Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Flemming Jørgensen  Flemming J. Jørgensen (f. 1937) blev bogstaveligt talt født ind i vinbranchen som fjerde generation i det gamle vinfirma Knud Jørgensen i Hellerup. Dog valgte han en uddannelse i shipping (skibsmægler), før han efter aftjent værnepligt (officer af reserven) startede i familiefirmaet i 1960.
  I 1977 blev han og hans bror, Peter, medejere i firmaet og ændrede på flere fronter stilen i det eksklusive firma. Brødrene arrangerede store smagninger for kunderne. De tog kunderne med på vinrejser og begyndte en meget succesrig kursusvirksomhed i, hvad de kaldte Academie du Vin. En hel etage i ejendommen i Hellerup blev indrettet til denne vinskole.
  I 1985 havde de taget initiativet til at danne et aktieselskab med det formål at købe vinslottet Château de Haux. Ejendommen var oprindelig på 20 hektar. Senere har selskabet købt endnu tre vingårde og ejer nu 75 hektar med en årlig produktion af 580.000 flasker.
  Flemming J. Jørgensen solgte i 1991 sammen med sin bror, Peter, Knud Jørgensens Vinhandel for fuldt og helt at hellige sig Château de Haux i Bordeaux, der i dag har over 10.000 aktionærer.
  I 1980 blev Flemming Jørgensen udnævnt til konsul for kongedømmet Swaziland. I 1988 blev han opfordret til at indtræde i Det Danske Gastronomiske Akademi, hvor han i en årrække var vicepræsident.
  Adresse: Flemming J. Jørgensen, c/o Akts. Franske Vingårde, Smedeholm 15, 2730 Herlev, tlf.: 39 64 24 00, e-mail: fjj@haux.com, http://www.haux.com/