Og kundekredsen, der gennem årene har vokset sig stor og stærk, omfatter både private, virksomheder og institutioner.
  I en gammel renæssancekælder fuld af stemning afholder Bjørn Standhart med mellemrum smagninger og vinkurser for mindre grupper.
  Fritiden nyder han sammen med hustruen Mary, der ligeledes er meget interesseret i vin. Ferierne går derfor ofte til franske eller tyske vindistrikter. Men også det kulturelle England er lidt af et trækplaster.
  Derudover bruger Bjørn Standhart en hel del timer på klublivet i den lokale Rotary klub.  

  Adresse:
  International Business Partners ApS, Montebello Allé 4 c, 3000 Helsingør, tlf.: 49 20 28 38, mobil: 24 44 93 62, e-mail: info@epicur.dk, www.epicur.dk. (Opdateret 2010).