Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Helge Sidor


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Helge M.L. Sidor (f. 1960) er indehaver af vinimportfirmaet Compagniet, som han siden 1. januar 2014 igen driver alene, efter at kompagnonen gennem 10 år, Flemming Deichmann, har trukket sig tilbage for at nyde sit otium. Efter en HD-eksamen i udenrigshandel, suppleret med en MSIB-grad på INSEAD i Fontainebleau i Frankrig, fik hab en mere end tyveårig karriere i den danske svinekødsbranche. Herunder var han i ni år udstationeret i Orléans i Frankrig for danske eksportvirksomheder. Selv siger han, at han var international grisehandler.
  Helge Sidors tilgang til vinen er fuldstændig autodidakt, primært stammer den fra de utallige forretningsmiddage, han i årene i Frankrig har spist og drukket sig igennem.
  Vel hjemme i Danmark etablerede han i 1998 virksomheden Fransk Dansk Kompagni, der i 2004 tog navneforandring til Compagniet.
  I perioden 2009 til 2013 var han også restauratør. Sammen med kokken Jens Vestergaard Jensen og sommelier Dan Rauhe åbnede og drev han restauranten Mêlée på Frederiksberg.
  I dag importerer Compagniet vine fra Frankrig, Italien og Spanien, der sælges til såvel restauranter og virksomheder som til private. Derudover afholder vinfirmaet vinsmagninger i mange forskellige sammenhænge - heriblandt gratis lørdagssmagninger på Vingården i Jersie Landsby syd for København og vinmagermiddage på udvalgte restauranter. Sidst men ikke mindst kan Helge Sidor bookes til underholdende vinsmagninger eller stand-up showet ”Den smager af prop”. I f2014 har Compagniet sammen med kokken Henrik Ravnemose, introduceret det nye koncept ”Compagniets Smagekasse”, hvor sammensætningen af mad og vin spiller en stor rolle.
  Ud over vinfirmaet driver han virksomheden Sidor’s, der har agenturer for tre store franske landbrugsindustrielle grupper; Glon, RVE og Socavol.
  Alle aktiviteterne med afsætning af franske landbrugsprodukter, vin og kød gjorde, at Helge Sidor i 2004 blev tildelt den franske æresbevisning Chevalier de l’Ordre du Merite Agricole af den franske landbrugsminister.
  Privat tilbringer Helge sin sparsomme fritid sammen med hustruen Katrine på deres lille islænderstutteri ”Les Provenchères” i Jersie Landsby.
  Adresse: Compagniet af 2004 ApS, Åsvej 3, Jersie Landsby, 2680 Solrød Strand, tlf.: 23 43 67 89, e-mail: helge@compagniet.dk, www.compagniet.dk. (Opdateret 2014).