Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Eduardo Zurita


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Eduardo Zurita (f. 1958) er vokset op i Spanien, men slog sig i 1985 ned i Danmark. I 1992 åbnede han Zurita Vinimport i sin svigerfars garage, og virksomheden blev startskuddet til hans lange vin-eventyr på dansk jord.
  Med sit store kendskab til de spanske vine og til de danske forbrugeres behov for spansk vin af høj kvalitet var det ikke svært for Eduardo Zurita at "ramme plet" med sine vinindkøb.
  Han var blandt andet med til at åbne danskernes øjne for nye spanske vindistrikter som Alella og Priorato samt for store vine fra Rioja og Navarra, som blev introduceret på det danske marked for første gang.
  Fra 2000 til 2010 arbejde Eduardo Zurita hos Laudrup Vin & Gastronomi med ansvaret for importen af spansk vin af topkvalitet og som sælger og vinkonsulent.
  I 2010 skiftede han til Theis Vine - og til et lignende job som sælger og vinkonsulent for restaurationsbranchen. Her arrangerer han blandt andet - i samråd med dygtige kokke - Winemakers Dinner i nogle af København og omegns førende gourmetrestauranter.
  Eduardo Zurita tager også gerne af sted på vinrejser med kunder, til blandt andet Spanien og Italien.
  Når han ikke er på farten eller på sin pind hos Theis Vine, hygger han sig med hustruen Ulla og deres to voksne sønner, Nicolas og Sebastian.
  Den helt store fritidsinteresse er lave god mad til venner og familie – og selvfølgelig med god vin til. Eduardo Zurita har endvidere en passion for trekking-ture og store naturoplevelser langt væk fra civilisationen.
  Adresse: Theis Vine, Mileparken 18, 2740 Skovlunde. Tlf. 31361120. ez@theis-vine.dk, www.theis-vine.dk. (Opdateret 2014).