Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Erik Holst  Erik Holst (f. 1955) er vokset op i Tokyo, hvor hans forældre var udstationeret for ØK. Selv drømte han om at blive shippingmand i samme koncern, men fik i stedet en elevplads hos Knud Jørgensen Vinhandel i Hellerup i 1975.
  Efter endt militærtjeneste rejste Erik Holst til Bordeaux for at fortsætte sin vin-uddannelse hos négociant-firmaet Borie-Manoux og senere hos Château Millet i Graves.
  Dernæst fortsatte turen til andre vinområder i Frankrig, Spanien, Portugal, Tyskland og Italien. Sidste stop på uddannelsesrejsen var Dufftown i Skotland, hvor han i tre måneder havde sin gang i destillerierne Glenfiddich og Balvenie.
  Men det var langt fra slut med at rejse. Erik Holst fik job i salgs- og marketingafdelingen hos spiritusfirmaet Sommerset Importers i New York – og siden, i samme by, hos konkurrenten Josef E. Seagrams, hvor han snart blev udstationeret til firmaets hovedkontor i Tyskland.
  Efter nogle år hos Seagrams tog han springet og etablerede sin egen vin- og delikatesseforretning i Frankfurt. Den fik hurtigt vokseværk, og endte med at have 14 medarbejdere.
  Mange år senere vendte Erik Holst hjem til Danmark og grundlagde i 1991 Erik Holst Vinimport med fokus på salg af kvalitetsvin til danske virksomheder.
  I 1999 købte han Rungsted Vinhandel og begyndte sideløbende med vinsalget at importere delikatesser fra Frankrig og Italien. Han har altid haft en stor passion for kombinationen af mad og vin.
  Rungsted Vinhandel blev solgt, men Erik Holst beholdt sit importfirma indtil 2008, hvor han blev ansat som Purchase Manager med ansvar for indkøb af vin, spiritus og tobak hos Peter Justesen Company.
  Peter Justesen eksporterer mange millioner flasker kvalitetsvin og spiritus til udenlandske ambassader og konsulater samt til UN-repræsentationer i 184 lande.
  Erik Holst og hans hustru Kirsten bor i Klampenborg og har fire voksne børn. Fritiden går med rejser til især Frankrig samt golf, kajak og klassisk musik.
  Adressen: Peter Justesen Company, Redmolen 2, Copenhagen Freeport, 2100 København Ø, tlf.: 39 15 97 20, e-mail: eh@pj.dk, www.pj.dk/index.ms.