Erling Nielsen (f. 1952) havde oprindelig ingen planer om at ende som vinhandler. En uddannelse som elektroingeniør førte til ansættelse inden for den teatertekniske branche og senere som marketingkoordinator i et handels- og ingeniørfirma.
  Arbejdsopgaverne blev mere og mere reklameorienterede, og med selvlærte grafiske kompetencer etablerede Erling Nielsen i 1990 sit eget firma, TeknoGrafik i Nykøbing F., med teknisk reklame og marketing som speciale. En solid kundeportefølje kunne dog ikke gøre det alene, i takt med at internettet overflødiggjorde typiske teknografik-opgaver som kataloger, brochurer og andre B-t-B reklameopgaver.
  Interessen for vin havde altid været til stede, dog mest som almindelig forbruger, men da der opstod en mulighed for at blive lokal forhandler for en dansk vinimportør, så Erling Nielsen et potentiale i at supplere de grafiske opgaver med egen vinhandel. Den 5. september 2015 er det 10 år siden, han lancerede Vintjenesten, og i dag er forretningen vokset fra kælderlokalerne i privaten og er derfor indrettet i lejede lokaler tæt på centrum i Nykøbing F.
  Vintjenesten, der stadig er en enkeltmandsvirksomhed, importerer bl.a. vine fra Rumænien og Tyskland (Mosel), som sælges til restauranter og virksomheder samt til private via webshoppen eller butikken. Sortimentet kompletteres med udvalgte vine fra andre importører.
  Erling Nielsen lægger stor vægt på at gøre en indsats for især de rumænske vine, der har et stort potentiale med et meget gunstigt forhold mellem kvalitet og pris, og han har nu forhandlingen af vine fra flere rumænske vinhuse. Et andet fokusområde er økologiske/biodynamiske vine, der præsenteres på hjemmesiden organicwines.dk.
  De grafiske kompetencer udnyttes bl.a. til at udarbejde egne reklamer samt menukort og etiketter til kunder, der ønsker deres egne etiketter på vinflaskerne.
  Udover rejser med hustruen Inge til vinhusene i Rumænien og Tyskland går den sparsomme fritid med at spille golf samt med natur- og kulturoplevelser. Lokalt har Erling Nielsen været formand for Nyk. F. Erhvervsforening i en årrække samt formand for Foreningen Nykøbing F. Teaters Venner.
  Adresse: Vintjenesten, Kongensgade 16, 4800 Nykøbing F., tlf.: 24 60 57 20, email: ean@vintjenesten.dk, www.vintjenesten.dk. (Opdateret 2015).