Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Bruno Jensen


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Bruno M. Jensen (f. 1946) er oprindelig udlært kleinsmed og har også arbejdet som lokomotivfører.
  Han har dog altid haft en stor interesse for vin - og en lyst til at blive selvstændig. Men springet til at blive vinhandler under eget tag lå ikke lige i kortene.
  De fleste af Europas vindistrikter blev besøgt i ferierne, og meget af fritiden gik med at læse om vine fra hele verden samt at gå til vinsmagninger.
  I 1999 deltog han i konkurrencen "Gran Maestro del Vino Italiano" og nåede til finalen. Semifinalen og finalen bestod hovedsagelig af blindsmagninger, så der skulle trænes.
  Da mange af de lidt sjældnere italienske vine var svære at finde på Fyn, nogle endog i Danmark, måtte han to gange under konkurrencen til Italien for at finde vinene.
  Det var den jagt på italienske vine, og konkurrencen i det hele taget, der gav ham ideen til at åbne et sted i Odense, hvor man også kunne købe mere sjældne italienske vine.
  I oktober 2000 slog han så dørene op for Vinotek A Fynnis i Odense, en italiensk specialvinbutik. I dag er den udvidet med webshop, vingaver, vin til fester, erhvervssalg og salg til udvalgte restauranter. Vinotek A Fynnis importerer i dag vine fra mange
  håndplukkede producenter fra de fleste områder af Italien.
  Der er masser af aktiviteter tilknyttet til firmaet, blandt andet en stor vinklub med smagninger på udvalgte fredage og lørdage - undertiden med nye spændende italienske vine - samt den årlige store vinsmagning "Fynitalia".
  Bruno M. Jensen satser i dag 100% på sit firma og handelen med italienske vine samt kontakten til de italienske leverandører. Og så skal der jo også være tid til hustruen Bitten, samt børn og børnebørn. Ferierne, de går naturligvis til Italien.
  Adresse: Vinotek A Fynnis, Klostervej 31, 5000 Odense C, tlf.: 24 67 71 61, e-mail: bmj@vinotekafynnis.dk, www.vinotekafynnis.dk. (Opdateret 2019).