Henrik Christensen (f. 1972) har som tjener og sommelier slidt de bonede gulve i en lang række af Danmarks bedste restauranter – Marie Louise i Odense, Fakkelgaarden i Kruså, Falsled Kro i Millinge, Restaurant No. 13 i Svendborg og Valdemar Slot på Taasinge. Han var kun nitten år gammel, da han tog den eftertragtede sommelier-eksamen hos Dansk Sommelier Forening, og han har derfor allerede en længere karriere bag sig, når det gælder vinens verden.
  I 1996 vandt han DM i årets sommelier-konkurrence, og siden har han været dommer ved flere andre mesterskaber. Derudover har han fungeret som konsulent for henholdsvis Løgismose Vinimport og Theis Vine.
  I 2004 fik han den ærefulde post sammen med tre andre danske vinfolk at repræsentere Danmark under den største vinkonkurrence i USA nogensinde (www.starwine.net). I fulde tre dage sad han sammen med 59 andre vinsmagere fra hele verden og bedømte ædle dråber i lange baner.
  Fra 2004 til og med 2011 var Henrik Christensen vin-ansvarlig for Bruun Rasmussen Vinauktioner. Herudover fulgte han markedet i Bordeaux meget tæt, bl.a. ved hvert år at smage vinene i primeur-ugen. Det er trods alt i Bordeaux, at den største omsætning ligger – såvel i Fine Wine vin-verdenen som i auktions-verdenen.
  I 2012 fik Henrik Christensen nyt job hos Theis Vine, hvor hans opgave var at opsøge vine blandt private og professionelle med henblik på videresalg til vinfirmaets internationale kunder. Desuden var han ansvarlig for firmaets masterclass-smagninger i Skandinavien og medansvarlig for primeur-kampagner på Bordeauxvine.
  Men auktionsverdenen trak, og to år efter vendte han tilbage til Bruun Rasmussen som vinspecialist med vurderinger i ind- og udland. Sammen med resten af auktionshusets vinhold afholder han også smagninger rundt om i Danmark. Og så tager han igen til Bordeaux - i 2018 for at smage den nye årgang 2017, mens den stadig ligger på fade.
  Når den travle vinmand holder fri, foregår det ofte sammen med hans to piger, Nicoline på 21 og Rosemarie på 17, eller med golf, svampejagt, fitness, løb og god vin selvfølgelig.

  Adresse: Søren Frichs Vej 34D, 8230 Åbyhøj og Baltikavej 10, 2150 Nordhavn, tlf.: 88 18 12 41, e-mail: hch@bruun-rasmussen.dk, www.bruun-rasmussen.dk. (Opdateret 2018).