Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Casper Freddie


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Casper Freddie (f. 1972) startede i vinbranchen som nitten-årig med en uddannelse i Vinoteket i Gentofte. I 1995 gik turen til Château de Seguin i Bordeaux som trainee, hvorefter han i 1996 blev optaget på Handelsakademiet i København for at læse til akademiøkonom i international handel. Under den treårige uddannelse arbejdede han samtidig hos Chris-Wine i henholdsvis København og Stockholm med en seks måneders afstikker til handelshøjskolen i Utrecht.
  Efter endt uddannelse i 1999 blev han hentet til Allied Domecq Danmark for at være med til at starte den danske vinportefølje op. Efter godt et år blev han forfremmet til trade marketing manager med ansvar for alle marketingaktiviteter på det danske detailmarked. Derefter fulgte endnu et nyt job som consumer marketing manager af Allied Domecq’s nøglespiritusmærker.
  I 2002 blev Casper Freddie hentet ind i Allied Domecq’s centrale europæiske travel retail afdeling og udnævnt til nordic business manager wines. Ansvaret var nu at etablere det nystartede forretningsområde inden for vinkategorien på det nordiske travel retail marked. Efter et par år med opbygningen af dette nye forretningsområde blev han forfremmet til chef for den samlede nordiske travel retail-afdeling med medarbejdere i flere nordiske lande.
  Da Allied Domecq blev opkøbt af Pernod-Ricard i sommeren 2005, besluttede Casper Freddie sammen med en række tidligere nordiske kollegaer fra Allied Domecq (deriblandt Jacob Hertz) at etablere firmaet Interbrands Wines & Spirits, som i dag har selskaber i alle fire nordiske lande. Firmaet fungerer som agent og distributør i Norden af en række internationale mærkevarer inden for vin og spiritus, deriblandt Courvoisier Cognac, Laphroaig Malt Whisky, Teacher’s Scotch Whisky, Whyte & MacKay, det russiske vodkamærke Russky Standart, det tyske vinmærke Black Tower, den canadiske Icewine fra Pellar Estate og flere andre.
  Casper Freddie var partner i virksomheden og ansvarlig for den samlede forretning på det nordiske travel retail marked. Desuden deltog han aktivt i udviklingen af det danske hjemmemarked. I 2008 valgte Casper Freddie midlertidigt at forlade vinbranchen til fordel for et lederjob i Georg Jensen A/S.
  Privat bor han i Gentofte sammen med Christina, som er cand. com. og arbejder på Novo Nordisk. Parret fik sønnen Hector i 2004. I en hektisk og travl hverdag bruger de en del af fritiden på at rejse, og derfor er de øvrige fritidsinteresser begrænset til lidt sejlsport, fodbold og golf. Gastronomi og vin er dog også blandt interesserne - naturligvis....