.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Finn Årosin (Madsen, f. 1959) er tandlæge og en af Danmarks flittigste skribenter, når det gælder italiensk vin. Interessen for vin blev vakt hos vennen Pierre Tassone i Paris. Efter nogle års intens indtagelse af fransk vin og kultur konverterede han i starten af 1980´erne til italiensk, inspireret af lekture fra Jørgen Aldrich og Burton Anderson.
  I 1985-86 smagte han sig vej gennem hylderne hos Italiens-specialisten Verdis Vinhandel i Århus. Og i 1986 begyndte han så at skrive, først til Vinjournalen og siden til Vinmagasinet – indtil også dette blad gik ned.
  I 1992 flyttede Finn Årosin til Chianti Rùfina-zonen i Italien og borede i italienertænder et års tid. I 1995 vandt han det første danmarksmesterskab i italiensk vin og dermed titlen Gran Maestro del Vino Italiano, og herefter genoptog han skriveriet - nu for Smag & Behag, til hvilket blad han fortsat skriver og fotograferer flittigt.
  Siden 1996 har han også skrevet til Vinårbogen og haft artikler i svenske, tyske og italienske blade. Han har leveret artiklerne om vinkemi og italiensk vin til Gyldendals Vinleksikon (2001) og en stor del af fotografierne og teksten til Politikens bog om Italiensk Vin (2003).
  De mange årlige rejser til Italien går blandt andet til de store blindsmagninger af Barolo, Barbaresco, Barbera, Brunello di Montalcino, Vino Nobile di Montepulciano og Chianti Classico samt ud i det blå ad smalle gedestier på egen hånd.
  Adresse: Bredgade 111, 9700 Brønderslev, tlf.: 98 82 30 79, e-mail: aarosin@c.dk.