.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Henrik Lind Hansen (f. 1962) er en af dem, der sætter virkelig mange flasker vin på danskernes middagsborde. Han står for Dansk Vinimport, der er supermarkedkæden Fakta’s datterselskab til import af vin og spiritus.
  Fakta omsætter hvert år vin og spiritus for næsten en halv milliard kr., og firmaet er således blandt de fem største danske importører.
  Henrik Lind Hansens interesse for vin startede i forældrenes kælder hjemme i landsbyen, hvis navn han med et smil peger på som særligt betydningsfuldt - VINding hedder den. Den ligger uden for Vejle. Her boblede den hjemmebryggede vin lystigt i store beholdere. Vinkælderen blev dog hurtigt nedlagt til fordel for rigtige vine, der blev studeret og smagt og vurderet.
  Efter HH og en periode på handelshøjskolen i Kolding startede Henrik Lind Hansen sin karriere som bestyrer af Irma Vin i Vejle. Det var Irma's knopskud af vinforretninger i Jylland i midten af 80'erne, og her blev hans passion for vin og vinkundskab dyrket i alle hjørner.
  Siden 1992 har han så haft til opgave at sikre Fakta’s indkøb og kvalitet, når det gælder vin.
  - At stå for indkøb af vin i så store mængder kræver, at man ikke ryster på hånden, siger han. - Danske vinnydere er meget kvalitetsbevidste, og vælger man en forkert vin, ses det straks på salgstallene. Fakta arbejder derfor meget bevidst sammen med producenter og ønologer i hele den vinproducerende verden.
  Fritiden bruger Henrik Lind Hansen til vinsmagninger med venner og familie og til at gå på opdagelse i naturen, både i Danmark og i udlandet, sammen med hustruen Lise og sønnerne Casper, Christian og Mathias.
  Adresse: Dansk Vinimport Vejle, Hjulmagervej 12, 7100 Vejle, tlf.: 75 85 84 70, e-mail: Henrik.Lind@fakta.dk.