Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Geert Horst


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Geert Horst (f. 1921) spiller en stor og vigtig rolle i den årlige vinguide "Vinnøglen". Han er Erik Olaf-Hansens sparringspartner og samtidig "den praktiske gris", der søger for trafikken med de mere end tusinde vine og smagningen af dem. Han har været med i redaktionen i alle 22 år og var faktisk den, der fik ideen til bogen.
  Han har skrevet om vin og gastronomi siden 1968, først i Hotel og Restaurantbranchens fagblad, siden i diverse blade og aviser, og i cirka 30 år har han fungeret som vinguide, både for De Danske Vinrejser og på rejser, som han selv har arrangeret for Københavns Restauratører. I 30 år sad han i bestyrelsen for denne forening og er i dag dens administrator.
  Geert Horst er en verdensmand, der har været næsten overalt på kloden. Han taler flydende engelsk, tysk, fransk og svensk samt en god portion italiensk. Det franske lærte han, da han i 1947 arbejdede på et hotel ved Rivieraen, senere i Paris og igen senere i kældrene hos Barton et Guestier, Bordeauxs ældste vinhus.
  I 1951 blev han ansat som purser i SAS, stationeret i Stockholm, og fløj alle oversøiske ruter. Senere var han stationeret tre år i Rom.
  I 1964 landede han efter cirka 17.000 flyvetimer og blev direktionssekretær og senere direktør i SAS Catering med ansvar for flyvekøkkenet, restauranterne i det gamle Bella Center samt de seks danske lufthavnsrestauranter. Senere igen restauratør på Krogs Fiskerestaurant.
  Hans store interesse er vin, gastronomi og historie, som han studerer med flid.

  Geert Horst afgik ved døden den 11. august 2004