Ib Kjærulf (f. 1953) begyndte at interessere sig for vin i starten af 1980’erne. Og det blev en interesse, der hurtigt greb om sig og i 1988 førte til etableringen af vinklubben Vinstyrke 12 i Hjørring (der var 12 mand i styrken!).
    Siden det første møde i klubben er det blevet til 250 spændende vinsmagninger for medlemmerne. Derudover har Vinstyrke 12 siden 1994 hvert år afholdt en storsmagning, skiftevis i Hjørring og Hirtshals. Smagningen i Hirtshals er flagskibet med over 1000 deltagere.
    Ud over at være primus motor i vinklubben har Ib Kjærulf siden år 2000 været beskæftiget i vinbranchen. Første job var hos H.J. Hansen i Aalborg, derefter bestred han posten som butikschef hos Mahlers Vinhandel i samme by, og siden 2005 har han arbejdet som vinhandler hos supervin.dk i Hjørring.
    Vin-interessen har i mere end 25 år været kombineret med cykelrejser rundt i Europas vindistrikter, en aktivitet, der de senere år er eskaleret en del. Det er foreløbig toppet med en "Tour d’Europe". Med start i Hjørring cyklede han til Portugal, derefter via Spanien, Frankrig og Italien til Østrig, hvorfra hjemturen gik gennem det gamle Østeuropa til Rostock. Derfra tog han færgen til Gedser og cyklede hjem over øerne – en tur på i alt 45 dage og 9500 km.
    Ib Kjærulf har to voksne sønner, der som børn og teenagere har været med på en stor del af turene. Han bor i dag i Aalborg sammen med Agnete, der deler passionen for både vin og cykelrejser.
    Adresse: Kastetvej 117, 9000 Aalborg, tlf.: 40 46 97 35, e-mail: Vinstyrke12@mail.dk.