Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Gunnar V. Juul


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Gunnar V. Juul (f. 1935) kom til H.J. Hansen, Vestergade 97-101 i Odense som forretningsfører i 1959 og gjorde hurtigt den gamle kolonialhandel, der blev grundlagt i 1829, til en af landets mest respekterede og fornemme vin- og delikatesseforretninger.
  Og selv om han efter 40 år ved roret gik på ”del-pension” i 1999, var han indtil 2009 efter 50 år i virksomheden stadig og i høj grad med, dels som medlem af bestyrelsen, dels som "konsulent" med talrige opgaver.
  I årene frem til starten af 1970’erne var forretningen ren detail, men efter Danmarks indtrædelse i EF i 1972 og liberalisering af vinimporten begyndte H.J. Hansen at importere sine egne vine, og denne efterhånden store import gav mulighed for at levere til hotel- og restaurationsbranchen, en sektor, der siden har været en væsentlig del af det bærende fundament i H.J. Hansen Vinhandel, der som et selvstændigt aktieselskab blev registreret i 1982 med Gunnar Juul som direktør.
  Vinfirmaet har i dag, ud over sin forretning i Odense, også egne forretninger i København - i Østbanegade 3 og i Magasin på Kgs. Nytorv - hvorimod de øvrige ”egne” forretninger enten er solgt eller bortforpagtet til selvstændige vinhandlere i den landsdækkende frivillige kæde Vinspecialisten, med mere end 50 forretninger tilsluttet.
  Grundlaget for opbygningen af kæden startede i 1989, da H.J. Hansen overtog det københavnske vin-engrosfirma Vinicole Vinimport.
  En stor del af de mange eneforhandlinger og agenturer, som H. J. Hansen Vin A/S i dag råder over, og som Gunnar V. Juul tilførte gennem årene, er stadig en væsentlig del af den lange perlerække af anerkendte vinhuse i firmaets portefølje.
  Gunnar V. Juul er gennem sine mange år hos H.J. Hansen blevet tildelt adskillige
  hæderstegn, udmærkelser og ordener, blandt andet Det Danske Gastronomiske Akademi’s hædersdiplom i 1998 og Ordre du Mérite Agricole (den franske landbrugsorden) i 2000.
  Hans hverdag som aktiv pensionist er i de seneste år begrænset til et flittigt rejseliv, en del golf samt nogle få bestyrelsesposter.
  Efter 39 års ægteskab blev han enkemand i 1996 og i midten af 2020 igen alene efter snart 21 år med sin efterfølgende samleverske. Gunnar V. Juul har to voksne sønner samt et barnebarn og et oldebarn.
  Adresse: Søparken 127, 5260 Odense S, tlf.: 66 15 09 36, mobil: 40 16 89 89, e-mail: gvjuul@gmail.com (opdateret 2020).